Problem z facetem - proszę o pomoc i rady... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 23:10   #1
Kasinek84
Przyczajenie

Problem z facetem - proszę o pomoc i rady...

Witajcie, jestem ze swoim facetem od czterech lat. Chciałam Wam opisać mój problem i prosić o radę bo nie wiem co poczynić. Mój facet bardzo mnie kocha, ale nasza znajomość zaczęła się od wielkiej i długiej przyjaźni i chyba cały czas na tym opiera się nasz związek - tylko i wyłącznie na relacji przyjacielskiej w której to mój partner nie ma poczucia by być odpowiedzialnym i dzielnym mężczyzną. Jak chodzi o kwestie bycia facetem z przysłowiowymi "wielkimi jajami" to mój partner w pełni wymięka. Wspaniale nam się razem żartuje, wspaniale nam sie razem studiowało jak byliśmy parą na studiach, dobrze nam sie spaceruje ale jak zaczynaja przychodzić problemy życiowe to ja muszę nosić spodnie w tym związku....jest to dla mnie coraz bardziej dobijające. Mój partner jest facetem, któremu w wielu kwestiach jest wszytsko jedno, nie widzi jesli ktoś jest dla mnie nie miły, nie broni mnie w sytuacjach gdy ktos atakuje mnie słowem, wszytskich postrzega jako tych wspaniałych i nawet jeśli ktoś jest dla nas niemiły i nas obraża to on milczy i daje sobie nabluzgać a mnie po fakcie mówi że sie niepotrzebnie "awanturowałam", że mogłam niereagować. Kocham go strasznie mocno ale jako tego faceta, który był moi przyjacielem, brakuje mi dojrzałości i poczucia bezpieczeństwa przy nim, zarówno w kwestii materialnej jak i każdej innej. Łączy nas super sex, tylko ze jak przychodzi "samo życie" to zostaje sama i sama muszę o wszytsko walczyć, polepszać nasz byt i się wybraniać przed wszystkimi sytuacjami jakie tworzy życie. Jest mi z tym coraz ciężej, pomimo iż juz wiele razy z nim na ten temat rozmawiałam on mówi że nie rozumie o co mi chodzi i zasypia jakby nigdy nic pomimo iz nasza dyskusja jest właśnie w trakcie...nie wiem co o tym wszytskim mysleć i nie wiem czy jest sens wikłać sie dalej w związek w którym to ja noszę spodnie a nie mój "partner-przyjaciel"....Kocham go strasznie ale czuje że sie duszę, wiem że nie umiem od niego odejść, wiem że go kocham, on mnie też, ale potrzebuje faceta, który będzie dla mnie ostoją i podporą życiową, który będzie zaradny i da mi stabilizację, a nie tylko przyjacielską miłość. Wielokrotnie mam wrażenie że nie ważne czy jestem z nim czy była bym sama i tak muszę sama o siebie dbać! Proszę Was o pomoc i rade czy któraś może spotkała się z choć podobną sytuacją?? Z góry dziękuje. Kasinek

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-07-07 o 06:19 Powód: odtworzenie tresci usunietego postu
Kasinek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 23:14   #2
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Problem z facetem - proszę o pomoc i rady...

Cóż mogę ci doradzić? "Widziały gały co brały" nie możesz go zmieniać i dostosowywać do swoich zachcianek...
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 23:17   #3
ala91
Raczkowanie

GG do ala91

Przede wszystkim pogadaj z nim jeszcze raz! Postaw jakieś ultimatum! Na litość boską w końcu to on jest facetem. Każda kobieta chce, żeby jej mężczyzna walczył w jej obronie i umiał "się postawić"! Według mnie, taki związek nie ma sensu. Chociaż z drugiej strony rozumiem to, że go kochasz, ale jak sama piszesz "dusisz się", więc zastanów się czy warto.
Stary 2010-07-06, 23:20   #4
new woman in town
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Cóż mogę ci doradzić? "Widziały gały co brały" nie możesz go zmieniać i dostosowywać do swoich zachcianek...
zgadzam sie
i nawet jak bys chciala i tak nic nie wywalczysz, charakter jest "stałą"rzeczą u ludzi dorosłych
new woman in town jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 23:24   #5
Kasinek84
Przyczajenie

Masz rację Ala duszę się i to jest najgorsze

Muszynianka nie mozna powiedzieć "widziały gały co brały" bo to tyczy się aspektów, które widac na pierwszy rzut oka, a tego czy facet będzie stawał w obronie kobiety i dbał o jej dobro czy nie nie widać na samym początku. Nie chce go zmieniać, to za dużo powiedziane. On jest dobrym i kochanym człowiekiem, i kocham go za jego zalety ale dusze się ponieważ on nie umie "nosić spodni" w tym związku... i chciałabym poprostu zwrócić mu na to uwagę, żeby postarał się nad tym popracować. Tylko że on nie rozumie kompletnie o co mi chodzi, jemu jest łatwiej z faktem że to ja podejmuję wszystkie decyzję, wybraniam nas, organizuję życie itp.

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-07-07 o 06:20 Powód: odtworzenie tresci usunietego postu
Kasinek84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 23:28   #6
muszynianka
Zakorzenienie

No to niestety, nie da się tego naprostować. On taki jest i tyle. Tzw samiec beta
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 23:31   #7
Caroline1920
Zakorzenienie

aha i Autorka pousuwala swoje posty, oj nie ladnie:P
Stary 2010-07-06, 23:48   #8
Ivy123
Zadomowienie

I banik będzie.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 00:11   #9
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

A ja byłam taka ciekawa wątku

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 00:17   #10
ala91
Raczkowanie

GG do ala91

lipnie
Stary 2010-07-07, 08:13   #11
KropeczkaMala
Raczkowanie

no nie wesolo moze po prostu taki ma charakter i juz tego nie zmienisz mozesz tylko zaakceptowac
KropeczkaMala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 08:57   #12
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
No to niestety, nie da się tego naprostować. On taki jest i tyle. Tzw samiec beta
Ale warto próbować.

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 09:27   #13
ana_konda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kasinek84 Pokaż wiadomość
Witajcie, jestem ze swoim facetem od czterech lat. Chciałam Wam opisać mój problem i prosić o radę bo nie wiem co poczynić. Mój facet bardzo mnie kocha, ale nasza znajomość zaczęła się od wielkiej i długiej przyjaźni i chyba cały czas na tym opiera się nasz związek - tylko i wyłącznie na relacji przyjacielskiej w której to mój partner nie ma poczucia by być odpowiedzialnym i dzielnym mężczyzną. Jak chodzi o kwestie bycia facetem z przysłowiowymi "wielkimi jajami" to mój partner w pełni wymięka. Wspaniale nam się razem żartuje, wspaniale nam sie razem studiowało jak byliśmy parą na studiach, dobrze nam sie spaceruje ale jak zaczynaja przychodzić problemy życiowe to ja muszę nosić spodnie w tym związku....jest to dla mnie coraz bardziej dobijające. Mój partner jest facetem, któremu w wielu kwestiach jest wszytsko jedno, nie widzi jesli ktoś jest dla mnie nie miły, nie broni mnie w sytuacjach gdy ktos atakuje mnie słowem, wszytskich postrzega jako tych wspaniałych i nawet jeśli ktoś jest dla nas niemiły i nas obraża to on milczy i daje sobie nabluzgać a mnie po fakcie mówi że sie niepotrzebnie "awanturowałam", że mogłam niereagować. Kocham go strasznie mocno ale jako tego faceta, który był moi przyjacielem, brakuje mi dojrzałości i poczucia bezpieczeństwa przy nim, zarówno w kwestii materialnej jak i każdej innej. Łączy nas super sex, tylko ze jak przychodzi "samo życie" to zostaje sama i sama muszę o wszytsko walczyć, polepszać nasz byt i się wybraniać przed wszystkimi sytuacjami jakie tworzy życie. Jest mi z tym coraz ciężej, pomimo iż juz wiele razy z nim na ten temat rozmawiałam on mówi że nie rozumie o co mi chodzi i zasypia jakby nigdy nic pomimo iz nasza dyskusja jest właśnie w trakcie...nie wiem co o tym wszytskim mysleć i nie wiem czy jest sens wikłać sie dalej w związek w którym to ja noszę spodnie a nie mój "partner-przyjaciel"....Kocham go strasznie ale czuje że sie duszę, wiem że nie umiem od niego odejść, wiem że go kocham, on mnie też, ale potrzebuje faceta, który będzie dla mnie ostoją i podporą życiową, który będzie zaradny i da mi stabilizację, a nie tylko przyjacielską miłość. Wielokrotnie mam wrażenie że nie ważne czy jestem z nim czy była bym sama i tak muszę sama o siebie dbać! Proszę Was o pomoc i rade czy któraś może spotkała się z choć podobną sytuacją?? Z góry dziękuje. Kasinek

Ja bym nie dała rady z kimś takim. Tylko że jedna sprawa,jesteście po ślubie? jesli nie,to co ty oczekujesz już po nim stabilizacji finansowej? że będzie ci dawał na wszystko i zapewnial byt,przecież nie jestescie małżonkami i nie ma obowiązku ci dawać kasy. Ja majać swoich ex facetów nigdy nie prosiłam się o kasę, mam swój honor. Z resztą jakos nie spieszno im było dawac mi kasę, choć kochali mnie. Więc nie ma się co nastawiać że będąć w związku on od razu zapewni ci świetny byt.
Ale z tego co piszesz wynikałoby, że ten facet wcale nie myśli się żenić,wygodnie mu bo ma wszystko-ty o wszystko dbasz, Ty dajesz mu seks, to co mu szkodzi? zycie jak w bajce-bez zobowiązan,w dodatku ty pewnie wszystkie biurowe spr załatwiasz. To nie fair, to nie jest odpowiedzialny kandydat.... ja bym sobie go darowała.Ale to już twoj wybor
ana_konda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 12:45   #14
marysienka
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2010-07-07, 14:19   #15
lubiecukierki
Rozeznanie

Wiem jedno z takim facetem to napewno nie chcialabym być,bo facet ma mieć jaja a od bycia miękkim to jest kobieta.Bo zazwyczaj to my jestesmy takie delikatne a on ma być naszym obrońcą
lubiecukierki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 18:33   #16
yellowbird
Rozeznanie

Been there, done that...

I to facet był ode mnie starszy o ładnych parę lat... Oczywiście, związek nie przetrwał

Także jak widzisz, ja nie mogłam być z takim facetem. Ale chyba wiedziałaś w kim się zakochujesz, prawda, i do tej pory Ci to nie przeszkadzało? Kurczę, musisz poważnie przemyśleć, czy bardziej zależy Ci na nim, czy na tym by być "kruchą kobietką w ramionach macho", bo jeśli Twój TŻ daje Ci wszystko oprócz tego, o czym mówisz, to nie kończyłabym tego związku... A to wszystko co tu napisałaś, powiedz jemu. I zaznacz, że jesteś śmiertelnie poważna i nie ma mowy o nieprzeprowadzeniu tej rozmowy, i odwracaniu się tyłkiem do Ciebie Tylko może nie zaczynaj takiej rozmowy w nocy, w łóżku ;P
yellowbird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości