|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Do stosujących Nuvaring
Witam. Byłam 2 dni temu u ginekologa. Zakomunikowałam,że stosuję Nuvaring i mam plamienia i że współżyłam z partnerem podczas tych plamień w drugim tyg stosowania. Chciałam być zbadana a to miała być informacja dla ginekologa tylko. Reakcja ginekolog: co pani zrobiła?! nie wolno,trzeba używać prezerwatyw!. Byłam w szoku i zdezorientowana zapytałam co teraz? Ginekolog: no niech pani ma nadzieje,że jakaś tam ochrona była.Po czym przepisała mi następny krążek i umówiła mnie na wizytę na sierpień Jestem załamana,bo nie chcę być jeszcze mamą. Myślałam,że skuteczność krążka jest od pierwszego dnia miesiączki wtedy kiedy się go wkłada i że żadne plamienie nie ma nic do tego. Miała któraś z was podobny problem? Czy rzeczywiście plamienie zmniejszyło całkowicie ochronę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Do stosujących Nuvaring
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez yoostina Czas edycji: 2010-07-22 o 17:04 Powód: literowki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do stosujących Nuvaring
dziękuję Ci bardzo za odpowiedź=) może to tak zabrzmiało albo coś,ale ja tego pierwszego dnia nie współżyłam tylko właśnie 2. tygodnia kiedy miesiączka ustąpiła i właśnie zostały te plamienia. Ja byłam bardzo zszokowana reakcja ginekolog. Bo czemu niby plamienia mają obniżać skuteczność?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.