|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak samemu zrobić obraz?(farby,itd)
Nie mam o tym bladeko pojecia.
Jednak chciałabym sprawić komuś prezent,pomysł ten wziełam od kolegi,któy dostał taki prezent od dziewczyny. Widziałam że był malowany przez niąrecznie(jakis kwiat) i był też napisany wiersz.Całość zaszkałem, cos jak duża antyrama. Jednak nie wiem an czym był on malowany(płótno),jakimi farbami itd? Nie znam sie na tym, a chętnie bym coś takiego zrobiła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: jak samemu zrobić obraz?(farby,itd)
Można malować plakatówkami są najtańsze i najłatwiej je dostać ale kolory wyblakną po jakims czasie;/ dlatego polecałabym bardziej farby akrylowe są półprofesjonalne maluje się nimi normalnie rozcieńczając z wodą. Można kupić taki podstawowy zestaw kolorów, z regóły są w tubkach i miesza się je na palecie.
Co do podkladu jeśli to było płótno to dziwne ze oprawione zostalo za szkłem bo do prac na blejtramie (płótnie naciągnietym na drewniana ramkę) dodaje się tylko ramę, albo zostawia bez oprawienia. A szkło czyli antyramę stosuje się w pracach malowanych badz rysowanych na cienkim papierze np akwarela ![]() Możesz kupić sobie papier akwarelowy 300mg i do tego akwarelki i wtedy można oprawić to w antyramę albo kupić tekturę jakąś grubsza np 3mm albo płótno i na niej namalować cos akrylami, wszystko znajdziesz w sklepie dla plastyków albo jakimś lepszym papierniczym Mam nadzieje że Cie ten wywód niezniechęci do malowania Pozdrawiam i życze milego tworzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak samemu zrobić obraz?(farby,itd)
nie musisz malować na płótnie - jeżeli chcesz napisać na nim jeszcze wiersz, to polecam blok fakturowany z cansona 200mg bedzie wystarczajace. Znajdziesz go w sklepach plastycznych, w niektórych szkolakach i np.w Auchan. Co do farb - akrylowe sa najłatwiej dostepne - nawet w kauflandzie - łatwo sie nimi maluje, bo dodajesz tylko wody, schną stosunkowo szybko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.