|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy iść na połowinki studenckie?
Jestem na roku z prawie samymi dziewczynami (jest nas 100 dziewczyn na 20 chłopaków). Wiadomo jak to z dziewczynami - średnia atmosfera, sporo osób obgaduje inne, ocenia się czyjś ubiór czy styl chodzenia itp.
Większość ludzi pochodzi z bogatych rodzin i wcale się z tym nie kryje. Wyjeżdżają co wakacje na Majorkę, co ferie do Włoszech i potrafią o tym opowiadać godzinami. Jak komuś powiem, że wyjechałam na wakacje w polskie góry na 4 dni (bo tylko na to mnie stać) to każdy spojrzy i zmienia się temat, bo o czym tu rozmawiać? To samo z butami kupionymi na bazarku czy okularami przeciwsłonecznymi z Rossmana - dziadostwo, lepiej przemilczeć. Przez to ciężko się z kimkolwiek rozmawia na inne tematy niż studia, bo dzieli nas wielki mur. Nasze połowinki studencie (impreza w połowie studiów) przyjmuje formę balu, czyli dania gorące + wynajęta sala + eleganckie sukienki + fotograf itp.... Ja UWIELBIAM takie imprezy i np. studniówka była najlepszą imprezą, na jakiej byłam ever. Chętnie bym się na jakiś bal wybrała. Jako partnera - mam chłopaka, który jest nieimprezowy i nie przepada za tańcem. Wolałby sobie siąść, napić się czegoś i pogadać. Z tym, że z tymi ludźmi po prostu ciężko pogadać, jeżeli nie byłam na weekend w Portugalii i nie kupiłam sobie ostatnio nowego iPhona 6s. Dodatkowo moja najlepsza kumpela ze studiów na połowinki się nie wybiera (z powyższych powodów) i połowinki będą mnie kosztowały ok. 350 zł, a ja na luty muszę zgromadzić jeszcze drugie tyle na materiały na studia. Więc co miesiąc musiałabym odkładać po jakieś 200 zł, co przy 600 zł na miesiąc wygląda słabo. Od rodziców nie będę brała dodatkowej kasy, bo im też brakuje. Mogłabym sobie dorobić, ale na tygodniu mam dużo zajęć, a na weekendy ciężko coś złapać (tłumy wygłodniałych pieniędzy studentów szybko obstawia oferty). Jak myślicie - iść w tym przypadku na połowinki studenckie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy iść na połowinki studenckie?
Nie chcesz iść to nie idź.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Piszesz, że lubisz takie imprezy, więc dobrze by było abyś poszła
![]() Nie możesz znaleźć pracy na weekendy... A może mogłabyś udzielać korepetycje wieczorami i w weekendy? Nie wiem z czego jesteś dobra ale chodliwe przedmioty to jezyk angielski, matematyka itp. Albo pisanie prac/wypracowań. Zawsze możesz próbować się ogłosić z tego typu usługami, można ładnie dorobić. Ewentualnie jakaś hostessa na weekendy, opiekunka do dziecka... Zależy co lubisz, w czym czujesz sie mocna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I sama nie wiem czy jest sens poświęcić kilka weekendów (podczas których powinnam się uczyć, a nauki mam mnóstwo), żeby iść na akurat tą imprezę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie uwierzę, że ze 120 osób na roku każdy jest snobem i plotkarzem
![]() I nie, to nie jest tak z dziewczynami, że bardziej plotkują i oceniają. Ty po prostu właśnie takim egzemplarzom się przysłuchujesz. Ja co prawda nie wiem jak to jest lubić takie imprezy, ale moim zdaniem nie powinnaś iść na bal z ludźmi, których nie lubisz (chyba z wzajemnością) za pieniądze, których nie masz. Co wtedy jest fajnego w takiej imprezie? Co miałabyś podczas niej robić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;52990328]Nie uwierzę, że ze 120 osób na roku każdy jest snobem i plotkarzem
![]() I nie, to nie jest tak z dziewczynami, że bardziej plotkują i oceniają. Ty po prostu właśnie takim egzemplarzom się przysłuchujesz. Ja co prawda nie wiem jak to jest lubić takie imprezy, ale moim zdaniem nie powinnaś iść na bal z ludźmi, których nie lubisz (chyba z wzajemnością) za pieniądze, których nie masz. Co wtedy jest fajnego w takiej imprezie? Co miałabyś podczas niej robić?[/QUOTE] Ja na 1 roku studiów bylem w takiej grupie i przez pewien czas przekładałem to bezsensownie na cały mój rok, a poznałem innych potem, przepisałem się też do innej grupy i się okazuje, że to było jedynie mylne wrażenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli będziesz siedzieć z nim, to po pierwsze, będziesz czuła zawód, że ludzie się bawią, a ty nie, a po drugie - jeśli nie znalazłaś wspólnego języka z grupą, to będziesz patrzeć na obrus? czy ściany oglądać kwestia finansowa - jeśli nie masz kasy, to nie idziesz. Nie lepiej wydać np 100 zl na jakieś wyjście z chłopakiem? wg mnietych 350 zł to kupa kasy.. żal by mi było na imprezę z grupą, której tak na prawdę nie lubie Ale zrobisz, jak uważasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z mojej grupy namawia mnie jedna koleżanka, ale wydaje mi się, że m.in. dlatego, że jeżeli ja nie pójdę to ona nie będzie miała z kim rozmawiać, a najlepsza koleżanka nie ma ochoty na tą imprezę. Reszta dziewczyn z mojej grupy to raczej panny ,,ą i ę" opisane powyżej. Byłabym przekonana, żeby nie iść, gdybym faktycznie chodziła na inne imprezy i dobrze się na nich bawiła. A ja nie przepadam za alkoholem, o wiele bardziej podobają mi się imprezy przy samym winie albo piwie. Dlatego do klubów nie chodze, melanże to dla mnie coś strasznego, a na miasto raczej wychodzę na kawę. Dlatego bal to okazja. Tylko ze złymi ludźmi niestety... i mówię to przez pryzmat tego, że w liceum miałam nawet-nawet udaną klasę, to i na ćwierćmetek, i na półmetek, i na wszystkie możliwe 18tki zawitałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
ja bym nie poszła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
nie bardzo rozumiem, jaki jest sens takich wątków.
jak chcesz i masz pieniądze to idziesz, a jak nie to nie idziesz. co więcej możemy doradzić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
a te połowinki to jedyny bal w mieście ?
.... bal chemika, bal architekta, bal matematyka, u nas nawet odnowa w Duchu Swiętym lokal wynajmuje, w knajpach są jakieś tańce ze starymi szlagierami ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.