|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
pilnie:)
Mam problem...
może to głupie ale ważne. Aktualnie jestem u :teściów: i musze jutro zrobic zjadliwy obiad bo Mama mojego TŻ wróci bardzo późno, mojego TŻ nie ma i zostaje krytyczny Tatuś.. A ja zielona w tych sprawach ![]() Ziemniaki ugotuje... Kupilam dzis mrozone"putensznycel"jako s tak wyglada jak piers i mam to wrzucic na patelnie z olejem. Mama TŻ wspomniała że wkroic papryke i przyprawy ale nic konkretnie co i jak nie wiem...prosze o pomoc <najprostsze wyjscie> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pilnie:)
zamów gotowe z kateringu
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...ta-i-oliwkami/ http://www.gotujmy.pl/sznycle-z-kurc...isy,48714.html Osobiście jadłam też sznycel po hawajsku (?)- polecam ![]() Może nie każdego na to stać ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A może cos takiego?http://www.przepis-kulinarny.pl/potr...aka-id627.html
Przepis dostałam z domu weselnego i faktycznie wszystkim smakuje chociaż wiem, ze nie każdy lubi połączenie słodko-kwaśne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
sęk w tym że ziemniaki mam od wczoraj obrane i jak dzis nie ugotuje ich to sie zmarnuja... myslalam ze po prostu maslo czy margaryne zamiast oleju nie dac i nie usmazyc , a pozniej po prostu polac tym "tłuszczem/masłem"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym co by było gdyby takowy obiad zamówiła, teściowa i teść byliby pod wrażeniem, same achy i ochy i pada tekst: No to na następną imprezę rodzinną przyrządzisz to samo ( a załóżmy osób już nie kilka, a minimum kilkanaście ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hm... ziemniaki mi wyszly troche niedosolone mieso troche gabczaste< chyba jeszcze troche by mu sie przydało, ale niestety masło mi sie prawie skonczylo na patelni a tu czymś jeszcze trzeba było polać
![]() ogorki ze sklepu:P a maslo kupilam takie z ziolami. Czyli mozna by zec troche dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() gratuluję sukcesu ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja pamiętam mój pierwszy obiad, który testowała cała rodzinka.
była to zupa pomidorowa (na kwaśnym przecierze) i racuchy z cukrem pudrem. Pękali po prostu . ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przyszły teść najpierw stwierdził że nie musiałam a później stwierdził że nie było źle Napisałam TŻ że ja i jego tata żyjemy ![]() dziekuje wszystkim ![]() nie było źle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.