|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Pomoc w wyborze płytek/kafelek
Hej!
Jestem przed remontem łazienki - łazienki bardzo małej gdyż dokładnie jest to 1,40 na 1,90. Zrobiłam sobie projekt na http://mojalazienka.kolo.com.pl/index.php# chetnie bym wam pokazała bście go oceniły kobiecym okiem ale za cholere nie wiem ja go tu wkleic ![]() Ale wracając do rzeczy mamay z TZetem problem z doborem płytek, na pewno będzie to beż, morela lub coś w tych klimatach...ale nie mam pojęcia czy ma to byc mat czy połysk. Mi osobiście podobają sie matowe -kojarzą mi się z nowoczesnością i do tego jakieś brąz mebelki a TZet jest za płytkami błyszczącymi któremi się kojarzą z takim starymi łazienkami ( bez obrazy ).Ostatnio przeglądałam nasze form i trafiłam na takie zdj z błyszczącymi płytkami i sądzę ze wygląda super,ale czy do takich płytek będą pasowaćbrązowe meble czy lepiej białe?... Co o tym sądzicie?Juz sama nie wiem |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: płytki łazienkowe - lepsze matowe czy błyszczące???
http://www.sanitec.home.pl/rating.php?prjid=42082 to link do mojego projektu
a to drugi: http://www.sanitec.home.pl/rating.php?prjid=42055 2 lepszy
Edytowane przez Niuniaczek Czas edycji: 2007-03-12 o 16:47 |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Znacznie lepsze do utrzymania w czystości są płytki matowe, na błyszczących widać każdą kropelkę zacieku, a w łazience nie unikniesz chlapania a także zacieków z pary wodnej co w efekcie daje raczej kiepski widok użytkowanej łazienki. Błyszczące płytki bardzo ładnie wyglądają tylko na wystawach w sklepach budowlanych
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
O fajnie ,że ktoś się wypowiedział
mi też się wydaje że matowe są lepsze jeśli chodzi o trzymanie czystości- TZ et myśli odwrotnie, ale i tak postawię na swoimA jakieś sgestie dotyczące projektów |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam matowe - są łatwe w czyszczeniu i nie widac na nich brudy, smug itd.
![]() Poza tym - moim zdaniem- wyglądają ładniej... |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Wybralabym matowe plytki, mam meble kuchenne blyszczace i juz mnie nerw dopada, poniewaz widac doslownie wszystko, a najlepiej jak slonce zaswieci
Co do projektu, to faktycznie lepszy jest 2
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Zdecydowanie matowe, przy blyszczacych bedziesz musiala caly czas latac ze szmatka, bo wszystko na nich widac
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
wole matowe
|
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu że miałam rację z matowymi płytkami... TZ-et musi się z tym pogodzić. Dzieki dziewczyny
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
nie zgadzam sie z wami dziewczyny,mam 2 lazienki w jednej matowe tragedia,nie mylcie pojec matowe meble a matowe kafelki do lazienki.Bardzo ciezko sie je myje,ciezko utrzymuje wczystosci bo szybciej paruja,w drugiej lazience mam półmatowe i te sie sprawdzaja.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Mam tez w lazience blyszczace kafle- tragedia, kazde smugi, kropki itp. widac
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
jestem swoerzo po remoncie i ja kupiłam płytki matowe - fakturowane rewelacja - nei widac rzadnych smug, kropek itp. a dodam ze płytki sa jasne no i słyszałam ze o blysk trudno dbac wiec jak lubisz sprzatac to wez błysk bo nie powiem bo zlicznie wygladaja jak sa jeszcze takie wielkie płyty
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Nie lubię sprzątać wrrrr...
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
tylko matowe! ja mam bezowe z motywem muszli, gosciom sie podobaja bardzo
wejdz na strone cersanitu, maja sporo... pozdrowienia dla Was, Dziewczyny
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny naprawdę łatwiej utrzymac w czystości matowe płytki??
Macie jakieś fotki "niezadbanych" błyszczących, żeby mnie odwlec od ich zakupu? (bo mi sę jednak podobają bardziej te z połyskiem...te w 1 poście są extra!) aha i czy podobnie jest z terakotą, jak z glazurą? |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupiłam ostatnio błyszczące z cersanitu. Podobały mi się matowe ale dużo osób powiedziało mi że sie je ciężko myje i szybko sie brudzą.
Po przeczytaniu tych postów już sama nie wiem. Niedługo pewnie okaże się kto miał rację, bo pojutrze zaczynają mi je kłaść w łazience. wtedy będę sie mogła wypowiedzieć coś na ich temat. |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
matowe SZYBKO się brudzą i ciężko się je myje ??? bzdura - mam porównanie - w domu mojej Mamy są świecące, a u mnie matowe ... na moich nie widać brudu, bardzo łatwo się je czysci.
zobaczysz sama, kto miał rację... już Ci współczuję tych znaczków i smug na pięknych , błyszczących kaflach a tak na poważnie- zastanów się nad wymianą...Pozdrawiam, K |
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
pierwsze miałam błyszczące , koszmar ! wszystko było na nich widać , zacieki , kropelki wody itp , dlatego podczas drugiego remontu wybraliśmy matowe .... jestem teraz zadowolona !!
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
No trudno, już teraz nie da się tego zmienić. Najwyżej trochę się pomęczę zmyciem ich. na szczęście nie kładę płytek na wszystkich ścianach, a na tych co będą to tylko do połowy tak jak na zdjęciu (mam właśnie te płytki)
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
ja połozyłam sobie matowe i sa super zadnych smug i plam rewelacja goraco polecam a co do połyksu to jest masakra wszystko na nich widac zreszta to nawet logiczne bo przeciez maja taka powierzchnie!!
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie dziewczyny macie racje co do utrzymania płytek błyszczących- zapominacie jednak o jednej bardzo ważnej rzeczy! Jeśli ktoś ma małe pomieszczenie pod łazienkę powinien wybrać te błyszczące. To właśnie one w połączeniu z odpowiednim oświetleniem powiększą wam optycznie łazienkę. Stanie się ona przestronniejsza poprzez odbicie światła przez kafle. A im mniejsza łazienka tym mniej trzeba biegać ze szmatką. Liczy sie wizualny efekt wiec chyba warto sie poświęcić.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czy można ufać osobie, która pisze "świerzo", "rzadnych"??? totalna kompromitacja !!!
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
edit: aż zapomniałam odpowiedzieć na temat: też miałam błyszczące, ile ja sie omachałam ściereczką, żeby je wypolerować, żeby nie było widać smug, to tylko ja wiem ... a po jednej kąpieli efekt znikał.. teraz mam matowe (od miesiąca) i jestem baaardzo zadowolona ![]() aha i jeszcze jedno. mieszkałam na stancji, gdzie były błyszczace płytki, niezbyt stare, ale dość zaniedbane (jak to na stancji ) uwierzcie mi - tragedia
Edytowane przez zarzyczka Czas edycji: 2008-08-03 o 20:05 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomoc w wyborze płytek/kafelek
Mam w lazience blyszczace plytki i sposob na nie - myje je plynem do mycia szyb
zadnych smug aniolek |
|
|
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
I nagle wszystkie nieuki zaczęły się zasłaniać się dyslekcją. Każdy komu się uczyć nie chce pisze, że jest dyslektykiem i sprawa rozwiązana.
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A przy okazji - też zastanawiam się nad płytkami - mam błyszczące i są one super w utrzymaniu czystości - wystarczy mokra szmatka i trochę detergentu. Natomiast w sklepie znalazłam płytki matowe, które bardzo mi się podobają http://www.cermag.com.pl/pl/l_imola_blown.php Pytanie tylko - czy matowe są równie łatwe w utrzymaniu czystości? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze płytek/kafelek
ja jestem zakochana w plytkach Cersanit Euforia http://www.cersanit.pl/product_b.php...=pl&mod=s_prod . dostepne sa w roznych kolorach (takze bez i braz) i mozna je sobie fajnie dowolnie skomponowac, bo sa dostepne jako gladkie plytki (matowe), z dekorem kwiatowym (blyszczace) i jako mozaika (matowa). a wiec da sie polaczyc mat z blyszczacym
![]() ja wlasnie mam w domu remont lazienki. robimy z Euforii lazienke niebiesko-bezowa. cos na taki wzor jak w zalaczniku, tyle ze niestety mam duzo mniejsza lazienke ciekawe jak wyjdzie![]() edit: a teraz zauwazylam, ze to watek sprzed 1,5 roku. i jak wyszla lazienka? wkleisz fotke?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Co do projektu, to faktycznie lepszy jest 2 

zadnych smug
ciekawe jak wyjdzie