|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Idealne włosy- obsesja czy może cel nie do osiągnięcia ?
Hey dziewczyny mam nadzieje,że mi pomożecie a więc mam hopla na punkcie włosów serio. Przez dwa lata robiłam balejaż u fryzjera no cóż jednak rozjaśnianie włosów zrobiło swoje teraz przefarbowałam włoski na naturalny kolor tzn coś koło tego. Ogólnie wracam do naturalnego kolorku
![]() ![]() Myję włoski codziennie. Czasami prostuję ale chyba 2 razy w miesiącu mi się to zdarza, używam szamponów na zmianę bo słyszałam,że tak jest lepiej . Do pielęgnacji włosów używam Profess Loreal ionnel Vitamino Color Szampon antyutleniający koloryzowanych i maskę z tej samej seri. Fakt włosy są po niej miękkie ale tylko to. Odżywki : Semi Di Lino Diamante Illuminating Conditioner - Odżywka nabłyszczająca, GOLDWELL - ODŻYWKA DO WŁOSÓW KOLORYZOWANYCH szampon Wella SP Hydrate Shampoo - Nawilżający szampon do włosów normalnych i suchych L'Oreal Professionnel, Serie Expert, Intense Repair, Szampon do włosów suchych dodatkowe produkty: jedwab z biosilk spray termoochronny matrix essentials sleek look krok 4 Loreal Serum wygładzająco nabłyszczające LISS ULTIME jak dla mnie kiepskie już lepsze jest z Nivea. Łykam witaminki na włoski kolagra i wit B complex ostatnio zrobiłam nawet sobie domową maseczkę z żółtek i oliwy z oliwek ale włosy nie są takie jakie powinny być Jakie polecacie produkty żeby faktycznie dawały powalający efekt. Jakie są wasze sposoby na idealne włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Idealne włosy- obsesja czy może cel nie do osiągnięcia ?
Uf, uf, ile chemii nakładasz na te biedne włosy!
Wątków jest mnóstwo, do wyszukiwarki mogę Cię odesłać . Dziewczyny mają wątek o zapuszczaniu włosów i o ich pielęgnacji, ciągnie się od daaaaawna ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=zapuszczanie |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
moja obsesja na punkcie zdrowych włosów jest stosunkowo krótka, ale przez ten czas zdążyłam się dowiedzieć kilku cennych rzeczy:
- przede wszystkim - te wszystkie szampony typu pantene, loreal to tak naprawdę tylko jeden wielki silikon, lepiej myć szamponami bez silikonów, a i dobrze by było gdyby nie było w nim SLS - poczytaj sobie na wątkach dla zakręconych nawet jeśli Tobie się nie kręcą włosy - znajdziesz tam mnostwo analiz, pełno dobrych kosmetyków do pielęgnacji włosów bez silikonów i SLSów, metody mycia odżywką, zasady czesania włosów (najlepiej grzebień o szeroko rozstawionych ząbkach) - olejuj włosy - olej kokosowy, z jojoby, awokado.... jest osobny wątek ![]() no i na początek odstaw tę całą chemię ![]() wszystko wydaje się skomplikowane, ale po 2 tyg śledzenia forum zobaczysz, że to wcale nie jest takie złe i za nic w świecie nie będziesz chciała wrócić do poprzedniej pielęgnacji włosów ja jestem na etapie "odsilikowywania" ![]() POWODZENIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A tutaj dziewczyny wracają do naturalnych włosów :
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=524830 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Poszukaj porad w istniejących topikach.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.