Sposob na nadmierny apetyt? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 13:52   #1
em2103
Przyczajenie

Exclamation

Sposob na nadmierny apetyt?

Hej dziewczyny

Czy znacie jakiś sposób na to aby nie mieć apetytu? Jakiś domowy bądź nie? Chcę poprostu ograniczyć swój apetyt
Stary 2010-11-08, 14:42   #2
patu$$
Raczkowanie

Dot.: Sposob na nadmierny apetyt?

też bym chciała go znać
patu$$ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 14:55   #3
ksiezycowanoc
Raczkowanie

i ja;p

69-68-67-66-65-64-63-62-61- 60
ksiezycowanoc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-08, 20:10   #4
Karolinka
Raczkowanie

No cóż, napiszę co robię ja, i muszę przyznać, że to pomaga. W ciągu dnia głód mi nie dokucza- a od prawie roku jestem na stałej diecie. Koszmar zaczyna się wieczorem-przez lata przyzwyczaiłam organizm do jedzenie na noc (i to dużych ilości plus zawsze słodycze). Radzę sobie w ten sposób, że kiedy nachodzi mnie ten wielki głód a wiem że już nic dziś nie mogę zjeść, piję dwie szklanki (około pół litra) na raz ciepłej kawy inki lub caro. W związku z tym, że jest ona ciepła i bardziej treściwa niźli sama woda- wypełnia mocno żołądek. To naprawdę zabija głód
Stary 2010-11-09, 08:03   #5
Ewelina_J
Raczkowanie

A nie lepiej jeść tak żeby nie być głodnym? Jest mnóstwo wartościowych i niskokalorycznych rzeczy, które można zjeść w każdej chwili. Dieta to nie głodówka
Ewelina_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 08:12   #6
waszkagoo
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

nie znam skutecznego sposobu na złagodzenie apetytu moje ssanie jak się włańcza to masakra
waszkagoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 09:27   #7
em2103
Przyczajenie

z tą kawą.. hm... może i pomaga ale czy to nie psuje żołądka? może i bym spróbowała ale nie lubię kawy :P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 09:56   #8
Karolinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewelina_J Pokaż wiadomość
A nie lepiej jeść tak żeby nie być głodnym? Jest mnóstwo wartościowych i niskokalorycznych rzeczy, które można zjeść w każdej chwili. Dieta to nie głodówka
Ja nie stosuję głodówki i tak jak zaznaczyłam wcześniej, nie jestem nigdy głodna w ciągu dnia. Wielki apetyt pojawia się np ok 21, 22 kiedy już na pewno nic nie będę jadła (choćby z takiego względu żeby czuć się dobrze rano i dobrze rano wyglądać). Ta chęć na jedzenie jest też spowodowana swoistym uzależnieniem od jedzenia, od słodyczy; które jest wynikiem wieloletnich, złych nawyków odżywiania. Na mnie ta kawowa mikstura działa wyśmienicie, faktem jest to, że ludzie różnie przyswajają mleko- ja nie mam z nim żadnych kłopotów. Polecam na spróbowanie- same ocenicie.
Stary 2010-11-09, 10:38   #9
Hania55
Przyczajenie

Kilka dni temu podsłuchałam klientki opowiadały jak sobie radzą( wstydziłam się przyznać ze tez mam ten problem,)ale tajemnicy chyba nie zdradzę a jak na mnie działa to może i którejś z was pomoże.
JAK MNIE DOPADA TAK O 22 TO STRASZYDŁO _SSIE I CIĄGNIE OD ŚRODKA ,A OCZKI ŚMIEJĄ SIE DO SŁODKOŚCI ,A ŚLINKA TOCZY SIĘ .
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/MAA%7E1/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

PIJĘ GORĄCĄ WODĘ TAK SAMĄ ,
BEZ DODATKÓW .u mnie kończy sie na jednej szklane .
A głodna nie jestem bo jestem po kolacji .Wiec na pewno sie nie głodzę
Efekt taki ze nie podjadam i o to mi chodzi.
Hania55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 17:39   #10
mitasa
Raczkowanie

hejka. Mam ogromny problem z podjadaniem w pracy - moja praca zależy od tego czy są klienci, a jak nie ma, to się nudzę, a jak się nudzę to jem. często słodkie. powiem wam, jak ja to robię, że mniej jem, ale nie twierdzę, że to jest zdrowe, więc same musicie ocenić, czy warto tak robić.
w pudełku mam wymieszane : "xenea" jabłkowa z "colosan ex" (taka mieszanina roślina na bazie odtłuszczonego siemienia lnianego, która dostarcza dużo błonnika i śluzów). do tego kupiłam tabletki - linea.

rano przed pracą jem małe śniadanie - jakaś kawa, lekkie chrupkie pieczywo z serkiem topionym. a w pracy, koło 11.00 :
zjadam 4 kopiate łyżeczki tej mieszaniny (łyżeczka do ust tego proszku i popijam sporą ilością wody - i tak 4 razy). potem łykam tabletkę - linea. później zjadam serek wiejski lekki 3% i mieszam go ze sporą ilością otrębów (sante - owocowe). przepijam co chwilę wodą. często nie daję rady zjeść całego - bo już czuję się "napchana" i syta.

błonnik ma to do siebie, że pęcznieje pod wpływem wody, a siemię lniane tworzy śluzy, które dodatkowo dają sytość. to takim "rytuale" wracam do domu koło 16.00, zjadam lekki obiad koło 17.00. i przez cały dzień takim sposobem nie odczuwam żadnego głodu, a linea (która zawiera w sobie chrom) sprawia, że mam mniejszą ochotę na słodycze. czasem jeszcze koło 19.00 zjem małą miseczkę galaretki owocowej - także wydaje mi się, że ona oszukuje żołądek, a ja mam przyjemność z "czegoś słodkiego".

ps. co do siemienia lnianego - uważajcie, bo ono jest BARDZO tłuste. trzeba kupować odtłuszczone.

Edytowane przez mitasa
Czas edycji: 2010-11-09 o 17:45
mitasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 21:38   #11
d666666
Wtajemniczenie

[QUOTE=em2103;23121282]Hej dziewczyny

Czy znacie jakiś sposób na to aby nie mieć apetytu? Jakiś domowy bądź nie? Chcę poprostu ograniczyć swój apetyt [/QUOTE]

Czesc witam pieknie. ja od pol roku jestem na Dukanie i bardzo sobie chwale)) tu nie ma ograniczen ilosciowych, ale trzeba trzymac sie listy produktow, ktorych jest od groma. Odkad jestem na tej diecie przestalam pakowac w siebie ogromne ilosci zarcia, jak worek bez dna, nie pamietam juz co to glod, chodze najedzona i chudne czego trzeba wiecej, do tego nie potrzebuje juz tak duzo jesc... polecam Wam Dukana- szczerze- na zadnej innej diecie tak dlugo nie wytrzymalam. Nie ma tu limitow, jak chce sie dojesc to nie ma sprawy- produkty z listy, i nie ma miejsca na niepotrzebne smieciowe zapychacze zawsze zaraz po sniadaniu juz bylam glodna- a tu dzieki proteinom glod mi nie doskwiera, musze sobie przypominac, ze czas na jedzonko

Edytowane przez d666666
Czas edycji: 2010-11-09 o 21:39
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 20:58   #12
Bukairyjek
Raczkowanie

mi się wydaje, że potrzebna jest silna wola i ot cały sekret sukcesu. owszem- to co zostało napisane wcześniej odnośnie wody mineralnej, zgodzę się. z tym, że ja np piję zimną, ponieważ organizm spala dodatkowe kalorie przy ogrzewaniu jej
Bukairyjek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-11, 22:57   #13
Edo_ergo_sum
BAN stały

GG do Edo_ergo_sum

Cytat:
Napisane przez Bukairyjek Pokaż wiadomość
mi się wydaje, że potrzebna jest silna wola i ot cały sekret sukcesu. owszem- to co zostało napisane wcześniej odnośnie wody mineralnej, zgodzę się. z tym, że ja np piję zimną, ponieważ organizm spala dodatkowe kalorie przy ogrzewaniu jej
To właśnie próbuje się ludziom wciskać, jak widać skutecznie, że potrzebna jest silna wola czyli u kogoś jej brak jak ulega pokusom.
Trzeba się zapoznać z fizjologią głodu bo to że mamy "chcice" nie wywodzi się tylko z psychiki a i z chemicznych zmian (które da się kontrolować).
Szerzej będę o tym pisał w innym wątku, narazie zbieram i tłumacze materiały.
Na koniec dodam coś do myślenia
Anorektyczkom podaję się insulinę by wywołać głód.
Edo_ergo_sum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 10:13   #14
Emila3000
Zakorzenienie

ja tez pije kawe wieczorem jak mnie ciegnie do slodkiego
kawa na samym mleku, ze slodzikiem, taka maksymalnie zamulajacą zazwyczaj pomaga

a po za tym wieczorny atak na lodowke swiadczy o tym ze sie w ciagu dnia za malo zjadlo i zamiast walczyc z glodem trzeba popracowac nad wielkoscia porcji i iloscia posilkow w ciagu dnia
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 21:48   #15
Amberangelic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em2103 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Czy znacie jakiś sposób na to aby nie mieć apetytu? Jakiś domowy bądź nie? Chcę poprostu ograniczyć swój apetyt
Zapoznaj sie z Indexem Glikemicznym, produkty, ktore maja duzy Indeks powoduja ze ma sie wilczy apetyt i wiecznie chce sie jesc, trzeba je odstawic i siegnac po te, ktory maja niski
Amberangelic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 14:19   #16
RenatkaY2K
Przyczajenie

Świetne to z tą kawą i mlekiem
na pewno spróbuje

ja mało jem w dzień, a na noc to porażka...

muszę to zmienić
RenatkaY2K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 00:32   #17
Amberangelic
Raczkowanie

Tutaj wiecej informacji, przeczytaj artykul:

http://zdrowezywienie.w.interia.pl/glikemiczny.htm

to naprawde proste i udowadnia, ze...nic nie bierze sie z niczego
Amberangelic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 00:43   #18
Emila3000
Zakorzenienie

Aha dziewczyny przypomnialo mi sie jeszcze cos

kiedy organizm w pozywieniu nie dostanie wszystkich potrzebnych mu witamin i skladnikow odzywczych domaga sie wiecej jedzenia zeby uzupelnic braki, nawet jak sie najemy jak swinki calej styrty ziemniakow to bedziemy nadal glodni, mimo ze zoladek bedzie juz pękał

a kawe bezkofeinowa pijcie wieczorem
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 01:06   #19
macerata
Zakorzenienie

dokładnie, są dwa rodzaje głodu, ilościowy i jakościowy

jakościowy to ten, kiedy powinniścy być syci, a jednak "czegoś się chce"
bo nasycamy organizm nie tym, czego on potrzebuje
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości