|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niebieską linia
Chce zapytać niebieską czy ja jako właściciel nieruchomości jaką otrzymałam rok temu w darowiznie od mamy- czy mam prawo nakazać opuszczenia jednego pomieszczenia jakim jest pokój na poddaszu, który zajął mój siostrzeniec przed 10 laty. Od dwóch lat nie zamieszkuje tego pokoju , ale nie chce oddać kluczy. Żąda odszkodowania za remont , który tam zrobił na własne ryzyko. Moja mama nie zezwoliła na taki remont. Grapesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Czy mogę zadawać pytania do Niebieskiej linii. Grapesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: pytania do Niebieską linia
Niebieska linia?
A kto to? Jakiś nasz użytkownik? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Nie nabijajcie się, wydaje mi się, że grapesz szuka pomocy, ale nie za bardzo orientuje się w internecie i nie wie dokładnie jak i gdzie jej szukać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() Prawo w nieruchomościach http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=656 Chyba to bedzie dobre miejsce ![]() Przeniose na forum Nieruchomosci, moze tam ktos bedzie wiedzial ![]() aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niebieską linia
Mozesz zmienic zamki od mieszkania. Ale z siostrzencem lepiej sie dogadac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Mieszkam w domu jednorodzinnym. Siostra mieszka w moim domu w tzw.przybudówce.Nie płaci za mieszkanie, koszty opalania kuchni przerzuca na mnie,gdyż przez ścianę graniczy piec kaflowy,a drzwiczki są w mojej kuchni.Siostrzeniec jej syn obecnie zajmuje pokój u niej w przybudówce,ale tego pokoju na poddaszu nie chce otworzyć, bo ma tam meble,on ma 27 lat i pracuje.On jest zameldowany,ale nie jest wyznaczone w jakim pomieszczeniu mieszka. Podałam go do sądu, gdyż minęły już 2 lata jak nie zajmuje tego pokoju na poddaszu, a rok temu wysłałam list o usunięcie mebli i odbudowanie pieca i inne. Bo on chce odszkodowanie za remont jaki wykonał. On ma rachunki,ale nie ma pozwolenia na przebudowę. Co zrobić z takim upartym człowiekiem. Nie płaci a wymaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mamy już 2010 rok, a sprawa z pokojem na poddaszu jeszcze tkwi w sądzie. Siostrzeniec trzyma klucze, a Sąd ma czas. Ja wyznaczyłam czynsz dla siostrzeńca, a Sąd wyznaczył biegłego by stwierdić czy czynsz nie jest zbyt wysoki. Mija kolejny rok, a pokój nadal zamknięty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.