Lipobase-czyli ratunek na przesuszone włosy ?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-28, 19:17   #1
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble
Smile

Lipobase-czyli ratunek na przesuszone włosy ??

Hej dziewczęta . Zacznę od tego, że moje włosy są mega przesuszone i dosłownie nic im nie pomaga- ni maseczki z jajek, nafty czy oleju rycynowego.
Ostatnio, gdzieś czytałam, że dziewczyny do maseczek do włosów dodają kremu do rąk czy smarują końce kreme nivea ... i wpadłam na pewien pomysł, mianowicie... zastosować na włosy krem lipobase ; jest to krem-balsam, który bardzo natłuszcza i bardzo fajnie nawilża ciało, ale nie jestem pewna, czy włosom nie zaszkodzi... oto KWC . Co myślicie?

PS Jestem desperatką... dlatego sięgam po tak dziwne metody )

Pozdrawiam

Soap_bubble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 19:37   #2
Kotka17
Zakorzenienie

Dot.: Lipobase-czyli ratunek na przesuszone włosy ??

Cytat:
Napisane przez Soap_bubble Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta . Zacznę od tego, że moje włosy są mega przesuszone i dosłownie nic im nie pomaga- ni maseczki z jajek, nafty czy oleju rycynowego.
Ostatnio, gdzieś czytałam, że dziewczyny do maseczek do włosów dodają kremu do rąk czy smarują końce kreme nivea ... i wpadłam na pewien pomysł, mianowicie... zastosować na włosy krem lipobase ; jest to krem-balsam, który bardzo natłuszcza i bardzo fajnie nawilża ciało, ale nie jestem pewna, czy włosom nie zaszkodzi... oto KWC . Co myślicie?

Pozdrawiam

rzeczywiscie desperatka... sama nie wiem co o tym myslec ja polecilabym ci jedwab i sampon z jedwbiem dove warto!
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...gladzajacy.htm
odżywianie włosków
Kotka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 19:45   #3
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble

Hm używam jedwabiu biosilk i też niewiele daje ... ale tego dove... może warto spróbować, dzięki ! ; )

Stary 2010-06-28, 19:47   #4
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Hm używam jedwabiu biosilk i też niewiele daje ... ale tego dove... może warto spróbować, dzięki ! ; )
mi bardzo dove wygładzał jeszcze odzywka z tej samej seri!!! a biosilk radze odstawić bo zawiera alkohol denat. a np jedwab z joanny nie zawiera i jest tańszy
odżywianie włosków
Kotka17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-28, 19:49   #5
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble
Cool Dot.: Lipobase-czyli ratunek na przesuszone włosy ??

Czyli jutro szykują się małe zakupy ... ;P . Muszę spróbować wszystkiego, a nóż coś pomoże ;].

Stary 2010-06-28, 21:40   #6
Chatul
ma zielone pojęcie

Jedwab nie naprawi włosów, on tyko wizualnie poprawi ich kondycję. Za to po zmyciu go, włosy wrócą do poprzedniego stanu.

Soap_bubble, ile czasu stosowałaś oleje, naftę itd? Na efekty trzeba czasem trochę poczekać. Poza tym, jakim szamponem myjesz włosy? Kręcisz, prostujesz, suszysz suszarką?
Stary 2010-06-28, 21:58   #7
wonderful_girl
Przyczajenie

Ja tez używam jedwab , a macie jeszcze jakieś sposoby na koncówki i ogólnie na bardzoooooooo zniszczone włosy ??
wonderful_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 22:38   #8
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jedwab nie naprawi włosów, on tyko wizualnie poprawi ich kondycję. Za to po zmyciu go, włosy wrócą do poprzedniego stanu.

Soap_bubble, ile czasu stosowałaś oleje, naftę itd? Na efekty trzeba czasem trochę poczekać. Poza tym, jakim szamponem myjesz włosy? Kręcisz, prostujesz, suszysz suszarką?
Oleje itp. stosuję od jakiegoś miesiąca, lub półtora. Nie kręcę ( mam naturalne falo-loki :P), nie prostuję (aczkolwiek kiedyś prostowałam [ nie prostuję od ok 1,5 roku] i podejrzewam, że to jedna z przyczyn masakry włosowej) , i nigdy nie suszyłam. Włosy myję ... Seboradinem z wyciągiem z czarnej rzepy, Revalidem, lub Pantene PRO-V gęste i mocne, poza tym po każdym myciu kuracja wzmacniająca z Joanny (RZEPA).

No, i generalnie to by było na tyle ...

Aha ! Jeszcze lotion seboradin no i jak wcześniej wspominałam jedwab biosilk .

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wonderful_girl Pokaż wiadomość
Ja tez używam jedwab , a macie jeszcze jakieś sposoby na koncówki i ogólnie na bardzoooooooo zniszczone włosy ??
Wax jest podobno świetny na mocno zniszczone włosy . Zastanawiam się nad jego kupnem, ale póki co zamówiłam inną odżywkę- możemy tym razem się uda

Stary 2010-06-29, 08:54   #9
caskada
Zakorzenienie

jesli masz tak mocno zniszczone wloski ze nic im nie pomaga to moze siegnij po cos z wyzszej polki np seria l'oreal z salonu czy z apteki vichy do wlosow(nie tanie to minus) lub wcieraj zwykly olej z oliwek olej kokosowy....
Stary 2010-06-29, 10:24   #10
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Oleje itp. stosuję od jakiegoś miesiąca, lub półtora.
Wiesz, półtora miesiąca to nic... efekty olejowania widać zazwyczaj dopiero po paru miesiącach regularnego stosowania
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-29, 11:15   #11
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
jesli masz tak mocno zniszczone wloski ze nic im nie pomaga to moze siegnij po cos z wyzszej polki np seria l'oreal z salonu czy z apteki vichy do wlosow(nie tanie to minus) lub wcieraj zwykly olej z oliwek olej kokosowy....
Na serie z wyższej półki póki co mnie nie stać ;P. Wiec musze zadowolić sie czymś tańszym.
Właśnie na olej kokosowy od dłuższego czasu poluje ... ale moje miasteczko jest niewielkie wiec cieżko dostać . Bd musiała w końcu wybrać sie do Szcz. ( czy któraś z was ma w tym mieście pewny sklep, w którym olej bd ?)

Pozdrawiam )

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Wiesz, półtora miesiąca to nic... efekty olejowania widać zazwyczaj dopiero po paru miesiącach regularnego stosowania
Ehh... myślałam, że cokolwiek bd widać po tym czasie ;P. No ale cóż...Olejować bd dalej ! Ot co !!

PS droga weetgirl, mam pytanko- a Ty jakich olejów używasz do pielegnacji włosków ??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 12:42   #12
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

ja takze odradzam jedwab , maskuje skutecznie ale podczas wymywania odslania bardziej uszkodzone i porowate wlosy

Olejowanie jak najbardziej w takim wypadku ale nigdy przenigdy zadnego oleju , ktory ma w skladzie olej mineralny ( parafinum liquidum) taki sam efekt jak przy stosowaniu jedwabiu w rezultacie .

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=276331

tu jest wszystko co mozna wiedziec o olejowaniu , polecam i wytrwalosci zycze bo efeky beda ale nie od razu
Stary 2010-06-29, 13:07   #13
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

Ehh... myślałam, że cokolwiek bd widać po tym czasie ;P. No ale cóż...Olejować bd dalej ! Ot co !!

