|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Sposob na nadmierny apetyt?
Hej dziewczyny
![]() Czy znacie jakiś sposób na to aby nie mieć apetytu? Jakiś domowy bądź nie? Chcę poprostu ograniczyć swój apetyt ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposob na nadmierny apetyt?
też bym chciała go znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No cóż, napiszę co robię ja, i muszę przyznać, że to pomaga. W ciągu dnia głód mi nie dokucza- a od prawie roku jestem na stałej diecie. Koszmar zaczyna się wieczorem-przez lata przyzwyczaiłam organizm do jedzenie na noc (i to dużych ilości plus zawsze słodycze). Radzę sobie w ten sposób, że kiedy nachodzi mnie ten wielki głód a wiem że już nic dziś nie mogę zjeść, piję dwie szklanki (około pół litra) na raz ciepłej kawy inki lub caro. W związku z tym, że jest ona ciepła i bardziej treściwa niźli sama woda- wypełnia mocno żołądek. To naprawdę zabija głód
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A nie lepiej jeść tak żeby nie być głodnym? Jest mnóstwo wartościowych i niskokalorycznych rzeczy, które można zjeść w każdej chwili. Dieta to nie głodówka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
nie znam skutecznego sposobu na złagodzenie apetytu moje ssanie jak się włańcza to masakra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
z tą kawą.. hm... może i pomaga ale czy to nie psuje żołądka? może i bym spróbowała ale nie lubię kawy
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja nie stosuję głodówki i tak jak zaznaczyłam wcześniej, nie jestem nigdy głodna w ciągu dnia. Wielki apetyt pojawia się np ok 21, 22 kiedy już na pewno nic nie będę jadła (choćby z takiego względu żeby czuć się dobrze rano i dobrze rano wyglądać). Ta chęć na jedzenie jest też spowodowana swoistym uzależnieniem od jedzenia, od słodyczy; które jest wynikiem wieloletnich, złych nawyków odżywiania. Na mnie ta kawowa mikstura działa wyśmienicie, faktem jest to, że ludzie różnie przyswajają mleko- ja nie mam z nim żadnych kłopotów. Polecam na spróbowanie- same ocenicie.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Kilka dni temu podsłuchałam klientki opowiadały jak sobie radzą( wstydziłam się przyznać ze tez mam ten problem,)ale tajemnicy chyba nie zdradzę a jak na mnie działa to może i którejś z was pomoże.
JAK MNIE DOPADA TAK O 22 TO STRASZYDŁO _SSIE I CIĄGNIE OD ŚRODKA ,A OCZKI ŚMIEJĄ SIE DO SŁODKOŚCI ,A ŚLINKA TOCZY SIĘ . [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/MAA%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG] ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- PIJĘ GORĄCĄ WODĘ TAK SAMĄ , BEZ DODATKÓW .u mnie kończy sie na jednej szklane . A głodna nie jestem bo jestem po kolacji .Wiec na pewno sie nie głodzę Efekt taki ze nie podjadam i o to mi chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hejka. Mam ogromny problem z podjadaniem w pracy - moja praca zależy od tego czy są klienci, a jak nie ma, to się nudzę, a jak się nudzę to jem. często słodkie.
![]() w pudełku mam wymieszane : "xenea" jabłkowa z "colosan ex" (taka mieszanina roślina na bazie odtłuszczonego siemienia lnianego, która dostarcza dużo błonnika i śluzów). do tego kupiłam tabletki - linea. rano przed pracą jem małe śniadanie - jakaś kawa, lekkie chrupkie pieczywo z serkiem topionym. a w pracy, koło 11.00 : zjadam 4 kopiate łyżeczki tej mieszaniny (łyżeczka do ust tego proszku i popijam sporą ilością wody - i tak 4 razy). potem łykam tabletkę - linea. później zjadam serek wiejski lekki 3% i mieszam go ze sporą ilością otrębów (sante - owocowe). przepijam co chwilę wodą. często nie daję rady zjeść całego - bo już czuję się "napchana" i syta. błonnik ma to do siebie, że pęcznieje pod wpływem wody, a siemię lniane tworzy śluzy, które dodatkowo dają sytość. to takim "rytuale" wracam do domu koło 16.00, zjadam lekki obiad koło 17.00. i przez cały dzień takim sposobem nie odczuwam żadnego głodu, a linea (która zawiera w sobie chrom) sprawia, że mam mniejszą ochotę na słodycze. czasem jeszcze koło 19.00 zjem małą miseczkę galaretki owocowej - także wydaje mi się, że ona oszukuje żołądek, a ja mam przyjemność z "czegoś słodkiego". ![]() ps. co do siemienia lnianego - uważajcie, bo ono jest BARDZO tłuste. trzeba kupować odtłuszczone. ![]() Edytowane przez mitasa Czas edycji: 2010-11-09 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=em2103;23121282]Hej dziewczyny
Czy znacie jakiś sposób na to aby nie mieć apetytu? Jakiś domowy bądź nie? Chcę poprostu ogr ![]() ![]() Czesc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2010-11-09 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
mi się wydaje, że potrzebna jest silna wola
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
Trzeba się zapoznać z fizjologią głodu bo to że mamy "chcice" nie wywodzi się tylko z psychiki a i z chemicznych zmian (które da się kontrolować). Szerzej będę o tym pisał w innym wątku, narazie zbieram i tłumacze materiały. Na koniec dodam coś do myślenia ![]() Anorektyczkom podaję się insulinę by wywołać głód. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja tez pije kawe wieczorem jak mnie ciegnie do slodkiego
kawa na samym mleku, ze slodzikiem, taka maksymalnie zamulajacą ![]() a po za tym wieczorny atak na lodowke swiadczy o tym ze sie w ciagu dnia za malo zjadlo i zamiast walczyc z glodem trzeba popracowac nad wielkoscia porcji i iloscia posilkow w ciagu dnia
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zapoznaj sie z Indexem Glikemicznym, produkty, ktore maja duzy Indeks powoduja ze ma sie wilczy apetyt i wiecznie chce sie jesc, trzeba je odstawic i siegnac po te, ktory maja niski
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Świetne to z tą kawą i mlekiem
![]() na pewno spróbuje ![]() ja mało jem w dzień, a na noc to porażka... ![]() muszę to zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Tutaj wiecej informacji, przeczytaj artykul:
http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm to naprawde proste i udowadnia, ze...nic nie bierze sie z niczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Aha dziewczyny przypomnialo mi sie jeszcze cos
kiedy organizm w pozywieniu nie dostanie wszystkich potrzebnych mu witamin i skladnikow odzywczych domaga sie wiecej jedzenia zeby uzupelnic braki, nawet jak sie najemy jak swinki calej styrty ziemniakow to bedziemy nadal glodni, mimo ze zoladek bedzie juz pękał a kawe bezkofeinowa pijcie wieczorem ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, są dwa rodzaje głodu, ilościowy i jakościowy
jakościowy to ten, kiedy powinniścy być syci, a jednak "czegoś się chce" bo nasycamy organizm nie tym, czego on potrzebuje ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.