|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy kiedykowiek da sie pozbyc blizn i plam po tradziku?
Odkad skonczylam 10 lat mialam straszny tradzik, nigdy nie moglam sobie z nim poradzic, bralam anybiotyki, najrozniejsze masci, kremy, bardzo drogie i poprostu zwykle z apteki...I nie jestem jedna z osob ktore rzeczywiscie maja moze 5 pryszczy na czole i placza ze maja 'masakryczny tradzik'...to nie ja! Pryszcze mialam ZAWSZE na czole (bardzo bardzo zle), na brodzie(tu juz masakrycznie zle) dokola nosa i ust (tak troszke na policzku w prostej lini od nosa do ust) i troche na nosie..wiec moj tradzik byl tragiczny, przypominam sobie ze moj lekarz powiedzial ze to jest tradzik grudkowy...Moj prywatny dermatolod chcial zebym zaczela brac te tabletki 'grozne' ROA czy cos takiego, ale niestety bylam za mloda.
Wydaje mi sie ze z wiekiem przestaly pojawiac sie tak czesto i kiedy mialam 17-18 lat pryszcze przestaly mi wyskakiwac 'caly czas' i poprostu zaczely mi wyskakiwac 1 raz na miesiac czy cos takiego, kiedy mialam 19 lat zaczelam brac tabletki anty i wydaje mi sie ze to tez troszke pomoglo ale i tak nie mialam juz tak wielkiego problemu jak kiedys... Stad moje pytanie... Czy te wszystkie okropne blizny/przebarwienia ktore naprawde wygladaja okropnie kiedykolwiek znikna? Chodzi o to ze przez tyle lat wydalam (a raczej moje rodzice wydali) dopre pare tysiecy zl na leczenie mojego tradziku (lasery, kwasy, drogie kremu) nic nie pomoglo i poprostu znikly z wiekiem... Wiec nie wiem co zrobic, wiem ze te wstretne blizny same z siebie nie zejda ale chcialam sprubowac uzywac Bio-Oil i kupic to http://www.boots.com/en/Palmers-Coco...m-30ml_955337/ i tez robic sobie 2 razy w tyg scrub z cytryny i cukru...i moze isc na jakies lasery... Nie wiem...czy ktos tutaj moze kiedys pozbyl sie blizn i przebarwien potradzikowych?? xx |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy kiedykowiek da sie pozbyc blizn i plam po tradziku?
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501676 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=361409 O laserach też są wątki
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Przebarwienia same zejdą pod warunkiem, że masz całkowicie wyleczony trądzik. Wiele zależy od tego jak bardzo hardkorowe są to przebarwienia: czy są to tylko różowe placki jak po zerwaniu strupa, czy takie podskórne ciemnoczerwone punkty.
Czas w jakim znikną waha się od 1 miesiąca nawet do kilku lat. Jeśli nadal leczysz trądzik, to obojętnie co byś robiła aby pozbyć się śladów, jest to walka z wiatrakami. Sama walczyłam z przebarwieniami ( mikrodermabrazja, kwasy, kremy wybielające), ale przez to moja skóra stała się cienka, a plamy utrwalały się coraz bardziej przez słońce mimo stosowania filtrów. Od czasu jak to olałam, wszystko znika sobie w swoim tempie, ale przynajmniej znika:P Natomiast blizny - czyli dziury, nierówności, wypukłości nie zejdą same. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Polecam Acne Derm
![]() ![]() Niestety nie wiem czy ten krem będzie dostępny w Anglii ![]() EDIT: Tak sobie jeszcze myślę, że skoro stan twojej skóry poprawił się kiedy zaczęłaś brać tabletki anty to najprawdopodobniej twój wcześniejszy problem z trądzikiem był spowodowany zaburzeniami hormonalnymi Edytowane przez magdaxxx Czas edycji: 2012-08-30 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj kilka miesięcy - ale bardzo rzadko kilka lat. Musiałoby się nie używać w ogóle filtrów p/UV. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
chodziło mi o to , że im bardziej intensywne tym dłużej będą znikać, bo wiadomo, że ślady po"dłubanych" do krwi syfkach nie znikają szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
co zrobic aby znikneły mi slady po dłubanych syfkach az do krwi ? syfki zniknely ale blizny są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=660928
polecam maseczkę z lnu- moje odkrycie ! leczy wykwity (nawet te paskudne), goi, koi i wogóle cud miód. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Polecam na takie blizny serum Palmers. Tylko trzeba regularnie stosować, a efekty będą trwałe. Można kupić już go za 43.99zł
xxxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-07-21 o 09:52 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.