Nie umiem się zdecydować... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 10:46   #1
Cloe
Przyczajenie

Nie umiem się zdecydować...

Mam do was wielką prośbę. Planujemy z koleżanką wybrać się na krótki urlop w drugiej połowie września, tak żeby odpocząć i odprężyć się po obronie licencjatu. Problem w tym, że nie potrafimy się zdecydować. Z ofert rożnych biur podróży powybierałyśmy wycieczki, które odpowiadają nam cenowo, ale nic nie wiemy o tych miejscach, bo wcześniej obie podróżowałyśmy głównie po Azji. Do wyboru mamy:
-Bułgaria
-Majorka
-Gran Canaria
-Teneryfa
-Costa Brava/Costa del Sol
Jak widać, są to raczej ogólne pojęcia, a nie konkretne cele... Co wy, doświadczone forumowiczki ( ), byście nam poleciły? Jakie konkretnie regiony? My chciałybyśmy się przede wszystkim powylegiwać na ładnej plaży i trochę poszaleć i pozwiedzać. Slyszalam że Costa Brava i Majorka to takie niemieckie imprezownie i nie jestem pewna, czy by nam to odpowiadało, a z drugiej strony nie chcemy też spędzać wieczorów na spacerach po molo... Mam nadzieje, że będziecie potrafiły nam pomóc i z góry dziękuję!
Cloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 20:27   #2
FroGii
Raczkowanie

Dot.: Nie umiem się zdecydować...

A ja polece Turcje pzdr
Stary 2010-06-21, 21:13   #3
karolina2020
Zadomowienie

Hmm, druga polowa wrzesnia na Bulgarie to juz troche pozno, moja siostra byla w tym czasie i narzekala na pogode, pewnie zalezy jak sie trafi
Co do reszty miejsc to sie nie wypowiem, bo nie bylam, ale na pewno w Europie musicie sie liczyc ze sporymi kosztami, nawet jesli wezmiecie BB albo HB to na posilki, napoje i przekaski wydacie sporo. Chyba ze budzet nie gra roli, ale jesli liczycie sie z kasa to tak jak Wizazanka wyzej proponuje Turcje, Egipt albo Maroko, w Tunezji juz moze padac.
Stary 2010-06-22, 09:46   #4
Moni_sss91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cloe Pokaż wiadomość
Mam do was wielką prośbę. Planujemy z koleżanką wybrać się na krótki urlop w drugiej połowie września, tak żeby odpocząć i odprężyć się po obronie licencjatu. Problem w tym, że nie potrafimy się zdecydować. Z ofert rożnych biur podróży powybierałyśmy wycieczki, które odpowiadają nam cenowo, ale nic nie wiemy o tych miejscach, bo wcześniej obie podróżowałyśmy głównie po Azji. Do wyboru mamy:
-Bułgaria
-Majorka
-Gran Canaria
-Teneryfa
-Costa Brava/Costa del Sol
Jak widać, są to raczej ogólne pojęcia, a nie konkretne cele... Co wy, doświadczone forumowiczki ( ), byście nam poleciły? Jakie konkretnie regiony? My chciałybyśmy się przede wszystkim powylegiwać na ładnej plaży i trochę poszaleć i pozwiedzać. Slyszalam że Costa Brava i Majorka to takie niemieckie imprezownie i nie jestem pewna, czy by nam to odpowiadało, a z drugiej strony nie chcemy też spędzać wieczorów na spacerach po molo... Mam nadzieje, że będziecie potrafiły nam pomóc i z góry dziękuję!
ja w sobotę wróciłam z Majorki i szczerze tabuny Niemców mi nie przeszkadzały (mimo, ze naprawdę nie lubię ich języka) . Jakoś tak wesoło było z nimi, szczególnie teraz w czasie mundialu. Byłam w El Arenal i pod względem imprezowania to tam jest cudownie, baaaardzo dużo clubów, pubów, ogrom młodych ludzi na plaży. W sumie zaskoczyło mnie to, że tam się idzie do sklepu i kupuje wiadro takie niebieskie np. z wódką+sok+lód, albo kilka litrów sangrii itd. I wszyscy siedzą na plaży i to piją przez długie słomki Plaże też są bardzo ładne i zawsze sprzątane po nocnych szaleństwach. W wielu knajpach do 17 godziny są promocje i można zjeść wielki talerz spaghetti za 5 euro, albo pizzę, paelle już są droższe (od 8 euro w górę). Drinki tak za 6 euro w barach Do zwiedzania na Majorce też jest dużo miejsc : Palma de Mallorca (autobusem za 1,20 można dojechać), Soller, płw.Formentor itd. itp.

Moni_sss91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-27, 22:22   #5
*Niki*
Zakorzenienie

byłam 2 lata temu na Costa Brava/Costa Maresme dokładnie w miejscowości Calella, cudownie było w tym roku wracam tam ponownie. Niemców jest dość sporo, ale nie są jakoś szczególnie uciążliwi, większość to małolaty, wychodzą wieczorami i trochę hałasują, ale przy dyskotekach, barach itp..

Edytowane przez *Niki*
Czas edycji: 2010-06-27 o 22:23
*Niki* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 07:19   #6
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Mallorca-zależy gdzie, ale rzeczywiście Niemców dużo i Anglików, plusem jest to, że spokojnie dogadasz się po ang. Zależy gdzie chcesz jechać? Palma np bardzo ładne miasto, na pewno nie jakaś tam imprezowania
Są tez małe turystyczne miejscowości- gdzie poza leżakowaniem i imprezowaniem nie ma co robić.
Costa Brava/Del Sol-jak chcesz poleżeć na plaży, poimprezować, ew. wybrać się na wycieczkę do Barcelony . Ja byłam tam ostatnio chyba 11 lat temu w Calleli, więc mogło się coś zmienić. Na Mallorce byłam w tym roku na przełomie lutego i marca.

Co do Turcji/Egiptu-tam można wykupić tańsze wakacje niż w Es

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2010-06-29 o 07:21
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 09:57   #7
Fureyka
Wtajemniczenie

Costa Brava/Costa del Sol to dobry pomysł, ale jak policzysz wszystko to wcale nie będzie tak tanio jak się myśli. We wrześniu można już kupić tanie wycieczki do Egiptu, szczególnie z last minute. Jest to idealne miejsce gdzie można robić to co chcecie, czyli powylegiwać się na plaży, poszaleć i odpocząć w spokoju, a nie tłumie turystów .
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości