Proszê o pomoc - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2010-07-08, 23:48   #1
lady marlene
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Proszê o pomoc

Kompletnie nie wiem jak wykonaæ makija¿. Tzn. nie chodzi o to, ¿e nie umiem, ale po prostu bojê siê o¶mieszyæ, bo nie wiem, co mi pasuje. I w³a¶nie dlatego tutaj piszê, poniewa¿ liczê, ¿e kto¶ mo¿e mi pomóc. Chodzi mi o to aby kto¶ podsun±³ parê rad jak wykonaæ makija¿ (ale taki bardziej delikatny, choæ odwa¿niejszy te¿ mo¿e byæ), co mi pasuje (jakie kolory podk³adu, cieni, kredki, b³yszczyka, szminki, tuszu ---> mam d³ugie rzêsy ale raczej rzadkie i nie wiem czy jakikolwiek tusz mi pasuje, itp, chcia³abym wiedzieæ jaki odcieñ czerwieni do ust, ale na przysz³o¶æ, bo w moim wieku wygl±da³oby to ¶miesznie). Jakby¶cie mog³y to proszê równie¿ o podanie jakiego¶ konkretnego kosmetyku, nazwê i odcieñ, mo¿e jakie¶ zdjêcie, na którym widaæ ten makija¿, je¶li mogê o to poprosiæ oczywi¶cie.

Chcia³abym te¿ aby¶cie pomog³y mi oceniæ jakim typem jestem (chodzi o pory roku, za ka¿dym razem wychodzi co¶ innego). Opalam siê na br±zowo, taki kolor w³osów mam od ma³ego, mam cerê t³ust± i lekkie problemy z tr±dzikiem, co zreszt± widaæ. Chcia³abym siê te¿ dowiedzieæ jaki mam kszta³t twarzy. Ewentualne propozycje co do tego, co mog³abym zmieniæ, przyjmê z mi³± chêci±(w³osy mam bardzo d³ugie).

Z góry bardzo dziêkujê i pozdrawiam.

Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2010-07-16 o 21:20 Powód: Nie usuwamy zdjêæ. Regulamin!
lady marlene jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-07-09, 09:40   #2
lady marlene
Przyczajenie

Dot.: Proszê o pomoc

nikt mi nie pomo¿e?
Stary 2010-07-09, 10:37   #3
Silvia91
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 955

Witaj Je¶li chodzi o kszta³t twarzy to masz raczej owalny Zdziwi³a¶ mnie tym,¿e opalasz siê na br±zowo...bo z Twojego typu urody wynika ,¿e jeste¶ wiosn± - masz blond w³osy,jasn± oprawê oczu no i powinna¶ siê najpierw opalaæ na " raczka ".Ogólnie jeste¶ osob± o delikatnej urodzie

Je¶li chodzi o makija¿ to raczej delikatny - cienie : szary,br±zowy,ró¿owy (ale taki ³ososiowy),delikatna zieleñ - pastelowe odcienie podkre¶l± Twoj± wiosenn± urodê Teraz podk³ad i puder....je¶li chodzi o to pierwsze to uwa¿am,¿e przyda siê matuj±co-kryj±cy,zmatowi cerê i ukryje niedoskona³o¶ci...puder te¿ z serii matuj±cych ( z niedrogich polecam Lovely)...Koniecznie powinna¶ u¿ywaæ ró¿u do policzków on o¿ywi cerê i wyrówna kontury twarzy Do Twojej cery najlepiej bêdzie pasowa³ w kolorze brzoskwiniowym,³ososiowym b±d¼ delikatnym ró¿owym

W ciuchach zasad ta sama co w cieniach - pastele ,bo mocniejsze kolory mog± "zd³awiæ " Twoj± urodê,a nie podkre¶liæ...

Je¶li chodzi o wykonywanie makija¿u polecam filmiki na You Tube b±d¼ tak¿e Lady Makeup,która posiada swoj± stronê.. A tak¿e stronê SNOBKA - w dziale makija¿ 3 dziewczyny pokazuj± jak zrobiæ efektowny makija¿ do ka¿dego typu urody krok po kroku

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Witaj Je¶li chodzi o kszta³t twarzy to masz raczej owalny trochê podchodz±cy w trójk±t Zdziwi³a¶ mnie tym,¿e opalasz siê na br±zowo...bo z Twojego typu urody wynika ,¿e jeste¶ wiosn± - masz blond w³osy,jasn± oprawê oczu no i powinna¶ siê najpierw opalaæ na " raczka ".Ogólnie jeste¶ osob± o delikatnej urodzie

Je¶li chodzi o makija¿ to raczej delikatny - cienie : szary,br±zowy,ró¿owy (ale taki ³ososiowy),delikatna zieleñ - pastelowe odcienie podkre¶l± Twoj± wiosenn± urodê Teraz podk³ad i puder....je¶li chodzi o to pierwsze to uwa¿am,¿e przyda siê matuj±co-kryj±cy,zmatowi cerê i ukryje niedoskona³o¶ci...puder te¿ z serii matuj±cych ( z niedrogich polecam Lovely)...Koniecznie powinna¶ u¿ywaæ ró¿u do policzków on o¿ywi cerê i wyrówna kontury twarzy Do Twojej cery najlepiej bêdzie pasowa³ w kolorze brzoskwiniowym,³ososiowym b±d¼ delikatnym ró¿owym

W ciuchach zasad ta sama co w cieniach - pastele ,bo mocniejsze kolory mog± "zd³awiæ " Twoj± urodê,a nie podkre¶liæ...

Je¶li chodzi o wykonywanie makija¿u polecam filmiki na You Tube b±d¼ tak¿e Lady Makeup,która posiada swoj± stronê.. A tak¿e stronê SNOBKA - w dziale makija¿ 3 dziewczyny pokazuj± jak zrobiæ efektowny makija¿ do ka¿dego typu urody krok po kroku

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Kurde por±ba³o mi siê bo chcia³am edytowaæ sorki ,za taki d³ugi post

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Jeszcze doczyta³am ,ze chcesz co¶ wiedzieæ na temat czerwini na ustach i tuszu....no wiêc odcieñ czerwonej szminki powinien byæ jasny,niemal¿e koralowy - takie odcienie pasuj± blondynkom za¶ je¶li chodzi o tusz dobry dla Twoich rzês to wystarczy dobrze pogrubiaj±cy (je¶li faktycznie masz d³ugie i rzadkie rzêsy) polecam niektóre tusze Rimmela - Volume Flash; Sexy Curves ; Glam'Eyes , Maybelline - Collosal Volume,Define Lash ró¿owy ,no i Loreal - Intensifique ; Double Extension ; Volumissime
Stary 2010-07-09, 15:44   #4
lady marlene
Przyczajenie

Dziêkujê bardzo za odpowied¼. Mog³abym jeszcze prosiæ o pomoc w sprawie tego co i jak np. podkre¶liæ, co ewentualnie zatuszowaæ, w jaki sposób (bo np. wydaje mi siê, ¿e mam do¶æ du¿e oczy i du¿y nos i nie wiem co z tym zrobiæ). I jeszcze jaki kolor kredki ewentualnie, tuszu. A co do opalania siê to raczej na br±zowo, to zale¿y te¿ od intensywno¶ci. Bo je¶li np. od rana do wieczora leze na s³oñcu to opale sie na czerwono, ale teraz, gdy tylko chodzê i je¿d¿ê na rowerze to ³apie mnie lekki br±zik.
Stary 2010-07-09, 16:20   #5
kaska222
Moderator

Wiadomo¶ci: 6 269

Nie ma co tuszowac za bardzo twarzy,wystarczy jak nalozysz na kosci policzkowe röz i puder w kompakcie dobrany do Twojej twarzy.
Oczy poprobuj eyelinerem lub kredkä pedzelkiem przetrzec.Tusz czarny.
Masz sliczny kolor wlosöw az grzech malowac farbä.
Widze cie w grzywce na bok i lekko wycieniowane w szpic wlosy.

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego u¿ytkownika na forum. Jak za³o¿yæ tak± reklamê? (klik!)
kaska222 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-07-09, 18:53   #6
Silvia91
Rozeznanie

Na Twoim miejscu nie malowa³abym kredk± dolnej powieki bo to przyniesie za " ciê¿ki "efekt dla Twojej urody natomiast radzê poeksperymentowaæ co¶ z eyelinerem na górnej powiece czarnym jak najbardziej ale nie tylko - br±zowy te¿ bêdzie ³adnie Ci podkre¶la³ oczy tusz te¿ czarny albo br±zowy dla delikatniejszego efektu (np do szko³y)

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Du¿y nos mo¿esz zatuszowaæ bronzerem do twarzy (czy jak kto woli pudrem br±zuj±cym ) odpowiednio go aplikuj±c- na górnej czê¶ci nosa oraz na obydwu bokach
Stary 2010-07-09, 19:53   #7
SAH20
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 581

Moim zdaniem mawsz owaln± twarz i jestes wiosna je¿eli opalasz sie na oliwkowo. Cienie dla ciebie to br±z,¿ó³ty,miedziany,ale oczywiscie mozesz tez malowac oczy na niebiesko z domieszka szaro¶ci lub granatu. Jezeli masz t³usta cere uzywaj wody termalnej-mi pomaga,a jezeli chodzi o tr±dzik czy czerwone krostki to uwie¿ mi-zwyk³a czarna cherbata da sobie z nim rade-zamocz p³atek kosmetyczny w letniej cherbacie i codziennie myj twarz.Pomaga!!
Ogólnie kolory dla ciebie powinny byæ jasne i ciep³e-w makija¿u i w ubiorze. Je¿eli chodzi o czerwien szminki-zasada prosta,musisz sama to zprawdzic-moim zdaniem delikatnee czerwienie bed± OK,ale mocna nasycona czerwien tez moze wygladac u ciebie swietnie z zaleznosci od reszty makija¿u.

Maz troche za duzy nos wiêc na boki nak³adaj troche br±zera. Kosci policzkowe podrasuj delikatnym ró¿em po skosie(mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi). Nie farbuj w³osów-masz sliczny kolor,moze troszke je podetnij.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-07-09, 22:14   #8
lady marlene
Przyczajenie

Dziêkujê piêknie za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze tylko mam pytanie jaki kolor b³yszczyka lub szminki i czy mam te¿ nie malowaæ dolnych rzês (skoro kreski na dole nie robiæ).
Stary 2010-07-10, 07:06   #9
Silvia91
Rozeznanie

Tuszem delikatnie równie¿ mo¿esz zaznaczyæ dolne rzêsy Je¶li chodzi o b³yszczyki to be¿e,jasne ró¿e no i koralowe odcienie,ze szminkami tak samo
Stary 2010-07-10, 10:38   #10
Holly85
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 348
kochana, masz wspania³y kolor w³osów, mam nadzieje, ze ich nie bedziesz farbowaæ. o takim kolorze marzy wiele kobiet farbuj±cych siê "na blond" jest cudny..
co do makija¿u.. to musi byæ on lekki, nigdy za mocny i zbyt ciemny. uzywaj raczej br±zów, szaro¶ci, grafitu, z³ota, zieleni, ni¿ czerni

aha i nie maluj czasem dolnej powieki , masz opadaj±ce zewnêtrzne k±ciki i przez to oczy wygl±da³yby co namniej ponuro...
fajnym rozwi±zaniem moze by eyeliner na gornej powiece

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2010-07-10 o 13:08 Powód: post pod postem
Holly85 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2010-07-10, 11:00   #11
lady marlene
Przyczajenie

Dziêkuje bardzo. Czyli przydymione oczy raczej mi nie pasuj±? I w jakim sensie koralowe odcienie? A te br±zy, be¿e to raczej jasne czy ciemne? No i ró¿owy odpada bo go nienawidzê, staram siê go zawsze unikaæ. Dziêkuje bardzo jeszcze raz, bardzo mi pomog³y¶cie. A co do w³osów - nie zamierzam ich farbowaæ. Na zdjêciach wysz³am raczej kiepsko, nie jestem w ogóle fotogeniczna. Zawsze wychodzê fatalnie, szczególnie na zdjêciach do legitymacji i klasowych.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-11, 07:34   #12
Silvia91
Rozeznanie

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...e-Lipstick.htm

Co¶ a 'la to - to s± koralowe odcienie szminki mog± te¿ byæ ciut ciemne przydymione oczy raczej odpadaj±,chyba ,¿e w delikatniejszym wydaniu czyli np bia³y albo jasny szary z ciemnym szarym cieniem - co¶ takiego.(oczywi¶cie to samo tyczy siê br±zów)

Nowe w±tki na forum Metamorfozy

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.