Wspólny interes z TŻ. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 14:21   #1
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Wspólny interes z TŻ.

Edytowane przez greenka19
Czas edycji: 2014-07-02 o 15:07
greenka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 14:29   #2
szugarbejb
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny interes z TŻ.

Cytat:
Napisane przez greenka19 Pokaż wiadomość
Zamierzam ubiegać się o pożyczkę z UE (dotacja dla osób rozpoczynających działalność gospodarczą).
Dotację, nie pożyczkę.
Cytat:
Dobrze będzie zajmować się tym razem z TŻ ?
Niekoniecznie. Tyle samo jest firm rodzinnych, ile rozwodów i rozstań przez wspólną pracę. Szczególnie, że będziesz jego pracodawczynią. Niewielu mężczyzn odnajduje się w roli podwładnego.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 14:30   #3
drusia
Zakorzenienie

Ciężka sprawa. Myślałam o wspólnym interesie z moim Tż. Byliśmy ze sobą ładnych parę lat, od dwóch miesięcy nie jesteśmy. Cieszę się, że interes nie doszedł do skutku. Ominęły nas problemy związane z tyt co jest czyje, kto w co włożył więcej pracy, kasy itp.
Nie twierdzę, ze takie coś nie ma przyszłości, bo są pary, które wspólnie coś otwierają i sobie radzą,ale ja bym się chyba bała właśnie tego, że za jakiś czas możemy nie być razem i co wtedy? Szkoda interesu jeśli dobrze będzie Wam szło.

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Tyle samo jest firm rodzinnych, ile rozwodów i rozstań przez wspólną pracę. Szczególnie, że będziesz jego pracodawczynią. Niewielu mężczyzn odnajduje się w roli podwładnego.
Co racja, to racja

Nie liczę dni,
Sprawiam, że to dni się liczą...

drusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 14:34   #4
gringolada
Zadomowienie

sprobowac zawsze mzona interes moze wypalic tylko czy (oby nie tfu tfu) milosc sie skonczyla to jak bedzie ow interes wtedy wygladal? jedno z Was sie zwolni czy na migi bedziecie sie porozumiewac. no zastanow sie nad tym gleboko. mam nadzieje ze sie uda
gringolada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 14:35   #5
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Czas edycji: 2014-07-02 o 15:08
Stary 2010-08-19, 14:36   #6
madzq
Raczkowanie

witam ja ze swoim tż też otwieramy własny biznes mianowicie warsztat samochodowy i tez bedziemy sie starac o dotacje z UE.ważne żebyscie mieli do siebie zaufanie i wiedzieli ze możecie na siebie liczyc.mysle ze to jest fajny pomysł jak nie spróbujesz to sie nie dowiesz.powodzenia
madzq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 14:39   #7
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 15:15   #8
marysienka
Zadomowienie

Myślę, że spróbować zawsze warto. Oczywiście życzę Wam dużych dochodów (chociaż na to jeszcze za szybko)
Stary 2010-08-19, 15:18   #9
klempaa
Zakorzenienie

A ja z innej beczki. Zostawiając wszystkie wizje pt. nie wypali, rozstaniecie się.

Wyobraź sobie, że idzie Wam fajnie, jesteście razem, powiedzmy pobieracie się. I teraz tak: w pracy razem, w domu razem.... ja bym sie udusiła chyba. I to by stanowiło dla mnie chyba główny argument, dlaczego nie...

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 15:32   #10
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Stary 2010-08-19, 16:15   #11
madzq
Raczkowanie

duszenie się hmmm jak kogoś bardzo się kocha to chyba nie powinno przeszkadzać komuś to ze się spędza 24h razem ja na punkcie swojego tż jestem ześwirowana i nie wyobrażam sobie że mogła bym powiedzieć ze dusze się w jego obecności .. tak samo jest w drugą stronę wiec jak napisałam wyżej fajny pomysł i śmiało wal po dotacje z dobrym biznes planem !
madzq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 16:46   #12
miss venflon
Zakorzenienie

wspólne przychody super-ale weź pod uwagę ,że wszystkie zobowiązania będe na ciebie-to ty będziesz płacić,zusy,podatki,czyns ze,opłaty za media-jeśli cokoliwek nie wypali to zobowiązania zostają na twojej głowie
i jestes pewna żę 19 tys(bo chyba teraz taka kwota jest przyznawana z PUPu) wystraczy ci na otwarcie biznesu jakim jest sklep papierniczy-bo wydaje mi sie ze samo zatowarowanie sklepu wyniesie więcej-zrobiliście biznes plan?bo otworzyć biznes to nie sztuka tylko utrzymać się w biznesie i jeszcze z tego wyżyć to już inna sprawa
pozatym działalność pochłania orgomną ilość czasu-niestety to nie jest tak że się otworzy sklep o 8 a zamknie o 16 i juz o niczym innym nie można myśleć
Stary 2010-08-19, 17:45   #13
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak właśnie myślę, że czasami lepiej zaryzykować Tylko ważne żeby wszystko sobie na początku wyjaśnić.

I może niech najpierw tę dotację dadzą bo jak nie to pozostaje dalsze szukanie pracy
A nie możesz go po prostu zatrudnić? Po co od razu zakładać wspólny interes.
Wiesz, w życiu różnie bywa, teraz jesteście szczęśliwi a za rok, dwa może się wiele zmienić.....jedni rozstaną się w spokoju inni będą dochodzić swego.

Oczywiście nie twierdzę, że tak może być ale w interesach nie można kierować się miłością. Czasami człowiek przez pieniądze głupieje...

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2010-08-19 o 17:46
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 17:56   #14
carolinascotties
Zakorzenienie

a po co masz go od razu zatrudnic - skoro i na zatrudnienie pracownika z UP sa dodatkowe pieniadze z funduszy unijnych...

"Powiatowe Urzędy Pracy posiadają ciekawy mechanizm pozwalający pozyskać przez przedsiębiorcę pieniądze na utworzenie nowego stanowiska pracy w momencie gdy dana firma chce zatrudnić nowego pracownika lub nowych pracowników. Na każde utworzone stanowisko można dostać do 19 187,1 zł [aktualizacja kwoty - 10.VIII.2010]."

http://www.bierzdotacje.pl/dotacje-n...niesz-dotacje/

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 18:42   #15
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzq Pokaż wiadomość
duszenie się hmmm jak kogoś bardzo się kocha to chyba nie powinno przeszkadzać komuś to ze się spędza 24h razem ja na punkcie swojego tż jestem ześwirowana i nie wyobrażam sobie że mogła bym powiedzieć ze dusze się w jego obecności .. tak samo jest w drugą stronę wiec jak napisałam wyżej fajny pomysł i śmiało wal po dotacje z dobrym biznes planem !
Zdecydowanie...

Kocham mojego TŻta niesamowicie, uwielbiam spedzać z nim czas, ale nie wyobrażam sobie być z nim codziennie 24h/dobę. Ja rozumiem, np. 2 tygodnie wakacji tylko we dwoje... ale nie cały rok! Może jestem jakaś dziwna, ale potrzebuję czas tylko dla samej siebie.. Poza tym o czym rozmawiać, gdy jest się ze sobą cały czas? Nawet zatęsknić się za sobą nie da... Wg mnie taki związek to tylko na bardzo krótką metę.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 19:12   #16
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Stary 2010-08-19, 19:17   #17
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Chciałabym się Was poradzić i dowiedzieć się jak Wy byście to rozwiązały.

Zamierzam ubiegać się o pożyczkę z UE (dotacja dla osób rozpoczynających działalność gospodarczą). Już tak długo szukam pracy, że postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce i otworzyć sklep papierniczy. Mój TŻ również bezskutecznie szuka pracy, dlatego chciałabym aby pomagał mi w tym moim sklepie (razem ze mną zajmowałby się sprzedażą, jeździłby ze mną po towar, ponieważ ma samochód). Myślę, że wyszlibyśmy na tym lepiej niż gdybyśmy mieli pracować za 1200 zł, a tak może powoli zaczniemy zbierać na mieszkanie. I TŻ przeprowadzi się do mojego miasta, bo już o tym gadaliśmy.

Nie wydaje mi się, zeby przez najblizsze pare lat, taki sklep dał utrzymanie 2 osobom. Musisz zrobić biznes plan, odjąć 50% tego co ci wyjdzie i zobaczyć czy to co zostanie z _PRZYCHODU_ a nie obrotu, starczy Ci na opłacenie czynszu, medii, ZUSu i czy jeszcze cos dla Ciebie zostanie. Duzo bezpieczniej jest dla pary, mieć odrębne źródła dochodu. jak jednemu nie idzie to może drugie zarobi, jak jedno splajtuje to drugie wciąz do domu pensje przynosi

I teraz pytanie. Jak Wy to wszystko widzicie ? Dobrze będzie zajmować się tym razem z TŻ ? Jeśli chodzi o podział przychodów to byłoby pół na pół, ponieważ robilibyśmy praktycznie to samo jeśli chodzi o pracę.

Złe założenie. Skoro macie odrębność majątkową, a wszystkie zobowiązanie będą na Ciebie to bez sensu jest romantycznie i lekkomyślnie dzielić dochody na równe 2. Bo jak by co, to Ty musisz brac na klatę spłacanie długów, dofinansowanie firmy, ewentualne kredyty.
Nie jest tez dobrze, ze roisz sobie ukłąd gdzie nikt nie jest szefem tylko panuje demokracja i bezkrólewie. Interes to interes a nie romantyczna przechadzka "a może pójdziemy w prawo, a może w lewo, a może nad rzeczkę" Interes musi mieć szefa, który schyli głowę i da sobie natupac niezadowolonemu klientowi, który jest odpowiedzialny przed kontrolami urzędów, który w sytuacjach krytycznych podejmuje decyzje a potem bierze na siebie ich konsekwencje.

Małżeństwem oczywiście nie jesteśmy. Parą jesteśmy od ponad dwóch lat, układa nam się naprawdę bardzo dobrze (a myślę, że ma to w tej sprawie znaczenie).

Dziękuję z góry za wszystkie opinie
Jesteście ze sobą bardzo krótko, nic właściwie ze sobą jeszcze nie przeszliście, nie mieszkaliście ze sobą zeby choć się dotrzeć i uważam, ze wspólny interes będzie w takiej sytuacji gwoździem do trumny tego związku. Nawet, jeśli na początku będzie euforia.
Przykro mi, ale tak to widzę.

Prowadzę firmę razem z mężem od pół roku, jesteśmy 14 lat małżeństwem- dobrym. I wspólna praca to najtrudniejszy sprawdzian jaki przechodzimy. A przeszliśmy juz i dzieci i choroby, i roczny brak dochodów i wejście w inną firmę i bardzo trudne z niej wychodzenie z dużymi stratami, itd, itp.
Tyle, ze my już jesteśmy dotarci. Uważam, ze nie przetrwalibyśmy tego , gdyby spadło to na nas te np. 10 lat temu.
Moi rodzice zaczęli wspólnie pracować (prowadzić sklep) jakoś tak też po kilkunastu latach małżeństwa - i już nie są dobrym małżeństwem jakim byli. Nadal są małżeństwem, ale nie dobrym.
I bycie ze sobą 24/24 to jest najmniejszy problem. To akurat w ogóle nie przeszkadza. Natomiast bardzo trudne są do przetrawienia wspólne stresy, problemy w firmie, kłótnie o sprawy firmowe to przysłowiowe "w prawo czy w lewo", przenoszenie spraw firmowych do domu. jak robiliśmy różne rzeczy, to jednak każde pogadało na swoją pracę, 2 go pożałowało i nagadało swoje i jakoś tak łatwo było to z siebie zrzucić i mieć te kilka godzin luzu psychicznego. Teraz, ja jeszcze tego nie umiem- wyjść, zamknąć drzwi od firmy i tam zostawić sprawy firmowe. Mąż tak samo. Nie wiem czy da się tego nauczyć kiedykolwiek.
Stresujące jest tez bardzo, że nasze dochody są z jednego żródła. Jak firma (tfu, tfu) padnie, to oboje zostaniemy na lodzie i z długami.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 19:34   #18
Hultaj
BAN stały

niepotrzebnie Cię dziewczyny strasza. myślę, że sporo par prowadzi wspólne biznesy, a mogłoby się okazać, że wiele sklepików prowadzą małżeństwa. np. na osiedlu tam, gdzie się wychowałam, były 2 papiernicze i oba prowadzone przez małżeństwa, i te sklepy przynajmniej, bo życie prywatne właścicieli mnie szczególnie nie interesowało, chyba spokojnie przetrwały do dziś, a i sami właściciele biedy raczej nie klepali. w kiosku niedaleko też pracowało małżeństwo. w warzywniakach też widywało się pomagających męzów, czy dzieci. Także, nie masz co się łamać na dzień dobry; nie macie pracy, nie możecie przez to zamieszkać razem, to Was może bardziej zniszczyć, niż wspólne zajęcie. Wszystko kwestia tego, jak będziecie się ze sobą czuli, jak się dogadacie, a skoro masz pomysł, to go wykorzystaj, przecież za parę lat czy parę miesięcy jak nie będzie się Wam pracować dobrze, 1 z Was może znajdzie inne zatrudnienie.

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Jesteście ze sobą bardzo krótko, nic właściwie ze sobą jeszcze nie przeszliście, nie mieszkaliście ze sobą zeby choć się dotrzeć i uważam, ze wspólny interes będzie w takiej sytuacji gwoździem do trumny tego związku. Nawet, jeśli na początku będzie euforia.
Przykro mi, ale tak to widzę.

Prowadzę firmę razem z mężem od pół roku, jesteśmy 14 lat małżeństwem- dobrym. I wspólna praca to najtrudniejszy sprawdzian jaki przechodzimy. A przeszliśmy juz i dzieci i choroby, i roczny brak dochodów i wejście w inną firmę i bardzo trudne z niej wychodzenie z dużymi stratami, itd, itp.
Tyle, ze my już jesteśmy dotarci. Uważam, ze nie przetrwalibyśmy tego , gdyby spadło to na nas te np. 10 lat temu.
Moi rodzice zaczęli wspólnie pracować (prowadzić sklep) jakoś tak też po kilkunastu latach małżeństwa - i już nie są dobrym małżeństwem jakim byli. Nadal są małżeństwem, ale nie dobrym.
I bycie ze sobą 24/24 to jest najmniejszy problem. To akurat w ogóle nie przeszkadza. Natomiast bardzo trudne są do przetrawienia wspólne stresy, problemy w firmie, kłótnie o sprawy firmowe to przysłowiowe "w prawo czy w lewo", przenoszenie spraw firmowych do domu. jak robiliśmy różne rzeczy, to jednak każde pogadało na swoją pracę, 2 go pożałowało i nagadało swoje i jakoś tak łatwo było to z siebie zrzucić i mieć te kilka godzin luzu psychicznego. Teraz, ja jeszcze tego nie umiem- wyjść, zamknąć drzwi od firmy i tam zostawić sprawy firmowe. Mąż tak samo. Nie wiem czy da się tego nauczyć kiedykolwiek.
Stresujące jest tez bardzo, że nasze dochody są z jednego żródła. Jak firma (tfu, tfu) padnie, to oboje zostaniemy na lodzie i z długami.
możę prowadzenie sklepu papierniczego nie musiałoby być aż tak stresogenne; w koncu jednak firma firmie nierówna. Ale ogólnie się zgadzam; że nie są dotarci, nie mieszkali razem i że to ważna sprawa. A z tymi różami;-) to też bym powiedziała, że nie w kij dmuchał, jak mówię: ogólnie.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

---
wiesz, jest też ogólnie takie przysłowie, czy powiedzenie

Cytat:
mężczyzna sukces zawdzięcza pierwszej żonie
drugą żonę sukcesowi.
ale jak się będziesz martwić na zapas to też do niczego sensownego możesz nie dotrzeć.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2010-08-19 o 19:37
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 20:11   #19
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Mój kuzyn właśnie boryka się z podobnym problemem tyle, że oni właśnie się rozstają. Zaczęło się kto kogo spłaci, kto pracuje, kto odchodzi, jak podzielić firmę i majątek itd. Wytrzymali tylko rok.
Zawsze możesz spróbować ale tak jak ktoś wcześniej napisał, jesli firma będzie na twoje nazwisko, ty będziesz miała o wiele więcej zobowiązań finansowych.
Poza tym twój tż ma ci pomagać ale czy chcesz go w tym sklepie zatrudnić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 20:15   #20
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Stary 2010-08-19, 20:23   #21
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Czy go zatrudnię to nie wiem, bo wtedy już na pewno będzie podział szefowa- podwładny. Przynajmniej na papierze.

Kurcze coraz bardziej się nad tym wszystkim zastanawiam
Jak coś takiego to już problem, to naprawdę odradzam takie dziwne wspólnikowanie.
Zresztą, jak go ani nie zatrudnisz, to co, na czarno będzie robił? A jak masz zamiar mu płącić a potem pokrywac manko w kasie

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 20:29   #22
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Czas edycji: 2014-07-02 o 15:09
Stary 2010-08-19, 20:45   #23
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc, nie chciałabym aby była między nami właśnie taka sytuacja szefowa- podwładny. Będziemy razem to prowadzić, a ja będę tylko ta osobą, która bierze na swoje nazwisko dotację.
Nie, nie będziesz tylko osobą, która widnieje na dokumentach dotacyjnych - będziesz jedyną osobą odpowiedzialną za firmę. Nie dostaniecie pieniędzy na "wspólne prowadzenie", dodatkowo jeżeli skorzystasz z jednej dotacji, to w ciągu 2 lat nie możesz korzystać z innej (np. dotacji an zatrudnienie pracownika). To będzie Twoje i tylko Twoje dziecko. Wszelkie dokumenty, wszelkie zaświadczenia, wszelka Twoja bytność w urzędzie - będzie na Twoje nazwisko. Na Twoje nazwisko będą faktury, zakupy, dokumenty. Tylko Ty pójdziesz do więzienia za niezapłaconą fakturę i tylko Twoja (nie Wasza) firma upadnie, jeśli coś pójdzie nie tak.

Nie mozesz wychodzić z założenia, że "wspólnie będziecie prowadzić Twoją firmę", bo to błędne założenie. Ty będziesz prowadziła firmę, a on będzie w niej pracował, i tyle. W życiu bywa różnie, Wy jesteście osobami młodymi i niestety szansa, że się rozstaniecie jest spora. W przypadku, gdy Wasze role nie będą jasno określone w firmie najmniejszy konflikt będzie urastał do rangi "ja dziś więcej zrobiłam/em w sklepie, ja dziś się bardziej starałam/em, ja więcej zrobiłam/em, gdyby nie moja dotacja, a gdyby to nie mój samochód itd.".

Poza tym tak jak cava pisze - chłopak może Ci troszkę pomagać,a le lepiej, żeby szukał odrębnej, dodatkowej pracy, w razie czego, gdy sklep Ci nie wyjdzie tak pomoże Ci bardziej niż w firmie.

Cytat:
Czy go zatrudnię to nie wiem, bo wtedy już na pewno będzie podział szefowa- podwładny. Przynajmniej na papierze.
Kurcze coraz bardziej się nad tym wszystkim zastanawiam
Dobrze się zastanów nad tym.

To nie jest najlepszy pomysł.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 21:03   #24
paczek1990
Wtajemniczenie

U mnie w mieście jest chyba 12tys na osobę-może zamiast brać wszelkie papiery na siebie otwórzcie to razem. Dostaniecie wtedy dotacje podwójnie-wiec więcej aksy na włożenie w interes i w razie kłopotów czy coś jesteście w tym razem-nie tylko Ty. Tż o tym myślałam z Tż, ale znalazł dobrą prace, a z interesem nigdy nic nie wiadomo.
Spróbujcie, życzę szczerze powodzenia
paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 21:35   #25
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Stary 2010-08-19, 21:38   #26
vodoska
Raczkowanie

Z jednej strony tak - bo dobrze sie znacie i oboje wiecie, ze mozecie na siebie liczyc.

Gorzej, jesli przyjdzie np rozstanie.
Lub - co czesto sie zdarza - jesli cos w firmie bedzie nie tak jak powinno, to zacznie sie nerwówka i wnoszenie spraw zawodowych do domu.
A to nigdy nie wychodzi na dobre.
Stary 2010-08-19, 21:51   #27
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

Stary 2010-08-19, 22:38   #28
eyo
Zakorzenienie

moim zdanie nie ma szansa na ukłąd w którym on sobie jest w sklepie, pracuje a pieniażkami sie dzielicie

powiem krótko - to ty byś miała z tego powodu największy problem jakby zus czy skarbówka cię odwiedziła
a powiem tak - biznesy dofinansowywane z unii często są odwiedzane przez różne kontrole żeby sprawdzić czy ta kasa nie idzie w błoto

moim zdaniem można i razem pracowac i razem żyć - bo niektórym ludziom tak po prostu dobrze a innym nie - można więc ale zależy dla kogo

tylko że z kolei nie ma mowy o tym, żeby biznes był trzymaniem są za łapkę
biznes to biznes, nie ma tam miejsca na czułości
TZ ma ci pomagać - zatrudnij go (bo zresztą nie wiem jak Ty wyobrażałaś sobie jego życie przez chociażby 10-15lat u ciebie w firmie bez umowy o prace, pomyśleliście o emryturze,o przyszłości ? Młodzi ludzi nie mogą sobie obecnie pozwolić na lata pracowania bez umowy o pracę i pełnych składek ), inaczej sobie tego nie wyobrażam bo to po prostu byłoby zbyt ryzykowane dla obojga z was

chcesz prowadzić biznes to korzystaj zawsze z mózgu, liczb etc a nie serca

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 22:52   #29
trivial
Rozeznanie

GG do trivial

Cytat:
Napisane przez paczek1990 Pokaż wiadomość
U mnie w mieście jest chyba 12tys na osobę-może zamiast brać wszelkie papiery na siebie otwórzcie to razem. Dostaniecie wtedy dotacje podwójnie-wiec więcej aksy na włożenie w interes i w razie kłopotów czy coś jesteście w tym razem-nie tylko Ty. Tż o tym myślałam z Tż, ale znalazł dobrą prace, a z interesem nigdy nic nie wiadomo.
Spróbujcie, życzę szczerze powodzenia
Takie dotacje o ile się nie mylę można dostać tylko na firmę jednoosobową i wynosi to 600% średniego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw, więc nie wiem skąd pomysł na 12 tys

trivial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości