|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informacjê jak zmieniæ swój wygl±d, styl, makija¿, fryzurê oraz sposób ubierania siê. Poddaj siê metamorfozie i zaskocz sam± siebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Proszê o pomoc
Kompletnie nie wiem jak wykonaæ makija¿. Tzn. nie chodzi o to, ¿e nie umiem, ale po prostu bojê siê o¶mieszyæ, bo nie wiem, co mi pasuje. I w³a¶nie dlatego tutaj piszê, poniewa¿ liczê, ¿e kto¶ mo¿e mi pomóc. Chodzi mi o to aby kto¶ podsun±³ parê rad jak wykonaæ makija¿ (ale taki bardziej delikatny, choæ odwa¿niejszy te¿ mo¿e byæ), co mi pasuje (jakie kolory podk³adu, cieni, kredki, b³yszczyka, szminki, tuszu ---> mam d³ugie rzêsy ale raczej rzadkie i nie wiem czy jakikolwiek tusz mi pasuje, itp, chcia³abym wiedzieæ jaki odcieñ czerwieni do ust, ale na przysz³o¶æ, bo w moim wieku wygl±da³oby to ¶miesznie). Jakby¶cie mog³y to proszê równie¿ o podanie jakiego¶ konkretnego kosmetyku, nazwê i odcieñ, mo¿e jakie¶ zdjêcie, na którym widaæ ten makija¿, je¶li mogê o to poprosiæ oczywi¶cie.
Chcia³abym te¿ aby¶cie pomog³y mi oceniæ jakim typem jestem (chodzi o pory roku, za ka¿dym razem wychodzi co¶ innego). Opalam siê na br±zowo, taki kolor w³osów mam od ma³ego, mam cerê t³ust± i lekkie problemy z tr±dzikiem, co zreszt± widaæ. Chcia³abym siê te¿ dowiedzieæ jaki mam kszta³t twarzy. Ewentualne propozycje co do tego, co mog³abym zmieniæ, przyjmê z mi³± chêci±(w³osy mam bardzo d³ugie). Z góry bardzo dziêkujê i pozdrawiam. Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2010-07-16 o 21:20 Powód: Nie usuwamy zdjêæ. Regulamin! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Proszê o pomoc
nikt mi nie pomo¿e?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 955
|
Witaj
![]() ![]() ![]() Je¶li chodzi o makija¿ to raczej delikatny - cienie : szary,br±zowy,ró¿owy (ale taki ³ososiowy),delikatna zieleñ - pastelowe odcienie podkre¶l± Twoj± wiosenn± urodê ![]() ![]() ![]() ![]() W ciuchach zasad ta sama co w cieniach - pastele ,bo mocniejsze kolory mog± "zd³awiæ " Twoj± urodê,a nie podkre¶liæ... Je¶li chodzi o wykonywanie makija¿u polecam filmiki na You Tube b±d¼ tak¿e Lady Makeup,która posiada swoj± stronê.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Witaj ![]() ![]() ![]() Je¶li chodzi o makija¿ to raczej delikatny - cienie : szary,br±zowy,ró¿owy (ale taki ³ososiowy),delikatna zieleñ - pastelowe odcienie podkre¶l± Twoj± wiosenn± urodê ![]() ![]() ![]() ![]() W ciuchach zasad ta sama co w cieniach - pastele ,bo mocniejsze kolory mog± "zd³awiæ " Twoj± urodê,a nie podkre¶liæ... Je¶li chodzi o wykonywanie makija¿u polecam filmiki na You Tube b±d¼ tak¿e Lady Makeup,która posiada swoj± stronê.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Kurde por±ba³o mi siê ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Jeszcze doczyta³am ,ze chcesz co¶ wiedzieæ na temat czerwini na ustach i tuszu....no wiêc odcieñ czerwonej szminki powinien byæ jasny,niemal¿e koralowy - takie odcienie pasuj± blondynkom ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziêkujê bardzo za odpowied¼. Mog³abym jeszcze prosiæ o pomoc w sprawie tego co i jak np. podkre¶liæ, co ewentualnie zatuszowaæ, w jaki sposób (bo np. wydaje mi siê, ¿e mam do¶æ du¿e oczy i du¿y nos i nie wiem co z tym zrobiæ). I jeszcze jaki kolor kredki ewentualnie, tuszu. A co do opalania siê to raczej na br±zowo, to zale¿y te¿ od intensywno¶ci. Bo je¶li np. od rana do wieczora leze na s³oñcu to opale sie na czerwono, ale teraz, gdy tylko chodzê i je¿d¿ê na rowerze to ³apie mnie lekki br±zik.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 6 269
|
Nie ma co tuszowac za bardzo twarzy,wystarczy jak nalozysz na kosci policzkowe röz i puder w kompakcie dobrany do Twojej twarzy.
Oczy poprobuj eyelinerem lub kredkä pedzelkiem przetrzec.Tusz czarny. Masz sliczny kolor wlosöw az grzech malowac farbä. Widze cie w grzywce na bok i lekko wycieniowane w szpic wlosy. ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego u¿ytkownika na forum. Jak za³o¿yæ tak± reklamê? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Na Twoim miejscu nie malowa³abym kredk± dolnej powieki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Du¿y nos mo¿esz zatuszowaæ bronzerem do twarzy (czy jak kto woli pudrem br±zuj±cym ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 581
|
Moim zdaniem mawsz owaln± twarz i jestes wiosna je¿eli opalasz sie na oliwkowo. Cienie dla ciebie to br±z,¿ó³ty,miedziany,ale oczywiscie mozesz tez malowac oczy na niebiesko z domieszka szaro¶ci lub granatu. Jezeli masz t³usta cere uzywaj wody termalnej-mi pomaga,a jezeli chodzi o tr±dzik czy czerwone krostki to uwie¿ mi-zwyk³a czarna cherbata da sobie z nim rade-zamocz p³atek kosmetyczny w letniej cherbacie i codziennie myj twarz.Pomaga!!
Ogólnie kolory dla ciebie powinny byæ jasne i ciep³e-w makija¿u i w ubiorze. Je¿eli chodzi o czerwien szminki-zasada prosta,musisz sama to zprawdzic-moim zdaniem delikatnee czerwienie bed± OK,ale mocna nasycona czerwien tez moze wygladac u ciebie swietnie z zaleznosci od reszty makija¿u. Maz troche za duzy nos wiêc na boki nak³adaj troche br±zera. Kosci policzkowe podrasuj delikatnym ró¿em po skosie(mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi). Nie farbuj w³osów-masz sliczny kolor,moze troszke je podetnij.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziêkujê piêknie za wszystkie odpowiedzi. Jeszcze tylko mam pytanie jaki kolor b³yszczyka lub szminki i czy mam te¿ nie malowaæ dolnych rzês (skoro kreski na dole nie robiæ).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Tuszem delikatnie równie¿ mo¿esz zaznaczyæ dolne rzêsy
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 348
|
kochana, masz wspania³y kolor w³osów, mam nadzieje, ze ich nie bedziesz farbowaæ. o takim kolorze marzy wiele kobiet farbuj±cych siê "na blond" jest cudny..
co do makija¿u.. to musi byæ on lekki, nigdy za mocny i zbyt ciemny. uzywaj raczej br±zów, szaro¶ci, grafitu, z³ota, zieleni, ni¿ czerni aha i nie maluj czasem dolnej powieki , masz opadaj±ce zewnêtrzne k±ciki i przez to oczy wygl±da³yby co namniej ponuro... fajnym rozwi±zaniem moze by eyeliner na gornej powiece Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-07-10 o 13:08 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziêkuje bardzo. Czyli przydymione oczy raczej mi nie pasuj±? I w jakim sensie koralowe odcienie? A te br±zy, be¿e to raczej jasne czy ciemne? No i ró¿owy odpada bo go nienawidzê, staram siê go zawsze unikaæ. Dziêkuje bardzo jeszcze raz, bardzo mi pomog³y¶cie. A co do w³osów - nie zamierzam ich farbowaæ. Na zdjêciach wysz³am raczej kiepsko, nie jestem w ogóle fotogeniczna. Zawsze wychodzê fatalnie, szczególnie na zdjêciach do legitymacji i klasowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...e-Lipstick.htm
Co¶ a 'la to - to s± koralowe odcienie szminki mog± te¿ byæ ciut ciemne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.