PS droga weetgirl, mam pytanko- a Ty jakich olejów używasz do pielegnacji włosków ??
Ja używałam oliwy z oliwek, kokosa, oleju z ogórecznika, makadamia, Monoi, Amli Dabur, Vatikę, Parachute Hot Oil, palmowego, rycyny i jojoba. Na zielono zaznaczyłam ulubione
Serdecznie polecam wątek o olejach, szczególnie pierwsze dwie strony

Cytat:
Napisane przez baby_luv_gold Pokaż wiadomość
Olejowanie jak najbardziej w takim wypadku ale nigdy przenigdy zadnego oleju , ktory ma w skladzie olej mineralny ( parafinum liquidum) taki sam efekt jak przy stosowaniu jedwabiu w rezultacie .
Oj, mnie tam Amla Dabur wcale nie zaszkodziła, chociaż traktowałam ją raczej jako dodatek do olei roślinnych U mnie akurat fajnie wygładzała i nabłyszczała włosy. No ale jako podstawa pielęgnacji to by się raczej nie sprawdziła
Stary 2010-06-29, 15:43   #14
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:

Oj, mnie tam Amla Dabur wcale nie zaszkodziła, chociaż traktowałam ją raczej jako dodatek do olei roślinnych U mnie akurat fajnie wygładzała i nabłyszczała włosy. No ale jako podstawa pielęgnacji to by się raczej nie sprawdziła
a mnie tak , ja tylko radze , taka samo jak oliwka pseudo dla dzieci jest cudowna

Parafinum Liquidum
Produkty destylacji ropy naftowej.
Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.
Stary 2010-06-29, 21:25   #15
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
a mnie tak , ja tylko radze , taka samo jak oliwka pseudo dla dzieci jest cudowna

Parafinum Liquidum
Produkty destylacji ropy naftowej.
Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni.
Po pierwsze, jak kogoś cytujemy wypadałoby podać źródło. Chociażby w formie linku.

Po drugie, Pan Dr Henryk S. Różański jest, jak dla mnie, oszołomem. Do tego niekonsekwentnym oszołomem (a to jest chyba jeszcze gorsze). Z tą swoją rakotwórczą manią to mógłby pisać artykuliki dla portalu o2. Ja nie jestem fanką ciekłej parafiny, w kosmetykach do skóry jej unikam, bo mnie zapycha. Ale dla długich włosów czasami taki "płaszczyk ochronny", jaki tworzy parafina, może nie być taki zły.

I, na litość boską, skończcie już z tym Różańskim, bo ileż można to samo czytać?!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 22:52   #16
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Po pierwsze, jak kogoś cytujemy wypadałoby podać źródło. Chociażby w formie linku.

Po drugie, Pan Dr Henryk S. Różański jest, jak dla mnie, oszołomem. Do tego niekonsekwentnym oszołomem (a to jest chyba jeszcze gorsze). Z tą swoją rakotwórczą manią to mógłby pisać artykuliki dla portalu o2. Ja nie jestem fanką ciekłej parafiny, w kosmetykach do skóry jej unikam, bo mnie zapycha. Ale dla długich włosów czasami taki "płaszczyk ochronny", jaki tworzy parafina, może nie być taki zły.

I, na litość boską, skończcie już z tym Różańskim, bo ileż można to samo czytać?!
nie tylko on tak twierdzi , jego mania kancerogenna ma jednak jakies uzasadnienie , moj maz mial wycinane wezly chlonne poniewaz podejrzewano raka , niestety badania nic nie wykazaly ale na wszelki wypadek to zrobili , jednak teraz wiemy co bylo tego przyczyna , po konsultacji z innymi lekarzami , kulka pod pachy spowodowala u neigo feminizjacje , przerost gruczolu mlekowego itp itd ale nie
o tym mowa

klocic sie nie zamierzam kazdego sprawa , ja uzywam kosmetykow bez tego , tylko osoby z atopowa skora moga uzywac kosmetykow z parafina , ktora zabezpiecza ich skore i to na tyle .

KOniec kropka , PMS

Edytowane przez baby_luv_gold
Czas edycji: 2010-06-29 o 22:55
baby_luv_gold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 07:59   #17
weegirl
Zakorzenienie

Nie, to nie jest koniec. Wypraszam sobie takie PW:

"Moja Droga
Prosze ze swoimi wywodami zostac w swojej glowce , a szczegolnie jak sie nie ma pojecia o czym mowa .
A jak sie posta pisze nie bedzie mnie nikt uczyl ."

Po 1. Nie jestem żadną Twoją koleżanką, więc takie protekcjonalne "Moja Droga" niech lepiej pozostanie w "Twojej główce".
po 2. Czemu niby nie mam pojęcia o czym mowa? Na jakiej podstawie to stwierdzasz?
A co do pisania posta... naprawdę uważasz, że podawanie źródła to coś absolutnie niepotrzebnego, w przypadku, kiedy stosujesz metodę kopiuj-wklej? Normalnie nie dzielę się prywatnymi wiadomościami na forum, ale Twoja obcesowość po prostu zwaliła mnie z nóg i nie zamierzam tolerować takiego zachowania.
Stary 2010-06-30, 10:02   #18
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Nie, to nie jest koniec. Wypraszam sobie takie PW:

"Moja Droga
Prosze ze swoimi wywodami zostac w swojej glowce , a szczegolnie jak sie nie ma pojecia o czym mowa .
A jak sie posta pisze nie bedzie mnie nikt uczyl ."

Po 1. Nie jestem żadną Twoją koleżanką, więc takie protekcjonalne "Moja Droga" niech lepiej pozostanie w "Twojej główce".
po 2. Czemu niby nie mam pojęcia o czym mowa? Na jakiej podstawie to stwierdzasz?
A co do pisania posta... naprawdę uważasz, że podawanie źródła to coś absolutnie niepotrzebnego, w przypadku, kiedy stosujesz metodę kopiuj-wklej? Normalnie nie dzielę się prywatnymi wiadomościami na forum, ale Twoja obcesowość po prostu zwaliła mnie z nóg i nie zamierzam tolerować takiego zachowania.
oczywiscie wiedzialam ze "wkleisz "moja wiadomosc
takie typy znam , jesli chcesz sie klocic rob to w realu , pewnie masz z kim , ja umywam rece

Temat jest zupelnie o czym innym , ja nie zamierzam prowadzic bezcelowych polemik

to bez sensu

P.S
To jako prowadzisz bloga nie czyni cie guru pielegnacji wlosow , ja "siedze" w branzy od wielu lat i nie epatuje wiedza na prawo i lewo

Zegnam

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Paraffinum Liquidum (Mineral Oil) - substancja, która zostawia na naszych włosach film. O ile włosom raczej nie zaszkodzi (chyba, że obciąży), o tyle nasza skóra głowy może kiepsko na ten składnik zareagować. Niestety, jest on obecny w większości kosmetyków do skóry, daje wrażenie gładkiej, jedwabistej skóry. Może jednak zapychać, poza tym, sam w sobie nie ma żadnych właściwości nawilżający, odżywczych. Dlatego lepiej odstawić np. oliwki z tą substancją i postawić na produkty na bazie olejów roślinnych (np. oliwki Babydream i Hipp)

zrodlo weegirl.bloog.pl

a tak nawiasem , niezly nick

Edytowane przez baby_luv_gold
Czas edycji: 2010-06-30 o 09:58
baby_luv_gold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 10:26   #19
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble

Ekhem... To ja może z trochę innej beczki- dziękuję za wszelkie rady .
Poszłam za radą Kotki17 i zakupiłam Dove Smooth therapy ( z jedwabiem) - to był strzał w 10 ! . Moje loczki wyglądają na zdrowsze i nie są już jednym wielkim push-upem :P Oh, i oczywiście ślicznie pachnie .
Ale to raczej działa na wygląd włosów, więc olejować będę nadal ... twardo !

Pozdrawiam serdecznie i polecam Dove z jedwabiem .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-30, 10:28   #20
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Poszłam za radą Kotki17 i zakupiłam Dove Smooth therapy ( z jedwabiem) - to był strzał w 10 ! . Moje loczki wyglądają na zdrowsze i nie są już jednym wielkim push-upem :P Oh, i oczywiście ślicznie pachnie .

Stary 2010-06-30, 12:32   #21
Amiria
Raczkowanie

Cytat:

Pozdrawiam

Jakie preparaty stosujesz? Czy używasz lakierów do włosów, pianek, suszarki?

maseczka z jajka to czyste proteiny. Nie każdemu służą proteinowe kuracja. Moje włosy je lubią ale być może Twoim brakuje substancji nawilżających.

spróbuj oczyscic włosy szamponem bez silikonu i protein i zastosować preparaty nawilżające. Np na bazie aloesu, panthenolu, gliceryny, naturalnych ekstraktów.

jest szansa ze pomoże
Amiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-30, 13:28   #22
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie wiedzialam ze "wkleisz "moja wiadomosc
takie typy znam , jesli chcesz sie klocic rob to w realu , pewnie masz z kim , ja umywam rece

Temat jest zupelnie o czym innym , ja nie zamierzam prowadzic bezcelowych polemik

to bez sensu

P.S
To jako prowadzisz bloga nie czyni cie guru pielegnacji wlosow , ja "siedze" w branzy od wielu lat i nie epatuje wiedza na prawo i lewo

Zegnam

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Paraffinum Liquidum (Mineral Oil) - substancja, która zostawia na naszych włosach film. O ile włosom raczej nie zaszkodzi (chyba, że obciąży), o tyle nasza skóra głowy może kiepsko na ten składnik zareagować. Niestety, jest on obecny w większości kosmetyków do skóry, daje wrażenie gładkiej, jedwabistej skóry. Może jednak zapychać, poza tym, sam w sobie nie ma żadnych właściwości nawilżający, odżywczych. Dlatego lepiej odstawić np. oliwki z tą substancją i postawić na produkty na bazie olejów roślinnych (np. oliwki Babydream i Hipp)

zrodlo weegirl.bloog.pl

a tak nawiasem , niezly nick
Jakie typy znasz? Takie, które nie tolerują protekcjonalnego trkatowania? Całe szczęście, że jeszcze takie istnieją A propos kłótni w realu, ciekawe, czy Ty w realu powiedziałabyś mi to samo, co napisałaś w PW. Szczerze wątpię

Dla mnie polemika, która wygląda tak, że Ty cytujesz pana Różańskiego i wywlekasz chorobę męża, a na PW mi piszesz takie rzeczy, to żadna polemika. Skoro "siedzisz" w branży, to może jednak "poepatujesz" wiedzą? Czy tylko stać Cię na obrażanie innych? Co do mojego bloga- nie, nie czyni mnie on guru w zakresie pielęgnacji włosów, bo nim po prostu nie jestem, moje wykształcenie nie jest związane z fryzjerstwem, ale chciałam zebrać w jednym miejscu moje nawyki pielęgnacyjne. Wybacz, ale nie widzę w tym nic śmiesznego. W moim nicku też raczej nie, chyba, że Ciebie on bawi, w końcu różne są rodzaje poczucia humoru.

Aha. Cytowanie mojego bloga jest chyba mało profesjonalne Chodziło mi raczej o jakiś naukowy artykuł, pod którym podpisuje się konkretna osoba swoim imieniem i nazwiskiem. Z mojej strony to koniec tej dyskusji, według mnie jesteś po prostu wyjątkowo źle wychowaną osobą. A te wycieczki personalne zostaw dla kogoś w realu

Cytat:

To fajnie, że Dove Ci pomaga A jeśli o olejowanie chodzi, życzę dużo wytrwałości.
Stary 2010-06-30, 14:03   #23
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble
Smile Dot.: Lipobase-czyli ratunek na przesuszone włosy ??

Cytat:
Napisane przez Amiria Pokaż wiadomość
Jakie preparaty stosujesz? Czy używasz lakierów do włosów, pianek, suszarki?

maseczka z jajka to czyste proteiny. Nie każdemu służą proteinowe kuracja. Moje włosy je lubią ale być może Twoim brakuje substancji nawilżających.

spróbuj oczyscic włosy szamponem bez silikonu i protein i zastosować preparaty nawilżające. Np na bazie aloesu, panthenolu, gliceryny, naturalnych ekstraktów.

jest szansa ze pomoże

Tak więc... Jestem tancerką i na turnieje fakt faktem... używam bardzo dużo lakieru, żelu itp specyfików- jest to mniej więcej raz w tygodniu ( pomijając wakacje oczywiście ), ale po tej męczarni dla moich włosów zawsze serwuję im jakąś maskę odżywczą; co do suszarki- nie używam, nawet gdybym chciała to nie mogę, bo wyglądałabym już całkiem jak pudel ( mój totalny push-up na głowie wyklucza nawet szczotkę ) .

Hm. Powiadasz, że maska z jaj nie każdemu służy ? Jak znajdę zamiennik na jaja to je odstawię i zobaczymy jak to będzie ( a tak nawiasem moim włosom NA PEWNO brak nawilżenia- próbuję z tym walczyć ) . Ale moja mieścina mała i trudno znaleźć cokolwiek ciekawego ... Na wodę brzozową czekam już ok miesiąca ...

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Jakie typy znasz? Takie, które nie tolerują protekcjonalnego trkatowania? Całe szczęście, że jeszcze takie istnieją A propos kłótni w realu, ciekawe, czy Ty w realu powiedziałabyś mi to samo, co napisałaś w PW. Szczerze wątpię

Dla mnie polemika, która wygląda tak, że Ty cytujesz pana Różańskiego i wywlekasz chorobę męża, a na PW mi piszesz takie rzeczy, to żadna polemika. Skoro "siedzisz" w branży, to może jednak "poepatujesz" wiedzą? Czy tylko stać Cię na obrażanie innych? Co do mojego bloga- nie, nie czyni mnie on guru w zakresie pielęgnacji włosów, bo nim po prostu nie jestem, moje wykształcenie nie jest związane z fryzjerstwem, ale chciałam zebrać w jednym miejscu moje nawyki pielęgnacyjne. Wybacz, ale nie widzę w tym nic śmiesznego. W moim nicku też raczej nie, chyba, że Ciebie on bawi, w końcu różne są rodzaje poczucia humoru.

Aha. Cytowanie mojego bloga jest chyba mało profesjonalne Chodziło mi raczej o jakiś naukowy artykuł, pod którym podpisuje się konkretna osoba swoim imieniem i nazwiskiem. Z mojej strony to koniec tej dyskusji, według mnie jesteś po prostu wyjątkowo źle wychowaną osobą. A te wycieczki personalne zostaw dla kogoś w realu

To fajnie, że Dove Ci pomaga A jeśli o olejowanie chodzi, życzę dużo wytrwałości.
Mam nadzieję, że spór już zakończony :P Więc czas na rozluźnienie

PS Wytrwałość się przyda- jestem w gorącej wodzie kąpana .

Stary 2010-06-30, 15:20   #24
caskada
Zakorzenienie

czasem na problemy wlosowe pomagaja zwykle kosmetyki z drogerii kazdy ma inny problem z wlosami i inne wlosy
mi nie sluza zadne oleje i jajka na wlosy
druga sprawa to trzeba podejsc do wszystkiego ze zdrowym rozumem i nie dac sie zwariowac co szkodzi a co sluzy zdrowiu wlosom bo okaze sie ze jednynym ratunkiem jest izolacja od otoczenia i komora tlenowa
Stary 2010-06-30, 15:57   #25
Amiria
Raczkowanie

Cytat:
Tak więc... Jestem tancerką i na turnieje fakt faktem... używam bardzo dużo lakieru, żelu itp specyfików- jest to mniej więcej raz w tygodniu ( pomijając wakacje oczywiście ), ale po tej męczarni dla moich włosów zawsze serwuję im jakąś maskę odżywczą; co do suszarki- nie używam, nawet gdybym chciała to nie mogę, bo wyglądałabym już całkiem jak pudel ( mój totalny push-up na głowie wyklucza nawet szczotkę ) .

Hm. Powiadasz, że maska z jaj nie każdemu służy ? Jak znajdę zamiennik na jaja to je odstawię i zobaczymy jak to będzie ( a tak nawiasem moim włosom NA PEWNO brak nawilżenia- próbuję z tym walczyć ) . Ale moja mieścina mała i trudno znaleźć cokolwiek ciekawego ... Na wodę brzozową czekam już ok miesiąca ...

Pozdrawiam
.
O Miło mi to słyszeć Ja akurat nie startuje w turniejach ale rekreacyjnie regulanie ucze sie tanca

No tak napewno na truneijach nie da sie unikanc lakierow, pianke itd. bo fryzura muis przetrwac wszystko

ale i na to sa sposoby. czy jak ukladasz wlosy an turnieje to je tapirujesz mocno np do koka? czy uzywasz prostonicy i lokówki?

Jesli tak to bardzo pomoże preparat chroniacy przed stylizacja na goraco. Ja używam Chi 44 iron guar. Jest naprwde dobry i chroni przed zniszczniem.

Lakiery, pianki maja najczessciej duzo alkocholu ktory wysusza wlosy.
Warto wysukac preparatow bez alkocholu (tylko lakeiru z alkocholem nie da sie uniknac)
ja np do podnoszenia wlosów u ansady uzywam spreju Matrix.
do nawilzania nivea diamon gloss.
wiem z epianki nivea sa bez alkocholu.

Jesli włosy sa mocno usztynione "na beton" to staraj sie nie rozczesywac ich szczotka tylko bardzo powolutku placami a potem grzebieniem o szeroko rozstwionych zebach a potem tak z 2 minutki sploukiwac woda zanim przystpisz do mycia. to zapobiegnie lamaniu i niszczeniu.

super ze robisz włosom maski i odzywki , to napewno im pomaga

warto wyprobowac olejki np indyjskie albo czyste np migdalowy, kokosowy i stosowac je przed myciem na konce wlosów.

jesli masz problem z dostepem do kosemtykow to moze internetowe sklepy?

A w drogeriach tez jest duzo dobrych kosmetykow. Np nivea, Nowa seria Garnier (słyszałam duzo dobrych opinii), Fructis Nutri odbudowa.
dziekuje za pozdrowienia i też Ciebie pozdrawiam
Amiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-02, 16:42   #26
kaska222
Moderator

Kochana ja polece od siebie sprawdzone kosmetyki na suche wlosy,pare lat rozjasnialam wiec wiadomo byly troche przesuszone.Najgorzej po umyciu bo lubily sie puszyc przy falach.
Mozesz spröbowac zrobic maseczke na wlosy srednie 2 zöltka,olejek rycynowy,nafta i sok z cytryny.Potrzymac 40 min;do godziny i zmyc szamponem najlepiej pokrzywowym .
Polecam szampon i odzywke z Waxa , L biotica biowax do wlosöw suchych. I Schwarzkopf, Gliss Kur Oil Nutritive, Fluid wygładza i restrukturyzuje zniszczone końcówki i zapobiega rozdwajaniu się włosów, najlepszy jaki mialam dobrze sie rozczesujä i nie puszä wlosy koszt kolo 20zl jest mala tubka 50ml ale starcza na dlugo .
Dobrze tez zrobi podciecie koncöwek.

Niewiem czy jeszcze jest w naszym miescie ten sklep zielarski poläczony z aptekä.Na turzynku skreca sie przy kinie wisla naprzeciwko WC tam powinnas dostac olejek kokosowy i wode brzozowä.
Pozdrawiam

RegulaminWizaz.pl

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2010-07-02 o 17:00 Powód: dopi;
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 19:45   #27
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble

Cytat:
Napisane przez Amiria Pokaż wiadomość
O Miło mi to słyszeć Ja akurat nie startuje w turniejach ale rekreacyjnie regulanie ucze sie tanca

No tak napewno na truneijach nie da sie unikanc lakierow, pianke itd. bo fryzura muis przetrwac wszystko

ale i na to sa sposoby. czy jak ukladasz wlosy an turnieje to je tapirujesz mocno np do koka? czy uzywasz prostonicy i lokówki?

Jesli tak to bardzo pomoże preparat chroniacy przed stylizacja na goraco. Ja używam Chi 44 iron guar. Jest naprwde dobry i chroni przed zniszczniem.

Lakiery, pianki maja najczessciej duzo alkocholu ktory wysusza wlosy.
Warto wysukac preparatow bez alkocholu (tylko lakeiru z alkocholem nie da sie uniknac)
ja np do podnoszenia wlosów u ansady uzywam spreju Matrix.
do nawilzania nivea diamon gloss.
wiem z epianki nivea sa bez alkocholu.

Jesli włosy sa mocno usztynione "na beton" to staraj sie nie rozczesywac ich szczotka tylko bardzo powolutku placami a potem grzebieniem o szeroko rozstwionych zebach a potem tak z 2 minutki sploukiwac woda zanim przystpisz do mycia. to zapobiegnie lamaniu i niszczeniu.

super ze robisz włosom maski i odzywki , to napewno im pomaga

warto wyprobowac olejki np indyjskie albo czyste np migdalowy, kokosowy i stosowac je przed myciem na konce wlosów.

jesli masz problem z dostepem do kosemtykow to moze internetowe sklepy?

A w drogeriach tez jest duzo dobrych kosmetykow. Np nivea, Nowa seria Garnier (słyszałam duzo dobrych opinii), Fructis Nutri odbudowa.
dziekuje za pozdrowienia i też Ciebie pozdrawiam
Włosów nie prostuję i nie podkręcam na turnieje- raczej ostry tapir ;P

Ps dzięki za rady, na pewno się przydadzą .

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska222 Pokaż wiadomość
Kochana ja polece od siebie sprawdzone kosmetyki na suche wlosy,pare lat rozjasnialam wiec wiadomo byly troche przesuszone.Najgorzej po umyciu bo lubily sie puszyc przy falach.
Mozesz spröbowac zrobic maseczke na wlosy srednie 2 zöltka,olejek rycynowy,nafta i sok z cytryny.Potrzymac 40 min;do godziny i zmyc szamponem najlepiej pokrzywowym .
Polecam szampon i odzywke z Waxa , L biotica biowax do wlosöw suchych. I Schwarzkopf, Gliss Kur Oil Nutritive, Fluid wygładza i restrukturyzuje zniszczone końcówki i zapobiega rozdwajaniu się włosów, najlepszy jaki mialam dobrze sie rozczesujä i nie puszä wlosy koszt kolo 20zl jest mala tubka 50ml ale starcza na dlugo .
Dobrze tez zrobi podciecie koncöwek.

Niewiem czy jeszcze jest w naszym miescie ten sklep zielarski poläczony z aptekä.Na turzynku skreca sie przy kinie wisla naprzeciwko WC tam powinnas dostac olejek kokosowy i wode brzozowä.
Pozdrawiam

Sklep zielarski jest ; )) . Właśnie tą Panią ciągle nawiedzam i wypytuję o wszelakie oleje, czy wodę brzozową xD.

Podejrzewam, że zaczyna mieć mnie dość

A co do maski- stosuję i czekam na efekty ;DD

Pozdrówki ;*

ps Chwaliłam się już, że zakupiłam Kallos Latte ? I że moje włosy powoli odżywają

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

A tak z innej beczki- jak chronicie swoje włosy przed promieniami UV ?

Możecie mi polecić jakiś dobry i dość tani środek . ?

Edytowane przez Soap_bubble
Czas edycji: 2010-07-03 o 19:40
Stary 2010-07-05, 10:36   #28
Soap_bubble
Zadomowienie

GG do Soap_bubble

hop hop ; ) jest tu kto ;P ?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości