obroża dla psa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 21:46   #1
Akane96
Przyczajenie

obroża dla psa

Witam, szukam obroży dla psa szerokość 3cm długość ok. 50-70 takiej jak ta w linku https://dingo-shop.com.pl/pl/p/OBROZ...ASMA-EXTRA/383 ale z podszyciem. Przeszukałam już chyba cały internet i nic... zależy mi dokładnie na tym kolorze (błękitny) i cenie nie większej niż 40zl z przesyłką. Proszę też o opinię czy obroża z linku nie będzie "sztywna" i czy nie będzie wbijała się psiakowi w szyje, zależy mi na wygodzie. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Akane96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-04, 13:06   #2
pffe
BAN stały

Dot.: obroża dla psa

Cytat:
Napisane przez Akane96 Pokaż wiadomość
Witam, szukam obroży dla psa szerokość 3cm długość ok. 50-70 takiej jak ta w linku https://dingo-shop.com.pl/pl/p/OBROZ...ASMA-EXTRA/383 ale z podszyciem. Przeszukałam już chyba cały internet i nic... zależy mi dokładnie na tym kolorze (błękitny) i cenie nie większej niż 40zl z przesyłką. Proszę też o opinię czy obroża z linku nie będzie "sztywna" i czy nie będzie wbijała się psiakowi w szyje, zależy mi na wygodzie. Z góry dziękuję i pozdrawiam
no przecież możesz zamówić z tego sklepu, który podlinkowałaś. W czym problem?
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-04, 20:51   #3
Akane96
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
no przecież możesz zamówić z tego sklepu, który podlinkowałaś. W czym problem?
w tamtej nie ma podszycia, na którym mi zależy...
Stary 2016-02-05, 15:37   #4
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Akane96 Pokaż wiadomość
w tamtej nie ma podszycia, na którym mi zależy...
Są firmy które robią obroże na zamówienie. Na tym blogu: http://www.sledztezpies.pl/2015/02/h...ry-z-psem.html znajdziesz adres internetowy do jednego ze sklepów z obrożami. Robią podszycia jakie chcesz, klamry jakie chcesz, kolory jakie chcesz
sprawdź.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-05, 22:28   #5
Akane96
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Są firmy które robią obroże na zamówienie. Na tym blogu: http://www.sledztezpies.pl/2015/02/h...ry-z-psem.html znajdziesz adres internetowy do jednego ze sklepów z obrożami. Robią podszycia jakie chcesz, klamry jakie chcesz, kolory jakie chcesz
sprawdź.
Dzięki, już zaglądam
Stary 2016-02-08, 10:24   #6
trams
BAN stały

Zrobiłam ostatnio zdjęcie mojemu pieskowi i obroży jaką mam. Powiem szczerze, że sprawuje się bardzo dobrze. Zaleta jest taka, że nie uciska na szyję, piesek może swobodnie biegać, nie dusi się przy tym.

Oto zdjęcie (w załączeniu).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Qki 20131113 4.jpg (155,1 KB, 12 załadowań)
trams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-08, 15:02   #7
ramona28
BAN stały

Ej, fajne to jest. Właśnie czegoś takiego poszukuję. Ile za to dałaś i gdzie kupiłas? W sieci, czy w jakimś markecie?
ramona28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-09, 09:29   #8
trams
BAN stały

Tak, to jest coś takiego: http://hubuform.pl/szelki-dla-psa-puppia-rozowe
Cena może nie najniższa, ale muszę przyznać, że pod względem jakości są bardzo dobre. Zarówno pod względem wykonania jak i trwałości materiału.
trams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-09, 15:20   #9
n_bb
BAN stały

Cytat:
Napisane przez trams Pokaż wiadomość
Tak, to jest coś takiego: http://hubuform.pl/szelki-dla-psa-puppia-rozowe
Cena może nie najniższa, ale muszę przyznać, że pod względem jakości są bardzo dobre. Zarówno pod względem wykonania jak i trwałości materiału.
Mam dokładnie te same szelki. Piesek nie jest duży tak wiec jest to dla niego o wiele wygodniejsze rozwiązanie niż obroża. Z obroży pies łatwiej może się uwolnić, poza tym może być groźna bo uciska tchawice. Jesli kupi sie porzadne szelki to będą dla psa lepszym rozwiązaniem. Nie powinno się tylko kupować tanich bo szybko się popsują. Moja psina w szelkach:
n_bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 10:33   #10
jagnapik
Raczkowanie

Ale słodziak Fajny piesek, zazdroszcze

A jeżeli chodzi o szelki, to wskazane są dla takich buldożek francuski (bo to chyba ta rasa psów...). One szybko się męczą, potrzebuję sporo powietrza, więc aby dodatkowo nie podduszać smyczą czy obrożą, stosuje się właśnie takie szelki.
jagnapik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 10:42   #11
Kat2890
Raczkowanie

http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz..._szelki/161266
Moja ma takie. Są świetne i kosztują grosze.

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości