Proszę bardzo o opinię /wypowiedź - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-26, 14:10   #1
Jarema9191
Przyczajenie

Proszę bardzo o opinię /wypowiedź

Witajcie dziewczyny
Postanowiłem zapytać was o opinię na temat zachowania mojej dziewczyny.
Mamy po 22 lata i jesteśmy razem od 6 miesięcy
Przed świętami pojechałem z dziewczyną na kilka dni do domku mojego wujka w górach na wypoczynek. Domek jest skromniutki jednak ogrzewany i całoroczny przeznaczony do wypoczynków. Po przyjeździe na miejsce moja dziewczyna powiedziała że jej sie nie podoba wyposażenie łazienki i aneksu kuchennego i że ona tutaj nie zostaje Po chwili rozmowy miałem do wyboru albo jedziemy z powrotem do domu albo ona dzwoni po koleżankę i zostaje sam więc wróciliśmy razem... Co prawda w domku nie ma luksusów jednak łazienka ma ciepła wodę małą wannę z słuchawka prysznicową kibelek, lusterko. Aneks kuchenny też nie jest zły, można wszystko ugotować i są rzeczy pierwszej potrzeby. Ludzie i rodziny wynajmują ten domek od wujka od kilku lat i nigdy nikt nie narzekał. Zauważyłem iż moja dziewczyna często ma jakiegoś bzika na punkcie czystości itp. Boje się że jeśli będziemy chcieli gdzieś jechać będę musiał wynająć dla niej pokój w hotelu
Jak dla was- kobiet ważne jest wyposażenie łazienek czy aneksów kuchennych przy tygodniowych wyjazdach ?

dziękuje za opinie.
Jarema9191 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 14:25   #2
nuotatrice
Raczkowanie

Dot.: Proszę bardzo o opinię /wypowiedź

Moim zdaniem twoja dziewczyna zachowała się bardzo nieładnie, tym bardziej, że jak już tam byliście to mogła wytrzymać te kilka dni.
Wyszła trochę w moich oczach na rozpieszczoną egoistkę.
Jednak odpowiem na twoje pytanie twierdząco, ważne jest wyposażenie łazienki, aneksów kuchennych już mniej.
Jest ważne ale nie najważniejsze.

Wiadomo, że lepiej mieć super warunki w hotelu, ale ważniejsze jest mieć przy sobie wyjątkową osobę, przecież nie będzie większości czasu spędzała w łazience i przy aneksie kuchennym tylko z tobą i to powinno być dla niej najważniejsze...

Jak mam do wyboru jechać z fajnymi ludźmi i mieszkać w trochę gorszych warunkach, a jechać z takimi których trochę mniej lubię i mieszkać w hotelu *** to wybieram pierwszą opcję.
Stary 2013-12-26, 14:27   #3
201604181004
Konto usunięte

Szczerze? To że wynajmuje to nic. Musiałabym to zobaczyć, raz wkopałam się na wyjazd na majówkę... jak weszłam to się popłakałam. Spałam pod kocami z Jugosławii
więc wiesz to że ktoś wynajmuje o niczym nie świadczy
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 14:28   #4
Yenes
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jarema9191 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Postanowiłem zapytać was o opinię na temat zachowania mojej dziewczyny.
Mamy po 22 lata i jesteśmy razem od 6 miesięcy
Przed świętami pojechałem z dziewczyną na kilka dni do domku mojego wujka w górach na wypoczynek. Domek jest skromniutki jednak ogrzewany i całoroczny przeznaczony do wypoczynków. Po przyjeździe na miejsce moja dziewczyna powiedziała że jej sie nie podoba wyposażenie łazienki i aneksu kuchennego i że ona tutaj nie zostaje Po chwili rozmowy miałem do wyboru albo jedziemy z powrotem do domu albo ona dzwoni po koleżankę i zostaje sam więc wróciliśmy razem... Co prawda w domku nie ma luksusów jednak łazienka ma ciepła wodę małą wannę z słuchawka prysznicową kibelek, lusterko. Aneks kuchenny też nie jest zły, można wszystko ugotować i są rzeczy pierwszej potrzeby. Ludzie i rodziny wynajmują ten domek od wujka od kilku lat i nigdy nikt nie narzekał. Zauważyłem iż moja dziewczyna często ma jakiegoś bzika na punkcie czystości itp. Boje się że jeśli będziemy chcieli gdzieś jechać będę musiał wynająć dla niej pokój w hotelu
Jak dla was- kobiet ważne jest wyposażenie łazienek czy aneksów kuchennych przy tygodniowych wyjazdach ?

