|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
ceny aparatów.
witam
![]() chciałam zapytać o koszt założenia aparatu: - metalowego - lingwalnego <językowego> - przezroczystego z góry dziękuje
Edytowane przez catalinkaa Czas edycji: 2009-04-18 o 20:04 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ceny aparatów.
proponuje zapytac tam gdzie ewentualnie bys chciala sobie je zakladac... wiem ze ceny w roznych gabinetach sa bardzo zroznicowane...
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
a chociaż granice cenowe
?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam się z czoornoo. ciężko określić bo u każdego ortodonty inne ceny. u mojego metalowy 1300 za łuk, a kosmetyczny - jak mniemam porcelanowy chodzi po 2200.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
metal 1400-1600, mini 1600-1800 moze wiecej...
niskiego tarcia okolo 2400 wygoogluj sobie jakikolwiek gabinet orto. i tam bedzie cennik;p |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
U mnie to wygląda tak
Aparat stały metalowy (1 łuk) 1600 zł Aparat stały przezroczysty (1 łuk) 2200 zł Aparat stały kryształowy "ice" (1 łuk) 2600 zł Aparat lingwalny prosty (1 łuk) 4000 zł Aparat INCOGNITO (1 łuk) 8000 zł Warszawa Ale są spore różnice, nawet w obrębie jednego miasta. Są różne metalowe i różne np. kryształowe. Najlepiej podzwonić, serio. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co to jest ten aparat INCOGNITO ? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
to jest aparat incognito
http://img260.imageshack.us/img260/3418/12szrz1.jpg ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- a czy jest możliwość założenia np.: na górne zęby aparatu językowego, bądź przezroczystego, a na dół metalowego? |
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
wiem ze mozna zalozyc gore porcelana dol normalne...
z jezykowym nie wiem jak to tam jest bo dolny zwykly chyba bedzie zawadzal jezykowemu gornemu... :O ciezko sobie wyobrazic taka warstwe aparatow miedzy dolnymi a gornymi zebami... |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Niektórzy mają jeszcze tak, że np do trójek czy czwórek maja jakiś kosmetyczny a dalej metalowy. Ale rzadko, który orto chce na takiej kombinacji pracować.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym razie u mnie: metal 1600 mini metal 1800 porcelana 2200 kryształ 2600 A incognito podobno nie nadaje się do każdej wady! Tzn incognito jest to aparat lingwalny z tym, że różnica polega na dopasowaniu każdego zamka indywidualnie do każdego zęba!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-19 o 18:33 |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
A czy jest różnica w jakości aparatu, kiedy jego cena jest dośc niska (z tego co czytam) tj. 1200zł za łuk ?
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ceny często różnią się diametralnie - jest to często związane z tym,ż e niektórzy orto doliczają sobie do nich jakąś tam część kosztów późniejszych wizyt kontrolnych! Tzn aparat drogi a przez te 2 lata noszenia wizyty kontrolne za grosze! Aparat tani jak barszcz a za każdą kolejną wizytę placisz 100! Zawsze trzeba się podpytać o późniejsze koszty leczenia!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-22 o 16:20 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czy płacę za odpadnięty zamek, czy muszę dopłacać za kolorowe ligatury itp. Choć z tego co pamiętam mówił, że u niego ceny za wizyty od paru lat takie same, czyli 50 zł. Ale wiadomo, lepiej się upewnić, co by niemiłej niespodzianki później nie było![]() A co do aparatu -dzięki za odpowiedź bo już się bałam, że jakieś dziadostwo będę nosić
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
szkoda ze te lingwialne takie drogie
powinny kosztowac 2000a te widoczne na kase chrych...
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Chciałam się dowiedzieć czy ktoś z Was zakładał aparat u Elżbiety Borkowskiej w Olsztynie? Ile kosztuje u niej aparat metalowy? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej zadzwoń do konkretnego gabinetu i się zapytaj.
U mnie w jednym gabinecie koszt łuku metalowego 1400 zł wizyta kontrolna 100 zł, a w drugim 1950 zł i wizyta kontrolna 200 zł. Oba cieszyły się dobrymi opiniami. Wybrałam ten pierwszy gabinet
|
|
|
#21 |
|
BAN stały
|
No ja mam podobnie jak w Twoim pierwszym przypadku... masa pieniędzy, trzeba się było uczyć na ortodontę
założyć gabinet, i ja nawet nie chcę myśleć ile tam się zarobi, jak przez dzień wpadnie kilkanaście osób z wizyta kontrolną i nie tylko...
|
|
|
|
|
#22 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2010-12
|
Drodzy przyjaciele, po pierwsze, pls przyjąć moje najlepsze życzenia Http: /. / www.supplysexylingerie.com International jest wiodącym producentem i dystrybutorem moda seksowna bielizna sexy w Chinach od 2002 r. Supplysexylingerie standard linii produkcyjnej warsztat, projektantów, techników i doświadczonych pracowników .. Po latach rozwoju, mamy silne zdolności w zakresie badań, produkcji i technologii Ta strona jest moda i hurtownia odzieży odpowiednim nośniku - handel hurtowy i małych, kupić od nas, bezpieczne i proste, jak to możliwe, można złożyć zamówienie z tej strony bezpośrednio Powitał OEM Wyślemy.. przez pakiety International / DHL / UPS / TNT / EMS, rok trwa około 5 dni roboczych na całym świecie. płatności nasz sposób Western Union, ceny książek, gram pieniądze i Paypal, wybierz płatność chcesz. Głównym celem Supplysexylingerie jest zapewnienie klientom products.We dla najlepszych i najbardziej wartościowych szczerze czekam na okazję do współpracy na zasadzie wzajemnych korzyści i prywatny e-mail:. supplysexylingerie@hotmai l.com będziemy wracać do Ciebie bez żadnych opóźnień prosimy o kontakt z nami, jeśli potrzebujesz więcej!pomocy lub masz jakiekolwiek pytania. pozdrowieniami, Wang
|
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
no i czego on się spodziewał, nawet nie jest to po polsku napisane... pewnie samo zarejestrowanie na forum mu zajęło kilka dni
co za ludzie...
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Też bym chciała taki incognito, ciekawe czy ktoś zakłada go w Łodzi.
MÓJ orto zakłada incognito. Widziałam certyfikaty na ścianach. www.ortorad.pl- Radliński. Ja miałam ceramiczny i teraz chodzę na wizyty kontrolne. Ja jestem zadowolona i w poczekalni podobne opinie słyszałam
|
|
|
|
|
#25 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
__________________ Na oku od dłuższego czasu miałam pewien polecany gabinet w Gdyni ale jak na złość on nie zakładają aparatów lingwalnych Ma ktoś namiary na sprawdzony gabinet, który takie leczenie oferuje?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

?

powinny kosztowac 2000
co za ludzie...