|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
stosowanie humektanu
czy humektan nadaje się do młodej cery która głównie sie błyszczy i od czasu do czasu coś wyskoczy ale ogólnie jest ok??
mam 16 lat i zastanawiam się nad kupnem nie jest on za mocny? bo nie mam jakiś problemów ze skórą, a chciałam ja nawilzyc a ten krem ma swietne opinie, więc co, radzicie kupowac ?
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: stosowanie humektanu
Na pewno nie jest za mcny, cokolwiek rozumiesz przez to pojęcie...
Nie powinien Cię zapychać, bo ma dość prosty skład, no ale zdarza sie że i takie kremy szkodzą. Ogólnie kosmetyki należy testować metodą prób i błędów, każdemu co innego pomaga. Humektan jako krem nawilżający wg mnie nadaje się dla każdego, on ma za zadanie NAWILŻAĆ, a tego potrzebuje każdy rodzaj cery... |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Humektan to bardzo fajny, lekki kremik. Jednak jeśli masz bardzo sucha skórę, może być za słaby. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja stosuje humektan od dlugiego czasu, raczej nie zapycha, choc nie jestem pewna, bo ciagle mi cos wyskakuje i nie wiem, czy to aby nie przez ten krem wlasnie. Jest lekki, wchlania sie calkowicie po bardzo krotkim czasie. Ale nie radzi sobie z sucha skora.
Wiele dziewczyn tu na forum odradza ten krem, poniewaz przy dluzszym stosowaniu podobno bardzo wysusza skore. Byc moze to prawda, bo ostatnio taka mialam suchosc, ze humektan poszedl w odstawke na jakis czas. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie przez fajne opinie chciałam go kupic, ale w żadnej aptece nie mogłam go znaleźć :/
Wydaje mi się, że to raczej taki uniwersalny krem nawilżający więc powinien być ok
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
nawilżający krem który wysusza??
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
a szkoda bo myślałam, ze ten humektan jest idealny
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
musisz na sobie wypróbować, dla Ciebie może być idealny, dla kogoś innego nie.
Dla mnie idealny jest krem Soraya redukujący blizny i przebarwienia potrądzikowe, mnie super nawilża i nie zapycha, a skład ma niezbyt rewelacyjny każda skóra reaguje inaczej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

każda skóra reaguje inaczej