|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Programy komputerowe dla trzylatka
Znacie jakieś programy dla 3 latka (edukacyjne, gry)? Może podacie mi jakieś strony albo tytuły czasopism. Kiedyś widziałam gazetę w kiosku dla 3-7 latków za 9,90 zł. Może któraś z Was ją ma?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Programy komputerowe dla trzylatka
Moje dzieciaczki uwielbiają to:http://www.hitentertainment.com/bobthebuilder/ i www.nauczmniemamo.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Programy komputerowe dla trzylatka
program do rysowania dla dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Moj trzylatek uwielbia "komputerowa gratke". To gazeta z plyta. Kosztuje 12,95. Wspaniale gry edukacyjne, co numer to inny temat. 3 do 7 lat. A co wazne trzylatek radzi sobie z wiekszoscia zadan sam, nie trzeba za niego ruszac myszka
![]() Polecam tez z Empiku "Boba budowniczego" i przedszkole Reksia, pojawia sie czasem jako dodatek do gazet dla rodzicow.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Programy komputerowe dla trzylatka
Witam.
Moja Córka w wieku dwoch i poł opanowała teletubisie-grę, ale po ok dwóch miesiącach się już znudziły, potem Kubusiowe Przedszkole, ale mnie najbardziej spodobała sie Dora Fairyntale Adventure- po angielsku i hiszpańsku, to i języków się pouczymy, a przedewszystkim to już nie muszę słuchać tego Okropnego tubisiowego bełkotu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Brrr... tez sie ciesze, ze moj maly z tubisiow wyrosl. Tez nie moglam juz sluchac
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja dla trzylatka nie brałabym kupnych programów. Poszukaj w necie stron z grami edukacyjnymi dla maluchów. Na dobry początek możesz zajrzec tutaj, gdzie moje dzieciaki przesiadują http://www.edugames.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
jako pedagog moge powiedziec, ze nie powinno sie 3 latkowi fundowac gier komputerowych. Jesli edukacyjne to gazetki itp ale z dala od komputera i telewizora. Polecam wszelkie gazetki rozwijajace grafomotoryke, czyli szlaczki, 3 -latek musi nauczyc sie prawidlowo trzymac kredke i coraz lepiej radzic sobie z konturami
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
A mnie przeraziła wizja trzylatka siedzącego przed komputerem.
Nie lepiej gazey edukacyjne? Pełno tego na rynku jest. Kolorowanki, szlaczki, proste zagadki. Na komputer jeszcze taki maluch ma czas.
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Pewnie zaraz zostane zmieszana z blotem jako wyrodna matka pozwalajaca dziecku 3 letniemu na komputer
![]() Raz w tygodniu, w piatek wieczorem mamy taki "luzny" czas - odpoczynek po tygodniu. Pozwalam malemu usiasc przy komputerze, na godzinke i gramy sobie. Polecam gre nr 1, 2 i 6 z tej stronki: http://duplo.lego.com/en-us/Games/default.aspx Pierwsza uczy zapamietywania. Klasyczna gierka, ale o ile fajniej w nia zagrac na sprzecie dla dorosłych, niz zwyklymi kartonikami. W grze nr 2 - trzeba logicznie myslec - nalezy wybrac np odpowiedni kształt brakujacych torów, zeby pociag przejechał ![]() W szostej - takie "kółko-krzyżyk". Słychac dzwiek zwierzecia, i trzeba kliknac na wlasciwe zwierze: kotka, krówke, żabke. Wiem ze niektóre mamy kategorycznie zabraniaja dziecku TV czy komputera, ale uwazam ze godzina w tygodniu nie zaszkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem wyklucza, jak wyobrazasz sobie prawidlowe trzymanie kredki przez 3 latka komputerowo? myszka to jednak nie to samo.
a godzina dla 3 latka to za duzo przed kompem. Tyle moze siedziec 10 letnie dziecko. 7-9 latek moze 40 min spedzac przed komputerem. Bawcie sie duzo z dziecmi bez komputera i telewizji, to naprawde rozwija intelektualnie, ale tez spolecznie. dziecko uczy sie godzic z porazka, ustepowac, dzielic. Ale to wasza decyzja ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Tutaj fajny artykul.
https://mamotoja.pl/maluch_rozwoj_artykul,5831.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze rozsadni rodzice beda wiedzieli, ile czasu moze spedzac ich dziecko przed komputerem. Wazna jest rozwaga ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje nie gra, nie przepada - sama też niespecjalnie zachęcam. Ma ulubioną kolorowankę i jeedną gierkę, do której sięga raz na miesiąc. Bawię się z dzieckiem ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też ![]() akurat ma 3-letnią siostrzenicę nie wyobrażam sobie jej przed komputerem ![]() Takie dzieci powinny inaczej się bawić, chociaz fakt takie dziecko jest wymagające, Zuza non stop kogoś męczy, zeby się z nią bawił ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.