żal mi faceta, nie mam odwagi tego zakończyć. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-23, 20:34   #1
victoire
Raczkowanie

żal mi faceta, nie mam odwagi tego zakończyć.

dziewczyny, zwracam się do Was o pomoc. jestem z facetem krótko, bo tylko jakieś 4 miesiące, ale znamy się dużo dłużej. niestety, pomimo deklarowanego przez niego uczucia facet mnie olewa, nie pomagają żadne prośby. z innych powodów jestem zmuszona to zakończyć, chodzi również o brak zaradności u niego, o to że mamy związek na odległość i kiedy zbliża się termin cotygodniowego spotkania, on zawsze wynajduje powód dla którego przyjechać nie może. przy czym ja do niego w tym samym czasie - oczywiście mogę. w związku chciałabym czuć się ważna i kochana, przynajmniej przez pierwsze miesiące, a nie czuć się jak w dziesięcioletnim małżeństwie.

nie zmienia to faktu, że on zawsze wydawał mi się dojrzały, wierzący, rozumiałam się z nim jak z nikim dotąd. do czasu. wszystko się zmienia, dlatego czuję że muszę to zakończyć. no ale szkoda mi go, boję się co będzie, jeśli on naprawdę mnie kocha. może nie potrafi tego okazać? targają mną wątpliwości, boję się rozstania, tego co będzie potem, czy jemu łatwo przyjdzie zaakceptowanie mojej decyzji... jak znaleźć siłę?

chciałabym mieć w nim kumpla, przyjaciela, ale wiem że na faceta z krwi i kości dla mnie, na partnera on po prostu się nie nadaje... czy w ogóle jest możliwa przyjaźń po rozstaniu? boję się przyszłości po zakończeniu tego związku mimo że jesteśmy razem krótko.

Edytowane przez victoire
Czas edycji: 2010-07-23 o 20:35
victoire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 20:46   #2
dominiczkab
Rozeznanie

Dot.: żal mi faceta, nie mam odwagi tego zakończyć.

chlopak ewidentnie cie olewa. chyba niezbyt mu na tobie zalezy z tego co piszesz. a ty sie boisz jak on na to zareaguje, o jego uczucia ? ?
cos mi sie wydaje ze nie przejmie sie zbytnio...
Stary 2010-07-23, 20:46   #3
agusia5144
Raczkowanie

W poniedziałek zerwałam z facetem po prawie 1,5rocznym związku. Sytuacja była podobna, olewał mnie, nie znajdywał dla mnie czasu, mówił że kocha ale to były tylko słowa, o czynach nie było mowy... Powiedziałam mu to wszystko, przyjął to tak lekko że nie mogłam w to uwierzyć, jest teraz cięzko, a nawet coraz ciężej oprocz tego mam pare problemów rodzinnych i juz nie daje rady...

Facetem się nie przejmuj, czasem trzeba być egoistą, on sprawia że nie czujesz się szczęsliwa to czemu ty masz dbać o jego szczęście? Powiedz mu co cię boli, co byś chciała zmienić... Niech to sobie przemyśli, może przez te zaledwie 4 miesiące jeszcze się nie zorientował jak powinien postępować. Ale uprzedzam, taką cechę trudno u kogoś zmienić.
agusia5144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 20:48   #4
unbridled
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez victoire Pokaż wiadomość
dziewczyny, zwracam się do Was o pomoc. jestem z facetem krótko, bo tylko jakieś 4 miesiące, ale znamy się dużo dłużej. niestety, pomimo deklarowanego przez niego uczucia facet mnie olewa, nie pomagają żadne prośby. z innych powodów jestem zmuszona to zakończyć, chodzi również o brak zaradności u niego, o to że mamy związek na odległość i kiedy zbliża się termin cotygodniowego spotkania, on zawsze wynajduje powód dla którego przyjechać nie może. przy czym ja do niego w tym samym czasie - oczywiście mogę. w związku chciałabym czuć się ważna i kochana, przynajmniej przez pierwsze miesiące, a nie czuć się jak w dziesięcioletnim małżeństwie.

nie zmienia to faktu, że on zawsze wydawał mi się dojrzały, wierzący, rozumiałam się z nim jak z nikim dotąd. do czasu. wszystko się zmienia, dlatego czuję że muszę to zakończyć. no ale szkoda mi go, boję się co będzie, jeśli on naprawdę mnie kocha. może nie potrafi tego okazać? targają mną wątpliwości, boję się rozstania, tego co będzie potem, czy jemu łatwo przyjdzie zaakceptowanie mojej decyzji... jak znaleźć siłę?

chciałabym mieć w nim kumpla, przyjaciela, ale wiem że na faceta z krwi i kości dla mnie, na partnera on po prostu się nie nadaje... czy w ogóle jest możliwa przyjaźń po rozstaniu? boję się przyszłości po zakończeniu tego związku mimo że jesteśmy razem krótko.
a my skąd mamy wiedzieć jak on zareaguje? zresztą to duży chłopiec, jesteście dopiero 4 miesiące, jakoś sobie poradzi, skoro czujesz że nie chcesz/nie powinnaś z nim być to przeprowadz z nim szczerą rozmowe i to wytłumacz na spokojnie, nie ma co się zmuszać i uszczęśliwiać innych swoim kosztem

Phil Bosmans
unbridled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 21:01   #5
yellowme
Raczkowanie

Gdyby sytuacja była odwrotna, gdyby to on się starał, gdyby to jemu bardzo zależało potrafiłabym to zrozumieć, ale sama piszesz, że on Cię olewa, że nie chcesz takiego związku.

A skoro masz wątpliwości to dlaczego nie powiesz tego jemu? Może on nie zdaje sobie sprawy co czujesz, może jemu wydaje się że wszystko jest okej?
yellowme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 21:21   #6
_wirginia_
Raczkowanie

w związku chciałabym czuć się ważna i kochana, przynajmniej przez pierwsze miesiące, a nie czuć się jak w dziesięcioletnim małżeństwie.

boję się przyszłości po zakończeniu tego związku mimo że jesteśmy razem krótko

Te dwa zdania bardzo mnie rozbawiły, wiesz ja jestem w związku 7 lat i cięgle czuję się ważna i kochana. Chciałabyś, żeby facet przez parę miesięcy traktował Cię super, z później miał Cię w d.... i uznałabyś, że jest ok, bo minęło parę miesięcy ?
Druga kwestia, to czego się boisz, przyszłości bez faceta, który Cię olewa, jest niezaradny itd. ? No faktycznie to straszne, lepiej go nie zostawiaj, bo możesz sobie nie poradzić
_wirginia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 21:47   #7
Ponura
Wtajemniczenie

Facet Cię zlewa, a Ty jeszcze masz wątpliwości? Czemu ma być Ci go żal? Puść go w diabły, będzie miał to, czego najwyraźniej chce.

A tym, że coś mówi, to naprawdę nie należy się sugerować.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 21:55   #8
nadia_9o
Raczkowanie

Na chwilę obecną boisz się z nim porozmawiać, ale proponuję zdecydować się na tę rozmowę, bo może być tylko gorzej. Masz prawo być szczęśliwa, a nie tylko jego uszczęśliwiać. Może być ciężko, ale jeśli będzie chciał się zmienić, zrobi to, jeśli nie, szkoda czasu na takiego faceta. Niestety wiem o czym mówię, bo miesiąc temu przerabiałam to samo, zakończyłam ponad roczny związek... Bałam się rozmowy, ale zdecydowałam... W końcu każdy chce być szczęśliwy. Facet zachowywał się dosyć podobnie do Twojego, również związek w dużej mierze na odległość bo studiuję ponad 100 km od domu (od niego), a on nigdy nie miał czasu przyjechać, bo praca, szkoła itp. Rozmowa może trochę go ruszyła jednak mimo pustych słów, że mu zależy, nie zrobił nic. Lepiej oceniać człowieka po czynach, nie po słowach. Po rozmowie było ciężko, ale jest co raz lepiej... Na razie utrzymujemy kontakt, a jak długo się to uda - trudno powiedzieć. Każdy jest inny, trudno powiedzieć czy Wam by się udało, ale uważam że przyjaźń po związku jest możliwa, bo mam przyjaciela w innym byłym
Dlatego szczerze radzę, jeśli chcesz być szczęśliwa, porozmawiaj z nim... Bo chyba nie ma sensu się męczyć, jeśli mogłabyś poznać kogoś z kim byłoby o niebo lepiej?
nadia_9o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 22:44   #9
Vampirka_
Przyczajenie

GG do Vampirka_

Cytat:
Napisane przez victoire Pokaż wiadomość

Jeżeli tylko znajduje wymówki, żeby wymigać się od spotkań, to jasne jest to, że nie zależy mu na Tobie. Smutna prawda;/ Wiesz... wydawać to on się mógł dojrzały, wspaniały, itd... Ale tylko się taki wydawał. Pora jak najszybciej to zakończyć, z korzyścią dla obojga, a nie brnąć dalej... Może znajdziesz sobie kogoś, kto nie mieszka tak daleko? A co do przyjaźni, z doświadczenia wiem, że przyjaźń z facetem, zwłaszcza po rozstaniu jest niemożliwa, chociaż zawsze też istnieje możliwość tzw. 'friend with benefit' heh...
Vampirka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 23:03   #10
Sondrina
BAN stały

Nie jesteś szczęśliwa, po co się męczyć, on się nie stara, wychodzi na to, ze mu nie zależy zbytnio, a z rozstaniem powinien sobie poradzić. Może na nie liczy swoim zachowaniem... A z przyjaźnią to nie wiem... To wyjdzie w praniu, ale niezależnie od tego, czy w ogóle stracisz z nim kontakt, czy zostaniecie przyjaciółmi, powinnaś myśleć o sobie i własnym szczęściu i tym kierować się przy podejmowaniu decyzji.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-23, 23:34   #11
promise me
Raczkowanie

Jeśli czujesz, że to nie to czego oczekujesz po związku to myślę, że nie ma sensu się męczyć. Szczególnie dlatego, że nie jesteście ze sobą dość długo i dlatego, że sama napisałaś, że Cię zbywa. Dlaczego więc Ty masz to tolerować ? Trochę zdrowego egoizmu Wiem, że łatwo powiedzieć a trudniej zrobić, dlatego trzymam za Ciebie kciuki !
promise me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-24, 00:40   #12
leo6267
Raczkowanie

Hmm...z własnego doświadczenia (niestety) muszę powiedzieć, że z tym olewaniem to różnie bywa. Czasem jest tak, że facetowi po prostu nie zależy (to, że on wymiguje się od spotkania, chyba o tym świadczy), czasem boi się, coś go blokuje...różnie to bywa. Mój eks jest tym pierwszym typem, ksiązkowy przykład: na początku super, extra zainteresowanie 24h/dobe (dosłownie!), potem nagle wymigiwanie się od spotkania, zero telefonów, zero smsów, tydzień ciszy to była norma. Okazało się, że zależało mu tyle co nic. W międzyczasie miał równoległy związek, więc ciężko było obydwa pogodzić...jeśli coś jest nie tak, jeśli czujesz, ze to nie to, to nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia...on na pewno ich nie będzie miał. Powodzenia!

Mój blog
leo6267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 08:16   #13
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominiczkab Pokaż wiadomość
cos mi sie wydaje ze nie przejmie sie zbytnio...
mnie tez sie tak wydaje
Stary 2010-07-24, 09:42   #14
victoire
Raczkowanie

zakończyłam to. miałyście rację, nie przejął się zbytnio. spodziewałam się czegoś w stylu "daj mi szansę na poprawę". zaczął obwiniać właśnie mnie za rozpad tego związku, a moją informację że nie chcę ciągnąć tego skwitował tylko jednym zdaniem. no i przyznał, że nie kochał mnie tak bardzo jak zapewniał. moja intuicja mnie nie zawiodła, czułam że coś jest nie tak.

teraz czuję się bardziej swobodnie, nie żałuję tego co zrobiłam. moi znajomi, rodzice i ja sama myślę, że zasługuję na kogoś lepszego

dzięki dziewczyny
victoire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-24, 17:55   #15
ewnana
Przyczajenie

tak mi przyszło do głowy... skoro to związek na odległość to może miał kogoś na boku i był rozdarty...

Edytowane przez ewnana
Czas edycji: 2010-07-24 o 17:56
ewnana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości