|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szafa..?
Dziewczyny planujemy zakup szafy,dokladnie to takiej dosyc duzej z dwoma przesuwanymi drzwiczkami a w srodku lustro,wiecie o co mi chodzi?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Szafa..?
hey
mam szafe z przesuwanymi drzwiami na srodku miało byc lustro ale go nie przykleiłam ![]() firma red black white (moze odwrotnie )i odradzam zakupy mebli w tej sieci :/ szafa pod cięzarem jest na cała sciane i mam tam wszytsko ,opadła i drzwi sie nie przesuwają do konca ,pozatym cięzko chodza itp koszmar ,mam tez ich komode :/ ,szuflady na jakis dziwnych szynach z których non stop wylatuja kuleczki odpowiedzialne za wysuwanie. grrr widziałm ostatnio szafeale z otwieranymi drzwiami w ysku ,jakas nawet promocja była ,w zaleznosci od wielkosci taka cena . sma szukam szafy i wiem ze to nie lada sztuka znalezc fajna za rozsądną cene. pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Poslucham rady i ta firme omine
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
http://www.abra-meble.pl/oferta.php?kategoria=5
szafy do 1000zł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
firme omin..... masz racje...
w zeszle wakcje kupilam dwa regaly na ksiazki, teraz sie wlasnie posypaly, niby sa na kasizki a pod moimi sie ugiely i rozkolysaly..... ;/ dobre szafy, ale takie do zabudowy, ma firma komandor, mam takie dwie szafy wnekowe juz ladnych pare lat sa bardzo solidne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
szafy do 1000 zł są do niczego gdy włozysz do nich rzeczy ,własnie ta którą mam kosztowało cos koło 1000 zł i skutki sa opłakane.
lepiej szarpnąc sie na cos porządnego chyba ze za 2 lata chcesz zmienic szafe. pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz ,szczeglnie jesli chcesz szafe z przesuwanymi drzwiami i z nadbudowa nad nia wtedy szyny po której maja jezdzic drzwi sie pogłębiaja i opadaja na drzwi przez co nie mozna ich przesuwac jedna ręka ,tylko dwoma z mocnym zaparciem
![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Sama mam taką szafę, trzy skrzydła w tym jedno lustrzane, przesuwane na szynach. Szafę robiłam pod wymira w Łodzi w firmie Senator, jak wiem takie szafy pod wymiar robi też firma Komandor. Nie znam innych. Koszty różne myślę, że "średniej" wielkości to ok.1700zł razem z półkami i szufladami. Ale są tego plusy, bo wszystko włącznie ze środkiem szafy wybieramy i "układamy" sobie sami tak, jak byśmy chcieli.
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Z tego co wiem szafy przesuwne ma najlepsze Komandor, jak mówiła mskladaczek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
mi szafe robił Komandor 1700zł kosztowała. Ma 2 drzwi przesuwane, drązek na ubrania i szuflady, tak ze z jednej strony wisza płaszcze a z drugiej strony krótkie rzeczy (bo są szulady), pod stona płaszczową schowek na buty, torby na fitness i silownie, u góry 3 półki. 3 dzrwi otwierane tradycyjnie, ale są na skos, z góry to taki trapez z jadnym bokim pochyłym... juz nie pamietam jaks ie to mamtematycznie nazywa
![]() Sama wszystko wyliczyłam, zaprojektowałam i mimo ze slyszlam w punkcie ze sie nie da, to się dało i mam jak chcialam. Jestem zadwolona równiez z jakosci wykonania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja polecam firmę Indeco - mają niemal taką samą (o ile nie identyczną) ofertę jak Komandor, ale nieco taniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja mam meble z firmy Black Red White w dwóch pokojach i jestem bardzo zadowolona z jakości. Jednak szafę do przedpokoju mam z innej firmy. Na fotce nie widać jej całej. Jest czterodrzwiowa, a na boku, którego nie widać mam trzy półokrągłe półeczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Odwiedź jeszcze Practikera, Castoramę i Platformę (jeśli masz dostęp do karty). Ja mam olbrzymią prawie 4 metrową (dł.) i 2.5 m (wys.) szafę z nadbudową. Ponieważ wszystkie inne systemy (komandory, indeko, abry itd.) wychodziły nie dość, że koszmarnie drogo, to jeszcze nie pasowały do wystroju holu, zrobiliśmy taką sami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczcie sposób wykonania takiej szafy, jest bardzo prosty i przy odrobinie zdolności manualnych można sobie taką wykonać (na własny wymiar i tak jak pasuje). Nie wspominając już o doświetleniu wewnątrz szfy czy na zewnątrz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Pomysl calkiem nieglupi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nam "budowa szafy" zajęła ok. tygodnia - ze wszystkim. Zaplanowaniem jak ma wygladać, wyborem wózków i sposobu montażu, policzeniem ciężaru drzwi, "zwiezieniem" materiału na wykonanie. Konstrukcja jest drewniana (ale może być metalowa) bardzo solidna - bo to duuuża szfa. Na zewnątrz na płyty MDF położony jest drewniany fornir (cienka warstwa ok. 2mm naturalnego drewna). Ponieważ wózki, nawet Herkulesy
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Szafa..?
Cytat:
Marzy mi się taka szafa, pokój mam duży, więc taka z Komandora wychodzi drogo - jakieś 4-5 tyś... ![]() Wątek założony był 6 lat temu, więc odświeżam i może ktoś coś ciekawego ma do napisania w sprawie własnoręcznego wykonania szafy, bądź polecenia firmy, która tanio takie sprzedaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.