![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Galeria: fryzura a'la BOB - wątek zbiorczy
Witam Drogie Wizażanki!
![]() Szukam fryzurki mniej więcej do ramion (proste włosy), takiej, gdzie włosy z przodu są dłuższe niż z tyłu. Chyba rozumiecie, o co mi chodzi. Planuje sobie zrobić coś w tym stylu. W Empiku przejrzałam chyba wszystkie gazety z fryzurami i nie znalazłam tego, co by mi pasowało. Wszystkie fryzury są jakieś wystrzepione itp. a nie o to mi chodzi. Dodam, że mam grzywkę, która już mi troche dorosła. Nie chcę jej zapuszczać, nie wiem tylko, jaka grzywa bedzie pasować do takiej fryzury. I to jest głównie mój problem. Chcę żeby całość miała "ręce i nogi". Aha, no i ten krótszy tył - chciałabym go jakoś fajnie wycieniować, ale nie chce się zdawać tylko na fantazje fryzjerki, wolałbym jej przedstawić jakieś zdjęcie. ![]() Mam nadzieję, że mi pomożecie. ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: Z przodu dłuższe, z tyłu krótsze
narazie znalazlam tylko takie ,troche podobne co z tego opisalas
![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może to nie do końca to, czego oczekujesz, ale może Cię zainspiruje. Ewentualnie popularna tu ostatnio na forum
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1142983469 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1142983469 Edytowane przez Kasiek1987 Czas edycji: 2006-03-28 o 06:15 Powód: zapomniałam o zdjęciach ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko coś takiego,może się przydadzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny!
Widzę, że jeśli juz pojawia się grzywka, to jest albo dłuższa na bok, albo idzie po skosie, hmmm. Ta propozycje są całkiem ciekawe: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...0&d=1143522900 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1143526921 W tej pierwszej fajnie został rozwiązany "problem" grzywki. Jakby ktoś cos jeszcze znalazł, to bardzo prosze o wklejenie tutaj. ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
a tutaj jest wersja bardzo klasyczna, kultowa niemal <wink>
Jak myślicie, ja by wyglądała identyczna fryzura bez grzywki? a jak bez grzywki i bez podwinięcia włosów? bo zamierzam sobie takie coś zrobić i zastanawiam się, czy to ma sens... Z góry dzięki za radę;] (Ale teraz w ogóle zaczęłam się zastanawiać, czy to w ogóle jest z przodu dłuższe, czy ona po prostu cały czas patrzy wilkiem... ;D ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
![]()
Bob - to szalenie popularna fryzura z lat 20. XX wieku, ktora w ostatnim czasie przezywa swoja druga mlodosc. Klasyczny bob to pasma do brody + prosta grzywka. Takie uczesanie pasuje pania z owalna, badz trojkatna (diamentowa) twarza. Na cale szczescie sa rozne modyfikacje tej fryzury tak aby pasowalay nawet do okraglej i kwadratowej buzi (do takiego ksztaltu klasyczny bob nie pasuje). Dodam tylko, ze bob jest uczesaniem ponad czasowym, ktore pasuje kobiecie w kazdym wieku. Spodoba sie zwoleniczka klasyki, ale rozwiez stylu bardziej sportowego.
Zdaje sobie sprawe, ze istnieje juz podobny watek, ale chcialabym aby w tym znalazly sie glownie zdjecia takowej fruzury, jej rozne modyfikacje i uczesania (fale, spiecia, ulozenia, stylizacja, pielegnacjam itp) oraz rozne artykuly dot. takiego uczesania. Dziewczyny prosze nie zadawac tu pytan typu "czy mi pasuje" itd w tym momencie odsylam Was do komputerowych metamorfoz i watku "fryzura, a ksztalt twarzy". Jesli zainspiruje Was ktoras z zamieszczonych tutaj fryzur to zalozcie watek na forum metamorfozy. Jedym slowem, starajmy sie nie zasmiecac tego waku. Mimo wszystko mam nadzieje, ze pomysl sie spodoba i watek ten zostanie milo przyjety, a przede wszystkim ktoras z nas odnajedzie odpowienia wersje boba dla siebie ![]() Dosc ciekawe artykuly dot. "boba" jakie znalazlam: http://stylistka.pl/uroda/fryzury-pi...w/ostre-ciecie http://stylistka.pl/uroda/fryzury-pi...ow/metamorfozy http://www.zeberka.pl/art.php?id=468 http://www.zeberka.pl/art.php?id=400 http://www.zeberka.pl/art.php?id=8 http://www.dziennik.pl/kobieta/uroda...i_Rihanna.html Jezeli jednak uznacie, ze watek jest jakas "kopia" lub nieciekawym pomyslem to w tym momemcie poprosze o usuniecie watku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dot.: galeria: fryzura a'la BOB
Kristen Dunst - aktorka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Katie Holmes - aktorka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
1-4 Christina Ricci - aktorka
5-6 Jenny McCarthy - aktorka i modelka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
1-3 Keira Knightley - aktorka
4-6 Christina Applegate - aktorka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
1-4 Kate Bosworth
5-6 Tori Spelling |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
1-2 Penelope Cruz
3-4 Kelly Clarkson 5-6 Jennifer Love Hewitt |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
1-3 Ellen Barkin
4-6 Keisha Buchanan (czlonkini zespolu Sugababes) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Bob przeżywał swój renesans w latach 50. i 60. XXw. Podobnie jak w czasach dzisiejszych były różne modyfikacje tej fryzury. Spotkać można fryzury swobodne, lekkie, jak i o dużej objętości, skrępowane lakierem i tapirowaniem.
1 - Pola Raksa - jak widać i w latach 60. modny był także bob bez grzywki, który jest bardzo popularny w czasach dzisiejszych. 2 - Brigitte Bardot - nie wiem, czy na obecnym zdjęciu nie jest to peruka, w każdym razie bardzo podoba mi się "objętościowe" wcielenie boba. 3 - Aleksandra Zawieruszanka - swobodne wcielenie fryzury bob jak na lata 60. Bez obaw fryzurę w takiej wersji można byłoby nosić także i dziś. 4 - Aleksandra Zawieruszanka - klasyczne wcielenie fryzury bob. 5 - jak wyżej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam boba..
Właśnie takiego jak pokazała założycielka wątku na pierwszych 2 zdjęciach ![]() To świetna fryzurka i szalenie twarzowa. Bardzo dobry pomysł na wątek .Można podpatrzeć co nieco ![]()
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
tehya - swietne fotki
![]() ciesze sie, ze komus sie spodobalo. Po to powstal ten watek. Eve Jeffers |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Paris Hilton
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
cudowna fryzura
![]() moja siostra jutro idzie do stylistki obciac sie tak jak katie holmes. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Jenna Jameson
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Świetna fryzura i świetny wątek. Mam pytanie do założycielki wątku
![]() ![]() Ja wsadzę kilka fotek Oli K., mam nadzieję, że to bob, jak nie to mówcie to zaraz to edytuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Natalie Imbruglia Edytowane przez panna kinia Czas edycji: 2008-02-17 o 15:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Odpowiedni bob:
twarz trojatna, diamentowa - w takim wypadku sprawdzi sie klasyczny bob tj ze starych filomow z prosta grzywka. Uwaga: czolo koniecznie musi byc zasloniete przez grzywke! twarz owalna - do takiego ksztaltu twarzy pasuje niemalze kazda fryzura, a wiec bob takze. Smialo mozesz nosic rozne grzywki (proste, na bok, dlugie). Jedyne czego powinnas unikac to przedzialek posrodku glowy. twarz kwadratowa - swietnie sprawdzi sie klasyczny paz! Bob powinien byc ta dluzsza wersja tylko i wylacznie z przedzialkiem na bok. Grzywka rowniez powinna byc dluzsza. twarz okragla - powinna to byc wersja boba zasaniajaca uszy, bowiem krotsze fryzury uwydatniaja kraglas twarzy. Podobnie jest u kwadratu najlepsza bedzie dlugosc siegajaca minmum do lini zuchwy. Jezeli chcesz miec grzywke to tylko taka zaczesywana na bok, prosta raczej nie pasuje. Doskonale sprawdzi sie wersja z pazurkami, ktore nachodza na twarz. Jesli macie jeszcze gdzies jakies opsiy to prosze je zamiescic! Przeciez sa zapewne inne ksztalty twarzy procz tych 4 podstawowych. Katie Holmes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
sliczne są te fryzurki...
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Jennifer Aniston
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
1-3 Eva Longoria
4-6 Sandra Bullock (taka bardzo przydluga wersja) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Sandra Bullock
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Sandra Bullock
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Sandra Bullock
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Sandra Bullock
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.