Nie wiem co myśleć/robić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 16:56   #1
kotmamrot
Przyczajenie

Nie wiem co myśleć/robić

Kochane dziewczyny wiem, że pewnie jest mnóstwo takich wątków ale potrzebuje rady postronnych i chyba też się trochę "wygadać".
Niespodzianka, chodzi o faceta ;/
Poznaliśmy się jakieś 1,5 miesiąca temu, praktycznie non stop wisieliśmy na telefonie i spotykalismy się bardzo często. Nie mamy po naście lat (ja 25, on 27) więc nie odstawiamy melodramatów i widzimy swoje wady, jesteśmy jednak na tyle podobni że naprawdę super się dogadujemy (godziny rozmów, ten sam humor) plus bardzo między nami iskrzyło.
Ja , po niemiłych doświadczeniach (najczęściej facet spotykał się ze mną i ściemniał po to by mnie zaliczyć) byłam pewna że bede ostrożna jeśli chodzi o zbliżenie, ale stało się. Po wszystkim było jeszcze lepiej! Praktycznie sielanka z jego strony, mojej zresztą też. Plany co dalej, poznaj moją mamę itp. Zaświeciło mi się światełko, że to szybko się toczy ale mną zawsze rządziły uczucia i oczywiście je zignorowałam..
Kiedy następnym razem się kochaliśmy już u mnie było tak samo cudownie. Z tym, że parę dni po on zaczął sobie z tego dośc mocno żartować co mi nie przeszkadza bo żartować można ze wszystkiego, trzeba tylko znać granicę między żartem a chamstwem i brakiem szacunku.. W każdym razie, zaczął leciec tekstami "i tak przylecisz", "nie możesz beze mnie wytrzymać" tak jakbym była na każde jego skinienie. Kiedy odpowiedziałam że jest mi zwyczajnie głupio i przykro że tak piszę i że nie chce żałować tego co się stało jego odpowiedź brzmiała "no co ja mogę poradzić"
Zamurowało mnie, nie mielismy kontaktu przez dwa dni. W nocy napisał że przeprasza że jestem najważniejsza i że nie zasłużyłam żeby poczuć sie w ten sposób. Pogadaliśmy i niby wszystko wróciło do normy tylko, że od tamtej pory on przestał się odzywać. Ja oczywiście się złamałam i zapytałam czy wszystko w porządku, odpowiada zdawkowo i nie wiem czy będziemy się jeszcze spotykać (niby pisze, że tęskni) czy zachowuje się tak bo nie chce się narzucać, czy jaki szlag..
Nienawidzę niejasnych sytuacji, dobija mnie to. Jak to wygląda z boku, co robić? Doradźcie coś..

Pozdrawiam
kotmamrot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 17:03   #2
AlaZala
Zadomowienie

Dot.: Nie wiem co myśleć/robić

Cytat:
Napisane przez kotmamrot Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny wiem, że pewnie jest mnóstwo takich wątków ale potrzebuje rady postronnych i chyba też się trochę "wygadać".
Niespodzianka, chodzi o faceta ;/
Poznaliśmy się jakieś 1,5 miesiąca temu, praktycznie non stop wisieliśmy na telefonie i spotykalismy się bardzo często. Nie mamy po naście lat (ja 25, on 27) więc nie odstawiamy melodramatów i widzimy swoje wady, jesteśmy jednak na tyle podobni że naprawdę super się dogadujemy (godziny rozmów, ten sam humor) plus bardzo między nami iskrzyło.
Ja , po niemiłych doświadczeniach (najczęściej facet spotykał się ze mną i ściemniał po to by mnie zaliczyć) byłam pewna że bede ostrożna jeśli chodzi o zbliżenie, ale stało się. Po wszystkim było jeszcze lepiej! Praktycznie sielanka z jego strony, mojej zresztą też. Plany co dalej, poznaj moją mamę itp. Zaświeciło mi się światełko, że to szybko się toczy ale mną zawsze rządziły uczucia i oczywiście je zignorowałam..
Kiedy następnym razem się kochaliśmy już u mnie było tak samo cudownie. Z tym, że parę dni po on zaczął sobie z tego dośc mocno żartować co mi nie przeszkadza bo żartować można ze wszystkiego, trzeba tylko znać granicę między żartem a chamstwem i brakiem szacunku.. W każdym razie, zaczął leciec tekstami "i tak przylecisz", "nie możesz beze mnie wytrzymać" tak jakbym była na każde jego skinienie. Kiedy odpowiedziałam że jest mi zwyczajnie głupio i przykro że tak piszę i że nie chce żałować tego co się stało jego odpowiedź brzmiała "no co ja mogę poradzić"
Zamurowało mnie, nie mielismy kontaktu przez dwa dni. W nocy napisał że przeprasza że jestem najważniejsza i że nie zasłużyłam żeby poczuć sie w ten sposób. Pogadaliśmy i niby wszystko wróciło do normy tylko, że od tamtej pory on przestał się odzywać. Ja oczywiście się złamałam i zapytałam czy wszystko w porządku, odpowiada zdawkowo i nie wiem czy będziemy się jeszcze spotykać (niby pisze, że tęskni) czy zachowuje się tak bo nie chce się narzucać, czy jaki szlag..
Nienawidzę niejasnych sytuacji, dobija mnie to. Jak to wygląda z boku, co robić? Doradźcie coś..

Pozdrawiam
Ten też pewnie należy do wspomnianej większości.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 17:05   #3
kotmamrot
Przyczajenie

Też mi to przechodzi przez myśl. Nigdy do niczego nie dopuściłam a jak wydawało mi się że warto to mam.. i jak tu komuś zaufać kill me.
Stary 2015-01-11, 17:07   #4
lovely_purple
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
Ten też pewnie należy do wspomnianej większości.
No obawiam się, że poprzedniczka ma racje, bo ciekawie to nie wygląda :/ niestety. Facet się dziwnie zachowuje tym, że sie przestał odzywać.. Wydaje mi się, że czeka Was poważna rozmowa..
lovely_purple jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 17:09   #5
kotmamrot
Przyczajenie

nie wiem czy sens jest rozmawiać..co niby nowego można powiedzieć? cokolwiek nie powiem to i tak nic nie zmieni jeśli mu na mnie nie zależy.
Stary 2015-01-11, 17:12   #6
niusiak25
Zadomowienie

Najlepiej umów się z nim i porozmawiaj z nim szczerze na ten temat. Nie ma co gdybać i analizować tak na sucho, porozmawiasz z nim i będziesz widziała jego reakcję i dalsze zachowanie.

Twój pot, Twój ból, Twoje łzy - ich zazdrość.
niusiak25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 17:15   #7
kotmamrot
Przyczajenie

Z drugiej strony po co przepraszać? Nie lepiej mu było dać spokój w ogóle ?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Cytat:
Napisane przez niusiak25 Pokaż wiadomość
Najlepiej umów się z nim i porozmawiaj z nim szczerze na ten temat. Nie ma co gdybać i analizować tak na sucho, porozmawiasz z nim i będziesz widziała jego reakcję i dalsze zachowanie.
może masz rację ale wydaje mi się (o tyle ile go poznałam) że jego ego nie pozwala mu zagadać bo "się bede narzucać" dlatego probowalam sama ale odpowiada zdawkowo więc jaki sens.. nie zaproponuje po takich odpowiedziach spotkania. wszystko wisi po prostu.. może powinnam dać temu czas?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 17:25   #8
sylVia993
Raczkowanie

W takiej sytuacji powinnaś go olać. Sama zobaczysz czy to na niego działa, czy też nie, jeśli nie - będziesz wiedziała, że to nie ma szans, jeśli tak, wtedy z nim porozmawiaj.
sylVia993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 17:32   #9
ag87
Raczkowanie

Z boku wygląda to dokładnie jakbyś powielała schemat:

Cytat:
najczęściej facet spotykał się ze mną i ściemniał po to by mnie zaliczyć

Cytat:
Ja , po niemiłych doświadczeniach ...byłam pewna że bede ostrożna jeśli chodzi o zbliżenie, ale stało się.
Doświadczenia są między innymi po to żeby się na nich uczyć i umieć wyciągać z nich wnioski czy to pozytywne czy negatywne. Zawsze bawi mnie trochę spłycanie sprawy do wyrażenia 'stało się'. Samo się nie stało i wypadek przy pracy to też nie był. Była to Twoja dorosła, świadoma decyzja. Ja bym sobie z facetem dała spokój, a w przypadku gdyby sam się odezwał zignorowałabym go.
ag87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 17:36   #10
kotmamrot
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylVia993 Pokaż wiadomość
W takiej sytuacji powinnaś go olać. Sama zobaczysz czy to na niego działa, czy też nie, jeśli nie - będziesz wiedziała, że to nie ma szans, jeśli tak, wtedy z nim porozmawiaj.
Też myślę, że tak będzie najrozsądniej..w końcu jeśli mu zależy to się odezwie a narzucanie się jest głupotą. Poczekam, bede sie gapić pewnie w ten telefon i chlipać ale co innego zrobić. Najlepiej jest jednak chyba samemu.

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ag87 Pokaż wiadomość
Z boku wygląda to dokładnie jakbyś powielała schemat:

Doświadczenia są między innymi po to żeby się na nich uczyć i umieć wyciągać z nich wnioski czy to pozytywne czy negatywne. Zawsze bawi mnie trochę spłycanie sprawy do wyrażenia 'stało się'. Samo się nie stało i wypadek przy pracy to też nie był. Była to Twoja dorosła, świadoma decyzja. Ja bym sobie z facetem dała spokój, a w przypadku gdyby sam się odezwał zignorowałabym go.
No właśnie to do mnie nie podobne.. zawsze się trzymalam zasad a tu mi po prosu odbiło, Jednak wychodzi na to że tak źle i tak nie dobrze. Nigdy nie dalam się facetowi tak zaciągnać do łożka. Może rzeczywiscie powinnam mieć pretensje sama do siebie ;/
Stary 2015-01-11, 17:36   #11
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Zaświeciło mi się światełko, że to szybko się toczy ale mną zawsze rządziły uczucia i oczywiście je zignorowałam..
- Ty się ciesz, ze masz w sobie w ogóle coś takiego- to cenna rzecz, polub ją i słuchaj, bo warto.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 17:37   #12
sylVia993
Raczkowanie

Cytat:
Też myślę, że tak będzie najrozsądniej..w końcu jeśli mu zależy to się odezwie a narzucanie się jest głupotą. Poczekam, bede sie gapić pewnie w ten telefon i chlipać ale co innego zrobić. Najlepiej jest jednak chyba samemu.
Kilka miesięcy temu też kogoś poznałam i wydawało mi się, że ten facet wręcz idealnie do mnie pasuje. Oczywiście na początku była sielanka, długie rozmowy, po jakimś czasie zaczęło się wszystko ochładzać, cisza z jego strony, zaczęłam zagadywać pierwsza chociaż to nie jest w moim stylu, aż dałam sobie spokój i do teraz nie wiem co się stało i jaka była tego przyczyna. Chłopa ciężko zrozumieć. A mówią, że to my kobiety jesteśmy trudne
Stary 2015-01-11, 17:39   #13
kotmamrot
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- Ty się ciesz, ze masz w sobie w ogóle coś takiego- to cenna rzecz, polub ją i słuchaj, bo warto.
Serce to najgorszy doradca nie wiem ile razy go sluchalam i wychodzilam na tym jak...Może i cenna ale nie na/dla ludzi na ktorych mi zależało

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Kilka miesięcy temu też kogoś poznałam i wydawało mi się, że ten facet wręcz idealnie do mnie pasuje. Oczywiście na początku była sielanka, długie rozmowy, po jakimś czasie zaczęło się wszystko ochładzać, cisza z jego strony, zaczęłam zagadywać pierwsza chociaż to nie jest w moim stylu, aż dałam sobie spokój i do teraz nie wiem co się stało i jaka była tego przyczyna. Chłopa ciężko zrozumieć. A mówią, że to my kobiety jesteśmy trudne
no dokladnie tak! najgorsze to nie mieć czystej sytuacji, nie wiedzieć.. a mnie zawsze to wlasnie spotyka. Nie rozumiem jakie to dziecinne, jestesmy dorosli dlaczego nie mozna czegos powiedziec wprost.
Stary 2015-01-11, 17:42   #14
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Serce to najgorszy doradca nie wiem ile razy go sluchalam i wychodzilam na tym jak...Może i cenna ale nie na/dla ludzi na ktorych mi zależało

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

no dokladnie tak! najgorsze to nie mieć czystej sytuacji, nie wiedzieć.. a mnie zawsze to wlasnie spotyka. Nie rozumiem jakie to dziecinne, jestesmy dorosli dlaczego nie mozna czegos powiedziec wprost.
- ale to "światełko" odebrałam nie jako serce, ale jako "o, ostrzega mnie"- to jest cenna rzeczy.
- jeśli chcesz mieć z kimś dobry związek , to właśnie - szczera rozmowa- powinna być dla Ciebie oczywista. Jak Ci coś nie pasuje, to mów to- można powiedzieć grzecznie, spokojnie to, nie musi być kłótnia i chimery w dokładce.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-11, 17:46   #15
kotmamrot
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- ale to "światełko" odebrałam nie jako serce, ale jako "o, ostrzega mnie"- to jest cenna rzeczy.
- jeśli chcesz mieć z kimś dobry związek , to właśnie - szczera rozmowa- powinna być dla Ciebie oczywista. Jak Ci coś nie pasuje, to mów to- można powiedzieć grzecznie, spokojnie to, nie musi być kłótnia i chimery w dokładce.
napisalam mu wprost, że mi przykro i on odp że rozumie mój punkt widzenia że tęskni i u niego nic się nie zmieniło. to było wczoraj, a dzisiaj? zdawkowo i czujesz to "odczep się kobieto"
ja nigdy się nie denerwuje a jeśli juz to czekam aż emocje opadną aby racjonalnie porozmawiać. i co z tego..
Stary 2015-01-11, 17:47   #16
sylVia993
Raczkowanie

Cytat:
Nie łam się, ja mam podobnie. Nie mam pojęcia od czego to zależy, że jedne kobiety potrafią sobie trafić za pierwszym razem, a inne spotykają się z facetami i trafić na odpowiedniego nie mogą.
Stary 2015-01-11, 17:51   #17
kotmamrot
Przyczajenie

Cytat:
Nie łam się, ja mam podobnie. Nie mam pojęcia od czego to zależy, że jedne kobiety potrafią sobie trafić za pierwszym razem, a inne spotykają się z facetami i trafić na odpowiedniego nie mogą.
jedziemy na tym samym wózku, łącze się w bólu i oby się trafiło. jeszcze żyję nadzieją (zapewne złudną)
Stary 2015-01-11, 17:54   #18
sylVia993
Raczkowanie

Cytat:
napisalam mu wprost, że mi przykro i on odp że rozumie mój punkt widzenia że tęskni i u niego nic się nie zmieniło. to było wczoraj, a dzisiaj? zdawkowo i czujesz to "odczep się kobieto"
ja nigdy się nie denerwuje a jeśli juz to czekam aż emocje opadną aby racjonalnie porozmawiać. i co z tego..
Jak dla mnie takie zachowanie to zapowiedź końca.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
jedziemy na tym samym wózku, łącze się w bólu i oby się trafiło. jeszcze żyję nadzieją (zapewne złudną)
Haha noo ale nie ma się co przejmować. Tyle, że z takim bagażem doświadczeń będziemy mieć coraz większe wymagania.
Stary 2015-01-11, 17:56   #19
kotmamrot
Przyczajenie

Cytat:
Jak dla mnie takie zachowanie to zapowiedź końca.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Haha noo ale nie ma się co przejmować. Tyle, że z takim bagażem doświadczeń będziemy mieć coraz większe wymagania.
samej najlepiej bez huśtawki emocjonalnej, moje motto jeśli to się sypnie.
początek końca..mam nadzieje że nie bo nie mam sily przez to przechodzić okaże się a teraz byleby mieć sile olewać kretyna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 18:06   #20
sylVia993
Raczkowanie

Cytat:
samej najlepiej bez huśtawki emocjonalnej, moje motto jeśli to się sypnie.
początek końca..mam nadzieje że nie bo nie mam sily przez to przechodzić okaże się a teraz byleby mieć sile olewać kretyna
Załatwiło wszystko łózko. Prawda jest taka, że może jak byś się z nim nie przespała to inaczej byś do całej sprawy podchodziła.
Stary 2015-01-11, 18:09   #21
kotmamrot
Przyczajenie

Cytat:
Załatwiło wszystko łózko. Prawda jest taka, że może jak byś się z nim nie przespała to inaczej byś do całej sprawy podchodziła.
właśnie ja jestem z tych durnowatych co się szybko przywiązują i pokazują że im zależy.. poczuł się zbyt peewnie i stąd takie odzywki. nie mogę już się narzucać i pewnie coś w tym jest co piszesz.. nie wiedzialam że jeszcze tak wpadne w te całe zauroczenia
Stary 2015-01-11, 18:15   #22
sylVia993
Raczkowanie

Cytat:
właśnie ja jestem z tych durnowatych co się szybko przywiązują i pokazują że im zależy.. poczuł się zbyt peewnie i stąd takie odzywki. nie mogę już się narzucać i pewnie coś w tym jest co piszesz.. nie wiedzialam że jeszcze tak wpadne w te całe zauroczenia
Tak mi się wydaje, ja tak miałam. Olewałam faceta kilka lat, podobał mi się jak diabli, chemia i te sprawy, aż wylądowaliśmy w łóżku - i skończyło się olewanie. Ciężko było nie odpisać na smsa, nie odwrócić się za samochodem gdy przejeżdżał. Następnym razem trzymaj faceta długo na dystans, jeżeli będzie robił aluzje to znaczy, że zależy mu na łóżku.
Stary 2015-01-11, 22:57   #23
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
Ja , po niemiłych doświadczeniach (najczęściej facet spotykał się ze mną i ściemniał po to by mnie zaliczyć) byłam pewna że bede ostrożna jeśli chodzi o zbliżenie, ale stało się. Po wszystkim było jeszcze lepiej!
Skoro zycie Ci pokazuje, ze szybkie wskakiwanie facetom do lózka nic dobrego Ci nie przynosi, to czemu w kólko powtarzasz ten sam scenariusz? Czy to nie znak, ze czas cos w koncu zmienic w swojej strategii? Bo stwierdzenia: "ale stalo sie", wybacz, ale nie rozumiem. Gdzie Ci sie tak spieszy? Czy nie jest przyjemniej najpierw poznac mezczyzne, zjesc z nim przynajmniej 1/3 beczki soli, a dopiero pozniej skonsumowac zwiazek? To naprawde moze Cie ustrzec przed wieloma rozczarowaniami. Nigdy nie da Ci 100% gwarancji, ale znacznie zminimalizuje ryzyko.

A odpowiadajac na Twoje pytanie: wyglada to bardzo kiepsko. Koledze latwo przyszlo, to i latwo poszlo.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2015-01-11 o 22:58
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 06:55   #24
paulicha3
Raczkowanie

Oj ja po takich tekstach to bym sobie dała spokój. Ten pan bardzo pewnie się poczuł!!! Nie dawaj mu więcej satysfakcji i nie odzywaj się wogóle do niego. Miej szacunek dla siebie!
paulicha3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości