|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Poranne objadanie
Hej!
Od paru dni jem naprawdę obfite śniadania - a przez resztę dnia dość mało (po 18 już nic). Nie czuję głodu, ale zastanawiam się czy to w ogóle zdrowe. Śniadania najważniejszy posiłek,a takie typowe napady ludzie mają zwykle wieczorem. Czy to jest ten efekt jo-jo, o którym się tyle mówi? Przez ostatni miesiąc bardzo schudłam. Głównie zależało mi na zgrabnych nogach, więc biegam, robię przysiady, nie jem po 18. Ale czy takie poranne zjedzenie paru kanapek, płatków na mleku, serka, dużego kawałka ciasta - to nie jest aby coś, co powinno mnie niepokoić? (to znaczy - już niepokoi. ale wszędzie się mówi jak to obfite śniadania są zdrowe, a nocne jedzenie złe, więc już sama nie wiem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poranne objadanie
Jeżeli nie jesz nic po 18tej,jesteś jeszcze potem aktywna i kładziesz się bardzo późno spać to jasna sprawa że rano jesteś wygłodzona.Jeśli to o czym napisałaś zjadasz w jednym posiłku to jest rzeczywiście za dużo bo obciążasz żołądek.Jedz mniej i częściej np. co 1,5-2 h.Wtedy dostarczysz tyle samo energii nie obciązając nadmiernie przewodu pokarmowego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Poranne objadanie
Polecam jeść 2 godziny przed spaniem ostatni posiłek.
bo jak idziesz spać o 12 a ostatni posiłek masz o 18, to masz prawo być głodna
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.