Fructals Juice i inne odżywki ze spłukiwaniem, ułatwiające rozczesywanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-16, 20:16   #1
Katarynka1
Raczkowanie

Arrow

Fructals Juice i inne odżywki ze spłukiwaniem, ułatwiające rozczesywanie

Z braku jakiejkolwiek informacji założyłam wątek z nadzieją, że ktoś zna te odżywki.

Link do ubogiego opisu w KWC http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=27319

Ja mam wersję pomarańczową, kilogramowe opakowanie. Jeśli rzeczywiście kosztuje ona tyle, ile jest zaznaczone w opisie (moją zdobyłam w "spadku" i nie mam szans dowiedzieć się ile kosztowała i gdzie została kupiona) to będzie mój Kosmetyk Wszech Czasów
Ale zaznaczam - ja po prostu potrzebuję "szybkiej" odżywki którą użyję po umyciu moich gęstych włosów ziołowymi szamponami. Moje jedyne wymagania to: rozplątanie włosów oraz nieobciążanie ich (nie nakładam na skórę głowy, tylko na same włosy). Nie wymagam odżywienia, bo od tego mam inne rzeczy, zresztą nie ma szans żeby coś co jest na włosach minutę - dwie mogło zdziałać cokolwiek Wypróbowałam już kilka odżywek drogeryjnych, ale żadna nie była idealna jeśli chodzi o stosunek jakości (i ilości, bo trochę tego jednak potrzebuję żeby przeczesać palcami wilgotne włosy) w stosunku do ceny. Najczęściej wracałam do różnych odżywek Garnier Fructis. Kiedy sięgałam po tańsze, np Joanna Naturia to często okazywało się, że nie są w stanie rozplątać włosów umytych zwykłym szamponem, a co dopiero po olejku rycynowym albo żółtku...

W każdym razie - jeśli ktoś ma takie same wymagania jak ja, to polecam tę odżywkę, spełnia ona moje oczekiwania. Wiecie może, gdzie można ją kupić? Ktoś próbował innych wariantów?

Jakie jeszcze DUŻE I TANIE odżywki są warte polecenia? Dla długich, gęstych włosów z tendencją do plątania się.
Katarynka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 08:30   #2
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85
Dot.: Fructals Juice i inne odżywki ze spłukiwaniem, ułatwiające rozczesywanie

Widziałam tą serię w Auchan, ale nic więcej nie mogę powiedzieć, bo nie próbowałam

Co do dużych i tanich odżywek polecam Kallosa mlecznego (Crema al Latte), na allegro można kupić 1000 ml za 13 zł, w salonach fryzjerskich pewnie coś koło 20 zł
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14054

Tu znajdziesz więcej informacji o produktach Kallos:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=kallos

Dziewczyny chwalą też maskę Stapiz http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25785 ,ale to jest już koszt ok. 30 zł, ja jeszcze jej nie próbowałam.

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-20, 20:48   #3
Katarynka1
Raczkowanie

Auchan! Super, bardzo mi pomogłaś

Nazwa Kallos mignęła mi parokrotnie na wizażu ale szczerze mówiąc nie zainteresowałam się bo mleko nie kojarzy mi się dobrze, odkąd pamiętam robi mi się niedobrze od zapachu ciepłego mleka i dlatego wolę owocowe odżywki...
Katarynka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 13:51   #4
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarynka1 Pokaż wiadomość
Ale zaznaczam - ja po prostu potrzebuję "szybkiej" odżywki którą użyję po umyciu moich gęstych włosów ziołowymi szamponami. Moje jedyne wymagania to: rozplątanie włosów oraz nieobciążanie ich (nie nakładam na skórę głowy, tylko na same włosy).
W takim razie dobrze trafiłaś, bo maski Fructals są na bazie silikonów i wyciągów owocowych, więc każdą jaką weźmiesz w tej serii (tak, ona tyle kosztuje, i można ją kupić w Auchan) będzie dla Ciebie dobra. Ja używam różowej, którą zgłosiłam, i też sobie bardzo chwalę.

Cytat:
(...) Jakie jeszcze DUŻE I TANIE odżywki są warte polecenia? Dla długich, gęstych włosów z tendencją do plątania się.
Musisz szukać masek, które mają w składzie silikony - wykaz silikonów w wątku składnikowym (najczęściej kończą się na "-cone"). Duże i tanie są odżywki na bazie paraffinum liquidum - Lorys, również do dostania w Auchan za cenę ok. 10 zł. Ale musisz sprawdzić, czy będą na Twoich włosach równie dobre co odżywki z silikonami.

Bardzo podobna konsystencyjnie i składowo do Fructalsa jest maska regenerująca Bioetika - do kupienia w Makro, cena ok. 13 zł za 500 ml oraz maska Romantic Forte Sweden - ok. 10 zł 500 ml.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2009-02-21 o 15:03
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 16:44   #5
Narek
Zakorzenienie

Mam Fructalsa tego pomarańczowego, odżywkę. Bardzo go lubię ze względu na zapach i działanie Przyjemnie nawilża włosy, nie obciąża, ułatwia rozczesywanie.

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-23, 16:58   #6
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katarynka1 Pokaż wiadomość
Nazwa Kallos mignęła mi parokrotnie na wizażu ale szczerze mówiąc nie zainteresowałam się bo mleko nie kojarzy mi się dobrze, odkąd pamiętam robi mi się niedobrze od zapachu ciepłego mleka i dlatego wolę owocowe odżywki...
Mnie też robi się niedobrze od zapachu mleka, zwłaszcza ciepłego/gorącego () i zapewniam Cię, że Kallos z tym smrodem nie ma nic wspólnego, Kallos pachnie budyniem waniliowym. Szkoda tylko, że ten zapach jest taki intensywny, a przez to może męczyć
Stary 2009-02-23, 20:48   #7
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Mnie też robi się niedobrze od zapachu mleka, zwłaszcza ciepłego/gorącego () i zapewniam Cię, że Kallos z tym smrodem nie ma nic wspólnego, Kallos pachnie budyniem waniliowym. Szkoda tylko, że ten zapach jest taki intensywny, a przez to może męczyć
Mnie wlaśnie zmęczył ten intensywny budyń, błe...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-16, 12:44   #8
pusunia
Zakorzenienie

ja używam tej
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...#review-314427
i jestem zadowolona
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:50   #9
Paulinka675
Zakorzenienie

ja właśnie kupiłam fioletową maskę z owocem assai i ekstraktem z miodu, ciekawe jak się spisze

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości