|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Poród w wodzie- Warszawa
Cześć wszystkim Oczekującym Mamuśkom
![]() mam prośbę, bo nigdzie nie mogę znaleźć...może wyszukiwarka mnie nie lubi, ale szukałam i nic z tego...chodzi o szpitale w których na 100% jest możliwość rodzenia w wodzie. Oczywiście, jak w temacie- chodzi mi o Warszawę. Pozdrawiam
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Poród w wodzie- Warszawa
proszę bardzo
![]() Nazwa placówki: Międzyleski Szpital Specjalistyczny Typ placówki: Szpital Województwo: mazowieckie Adres: Bursztynowa 3 04-749 Warszawa Telefon: tel. (22) 815 67 39, 473 53 79 Strona www: http://www.msw.pl lub Nazwa placówki: SP ZOZ, Szpital Specjalistyczny św. Zofii Typ placówki: Szpital Województwo: mazowieckie Adres: Żelazna 90 01-004 Warszawa Telefon: tel. (22) 536 93 00 Strona www: http://www.szpitalzelazna.pl na stronie fundacji "Rodzić po ludzku" jest taka wyszukiwarka szpitali po kryteriach ![]() ![]() ściskam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ojej...tylko dwa
![]() kurcze...załamałam się, boję się strasznie porodu, a do sw. Zofii nie ma co się pchać , bo tam kolejki takie że i do pasterki bym czekała żeby urodzić ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
też się strasznie boję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
la'Mbia - nie ma sie czego bać, a pozatym możesz wziać sobie znieczulenie. Chodziłaś do szkoły rodzenia? Wiesz jak to wszystko ma wygladac? Byłaś na sali porodowej? Chyba każda przyszła mama się boi i to normalne, a awg mnie poród w wodzie wcale nie jest taki dobry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie widzisz negatywy? Niestety nie będę mogła dostać znieczulenia zewnątrzoponowego, albo więc urodzę "siłami natury", albo w ostateczności zrobią mi cesarkę. Mam medyczne przeciwwskazania jeśli chodzi o znieczulenie. Do szkoły rodzenia dopiero będę chodzić- jestem w 14 tygodniu ![]() Na sali porodowej nie byłam i uwierz- wolałabym sie nigdy nie znaleźć...
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jesteś dopiero w 14 tyg i juz się boisz? Zobaczysz w 37 tyg będziesz pragneła jak najszybciej urodzić. O rożnych porodach dowiesz sie na szkole rodzenia i tam też obejrzysz jak wygląda porodówka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
możesz mi wyjaśnić czemu uważasz że poród w wodzie nie jest taki dobry?
Proszę, interesuje mnie to bardzo.. a boję się niestety strasznie, ze względu na doświadczenia mojej mamy (niefortunnie zostałam przez nią poinformowana o tym jak wyglądały jej porody i że u mnie może być bardzo podobnie).
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam ze szkoły rodzenia to np. jak odejda wody płodowe w basenie to nie widać ich koloru, nie można rodzić w wodzie jak coś jest nie tak z ktg, jak jest konieczność cesarki to się robi problem, bo dłużej to wszytsko trwa (u mnie od momentu podjęcia decyzji o cesarce do wyjecia dziecka mineło 3 min) itd itp, A i poród w wodzie zazwyczaj i tak jest na łóżku czyli bez wody. A na normalnej porodówce masz prysznic i mozesz sobie plecy masować. Nie jestem fachowcem w tej dziedzinie i dlatego nie chcę Cię wprowadzać w błąd. Pójdziesz do szkoły to się wszystkiego dowiesz. Na razie to zainteresuj się ćwiczeniami na mięśnie kegla i od kiedy powinnaś je regularnie ćwiczyć. To Ci na pewno przyspieszy i ułatwi poród i powrót do formy. Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2010-08-27 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poród w wodzie jest W WODZIE a nie na łóżku! To po pierwsze. Po drygie, jest lepszy dla dziecka, ponieważ następuje łagodne przejście z łona matki, gdzie dziecko było w wodach płodowych - do wody w wannie. Nie w każdym szpitalu jest możliwość porodu w wodzie, wiele z nich umożliwia przebywanie w wannie tylko w I fazie porodu, a w kolejnych fazach jest poród na łóżku. Zresztą możecie pooglądać sobie filmiki na necie i zobaczyć jak taki poród wygląda ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Salomea1 Czas edycji: 2010-09-03 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Pewnie że nie jestem nią, ale skoro moja matka (połowę genów mam po niej) miała wszytkie 3 porody bardzo ciężkie- nie mówię o warunkach w szpitalu, tylko o zmęczeniu po porodzie, o długości porodu, o braku rozwarcia itd, a w rodzinie mojego ojca zdarzyły się zgony po porodzie (kobiety umierały z wycieńczenia) to z dużym prawdopodobieństwem mój poród nie bedzie wyglądał jak wyplucie pestki, raczej też będzie cieżki, długi i na pewno nie przyjemny dla mnie.
Kolejna sprawa- ze względów medycznych nie dostanę zzo, co za tym idzie- pozostaje mi cesarka (przed którą sie strasznie bronię, bo to jednak operacja), no i poród siłami natury bez znieczulenia- dlatego szukam alternatyw dla porodu na łóżku- skądinąd w najgłupszej z możliwych pozycji ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Nie chcę rodzić z nogami zadartymi na boki, w pozycji zupełnie niezgodnej z prawami natury, a nawet fizyką.... ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Co w nim niefajnego? BO na razie piszesz pójdz do szkoły rodzenia, porozmawiaj z położnymi ect- ale skoro masz jakieś zdanie na ten temat, to chyba nie z powietrza, tylko z powodu jakichś konkretów. A dlaczego kończy się czesto na łóżku? Bo lekarzowi czy położnej tak wygodniej, prawda? na pewno rodzącej wygodniej na łóżku nie jest... p.s. jak na razie, odpukać w niemalowane- ciąża jest idealna ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.jestem.pl/video/porod-w-wodzie_254/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.