|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Wątek dla weselnych gości ;)
Nie wiem czy taki wątek już jest, jeśli tak wybaczcie. chętnie porozmawiałabym z innymi Wizażankami, które w nabliższym czasie wybierają się na wesele. Ja wybieram się na wesele 10 lipca w Krakowie (ja i TŻ mieszkamy w Warszawie). Nie ukrywam, że muszę i chcę wyglądać jak najpiękniej, bo pierwszy raz poznam znajomych TŻ z Krakowa. I w ogóle...
Chętnie porozmawiam o strojach, fryzurach, manicure i tak dalej. TAK - weselni goście też przejmują się ślubami ![]() Pozdrawiam wszystkie panny młode i nie tylko
|
|
#2 | |
|
Lena
|
Dot.: Wątek dla weselnych gości ;)
Cytat:
ja 17 lipca idę na siostry weselicho... będzie się działo....
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajny wątek
Ja z kolei na wesele idę już 3. lipca i też mam trochę stresa, bo pierwszy raz poznam całą dalszą rodzinę TŻ, więc można powiedzieć, że poniekąd Cię rozumiem sicily ... Jakoś tak wychodziło, że do tej pory bawiliśmy się tylko na weselach z mojej rodziny lub u znajomych, hehe...Sukienkę będę mieć taką jak na obrazku, do tego białe bolerko, biała torebka, złote sandałki i złote dodatki takie jak na foto z fryzurką. Fryzurę też chcę mieć podobną, tylko teraz ścięłam trochę włosy i nie wiem czy uda się fryzjerce wyczarować jeszcze takie "drapieżne" podpięcie... przejdę się chyba do niej na tygodniu i zapytam jak to widzi, żebym się nie zawiodła w sobotę Co do pazurków: french ze złotymi ozdobami, ew. jakiś motyw kwiatowy np. Jak macie fotki swoich zestawów, to wklejajcie
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Tenebrosa świetna sukienka. Bardzo mi się podoba. Powyższona talia zawsze dodaje uroku i dziewczęcości - a na tym chyba nam najbardziej zależy, prawda?
Ta drapieżna fryzurka, fajnie kontrastu z łagodnym charakterem sukienki i razem tworzą naprawdę ciekawy wizerunek Uważam, że beże i brązy to najfajniejsze kolory dla weselnych gości.Dla mnie to szczyt kolorowych możliwości, o nie noszę nic poza bielą, czernią, granatem i beżem (płaszczyk wiosenny). Ale to inna historia. Moja sukienka będzie beżowa. Będę miała ją w piątek, gdy wrocę do Warszawy. Na razie jest zarezerwowana w sklepie MaxMary, TŻ ją dziś odbierze. Musiałam ją zarezerwować, bo do Warszawy wracam dopiero w piątek A nie chcę zostać z szukaniem sukienki na ostatnią chwilę. Tak więc TŻ dziś po nią idzie. Mam nadzieję, że będzie pasowała. Trzymajcie kciuki. Mam piekne buty i torebkę, z tej samej firmy, od mojej Mamy. Wkleję zdjęcie w wolnym czasie. Włosy - będą przedłużone w piątek. Oczywiście "pochwalę się". Mam problem z pazurkami. Co na nich wykombinować. Może coś doradzicie?Mustique jak zamierzasz się ubrać? Dziewczyny, boję się tego spotkania ze znajomymi TŻ... Zwłaszcza, że oni znali jego byłą, a TŻ zostawił ją, żeby byc ze mną. To długa i stara historia, ae ciągle gdzieś tam się w mojej głupie plącze.
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do makijażu to będzie minimalistyczny :P mam naturalnie ciemną oprawę oczu, więc planuję tylko czarny eyeliner i mascarę do podkreślenia plus ewentualnie szaroczarne cienie. Przekonałam się, że ten zestaw najlepiej podkreśla moją piwną tęczówkę
Zawsze jak się pomaluję innym kolorem cieni, czy to brąz czy fiolet, to i tak mi się na zdjęciach zupełnie nie podoba, więc nie ma co przesadzać.A co do gości TŻ, to chyba nie powinnaś mieć obaw. Jak rozumiem jego byłej tam nie będzie, więc skoro jesteś jego wybranką, to i znajomi powinni Cię miło przyjąć w swoim gronie. Nic się nie martw! Z kolei jeśli chodzi o manicure, to jak napisałaś, że będziesz mieć beżową sukienkę, to od razu skojarzył mi się beżowy lakier, dobrze kryjący, z jakimiś czarnymi wzorkami. Zależy też jakie dodatki będziesz mieć. Ja czasami wolę klasykę, czyli french, ewentualnie z ozdobami pod kolor - to zawsze wygląda elegancko. Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2010-06-28 o 13:30 |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Tenebrosa czarny eyeliner zawsze wygląda przepięknie u dziewczyn z piwnymi oczętami
![]() Dzięki za pomysł na pazurki. Beżowy lakier i jakieś fajne wzorki będzie mi pasował bardziej niż french Zrobisz zdjęcie swoich i wrzucisz na forum, gdy już będą gotowe? W tej chwili opalam się. Niestety beżowe stroje wymagają opalenizny, by ładnie wyglądały. Co do znajomych TŻ - bardzo dziękuję Ci za słowa otuchy! Mam nadzieję, że nie będzie źle. Poza tym to nie byłam na weselu od 2006 roku (!) i nie mogę się doczekać
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Nas w tym roku czekają dwa śluby: w sierpniu brata tż, a we wrześniu mojej kuzynki.
Dla nas to duże wydarzenia nie tylko ze względu na pojawienie się nowych osób w rodzinie. Będzie okazja wybrać się na dłużej do Polski, a przy okazji cała rodzina pozna naszą Córeczkę ![]() O stroju na razie nie myślałam... ciekawe w jaki rozmiar wejdę teraz po ciąży
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku mam aż 4 wesela. Pierwsze już za sobą. Z racji braku czasu i chwilowo funduszy nic specjalnego ze sobą nie robiłam - rozpuszczone włosy i własnoręczny makijaż (żadnych cudów) i do tego bordowa sukienka.
Myślicie, że wypada iść na wesele w czarnej sukience? Młodzi się nie obrażą, że tak żałobnie? Bo nie chcę kupować następnej sukienki - wolę tę kasę odłożyć na własną ślubną, a mam całkiem ładną czarną sukienkę. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w tamtym roku na weselu w małej czarnej, do tego białe bolerko i białe buty peep toe, srebrna biżuteria z kryształkami. Było dość skromnie, ale elegancko i wcale nie wyglądałam żałobnie. Z kolei ostatnio oglądałam zdjęcia z wesela, gdzie kilka kobitek było ubranych w krótkie sukienki - białe lub ecru. Myślę, to nie jest faux pas o ile nie idziesz w długiej sukni. Przy krótkich sukienkach wydaje mi się, że i biel i czerń ujdzie, trochę zależy to też od reszty stroju, bo można czerń rozjaśnić kolorowymi dodatkami. A co do białej - moim zdaniem najlepiej skonsultować się z Panną Młodą, o ile jest taka możliwość i zapytać czy nie będzie miała za złe, że występujemy w "jej" kolorze.
sicily, jak pazurki będą gotowe w piątek to postaram się wrzucić fotki. Robię je sama na naturalach, więc amatorsko, ale będzie french, złoto i drobne ozdoby na pewno. Też od jutra uskuteczniam opalanie - na balkonie!
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
po weekendowych obserwacjach weselnych powiem tak: czarna sukienka może być, byleby nie była suknią balową. 2 dziewczyny ubrały suknie balowo-taneczne, czyli takie bardziej pasujące do tańca z gwiazdami, niż na ślub i wyglądały komicznie. Królują sukienki koktailowe
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wybieram sie z moim T. w sierpniu na wesele jego brata takze poznam ta dalsza czesc rodziny, chociaz spora jej czesc juz poznalam
Poniewaz moja figura nie pozwala mi na ubieranie sukienek do kolan to wybieram spodnie eleganckie, srebrne w kancik i elegancka bluzke zrobie zdjecia to wam pokaze chcialabym ubrac dluga sukienke, ale bron Boze balowa! taka ktora podkreslalaby fakt, iz jestem dosyc wysoka Boje sie jednak, ze moze mnie ona troche postarzac - ale to juz sobie wmawiam sama
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez wybieram się na wesele w lipcu, dokładnie 24, a potem 4 września. Nie powiem, stresuję się jak nie wiem, bo pierwszy raz pozna mnie cała rodzina TŻ. Muszę się zaopatrzyć w cały zestaw: kiecka, buty, itd. I mocne nerwy
.
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój makijaż będzie musiał przetrwać już od godziny 11.00 do późnych nocnych. W południe w sobotę mamy jeszcze ślub cywilny znajomych, a zaraz potem w auto i pod Siedlce na ślub brata ciotecznego TŻ i weselisko. Czyli 2 śluby do obskoczenia jednego dnia
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w minioną sobotę na weselu. Zarówno pierwszego jak i drugiego dnia przeważał kolor różowy w różnych odcieniach i krótkie sukienki. Ja miałam taką:
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja sukienka już zakupiona w MaxMarze przez TŻ czeka na mnie w Warszawie aluniaaaaa Spodnie to super pomysł ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Podzielę się know-how'em jak to przetrwać.---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Co do czarnej sukienki Cóż, praktycznie nie noszę innego koloru. Ale TŻ i moja Mama uznali, że "na wesela nie chodzi siew czarnym ani w białym". Więc idę w janym beżowym
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Musze ktoregos pieknego dnia wskoczyc w to ubranko i wam sie pokazac. Mam nadzieje, ze przychylnym okiem spojrzycie na fakt, iz mam zamiar ubrac spodnie... Niestety, moje nogi nie sa stworzone do chodzenia w krotkich sukienkach
![]() A co do utrwalenia makijazu - pytalam sie kosmetyczki jaki fixer by mi polecila to powiedziala, ze na raz nie ma sensu kupowac, a popryskanie buzi lakierem do wlosow rownie dobrze utrwali makijaz. Oczywiscie z odpowiedniej odleglosci i tez zeby sobie tego nie nawalic tony, tylko z umiarem
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aluniaaaaa moim zdaniem spodnie są super!!! Ja wyglądam koszmarnie w spodniach i zazdroszczę dziewczynom długich nóg Patent z lakierem do włosów wart jest uwagi. Ja i tak kupię fixer, boprzyda sięna inne okazje. Tenebrosa uwielbiam french na naturalsach Kto z Was , poza mną i Tenebrosą opala się na tę okazję? Przydałaby się grupa wsparcia. Tenebrosa na co się opalasz? Ja na Przyśpieszacz Opalania Dax. Nawet fajny jest. A potem tona pianki panthenol. Mój sposób, żeby skóra nie schodziła i opalenizna szybko robiła się brązowa. Dziewczyny, czy zabieracie na wesele drugą, zapasową kreację? Tak na wypadek, gdyby coś się pobrudziło, urwało, itd.
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie też ostatnio czytałam, że można lakierem utrwalać, no ciekawe to, ciekawe... Chyba wypróbuję w sobotę.
Opalam się na przyśpieszacz-spray masło kakaowe z ziaji, z tym, że ja miałam okazję złapać sporo słonka pod koniec maja w ciepłych krajach Więc trochę przybrązowiona już jestem, teraz chcę tylko podtrzymać opaleniznę i ją odświeżyć, bo zbladła przez miesiąc. Po opalaniu z kolei kładę jakiś tani after-sun i jak się wchłonie, to balsam - masło kakaowe z AA, moje ostatnie superodkrycie kosmetyczne. Idealny dla mojej skóry. W ogóle to uwielbiam wszystkie kosmetyki z masłem kakaowym, kokosem, wanilią... ![]() Drugiej kreacji ze sobą nie biorę jako takiej, zastanawiałam się tylko czy nie wziąć butów na zmianę, ale kupiłam ostatnio w rossmanie takie wkładki pod palce do butów na wysokim obcasie - podobno zmniejszają ucisk i można śmigać całą noc okaże się w sobotę.Słuchajcie, wczoraj się martwiłam cały wieczór fryzurą, bo nie wiem czy da się wykombinować jakieś półupięcie/podpięcie na moich włosach. Ścięłam i wycieniowałam od samej góry, mam teraz długość ledwo do ramion. Na co dzień chodzę w rozpuszczonych, więc teraz chciałabym coś innego. Macie jakieś pomysły? |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Hey
. Właśnie niedługo jadę zakupić potrzebny asortyment, myślę nad granatową sukienką lub pudrowo-różową. Włosy zrobię raczej proste, może zepnę u góry. Zastanawiam się tylko, co zakupić na wierzch. Może żakiet??
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy jaki kroj będzie miała Twoja sukienka. Ja nie chcę zasłaniać swojej jakimś okryciem wierzchnim. A może szal? Ja uwielbiam połaczenie sukienki z szalem
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak ty, mam wlosy ledwo do ramion bo scinalam na boba ![]() I zalaczam wam moje spodnie i bluzke - tylko zdjecie robione na boso bo nie wiem kompletnie jakie buty I aparat klamie - na zywo lepiej wygladam
|
|
|
#23 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#24 |
|
Lena
|
kupiłam sukienkę srewbną, wpadającą w srebny- brąz... śliczna... z kokardą z przodu.
ale kupi łam ją przed porodem... i jeszcze ją nie dokońca zmierzyłam.. a teraz cyc mi urósł i się nie dokońca zapinam... ale od czego ma sie krawcową w domu.... ![]() u mnie fryz rozpuszczony... ew,. jakieś delikatne loki...
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
A doradz mi, jaki kolor butow bedzie najlepszy? Czarne mam ale z cekinami
poluje na szare!
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co myślą dziewczyny?
|
|
|
#28 |
|
Lena
|
moim zdaniem.. buty w tonacji spodni...
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
Ale koniecznie matowe. np. z cienkiego zamszu
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie tez myslalam o szarych, ale cos malo ich produkuja
a niestety na wysoka szpilke sie nie pokusze poniewaz juz w ogole wygladalabym ja wieza z tymi moim 175 centymetrami Nie wspominajac o tym, ze moj T. i tak jest ode mnie nizszy
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Ta drapieżna fryzurka, fajnie kontrastu z łagodnym charakterem sukienki i razem tworzą naprawdę ciekawy wizerunek
A nie chcę zostać z szukaniem sukienki na ostatnią chwilę. Tak więc TŻ dziś po nią idzie. Mam nadzieję, że będzie pasowała. Trzymajcie kciuki. Mam piekne buty i torebkę, z tej samej firmy, od mojej Mamy. Wkleję zdjęcie w wolnym czasie. Włosy - będą przedłużone w piątek. Oczywiście "pochwalę się". Mam problem z pazurkami. Co na nich wykombinować. Może coś doradzicie?

poluje na szare!