|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Łzy a katar:)
Mam pytanie
![]() ![]() Tak się ostatnio zastanawiałam, nad tym, że gdy ma się za dużo łez w oku to odprowadzane one są (podobno) kanalikiem łzowym. Tylko się zastanawiam nad tym, gdzie one są odprowadzane? do nosa? ma to jakiś związek z tym, że jak się płacze to ma się zapchany nos? Jeżeli, któraś z was zna odpowiedź na to pytanie to niech napisze, nie daje mi to spokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Łzy a katar:)
Na pewno wszystko jest ze sobą powiązane, bo jak mi cieknie z zatok, to cieknie mi nosem, uszami i oczyma oraz spływa do gardła. Ale jak to się ma w kwestii "za dużo łez w oku", to już nie mam pojęcia...
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisane przez anettka ![]() 3 dlaczego jak płaczemy dostajemy kataru? Napisane przez souvenir: oczy są jakimiś tajnymi rurkami połączone z nosem i jak jest nawał wody, to nie daje rady wylecieć wszystko małą dziurką w oku i tymi tajnymi tunelami leci do nosa i tak się robi katar! źródło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=472494&page=17 post nr 494 i dalsze. Tam jest wątek pytajnikowy,nie trzeba zakładać nowych tematów na takie krótkie pytania ![]() Btw.muszę się nauczyć wreszcie normalnie cytować posty ![]()
Nie ma lepszego psychiatry od szczeniaka liżącego cię po twarzy. ![]() ![]() Edytowane przez Gregorynka Czas edycji: 2010-10-11 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Istnieje coś takiego jak kanał nosowo-łzowy, który łączy oczodoły z przewodem nosowym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.