|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Degażówki
proszę o pomoc!!!
hm.. no wiec..:P mam plan na fryzure.... juz 2 razy fryzjerka mnie nie zrozumiala i niestety.... ( mialam ochote chodzic w czapce) noo wiec kupilam sobie degażówki... CZY KTOŚ WIE JAK SIE NIMI OBSŁUGIWAĆ?? / jak trzymac i w ogole?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: DEGAżówki!!!!!!
nie rób nic pochopnie, a jak już degażujesz to delikatnie.. mi fryzjerka za mocno wydegażowała i moje końcówki wyglądaja okropnie!
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym skonsultowała to z profesjonalistą, najlepiej niech Ci fryzjer pokaże.. Ja kupiłam, ale takie dziadowskie i tylko grzywkę nimi molestuję
a co do fryzjerów,, większości nie rozumieją |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Nie radzę na własną rękę działać nimi bo możesz sobie zrobić dość widoczne dziury..
Przy niektórych włosach tego nie widać.. a np. tak jak na moich każdy moment ciecia... |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
nie razdze samsmu ciac sie degazowkami... chyba ze lubisz eksperymenty i to co CI wyjdzie naglowie nie bedzie CI przeszkadzac... ale moze byc tak ze wtedy bedziesz na 100% chodzic w czapce nie tyle ze bedziesz chciala...
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dodam tylko, że degażówki potrafią mocno zniszczyć końcówki... Ostatnio jak tylko wchodzę do fryzjera to już od progu mówię: żadnych degażówek!
Ja mam w domu takie nożyczki, ale używam tylko do grzywki....
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
po degazowkach fakt lanie wczesuja sie wlosy i ladnie wygladaja ale tylko na poczatku pizniej zaczynaja sie wywijac kazdy w swoja strone i starszny puch jest na koncach pozniej
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Po degażówkach włosy się fatalnie układają, lepiej opracować jakąś inną metodę cieniowania. Wiem z doświadczenia bo wole sama kombinować z włosami zamiast iść do fryzjera
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jednak się boję sama kombinować.. Moja fryzjerka obecna używa tylko zwykłych, ostrych nożyczek. Fajnie jej wychodzi cieniowanie, choć jeszcze nie do końca tak jakbym ja chciała
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie zalezy jakie wlosy sie traktuje degazowka sa takie ze w zyciu bym nie zdegazowala wlosow a sa takie ze mozna troche poszalec... to juz zalezy od doswiadczenia fryzjerki... i tez nie mozna za duzo nigdy degazowac bo wtedy zamiast sie ukladac to nie beda sie wogole ukladac
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
ja moje degazowki wyrzucilam, bo za bardzo mnie kusily i nie moglam zapuscic wlosow i niestety troche sobie dziur nimi zrobilam chociaz ogolnie nie czulam sie zle ale wole jednak wlosy takiej samej dlugosci teraz
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
degazowki, najgorsze co moze byc dla wlosow......
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Degażówki
Właśnie mi włosy odrastają i są po tym zabiegu takie... hmmm... chaotyczne
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Poniszczyły mi końcówki
A włosy poniszczyłam swoją drogą, bo nie umiałam trzymać rączek z dala od nich i ciągle coś kombinowałam. Dobrze, że to dawno było Nieumiejętne cieniowanie zwykle nie prezentuje się za ładnie. Jakieś 80% moich znajomych ma cieniowane włosy i wcale im to nie służy, a mimo wszystko ciągle każdy się na to rzuca
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
4 lata temu kupilam bardzo dobre i drogie fryzjerskie degazowki. Mam wlosy dosc dlugie i grube i sama je sobie obcinam. Nozyczki sa tak samo ostre przez caly ten czas
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

a co do fryzjerów,, większości nie rozumieją