![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wątek dla weselnych gości ;)
Nie wiem czy taki wątek już jest, jeśli tak wybaczcie. chętnie porozmawiałabym z innymi Wizażankami, które w nabliższym czasie wybierają się na wesele. Ja wybieram się na wesele 10 lipca w Krakowie (ja i TŻ mieszkamy w Warszawie). Nie ukrywam, że muszę i chcę wyglądać jak najpiękniej, bo pierwszy raz poznam znajomych TŻ z Krakowa. I w ogóle...
![]() Chętnie porozmawiam o strojach, fryzurach, manicure i tak dalej. TAK - weselni goście też przejmują się ślubami ![]() Pozdrawiam wszystkie panny młode i nie tylko ![]()
![]() |
#2 | |
Lena
|
Dot.: Wątek dla weselnych gości ;)
Cytat:
ja 17 lipca idę na siostry weselicho... będzie się działo.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Fajny wątek
![]() Sukienkę będę mieć taką jak na obrazku, do tego białe bolerko, biała torebka, złote sandałki i złote dodatki takie jak na foto z fryzurką. Fryzurę też chcę mieć podobną, tylko teraz ścięłam trochę włosy i nie wiem czy uda się fryzjerce wyczarować jeszcze takie "drapieżne" podpięcie... przejdę się chyba do niej na tygodniu i zapytam jak to widzi, żebym się nie zawiodła w sobotę ![]() Co do pazurków: french ze złotymi ozdobami, ew. jakiś motyw kwiatowy np. Jak macie fotki swoich zestawów, to wklejajcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tenebrosa świetna sukienka. Bardzo mi się podoba. Powyższona talia zawsze dodaje uroku i dziewczęcości - a na tym chyba nam najbardziej zależy, prawda?
![]() ![]() Uważam, że beże i brązy to najfajniejsze kolory dla weselnych gości.Dla mnie to szczyt kolorowych możliwości, o nie noszę nic poza bielą, czernią, granatem i beżem (płaszczyk wiosenny). Ale to inna historia. Moja sukienka będzie beżowa. Będę miała ją w piątek, gdy wrocę do Warszawy. Na razie jest zarezerwowana w sklepie MaxMary, TŻ ją dziś odbierze. Musiałam ją zarezerwować, bo do Warszawy wracam dopiero w piątek ![]() Mustique jak zamierzasz się ubrać? Dziewczyny, boję się tego spotkania ze znajomymi TŻ... Zwłaszcza, że oni znali jego byłą, a TŻ zostawił ją, żeby byc ze mną. To długa i stara historia, ae ciągle gdzieś tam się w mojej głupie plącze.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Co do makijażu to będzie minimalistyczny :P mam naturalnie ciemną oprawę oczu, więc planuję tylko czarny eyeliner i mascarę do podkreślenia plus ewentualnie szaroczarne cienie. Przekonałam się, że ten zestaw najlepiej podkreśla moją piwną tęczówkę
![]() A co do gości TŻ, to chyba nie powinnaś mieć obaw. Jak rozumiem jego byłej tam nie będzie, więc skoro jesteś jego wybranką, to i znajomi powinni Cię miło przyjąć w swoim gronie. Nic się nie martw! ![]() Z kolei jeśli chodzi o manicure, to jak napisałaś, że będziesz mieć beżową sukienkę, to od razu skojarzył mi się beżowy lakier, dobrze kryjący, z jakimiś czarnymi wzorkami. Zależy też jakie dodatki będziesz mieć. Ja czasami wolę klasykę, czyli french, ewentualnie z ozdobami pod kolor - to zawsze wygląda elegancko. Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2010-06-28 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tenebrosa czarny eyeliner zawsze wygląda przepięknie u dziewczyn z piwnymi oczętami
![]() ![]() Dzięki za pomysł na pazurki. Beżowy lakier i jakieś fajne wzorki będzie mi pasował bardziej niż french ![]() Zrobisz zdjęcie swoich i wrzucisz na forum, gdy już będą gotowe? W tej chwili opalam się. Niestety beżowe stroje wymagają opalenizny, by ładnie wyglądały. Co do znajomych TŻ - bardzo dziękuję Ci za słowa otuchy! Mam nadzieję, że nie będzie źle. Poza tym to nie byłam na weselu od 2006 roku (!) i nie mogę się doczekać ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nas w tym roku czekają dwa śluby: w sierpniu brata tż, a we wrześniu mojej kuzynki.
Dla nas to duże wydarzenia nie tylko ze względu na pojawienie się nowych osób w rodzinie. Będzie okazja wybrać się na dłużej do Polski, a przy okazji cała rodzina pozna naszą Córeczkę ![]() O stroju na razie nie myślałam... ciekawe w jaki rozmiar wejdę teraz po ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku mam aż 4 wesela. Pierwsze już za sobą. Z racji braku czasu i chwilowo funduszy nic specjalnego ze sobą nie robiłam - rozpuszczone włosy i własnoręczny makijaż (żadnych cudów) i do tego bordowa sukienka.
Myślicie, że wypada iść na wesele w czarnej sukience? Młodzi się nie obrażą, że tak żałobnie? Bo nie chcę kupować następnej sukienki - wolę tę kasę odłożyć na własną ślubną, a mam całkiem ładną czarną sukienkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w tamtym roku na weselu w małej czarnej, do tego białe bolerko i białe buty peep toe, srebrna biżuteria z kryształkami. Było dość skromnie, ale elegancko i wcale nie wyglądałam żałobnie. Z kolei ostatnio oglądałam zdjęcia z wesela, gdzie kilka kobitek było ubranych w krótkie sukienki - białe lub ecru. Myślę, to nie jest faux pas o ile nie idziesz w długiej sukni. Przy krótkich sukienkach wydaje mi się, że i biel i czerń ujdzie, trochę zależy to też od reszty stroju, bo można czerń rozjaśnić kolorowymi dodatkami. A co do białej - moim zdaniem najlepiej skonsultować się z Panną Młodą, o ile jest taka możliwość i zapytać czy nie będzie miała za złe, że występujemy w "jej" kolorze.
sicily, jak pazurki będą gotowe w piątek to postaram się wrzucić fotki. Robię je sama na naturalach, więc amatorsko, ale będzie french, złoto i drobne ozdoby na pewno. Też od jutra uskuteczniam opalanie - na balkonie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
po weekendowych obserwacjach weselnych powiem tak: czarna sukienka może być, byleby nie była suknią balową. 2 dziewczyny ubrały suknie balowo-taneczne, czyli takie bardziej pasujące do tańca z gwiazdami, niż na ślub i wyglądały komicznie. Królują sukienki koktailowe
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja wybieram sie z moim T. w sierpniu na wesele jego brata takze poznam ta dalsza czesc rodziny, chociaz spora jej czesc juz poznalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja tez wybieram się na wesele w lipcu, dokładnie 24, a potem 4 września. Nie powiem, stresuję się jak nie wiem, bo pierwszy raz pozna mnie cała rodzina TŻ. Muszę się zaopatrzyć w cały zestaw: kiecka, buty, itd. I mocne nerwy
![]()
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w minioną sobotę na weselu. Zarówno pierwszego jak i drugiego dnia przeważał kolor różowy w różnych odcieniach i krótkie sukienki. Ja miałam taką:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja sukienka już zakupiona w MaxMarze przez TŻ czeka na mnie w Warszawie ![]() aluniaaaaa Spodnie to super pomysł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Co do czarnej sukienki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Musze ktoregos pieknego dnia wskoczyc w to ubranko i wam sie pokazac. Mam nadzieje, ze przychylnym okiem spojrzycie na fakt, iz mam zamiar ubrac spodnie... Niestety, moje nogi nie sa stworzone do chodzenia w krotkich sukienkach
![]() A co do utrwalenia makijazu - pytalam sie kosmetyczki jaki fixer by mi polecila to powiedziala, ze na raz nie ma sensu kupowac, a popryskanie buzi lakierem do wlosow rownie dobrze utrwali makijaz. Oczywiscie z odpowiedniej odleglosci i tez zeby sobie tego nie nawalic tony, tylko z umiarem ![]()
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Aluniaaaaa moim zdaniem spodnie są super!!! Ja wyglądam koszmarnie w spodniach i zazdroszczę dziewczynom długich nóg ![]() Patent z lakierem do włosów wart jest uwagi. Ja i tak kupię fixer, boprzyda sięna inne okazje. Tenebrosa uwielbiam french na naturalsach ![]() Kto z Was , poza mną i Tenebrosą opala się na tę okazję? Przydałaby się grupa wsparcia. Tenebrosa na co się opalasz? Ja na Przyśpieszacz Opalania Dax. Nawet fajny jest. A potem tona pianki panthenol. Mój sposób, żeby skóra nie schodziła i opalenizna szybko robiła się brązowa. Dziewczyny, czy zabieracie na wesele drugą, zapasową kreację? Tak na wypadek, gdyby coś się pobrudziło, urwało, itd.
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie też ostatnio czytałam, że można lakierem utrwalać, no ciekawe to, ciekawe... Chyba wypróbuję w sobotę.
Opalam się na przyśpieszacz-spray masło kakaowe z ziaji, z tym, że ja miałam okazję złapać sporo słonka pod koniec maja w ciepłych krajach ![]() ![]() Drugiej kreacji ze sobą nie biorę jako takiej, zastanawiałam się tylko czy nie wziąć butów na zmianę, ale kupiłam ostatnio w rossmanie takie wkładki pod palce do butów na wysokim obcasie - podobno zmniejszają ucisk i można śmigać całą noc ![]() Słuchajcie, wczoraj się martwiłam cały wieczór fryzurą, bo nie wiem czy da się wykombinować jakieś półupięcie/podpięcie na moich włosach. Ścięłam i wycieniowałam od samej góry, mam teraz długość ledwo do ramion. Na co dzień chodzę w rozpuszczonych, więc teraz chciałabym coś innego. Macie jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Hey
![]()
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zależy jaki kroj będzie miała Twoja sukienka. Ja nie chcę zasłaniać swojej jakimś okryciem wierzchnim. A może szal? Ja uwielbiam połaczenie sukienki z szalem ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I zalaczam wam moje spodnie i bluzke - tylko zdjecie robione na boso bo nie wiem kompletnie jakie buty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Lena
|
kupiłam sukienkę srewbną, wpadającą w srebny- brąz... śliczna... z kokardą z przodu.
ale kupi łam ją przed porodem... i jeszcze ją nie dokońca zmierzyłam.. a teraz cyc mi urósł i się nie dokońca zapinam... ale od czego ma sie krawcową w domu.... ![]() u mnie fryz rozpuszczony... ew,. jakieś delikatne loki...
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A doradz mi, jaki kolor butow bedzie najlepszy? Czarne mam ale z cekinami
![]()
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co myślą dziewczyny?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Lena
|
moim zdaniem.. buty w tonacji spodni...
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ale koniecznie matowe. np. z cienkiego zamszu
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie tez myslalam o szarych, ale cos malo ich produkuja
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.