|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak odkryć swoje powołanie?Skąd ma się wiedzieć do czego jest się stworzonym?
Edytowane przez Kasia2233 Czas edycji: 2011-04-10 o 19:12 |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak odkryć swoje powołanie?
Kiedy będziesz miała troszkę wolnego czasu i 'wolną' głowę, usiądź sobie w samotności i wyobraź sobie siebie w każdej z wymienionych przez Ciebie ról po kolei. I spytaj serca, które wyobrażenie najbardziej mu się spodoba. Mówię całkiem poważnie, ja po wyobrażeniu sobie swojego lekarskiego życia zrezygnowałam ze składania papierów na medycynę, chociaż mogłam i miałam szanse się dostać.
A później pozostaje już tylko gonić za marzeniami. Wszystko jest możliwe, jeżeli tego naprawdę chcesz.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem, czy chcesz zacząć wątek o odkrywaniu powołania czy po prostu oczekujesz, że ktoś ci powie co masz zrobić.
Bez urazy, ale pominę tą opowieść o twoich zainteresowaniach i napiszę jedyne, co przychodzi mi do głowy - jedni już od dziecka wiedzą, co będą robić jak dorosną i potem przez całe życie dążą do tego, a inni dopiero po piątej zmianie kierunku studiów trafiają na coś, co ewentualnie mogliby robić nie popadając w zbytnie zniechęcenie, jeszcze inni przez całe życie nie mogą trafić na to "coś". To chyba zależy od charakteru, a może trochę faktycznie "powołania" które jest gdzieś zapisane w gwiazdach |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ja poszłam na dietetykę (zaoczną) a pracuję w banku.
dietetykę skończę sama dla siebie, bo niedawno odkryłam, że chciałabym być księgową lub fakturzystką. nic z dietetyką. mam 21 lat i po wyborze złego profilu w liceum (human - zmarnowane 3 lata) po wyborze kierunku studiów z którego w przyszłości nie będę miała pożytku zadecydowałam, że właduję kolejne pieniądze w kurs księgowy lub kolejny kierunek studiów... mam nadzieję, że Ty nie będziesz miała takich dylematów. DOBRZE się zastanów. przemyśl czy na prawdę to lubisz, zobacz co dzieje się z ludźmi który podjęli taką czy inną decyzję, postaw się na ich miejscu... |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze decyzję musisz podjąć sama. Wybierając studia najważniejsze jest, aby mieć serce do tego co chce się robić. Zdaje sobie sprawę, że teraz najważniejsza jest kasa, ale właśnie z tego powodu słyszymy o łapówkach, bo zapomina się o powołaniu. Poza tym człowiek jest szczęśliwy (naprawdę szczęśliwy i spełniony), jeśli pracuje w zawodzie w którym się spełnia i realizuje.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.