|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() proszę, pomóżcie :-(
hej, wiem ze byc moze jestem nienormalna, glupia(...)<-i co tam jeszcze chcecie.
mam cholernie ogromną fobię przed ciążą, gdyż jestem w młodym wieku. jednak przed rozpoczęciem współżycia, zadbałam o odpowiednie zabezpieczenie. a mianowicie ponad pół roku tabsy, C*****+gumka. Zawsze po, chłopak sprawdza gumkę czy nie pękła, tabletki biorę o stałej porze, nigdy nie pominęłam tabletki, max opóźnienie w przyjęciu to +/- 2h ale to jakieś 2-3 miesiące temu. czy mimo tych wszystkich środków 'bezpieczeństwa' powinnam się czegoś obawiać? ilekroć dopadają mnie takie myśli, tłumaczę sobię,że biorę tabsy, gumka nam nie pękła, a jednak gdy zrobi mi się niedobrze, zaboli mnie brzuch od razu się schizuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: proszę, pomóżcie :-(
Prawdopodobienstwo jest bardzo duże,że po prostu nie jesteś gotowa na współżycie.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
tabletki i gumka? kup jeszcze globulki, plaster, zrób zastrzyk i poproś o sterylizacje, może wtedy przestaniesz się denerwować. z czym mamy ci pomóc?
coraz ciekawsze te wątki na ginekologii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem jak najszybciej z tym skoncz. Wykonczysz sie psychicznie.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O NIE, NIE MASZ DODATKOWO ZAŁOŻONEJ MIEDZIANEJ SPIRALI?
Ja tam bym się bała :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
takie obawy nie biora sie bez przyczyny. zastanow sie skad wzial sie ten paniczny lek. dla wielu dziewczyn tutaj jest nieuzasadniony i niewiele mozna Ci poradzic. moze wlasnie mlody wiek i niedojrzalosc do seksu sa tym problemem. niewazne jak bardzo sie zabezp. to shcizy i tak beda i tak. moze poczekaj jeszcze z seksem, dojrzej do tego bardziej moze z czasem minie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
te obawy sie biora z braku myslenia i z braku czytania.
seks i antykoncepcja jest za zgoda obojga partnerow. jesli sa jakies przeciwskazania do danej metody to sie uzywa innej i pozwala na przyjemnosci przy niej. jesli ktos ma obawy co do danej metody to powinien ja przerwac i znalezc inna, wystarczajaca dla komfortu. jesli gumka i pigulki nie sa dobrym rozwiazaniem. to nalezy pomyslec o 3 dodatkowej metodzie, i dodac tyle metod az sie poczujesz komfortowo. niestety tych metod bedzie coraz mniej az bedziesz musiala pomyslec o rezygnacji z seksu jak autorka powie ze nie pozwala konczyc chlopakowi to juz mnie kompletnie rozlozy na lopatki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
W twoim przypadku najlepszym zabezpieczaniem będzie brak seksu. Dostajesz jakiejś schizy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Prawdopodobieństwo zawsze jest, bo tabletka może się nie wchłonąć, a gumka może pęknąć i dzidzia gotowa
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a rozmawiałaś w ogóle ze swoim ginekologiem?....
wiesz,jak masz jakieś wątpliwości,a orłem z biologii nie jesteś,to od tego masz lekarzy.Każdy poważny ginekolog wyśmiał by Twoje podwójne zabezpieczenie.Na wizażu dziewczyny podczas brania tabletek wyliczają sobie nawet dni płodne ![]() ulotka + rozmowa z lekarzem.i ogarnięty partner też by się przydał ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
jak na moje, to jeszcze nie jesteś gotowa na współżycie. prawdopodobieństwo, że zajdziesz w ciąże jest ... no raczej baaaardzo minimalne i każda gotowa na seks kobieta o tym wie. poza tym ... najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest brak seksu, bo jeżeli ktoś współżyje musi się liczyć z tym, że mimo niewiadomo jakich zabiezpieczeń może zajść w ciąże, bo wiadomo, że 100% antykoncepcji nie uzyskamy nigdy. także - celibat dobrze Ci zrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli tak Cię to paraliżuje to daj sobie spokój. Bo nie ma metody, któa zabezpieczy Cie w 100% zawsze jest jakieś tam ale...A stosowanie wszystkiego co się da a następnie stresowanie jest bez sensu. Za jakiś czas przestaniesz o tym tak obsesyjnie myśleć i zaczniesz się cieszyć seksem. Przyłącze sie do dziewczyn-może odłóż to wszystko troche w czasie.
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziewczyno Ty się shizujesz przy tabsach + gumka, bez sensu
![]() ale moge pow że wiem co czujesz, tylko że ja zabezpieczałam sie tylko gumką i `nie kończył` we mnie, dziś mi sie 3 dzień okres spóźnia :/ ale ostatnio złapałam infekcje pochwy i brałam leki wiec myślę że to może być tym spowodowane .. Może ktoś miał podobne doświadczenia przy infekcji ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
kwiatek dostalas odpowiedz w innym watku , poza tym jakim cudem ty chcesz zajsc w ciaze
![]() ![]() wystarczylo przeczytac madra i fachowa literature medyczna i antykoncepcji, zapoznac sie ze wskaznikiem perala napisze to po raz 100 ![]() ![]() ![]() ja przez rok uzywalam gumek, facet konczyl we mnie - jesli chcial (nie z powodu ryzka przed ciaza) ![]() ![]() a wierzcie mi ciaza nie jest mi na reke z kilku powodow. Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2010-07-12 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
można.. ale widocznie mam słabe nerwy
![]() ![]() też nie lubię gdy kończy poza mną.. ale tym razem tak było, nie do końca z przyczyn antykoncepcji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
jest przyjemność
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
spokojnie ... nie schizuj się, a może miesiączka Ci się spóźnia właśnie z tych nerwów ? to jest chyba bardziej prawdopodobne niż ciąża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
możliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
stres, leki jakie pewnie przyjmujesz na infekcje ... to wszystko ma wpływ na nasze ciało, a tym samym na okres, także głowa do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.