Wątek dla weselnych gości ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 16:45   #1
sicily
Raczkowanie

Wątek dla weselnych gości ;)

Nie wiem czy taki wątek już jest, jeśli tak wybaczcie. chętnie porozmawiałabym z innymi Wizażankami, które w nabliższym czasie wybierają się na wesele. Ja wybieram się na wesele 10 lipca w Krakowie (ja i TŻ mieszkamy w Warszawie). Nie ukrywam, że muszę i chcę wyglądać jak najpiękniej, bo pierwszy raz poznam znajomych TŻ z Krakowa. I w ogóle...

Chętnie porozmawiam o strojach, fryzurach, manicure i tak dalej.
TAK - weselni goście też przejmują się ślubami

Pozdrawiam wszystkie panny młode i nie tylko

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=157276
sicily jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 19:59   #2
Mustique
Lena

Dot.: Wątek dla weselnych gości ;)

Cytat:
Napisane przez sicily Pokaż wiadomość
Nie wiem czy taki wątek już jest, jeśli tak wybaczcie. chętnie porozmawiałabym z innymi Wizażankami, które w nabliższym czasie wybierają się na wesele. Ja wybieram się na wesele 10 lipca w Krakowie (ja i TŻ mieszkamy w Warszawie). Nie ukrywam, że muszę i chcę wyglądać jak najpiękniej, bo pierwszy raz poznam znajomych TŻ z Krakowa. I w ogóle...

Chętnie porozmawiam o strojach, fryzurach, manicure i tak dalej.
TAK - weselni goście też przejmują się ślubami

Pozdrawiam wszystkie panny młode i nie tylko
szczególnie jesli to slub najbliższej rodziny..

ja 17 lipca idę na siostry weselicho... będzie się działo....
Stary 2010-06-27, 20:44   #3
tenebrosa
Wtajemniczenie

Fajny wątek Ja z kolei na wesele idę już 3. lipca i też mam trochę stresa, bo pierwszy raz poznam całą dalszą rodzinę TŻ, więc można powiedzieć, że poniekąd Cię rozumiem sicily ... Jakoś tak wychodziło, że do tej pory bawiliśmy się tylko na weselach z mojej rodziny lub u znajomych, hehe...
Sukienkę będę mieć taką jak na obrazku, do tego białe bolerko, biała torebka, złote sandałki i złote dodatki takie jak na foto z fryzurką. Fryzurę też chcę mieć podobną, tylko teraz ścięłam trochę włosy i nie wiem czy uda się fryzjerce wyczarować jeszcze takie "drapieżne" podpięcie... przejdę się chyba do niej na tygodniu i zapytam jak to widzi, żebym się nie zawiodła w sobotę
Co do pazurków: french ze złotymi ozdobami, ew. jakiś motyw kwiatowy np.

Jak macie fotki swoich zestawów, to wklejajcie
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 08:34   #4
sicily
Raczkowanie

Tenebrosa świetna sukienka. Bardzo mi się podoba. Powyższona talia zawsze dodaje uroku i dziewczęcości - a na tym chyba nam najbardziej zależy, prawda? Ta drapieżna fryzurka, fajnie kontrastu z łagodnym charakterem sukienki i razem tworzą naprawdę ciekawy wizerunek Jaki będziesz miała makijaż?

Uważam, że beże i brązy to najfajniejsze kolory dla weselnych gości.Dla mnie to szczyt kolorowych możliwości, o nie noszę nic poza bielą, czernią, granatem i beżem (płaszczyk wiosenny). Ale to inna historia.

Moja sukienka będzie beżowa. Będę miała ją w piątek, gdy wrocę do Warszawy. Na razie jest zarezerwowana w sklepie MaxMary, TŻ ją dziś odbierze. Musiałam ją zarezerwować, bo do Warszawy wracam dopiero w piątek A nie chcę zostać z szukaniem sukienki na ostatnią chwilę. Tak więc TŻ dziś po nią idzie. Mam nadzieję, że będzie pasowała. Trzymajcie kciuki. Mam piekne buty i torebkę, z tej samej firmy, od mojej Mamy. Wkleję zdjęcie w wolnym czasie. Włosy - będą przedłużone w piątek. Oczywiście "pochwalę się". Mam problem z pazurkami. Co na nich wykombinować. Może coś doradzicie?

Mustique jak zamierzasz się ubrać?

Dziewczyny, boję się tego spotkania ze znajomymi TŻ... Zwłaszcza, że oni znali jego byłą, a TŻ zostawił ją, żeby byc ze mną. To długa i stara historia, ae ciągle gdzieś tam się w mojej głupie plącze.

Stary 2010-06-28, 12:29   #5
tenebrosa
Wtajemniczenie

Co do makijażu to będzie minimalistyczny :P mam naturalnie ciemną oprawę oczu, więc planuję tylko czarny eyeliner i mascarę do podkreślenia plus ewentualnie szaroczarne cienie. Przekonałam się, że ten zestaw najlepiej podkreśla moją piwną tęczówkę Zawsze jak się pomaluję innym kolorem cieni, czy to brąz czy fiolet, to i tak mi się na zdjęciach zupełnie nie podoba, więc nie ma co przesadzać.

A co do gości TŻ, to chyba nie powinnaś mieć obaw. Jak rozumiem jego byłej tam nie będzie, więc skoro jesteś jego wybranką, to i znajomi powinni Cię miło przyjąć w swoim gronie. Nic się nie martw! W naszej paczce też już były różne "przetasowania", ale wciąż się wszyscy spotykamy i lubimy, nawet po rozpadzie "długoletnich" związków... Zawsze czekamy z niecierpliwością, aż nasi znajomi przedstawią nam swoje nowe "połówki" i staramy się, aby ta nowa osoba dobrze poczuła się w naszym gronie. Więc popatrz na to z tej strony. Głowa do góry!

Z kolei jeśli chodzi o manicure, to jak napisałaś, że będziesz mieć beżową sukienkę, to od razu skojarzył mi się beżowy lakier, dobrze kryjący, z jakimiś czarnymi wzorkami. Zależy też jakie dodatki będziesz mieć. Ja czasami wolę klasykę, czyli french, ewentualnie z ozdobami pod kolor - to zawsze wygląda elegancko.

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2010-06-28 o 12:30
Stary 2010-06-28, 13:15   #6
sicily
Raczkowanie

Tenebrosa czarny eyeliner zawsze wygląda przepięknie u dziewczyn z piwnymi oczętami Bardzo mi się to podoba. Ja mam oczy zielono-morskie, intensywnej barwy (wygląda to jak soczewka kolorowa!). Eyeliner nie daje u mnie takiego fajnego efektu. Dlatego zrobię sobie smoky eyes pigmentem MAC w odcieniu "night light". Taki szaro-brązowo-złotawy. Najważniejsze jednak będzie utrawalenie makijazu. Planuję zakupić spray "Fix +" z MACa. Mam tłustą cerę i nic się na niej nie trzyma długo

Dzięki za pomysł na pazurki. Beżowy lakier i jakieś fajne wzorki będzie mi pasował bardziej niż french Nie zakładam biżuterii, więc takie ozdobne paznokcie dadzą fajny efekt.

Zrobisz zdjęcie swoich i wrzucisz na forum, gdy już będą gotowe?

W tej chwili opalam się. Niestety beżowe stroje wymagają opalenizny, by ładnie wyglądały.

Co do znajomych TŻ - bardzo dziękuję Ci za słowa otuchy! Mam nadzieję, że nie będzie źle.

Poza tym to nie byłam na weselu od 2006 roku (!) i nie mogę się doczekać

Stary 2010-06-28, 14:21   #7
hanjah
Zakorzenienie

Nas w tym roku czekają dwa śluby: w sierpniu brata tż, a we wrześniu mojej kuzynki.
Dla nas to duże wydarzenia nie tylko ze względu na pojawienie się nowych osób w rodzinie. Będzie okazja wybrać się na dłużej do Polski, a przy okazji cała rodzina pozna naszą Córeczkę
O stroju na razie nie myślałam... ciekawe w jaki rozmiar wejdę teraz po ciąży
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 16:38   #8
paula54
Zakorzenienie

Ja w tym roku mam aż 4 wesela. Pierwsze już za sobą. Z racji braku czasu i chwilowo funduszy nic specjalnego ze sobą nie robiłam - rozpuszczone włosy i własnoręczny makijaż (żadnych cudów) i do tego bordowa sukienka.
Myślicie, że wypada iść na wesele w czarnej sukience? Młodzi się nie obrażą, że tak żałobnie? Bo nie chcę kupować następnej sukienki - wolę tę kasę odłożyć na własną ślubną, a mam całkiem ładną czarną sukienkę.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 16:42   #9
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Ja w tym roku mam aż 4 wesela. Pierwsze już za sobą. Z racji braku czasu i chwilowo funduszy nic specjalnego ze sobą nie robiłam - rozpuszczone włosy i własnoręczny makijaż (żadnych cudów) i do tego bordowa sukienka.
Myślicie, że wypada iść na wesele w czarnej sukience? Młodzi się nie obrażą, że tak żałobnie? Bo nie chcę kupować następnej sukienki - wolę tę kasę odłożyć na własną ślubną, a mam całkiem ładną czarną sukienkę.
Mnie się wydaje, że na wesele nie powinno się zakładać ani białej, ani czarnej sukienki. Ale wiadomo-to kwestia gustu. Jak sukienka ładna, to może dobierz do niej jasne dodatki i będzie dobrze
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 19:05   #10
tenebrosa
Wtajemniczenie

Ja byłam w tamtym roku na weselu w małej czarnej, do tego białe bolerko i białe buty peep toe, srebrna biżuteria z kryształkami. Było dość skromnie, ale elegancko i wcale nie wyglądałam żałobnie. Z kolei ostatnio oglądałam zdjęcia z wesela, gdzie kilka kobitek było ubranych w krótkie sukienki - białe lub ecru. Myślę, to nie jest faux pas o ile nie idziesz w długiej sukni. Przy krótkich sukienkach wydaje mi się, że i biel i czerń ujdzie, trochę zależy to też od reszty stroju, bo można czerń rozjaśnić kolorowymi dodatkami. A co do białej - moim zdaniem najlepiej skonsultować się z Panną Młodą, o ile jest taka możliwość i zapytać czy nie będzie miała za złe, że występujemy w "jej" kolorze.

sicily, jak pazurki będą gotowe w piątek to postaram się wrzucić fotki. Robię je sama na naturalach, więc amatorsko, ale będzie french, złoto i drobne ozdoby na pewno. Też od jutra uskuteczniam opalanie - na balkonie!
Stary 2010-06-29, 09:03   #11
chilanes
Zakorzenienie

po weekendowych obserwacjach weselnych powiem tak: czarna sukienka może być, byleby nie była suknią balową. 2 dziewczyny ubrały suknie balowo-taneczne, czyli takie bardziej pasujące do tańca z gwiazdami, niż na ślub i wyglądały komicznie. Królują sukienki koktailowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 10:10   #12
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja wybieram sie z moim T. w sierpniu na wesele jego brata takze poznam ta dalsza czesc rodziny, chociaz spora jej czesc juz poznalam Poniewaz moja figura nie pozwala mi na ubieranie sukienek do kolan to wybieram spodnie eleganckie, srebrne w kancik i elegancka bluzke zrobie zdjecia to wam pokaze chcialabym ubrac dluga sukienke, ale bron Boze balowa! taka ktora podkreslalaby fakt, iz jestem dosyc wysoka Boje sie jednak, ze moze mnie ona troche postarzac - ale to juz sobie wmawiam sama

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 12:14   #13
Hefrena
Raczkowanie

Ja tez wybieram się na wesele w lipcu, dokładnie 24, a potem 4 września. Nie powiem, stresuję się jak nie wiem, bo pierwszy raz pozna mnie cała rodzina TŻ. Muszę się zaopatrzyć w cały zestaw: kiecka, buty, itd. I mocne nerwy .
Stary 2010-06-29, 16:24   #14
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Najważniejsze jednak będzie utrawalenie makijazu. Planuję zakupić spray "Fix +" z MACa. Mam tłustą cerę i nic się na niej nie trzyma długo
Ja podobnie. A używałaś już tego fixera? Możesz polecić? Sama się zastanawiałam na zakupem takiego specyfiku, ale nigdy nie używałam i nie wiem w co warto zainwestować. Mam wrażliwą cerę i nie chciałabym dostać jakieś wysypki, a wiadomo, że uczulenie może być przy każdym kosmetyku, który pierwszy raz się stosuje Mój makijaż będzie musiał przetrwać już od godziny 11.00 do późnych nocnych. W południe w sobotę mamy jeszcze ślub cywilny znajomych, a zaraz potem w auto i pod Siedlce na ślub brata ciotecznego TŻ i weselisko. Czyli 2 śluby do obskoczenia jednego dnia
Stary 2010-06-29, 19:46   #15
urszulac1
Raczkowanie

Ja byłam w minioną sobotę na weselu. Zarówno pierwszego jak i drugiego dnia przeważał kolor różowy w różnych odcieniach i krótkie sukienki. Ja miałam taką:
urszulac1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 20:47   #16
sicily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja podobnie. A używałaś już tego fixera? Możesz polecić? Sama się zastanawiałam na zakupem takiego specyfiku, ale nigdy nie używałam i nie wiem w co warto zainwestować. Mam wrażliwą cerę i nie chciałabym dostać jakieś wysypki, a wiadomo, że uczulenie może być przy każdym kosmetyku, który pierwszy raz się stosuje Mój makijaż będzie musiał przetrwać już od godziny 11.00 do późnych nocnych. W południe w sobotę mamy jeszcze ślub cywilny znajomych, a zaraz potem w auto i pod Siedlce na ślub brata ciotecznego TŻ i weselisko. Czyli 2 śluby do obskoczenia jednego dnia
Nigdy nie miałam "Fix+". ale od dawna nosze się zamiarem zakupu. Ma dobre recenzje na KWC. Bardzo poleca go Marelna z "makeupgeek". A ona jest dla mnie absolutnym makijażowym guru. Nigdy się nie zawiodłam się na jej radach.

Moja sukienka już zakupiona w MaxMarze przez TŻ czeka na mnie w Warszawie

aluniaaaaa Spodnie to super pomysł Zwłąszcza dla wysokich i szczupłych dziewczyn. koniecznie zrob zdjęcie wrzuć tutaj

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Hefrena Pokaż wiadomość
Ja tez wybieram się na wesele w lipcu, dokładnie 24, a potem 4 września. Nie powiem, stresuję się jak nie wiem, bo pierwszy raz pozna mnie cała rodzina TŻ. Muszę się zaopatrzyć w cały zestaw: kiecka, buty, itd. I mocne nerwy .
Witaj w klubie Hefrena Podzielę się know-how'em jak to przetrwać.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Co do czarnej sukienki Cóż, praktycznie nie noszę innego koloru. Ale TŻ i moja Mama uznali, że "na wesela nie chodzi siew czarnym ani w białym". Więc idę w janym beżowym

Stary 2010-06-30, 09:28   #17
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Musze ktoregos pieknego dnia wskoczyc w to ubranko i wam sie pokazac. Mam nadzieje, ze przychylnym okiem spojrzycie na fakt, iz mam zamiar ubrac spodnie... Niestety, moje nogi nie sa stworzone do chodzenia w krotkich sukienkach

A co do utrwalenia makijazu - pytalam sie kosmetyczki jaki fixer by mi polecila to powiedziala, ze na raz nie ma sensu kupowac, a popryskanie buzi lakierem do wlosow rownie dobrze utrwali makijaz. Oczywiscie z odpowiedniej odleglosci i tez zeby sobie tego nie nawalic tony, tylko z umiarem

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-06-30, 09:37   #18
sicily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość

A co do utrwalenia makijazu - pytalam sie kosmetyczki jaki fixer by mi polecila to powiedziala, ze na raz nie ma sensu kupowac, a popryskanie buzi lakierem do wlosow rownie dobrze utrwali makijaz. Oczywiscie z odpowiedniej odleglosci i tez zeby sobie tego nie nawalic tony, tylko z umiarem

Aluniaaaaa moim zdaniem spodnie są super!!! Ja wyglądam koszmarnie w spodniach i zazdroszczę dziewczynom długich nóg Noszę jedynie bryczesy w trkcie jazdy konnej i jeansy na podróże i "po domu". A tak pomykam w sukienkach.

Patent z lakierem do włosów wart jest uwagi. Ja i tak kupię fixer, boprzyda sięna inne okazje.

Tenebrosa uwielbiam french na naturalsach Wklejaj fotki koniecznie !

Kto z Was , poza mną i Tenebrosą opala się na tę okazję? Przydałaby się grupa wsparcia.

Tenebrosa na co się opalasz? Ja na Przyśpieszacz Opalania Dax. Nawet fajny jest. A potem tona pianki panthenol. Mój sposób, żeby skóra nie schodziła i opalenizna szybko robiła się brązowa.

Dziewczyny, czy zabieracie na wesele drugą, zapasową kreację? Tak na wypadek, gdyby coś się pobrudziło, urwało, itd.

Stary 2010-06-30, 09:57   #19
tenebrosa
Wtajemniczenie

Właśnie też ostatnio czytałam, że można lakierem utrwalać, no ciekawe to, ciekawe... Chyba wypróbuję w sobotę.

Opalam się na przyśpieszacz-spray masło kakaowe z ziaji, z tym, że ja miałam okazję złapać sporo słonka pod koniec maja w ciepłych krajach Więc trochę przybrązowiona już jestem, teraz chcę tylko podtrzymać opaleniznę i ją odświeżyć, bo zbladła przez miesiąc. Po opalaniu z kolei kładę jakiś tani after-sun i jak się wchłonie, to balsam - masło kakaowe z AA, moje ostatnie superodkrycie kosmetyczne. Idealny dla mojej skóry. W ogóle to uwielbiam wszystkie kosmetyki z masłem kakaowym, kokosem, wanilią...

Drugiej kreacji ze sobą nie biorę jako takiej, zastanawiałam się tylko czy nie wziąć butów na zmianę, ale kupiłam ostatnio w rossmanie takie wkładki pod palce do butów na wysokim obcasie - podobno zmniejszają ucisk i można śmigać całą noc okaże się w sobotę.

Słuchajcie, wczoraj się martwiłam cały wieczór fryzurą, bo nie wiem czy da się wykombinować jakieś półupięcie/podpięcie na moich włosach. Ścięłam i wycieniowałam od samej góry, mam teraz długość ledwo do ramion. Na co dzień chodzę w rozpuszczonych, więc teraz chciałabym coś innego. Macie jakieś pomysły?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 09:57   #20
Hefrena
Raczkowanie

Cytat:

Witaj w klubie Hefrena Podzielę się know-how'em jak to przetrwać.
Hey . Właśnie niedługo jadę zakupić potrzebny asortyment, myślę nad granatową sukienką lub pudrowo-różową. Włosy zrobię raczej proste, może zepnę u góry. Zastanawiam się tylko, co zakupić na wierzch. Może żakiet??
Stary 2010-06-30, 10:03   #21
sicily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hefrena Pokaż wiadomość
Hey . Właśnie niedługo jadę zakupić potrzebny asortyment, myślę nad granatową sukienką lub pudrowo-różową. Włosy zrobię raczej proste, może zepnę u góry. Zastanawiam się tylko, co zakupić na wierzch. Może żakiet??

Zależy jaki kroj będzie miała Twoja sukienka. Ja nie chcę zasłaniać swojej jakimś okryciem wierzchnim. A może szal? Ja uwielbiam połaczenie sukienki z szalem

Stary 2010-06-30, 10:51   #22
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie, wczoraj się martwiłam cały wieczór fryzurą, bo nie wiem czy da się wykombinować jakieś półupięcie/podpięcie na moich włosach. Ścięłam i wycieniowałam od samej góry, mam teraz długość ledwo do ramion. Na co dzień chodzę w rozpuszczonych, więc teraz chciałabym coś innego. Macie jakieś pomysły?
Tez sie zastanawiam nad fryzura, ale mam nadzieje,ze moja kochana fryzjerka cos wyczaruje Tak jak ty, mam wlosy ledwo do ramion bo scinalam na boba

I zalaczam wam moje spodnie i bluzke - tylko zdjecie robione na boso bo nie wiem kompletnie jakie buty I aparat klamie - na zywo lepiej wygladam

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-06-30, 10:57   #23
sicily
Raczkowanie

Cytat:
Ja uważam, że fryzurkę powinnać mieć w stylu, jak ta na zdjęciu, które zamieściłaś Ostre, pazurkowe, odrobinę niegrzeczne upięcie super kontrastuje ze słodką sukienką....

Stary 2010-06-30, 12:28   #24
Mustique
Lena

Cytat:
Mustique jak zamierzasz się ubrać?
kupiłam sukienkę srewbną, wpadającą w srebny- brąz... śliczna... z kokardą z przodu.

ale kupi łam ją przed porodem... i jeszcze ją nie dokońca zmierzyłam.. a teraz cyc mi urósł i się nie dokońca zapinam...

ale od czego ma sie krawcową w domu....

u mnie fryz rozpuszczony... ew,. jakieś delikatne loki...
Stary 2010-06-30, 12:39   #25
sicily
Raczkowanie

Cytat:

I zalaczam wam moje spodnie i bluzke - tylko zdjecie robione na boso bo nie wiem kompletnie jakie buty I aparat klamie - na zywo lepiej wygladam
Bardzo fajny zestaw. Elegancki, a jednocześnie nie będzie utrudniał Ci świetnej zabawy Podoba mi się!

Stary 2010-06-30, 13:14   #26
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A doradz mi, jaki kolor butow bedzie najlepszy? Czarne mam ale z cekinami poluje na szare!

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-06-30, 13:16   #27
sicily
Raczkowanie

Cytat:
A doradz mi, jaki kolor butow bedzie najlepszy? Czarne mam ale z cekinami poluje na szare!
Szare w odcieniu spodni, matowe, na szpilce albo wysokim obcasie... Ja bym takich poszukała.
A co myślą dziewczyny?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 13:22   #28
Mustique
Lena

moim zdaniem.. buty w tonacji spodni...
Stary 2010-06-30, 13:31   #29
sicily
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mustique Pokaż wiadomość
moim zdaniem.. buty w tonacji spodni...
Ale koniecznie matowe. np. z cienkiego zamszu Co by ładnie podkreśliły połysk spodni.

Stary 2010-06-30, 18:11   #30
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Wlasnie tez myslalam o szarych, ale cos malo ich produkuja a niestety na wysoka szpilke sie nie pokusze poniewaz juz w ogole wygladalabym ja wieza z tymi moim 175 centymetrami Nie wspominajac o tym, ze moj T. i tak jest ode mnie nizszy

Małżeństwo 06.09.2014
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości