![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
co z pustego kokosa?
Mam taka lupine (kurcze, czy to ma inna nazwe? bo cos mi to dziwnie brzmi) Myslalam, zeby moze cos z tego zrobic, ale nie wiem co. Moze wy podacie mi jakies inspiracje?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co z pustego kokosa?
hmm jakas doniczke na aloesa...kaktusa albo http://www.ukrop.info/pics/toptropic...al/3/kokos.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
mi słuzy (własciwie gościom) za popielniczkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mój brat zrobil z tego kiedyś taką jaskinię dla rybek akwariowych- świetnie wyglądało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
popielniczka? hmm musialabym zalepic dziurke, ktora jest na spodzie, ale popielniczka sie nie przyda.
![]() o doniczce sama myslalam, ale jak by to mialo stac, skoro to jest polokragle? Dodam, ze jest on jakby tak sciety z gory, bez przykrywki. jaskinia dla rybek... niach niach, w koncu moj TŻ ma akwarium ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Świeczkę!! Coś jak łódki z orzechów włoskich na andrzejki, tylko duuuże.
Edytowane przez aniomka Czas edycji: 2006-03-18 o 18:34 Powód: dodaję obrazki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja z takiej łupiny zrobiłam,hmmm, jak to nazwać ... no nieważne, poprostu przyczepiłam to papudze do prętów klatki
i stało sie jej ulubionym miejscem do spania i siedzenia, a także ostrzenia dzioba ![]() jesli masz zwierzęta w domu typu chomi, ryby, papuga, czyli jakies małe i zamknięte w klatce/akwarium - możesz wykorzystać to przy urządzaniu ich "mieszkania" ![]() przy rybkach zrobiłabym tak, że wsypałabym do środka trochę żwirku i wsadziła jakieś roślinki, tak, że powstałby piętrowy wystrój akwarium a pomysł ze świeczkami - wspaniały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
po pierwsze: dostęp światła taki jak i przy zwykłym "sadzeniu" roślinek wodnych [bo przecież ona służyć miałaby tylko jako wsego rodzaju "doniczka", takie podwyższenie, i wystawałaby z tej skorupy
![]() po drugie: miejsca na ukorzenienie dla jednej roślinki to aż za nadto ![]() po trzecie - tutaj się zgadzam ![]() poza tym ja się nei znam na tym - moje rybki nie miały zbyt wiele roślin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
gratuluje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
to jest popielniczka by moj tata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
pomysł ze świeczką bardzo mi się podoba, u mnie kokos [z małą dziurką, no bo trzeba było jakoś sok wypić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Pomysl ze swieczka swietny.. tylko ze ten moj kokos sie nie utrzyma, bo jest zbyt owalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a gdyby zrobic coś takiego : Przeciąc go na pół,skleic dwie połówki dnami i do jednej wlac roztopiony wosk .Wtedy druga będzie podstawką
![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Według mnie mogła byś "przekroic" tą łupke na dwie części i na jednej zrobić dziurki a do drugiej wsadzić świeczke jakaś taka ładną i przykryc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Wtajemniczenie
|
a ja bym go przepołowiła i zrobiła jakieś kompozycje z suszków. Można też troszkę ten bukiecik sizalem ozdobić. Albo zrobić w drugiej połówce bukiet z gałązek suchych i powiesić na nich pisanki (tylko takie malutkie jakieś) - taka ozdóbka wielkanocna.
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
a może takie kwietniczki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Moja przekrojona na pół najpierw została wykorzystana jako pudełko na różności moje a potem wkońcu jako świeczka. Zdjecia nie są najleszej jakośći wiec i efekt nie ten za bardzo ale pokazują mniej wiecej jak to wygląda. No i trochę już podpalona. Cyba jednak nie pokażę zdjeć bo nie wiadomo czemu nie migę. Ale generalnie to radzę zrobić świeczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
możesz jeszcze przekroić wzdłuż by więcej miesca było troszke ściąć denka by połówki stały i masz mieczki np na orzechy
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Domek dla ptaków - http://www.hgtv.com/hgtv/dc_furnishi...397870,00.html
Świece - http://www.hgtv.com/hgtv/dc_lighting...352364,00.html
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
![]()
Myślę, że cokolwiek będziesz chciała zrobić aby stało musisz ściąć lub opiłować podstawę (tak aby połówka stała). Ponieważ kocham świece może nie będę obiektywna ale popieram pomysł świecy. A po wypaleniu możesz zrobić nową i tak do końca świata i o jeden dzień dłużej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
![]()
zbieg okoliczności właśnie wczoraj kupiłam 2 kokosy .A dziś pije sok z jednego z nich ...Nie zabardo mi smakuje ...
A co można zrobić z pustego kokosa ? 1.Pudełeczko na np. kolczyki ![]() 2.Domek dla ptaszników ![]() 3.Kubek na drinki (przepołowić,wyczyścić,ku pić małą parasolke,wlać drinka i dać słomke ![]() 4.Papierośnica ![]() 5.Pojemnik na długopisy itd.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ja np. dorobiłabym sie jeszcze z 3 takich skorup:P no i zrobiłabym w nich dziurki z jednej i z 2 strony (może być troche asymetrycznie dla ciekawszego efektu) Potem nawlekłabym je jak korale na gruby sznur
![]() Wtedy powiesiłabym te"korale" na karniszu... Myślę ze byłoby to ciekawym urozmaiceniem w pokoju:P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Można kokos przeciąć trochę wyżej niż na połowę i zrobić 2 dziurki, przewlec je jakimś cienkim łańcuchem. Moja znajoma trzyma w takim szczotki do włosów. A zreszty zrobiła mydelniczkę. To wszystko fajnie komponuje się przy zlewie
![]() ![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
U mnie w domu ze skorupki kokosa na świeta wielkanocne zrobiłam stroik świąteczny
![]() ![]() Poprostu do skorupki trzeba włożyć gąbke i w to powbijać świeczki, kwiatki i różne ozdóbki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.