dziękuje za opinie.
Skoro piszesz, że ma "bzika na punkcie czystości" to niekoniecznie chodzi o wyposażenie a racze o jego stan. Tak bym przynajmniej obstawiała.
Nie wiem w jakim dokładnie stanie jest domek ale zauważyłam, że bardzo często takie domki letniskowe są utrzymane w średnim stanie, zdarzają się pajęczyny, bywa brudno, czasem widać to na pierwszy rzut oka, czasem trzeba się przyjrzeć

A dziewczyna w ogóle skonkretyzowała co jest nie tak z tym wyposażeniem?

Zresztą dla mnie to trochę jak analogiczna sytuacja z nocowaniem w namiocie - pamiętam, że w którymś wątku była dyskusja, że dziewczyna nie chciała spać w namiocie, więc jest jakaś księżniczkowata, wybrzydza itp itd A ja np w życiu nie poszłabym spać w namiocie, z bardzo prostego powodu: boję się obsesyjnie wszelkich robali, pająków itp. Prawdopodobnie dostałabym jakiegoś ataku paniki i ktoś popatrzyłby na mnie jak na idiotkę bo "to tylko robaczek tu łazi"

Może dziewczyna analogicznie ma lekką obsesję na punkcie czystości? Nie widzę w tym nic złego, ale najlepiej z nią porozmawiać i zapytać, bo jeśli okaże się, że to za niskie progi na jej nogi bo nie ma sauny to rzeeczywiście wtedy jest to problem
Yenes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 14:29   #5
201604181004
Konto usunięte

I tak dla mnie jest ważne
ale domek domkowi nie równy
u nas łazienka wyglądała tak
http://welwowie.blox.pl/resource/lazienka_1.jpg
tyle że na ścianach była boazeria <3
Stary 2013-12-26, 14:34   #6
Jarema9191
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
I tak dla mnie jest ważne
ale domek domkowi nie równy
u nas łazienka wyglądała tak
http://welwowie.blox.pl/resource/lazienka_1.jpg
tyle że na ścianach była boazeria <3
W tym domku łazienka jest mniejsza i ciasna jednak nie jest brudno. Na pewno jest o wiele lepsza niż na zdjęciu.
Stary 2013-12-26, 14:36   #7
201604181004
Konto usunięte

Słuchaj - to fajnie, ale póki nie zobaczę póty nie ocenię.
A wiem że ludzie najgorsze ...... wynajmą jesli jest tanio

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 14:37   #8
bambarylla
Rozeznanie

Wszystko zależy od konkretnej osoby. Znam dziewczyny, które potrafią spać tylko w hotelach i lubią luksusy, a mnie na przykład wszystko jest obojętne, domek czy pokój nie musi być super, wystarczy łóżko z czystą pościelą i jakaś łazienka, w sumie to mogę nawet spać w namiocie czy na podłodze w śpiworze, kilka dni można wytrzymać. Na takich wyjazdach najważniejsze jest dla mnie, że jestem w fajnym miejscu z ukochaną osobą.
Stary 2013-12-26, 14:54   #9
Jarema9191
Przyczajenie

Wygladała dokładnie jak ta z tym że nie było widać tej pionowej szarej rury kanalizacyjnej ( niestety nie zrobiłem zdjęć )

https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j...88155730955418

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...e083xbfq8ePznK
Stary 2013-12-26, 14:57   #10
kathy8998
Rozeznanie

Moim zdaniem dziewczyna przesadziła. O ile łazienka nie byłą mega zapuszczona, tzn. brudne ściany, połamane kafle, zapuszczona wanna/kabina prysznicowa. Zwłaszcza, że tam pojechaliście, więc mogła być przygotowana na warunki panujące w tego typu domkach. No bo chyba jej powiedziałeś, że jedziecie do domu, a nie do hotelu. Co dziewczyna mówiła przed wyjazdem? Była tym pomysłem zachwycona, czy wręcz przeciwnie?

Swoją drogą, moi znajomi np. jeżdżą w góry, wynajmują taką chatynkę, śpią w śpiworach na podłodze i jest ok. Wszystko zależy od nastawienia, bo faktem jest, że np. dla mnie nie ma problemu, żeby pojechać pod namioty albo właśnie do takiej chatki, a znam dziewczyny, dla których hotel 3 gwiazdkowy to za mały luksus.

EDIT: no nie jest źle, ale dobrze też nie. Skoro dziewczyna ma hopla na punkcie czystości, to mogła mieć faktycznie z tym problem, zwłaszcza, że toaleta była użytkowana przez innych lokatorów wcześniej, jednak z drugiej strony, zakładam, że wiedziała gdzie jedzie, więc zachowała się nieładnie...

Edytowane przez kathy8998
Czas edycji: 2013-12-26 o 14:59
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 14:57   #11
201604181004
Konto usunięte

eee nie wiem ja tam widzę tylko kawałek ściany xd

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez kathy8998
Swoją drogą, moi znajomi np. jeżdżą w góry, wynajmują taką chatynkę, śpią w śpiworach na podłodze i jest ok. Wszystko zależy od nastawienia, bo faktem jest, że np. dla mnie nie ma problemu, żeby pojechać pod namioty albo właśnie do takiej chatki, a znam dziewczyny, dla których hotel 3 gwiazdkowy to za mały luksus.
a ty oczywiście nie możesz powstrzymać się od sarkania na ludzi którzy nie lubią spać jak cyganie na podłodze
Stary 2013-12-26, 15:03   #12
kathy8998
Rozeznanie

Cytat:
nie możesz powstrzymać się od sarkania na ludzi którzy nie lubią spać jak cyganie na podłodze
Eeee? Absolutnie nie! Napisałam o dziewczynach, które lubią tylko luksusowe i drogie hotele... Przecież pomiędzy spaniem na podłodze, a hotelem Hilton, są też czyste i ładne schroniska, czy hotele i nie ma w tym nic złego, że ktoś nie lubi spać na podłodze i woli ładne łóżko. Stwierdziłam tylko fakt, że są różni ludzie...
Co więcej, uwielbiam piękne hotele, i oczywiście, gdybym miała dużo hajsu, to uwierz mi, tylko do takich bym jeździła, ale napisałam, że dla mnie nie jest problemem spać na podłodze, tak samo jak znam ludzi, którzy też uważają takie ekstremalne wyjazdy za udane...

Edytowane przez kathy8998
Czas edycji: 2013-12-26 o 15:06
kathy8998 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 15:12   #13
Jarema9191
Przyczajenie

Tak przed wyjazdem wiedziała że jedziemy do takiego domku i cieszyła się ale sam nie wiedziałem jak miała wyglądać łazienka.

Tak czy inaczej dziekuje za opinie.
Stary 2013-12-26, 15:43   #14
201605161006
Konto usunięte

Jeśli Twój opis jest prawdziwy, dotyczący tego domku, to Twoja dziewczyna zachowała się jak rozwydrzona damulka. Jej reakcja była by uzasadniona, jakbyście np. łazienkę mieli w osobnym budynku, wspólną z innymi osobami, ale tutaj to prawie luksus.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 16:16   #15
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
a ty oczywiście nie możesz powstrzymać się od sarkania na ludzi którzy nie lubią spać jak cyganie na podłodze
Jak ludzie sie kochaja to sobie szalas w lesie z galezi zrobia i beda szczesliwi. Zapomnialas?

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Jeśli Twój opis jest prawdziwy, dotyczący tego domku, to Twoja dziewczyna zachowała się jak rozwydrzona damulka. Jej reakcja była by uzasadniona, jakbyście np. łazienkę mieli w osobnym budynku, wspólną z innymi osobami, ale tutaj to prawie luksus.
Z akcentem na "prawie" . Zreszta chyba mamy inne pojecie luksusu. Wiesz, jesli chlopak nie przywiazuje wielkiej wagi do czystosci to moglo mu sie wydawac, ze jest okej. Mogl tez zapamietac lazienke zupelnie inaczej. Jesli dziewczyna jest czyscioszkiem i zwraca uwage na detale to zaloze sie, ze ten jej opis wygladalby zupelnie inaczej. Zalaczone zdjecia rowniez.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-26, 16:26   #16
chwast
Zakorzenienie

Powiem szczerze ja to jestem dziewczyna, której żadne warunki nie straszne Mieszkałam np w nieużywanym domu od X lat nie było mega brudno, ale było... no z deka obleśnie i nie było wody trzeba było z pompy brać
Brzydzę się takich miejsc, nie lubię chodzić do toalety i zawsze odkładam to jak tylko mogę. Ale nigdy nie narzekam, cieszę się z wyjazdu.
Wyjazdy traktuję jako coś fajnego a nie tylko czy na pewno będzie super klop, żeby posadzić na nim swój tyłek.
Wg mnie ona zachowała się niekulturalnie mogła np powiedzieć, że o kochanie trochę niefajnie tu jest... a ona od razu "ja nie będę, wracam z koleżanką albo z tobą!" jak taka księżniczka. Mnie by to nie pasowało
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 16:28   #17
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jarema9191 Pokaż wiadomość
Ja jestem w stanie spać przez tydzień na drewnianym, 30-letnim jachcie, w 10 osób, bez prysznica i z malutką kuchenką Tak że wiesz. Nic to w Twojej sytuacji nie zmieni, czy Ci wizażanki napiszą, czy im by taka sytuacja pasowała czy nie.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 16:34   #18
WhiteCherry
Zakorzenienie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;44294959]Ja jestem w stanie spać przez tydzień na drewnianym, 30-letnim jachcie, w 10 osób, bez prysznica i z malutką kuchenką Tak że wiesz. Nic to w Twojej sytuacji nie zmieni, czy Ci wizażanki napiszą, czy im by taka sytuacja pasowała czy nie.[/QUOTE]
dokładnie.
każda wizażanka będzie miała inne preferencje, a kluczowe są preferencje Twojej dziewczyny, tak więc wizaż nie pomoże.

byłam kiedyś ze znajomymi na studenckim wyjeździe, spaliśmy w schronisku górskim, gdzie łazienka była gdzieś w piwnicy z pleśnią, ale gdybym miała okazję powtórzyć ten wyjazd, to pojechałabym drugi raz, bo było świetnie
Stary 2013-12-26, 17:54   #19
bernikula
mOLDerator

Dla mnie ogólnie wnętrza są ważne i bardzo zwracam na nie uwagę, ale to też dlatego, że są moją pasją. Jeśli idzie o wyjazdy to też zawsze staram się znaleźć coś fajnego w dobrej cenie, żeby cała rodzina miło spędziła czas. Korzystam z serwisu Airbnb i wynajmuję apartamenty prywatne w naprawdę niskich cenach, bo ceny w hotelach dla całej rodziny są bardzo wysokie. Wiadomo, że zawsze to milej jak człowiek ma czysto i ładnie, nawet na wakacjach
Może warunki w tym domku w górach pozostawiały wiele do życzenia (a w oczach faceta wiadomo- czasami jest inaczej- bez obrazy Ja przed wyjazdem zawsze kontaktuję się z właścicielem i mam milion pytań do... oraz dokładnie oglądam zdjęcia. Własnie po to, by na miejscu nie zastać niemiłej niespodzianki.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 19:50   #20
ulinkaaa
Zakorzenienie

Ciężko cokolwiek napisać, nie widząc wnętrza, wiele też zależy od charakteru. Ja w wieku 22 lat dałabym się pokroić za kilka dni sam na sam z tż, choćby pod namiotem
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 19:52   #21
201604181004
Konto usunięte

A ja w wieku 22 lat z nim mieszkałam, więc spleśniała łazienka w domku letniskowym wujka niespecjalnie mnie podnieca :P
Generalnie tooo dla mnie wyjazd ma być odprężający. Jeśli chodzi o picie i zabawę to nie widzę problemu by mieć to na miejscu w wygodnym domku
Stary 2013-12-26, 20:55   #22
vilandravalo
Raczkowanie

Jeśli łazienka nie byłaby brudna, to bym przeżyła za to pod namioty i w spartańskie warunki nie jeżdżę, bo jednak lubię "luksus" - łazienkę w pokoju. Na szczęście mąż tak samo

Moim zdaniem dziewczyna nieco przesadziła z reakcją, ale z drugiej strony ona może mieć poważny problem z tą czystością. Jeżeli faktycznie ma tego "hopla" w takim stopniu, być może jakieś zaburzenia obsesyjno-kompulsyjne na tym tle, to może naprawdę nie jest w stanie przebywać w otoczeniu, które jej zdaniem jest brudne? W takim wypadku jednak trzeba się z tym pogodzić. No chyba że to faktycznie "księżniczkowanie"

Edytowane przez vilandravalo
Czas edycji: 2013-12-26 o 20:56
vilandravalo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 21:06   #23
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

wydaje mi się, że będąc z kimś wie się jakie ta druga osoba ma preferencje.
dziewczyna zachowała się bardzo nieładnie, ale nie wierzę, że nie wiedziałeś wcześniej, że to jest typ "damulki".
ja zaliczyłam różne spania, plaża , marokańskie schroniska, łódki, namioty etc, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy wystawienie mojego tż w ten sposób.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 21:25   #24
Hultaj
BAN stały

ta, jasne, od razu damulka, nawet w szkołach są już lepsze łazienki, w kaflach i z bardziej współczesnymi muszlami klozetowymi (muszle jak muszle , raczej mam na myśli calość, muszlę i rezerwuar ), a nie w dizajnie jak nie urażając nikogo, sprzed 25 lat.

Autorze, skoro wujek wynajmuje ten domek cały rok to powinien ją wyremontować a nie oferować ludziom takie coś, jak wkleiłeś na zdjęciu. Moim zdaniem. Pozdrawiam.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2013-12-26 o 21:28
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 21:27   #25
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
ta, jasne, od razu damulka, nawet w szkołach są już lepsze łazienki, w kaflach i z bardziej współczesnymi muszlami klozetowymi, a nie w dizajnie jak nie urażając nikogo, sprzed 25 lat.

Autorze, skoro wujek wynajmuje ten domek cały rok to powinien ją wyremontować a nie oferować ludziom takie coś, jak wkleiłeś na zdjęciu. Moim zdaniem. Pozdrawiam.
ale o co ci chodzi?
wujek nie zmusza ludzi by tam mieszkali. Sami się zgłaszają i sami chcą tam mieszkać. Jak widać nie przeszkadza im to. O co więc chodzi?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-26, 21:33   #26
Hultaj
BAN stały

Cytat:
wujek nie zmusza ludzi by tam mieszkali. Sami się zgłaszają i sami chcą tam mieszkać. Jak widać nie przeszkadza im to. O co więc chodzi?
mnie nie chodzi o nic.

dziewczyna autora uznała, że warunki są jak dla niej zbyt przaśne najwyraźniej i nie nazwałabym jej od razu damulką i nadwrażliwą na punkcie higieny tylko raczej realistką , widzi jak jest i tyle.

Mnie ten kibel (wanna etc) co go autor wkleił wybitną namiastką luksusu nie poraził.

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

no sorki ale współczesne łazienki prędzej wyglądają mniej więcej tak:

http://images25.fotosik.pl/141/e02986d4092839f8.jpg

Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości