ciastka fornetti przepis - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-01-24, 14:03   #1
Agaw'a
Zakorzenienie
 
Avatar Agaw'a
 
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: opolszczyzna
Wiadomości: 4 992
Talking

Szukam przepisu :)


Czy znacie produkty oferowane przez " Flerynka " ? To takie sklepy w ktorych mozna zakupic pyszniaste buleczki na slodko i cieple buleczki z roznymi dodatkami np. ze szpinakiem.
Szukam przepisu na takie ciasto i na farsze To zapewne ciasta polfrancuskie albo francuskie. Wierze ze macie je gdzies zapisane w swoich zeszycikach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif mini pizza.gif (49,7 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: gif pasztecik grzybowy.gif (39,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: gif ze szpinakiem.gif (42,8 KB, 29 załadowań)
__________________
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-21, 14:16   #2
Agaw'a
Zakorzenienie
 
Avatar Agaw'a
 
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: opolszczyzna
Wiadomości: 4 992
Dot.: Szukam przepisu :)

podciagam watek hoooppp
__________________
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 16:16   #3
baobab
Zadomowienie
 
Avatar baobab
 
Zarejestrowany: 2004-11
Wiadomości: 1 090
GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab
Dot.: Szukam przepisu :)

Agaw'a.... to ciasto to nic innego jak ciasto francuskie- w to zawinięty jakiś farsz...
Ja tęz kiedyś to uwielbiałam, do momentu kiedy się nie dowiedziałama (a raczej na własne oczy przekonałam) skad to sie właściwie bierze...
W polsce masz chyba 3firmy, ktore zajmuja sie produkcja tych ciastek: Intereuropol, Hiestand oraz Gourmand Dossche...
Powiem tylko w skrócie, iż te ciasteczka są mrożóne i maja date przydatności 6m-cy... a nawet wtedy nie masz pewnosci, iż jesz cos co jest w terminie, bowiem ciastka od producenta trafiaja do hurtowni, ktore np. ne moga zamowic nastepnej partii do momentu az nie wyprzedaja jakiejs czesci..tak wiec powstaje przebijanie dat...porabianie i przedluzanie ich trwalosci...
Podoebnie masz w niektorymi piekarniami, czy ciastem hotelowym- to tez mrozonki odpiekane w piecach konfekcyjnych...hmm nie zrozum mnie źle, ja też je lubie, ale czy nie lepiej kupic sobie ciasto francuskie i zrobic samemu farsz? ALbo pieczarkowy, albo szpinakowo-serowy...dodajesz po tego troszke jajka i potem nie rozwala Ci się
A na slodko? jakas konfitura z brzoskwinia w srodku..czy wisnią...podobnie z jabłkiem..
Czy podobnie zawinąć parówke i juz masz kielbaski w koszulkach
Potem wierzch smarujesz troszeczkę jajkiem i pieczesz
Nie wiem czy taniej, ale zdrowiej!- w kazdym piekarniku wypieczesz ciasto francuskie
Czyli najlepiej tak jak piszesz-samemu w domciu
Pozdrawiam

Ps.Te sklepiki powstawaja i padaja, bowiem zysk jest na tym maly, a potem problem z nierowno schodzacym towarem...terminy waznosci...
Te firmy sprzedaja paletami..wiec trudno o np..uzupelnianie na biezaco i swiezy towar...

A, jesli bys chciala sobie zakupic takie mrozonki, to na terenie Polski jest duzo hurtowni gastronomicznych, ktore moze np sprzedadza Tobie 10sztuk zamrozonych...ale hmmm tez bym sie bala o terminy..
Coś na ten temat wiem..od podszewki
baobab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 20:39   #4
tiaara
Wtajemniczenie
 
Avatar tiaara
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: Kielce
Wiadomości: 2 211
GG do tiaara
Dot.: Szukam przepisu :)

popieram pomysl BAOBAB. chocby to bylo smaczne jak nie wiem co to wole kupic gotowe ciasto francuskie lub zrobic je sama. gotowe sa dostepne w kazdym sklepie. a nadzienia mozna kopiowac z flerynki. wiesz co jesz a za niewielkie pienidze masz caly kosz ciasteczek. posiadowka jak trzeba, tylko gdzie to potem spalic?
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 22:18   #5
Madlaine
Zakorzenienie
 
Avatar Madlaine
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 4 720
Dot.: Szukam przepisu :)

ja robie dośc często, ale ciasto kupuje gotowe mrożone w supermarkecie.
Jest w płatach, które kroję, nakładam farsz, zamykam, smaruje z wierzchu roztrzepanym jajkiem i do piekarnika z termoobiegiem, szybko, smacznie i mniej więcej wiem, co jest w środku, bo oczywiście ciasto kupne to nie własnej roboty, ale zawsze mam w zamrażarce przynajmniej jedno opakowanie i moge szybko zrobic cos, nawet dla niespodziewanych gości

Farsze robie przeróżne, czasem wkładam to, co mam pod reką w lodówce, więc wychodzą naprawdę cuda
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 08:41   #6
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Szukam przepisu :)

Ja też się przyłączam do Baobaba, Tiaary i Madlaine. Może z piekarni wyglądają bardziej efektownie, ale ja już wolę wiedzieć co jem. Sama też kupuję mrożone francuskie i najczęściej robię takie paluszki posypane ziarnem do pochrupania na słono lub ostro. Muszę pomyśleć o jakimś budyniu z owocami, też pewnie będzie dobre.
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 08:48   #7
Madlaine
Zakorzenienie
 
Avatar Madlaine
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 4 720
Dot.: Szukam przepisu :)

ja wole pikantne ciasteczka z grzybami, mięsem, warzywami, podawane na ciepło dodatkowo z sosem chyba dzisiaj zrobię na wieczór, bo wpadną znajomi.
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 09:10   #8
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Szukam przepisu :)

Cytat:
Napisane przez Madlaine
ja wole pikantne ciasteczka z grzybami, mięsem, warzywami, podawane na ciepło dodatkowo z sosem chyba dzisiaj zrobię na wieczór, bo wpadną znajomi.
Wiesz, ja też wolę, ale mój mąż żyć bez słodyczy nie może, więc dla każdego coś dobrego!
A czy to dziś przypadkiem nie ostatki są?
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 10:27   #9
baobab
Zadomowienie
 
Avatar baobab
 
Zarejestrowany: 2004-11
Wiadomości: 1 090
GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab
Dot.: Szukam przepisu :)

iiiiiii tak tak
podkoziołek
baobab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-04, 18:54   #10
Sulami
Raczkowanie
 
Avatar Sulami
 
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: Warszawa
Wiadomości: 147
GG do Sulami
Dot.: Szukam przepisu :)

W mojaj mądrej książce kucharskiej znalazłam przepis na ciasto francuskie. Przytaczam (od razu mówię, że nie próbowałam, bo nie mam piekarnika :/)

Składniki:
300 g mąki
300 g masła
150 ml wody
1 łyżka octu, sól

Przygotowanie:
Wymieszać 270g mąki z 30g miękkiego masła. Dodać wodę wymieszaną z octem i solą. Zagnieść dokładnie ciasto, zawinąć w folię i włożyć dolodówki na 1 godzinę. 270g masła obsypać mąką (30g) i zagnieść tak, aby cała mąka związała się z tłuszczem. Masło z mąką włożyć między dwie warstwy folii i ozwałkować na placek o grubości 2 cm. Włozyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto (czyli to z większą ilością mąki) z lodówki i rozwałkować na grubość 1,5-2 cm. Wyjąć masło, odwinąć z folii i ułożyć na jednej połowie ciasta, przykryć drugą połową i zlepić brzegi, aby masło nie wysunęło się podczas wałkowania. Rozwałkować ciasto z masłem, złożyć brzegi do środka tak, aby leżały na sobie 3 warstwy. Włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć z lodówki i rozwałkować, następnie ponownie złożyć w sposób wyzej podany i ponownie schłodzić. Powtórzyć czynność rozwałkowywania i schładzania dwa razy. (podobno im więcej razy czynność powtórzymy, tym delikatniejsze jest ciasto.) Rozwałkować ciasto na odpowiednią grubość i u formować w sposób nam potrzebny.
Do ciasta można odać jajko mieszając je z wodą i mąką.

Przyjemnego pieczenia
__________________
If happy little bluebirds fly above the rainbow- why can't I?
Sulami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-07, 12:28   #11
Agaw'a
Zakorzenienie
 
Avatar Agaw'a
 
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: opolszczyzna
Wiadomości: 4 992
Dot.: Szukam przepisu :)

Dzieki kobietki za cenne informacje
A mozecie mi jeszcze powiedziec / napisac ile kosztuje takie ciasto ? Czy macie sprawdzonego producenta ?
__________________
Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie.

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-07, 17:38   #12
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Szukam przepisu :)

Cytat:
Napisane przez Agaw'a
Dzieki kobietki za cenne informacje
A mozecie mi jeszcze powiedziec / napisac ile kosztuje takie ciasto ? Czy macie sprawdzonego producenta ?
Wiesz co, najlepsze to chyba Bikle, ale drogie aż strach [ponad 10 zł chyba]. Ja kupuję w Auchan takie w żółtym opakowaniu, nie znam producenta, ale kosztuje połowę i nigdy mnie nie zawiodło.
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-17, 21:57   #13
lucy4u
Raczkowanie
 
Avatar lucy4u
 
Zarejestrowany: 2006-01
Wiadomości: 204
ciastka fornetti przepis

Czy ktoś ma przepis na ciastka fornetti ???
Albo na podobne- błagam!!! Są pyszne!!!
lucy4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 18:45   #14
gaga87
Zakorzenienie
 
Avatar gaga87
 
Zarejestrowany: 2004-04
Wiadomości: 9 298
Dot.: ciastka fornetti przepis

ooo przepis na takie ciacha, to by bylo super miec taki wiec podbijam watek
__________________


etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 19:58   #15
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
Dot.: ciastka fornetti przepis

a co to za ciacha??
Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 20:19   #16
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: ciastka fornetti przepis

Cytat:
Napisane przez Nutka Pokaż wiadomość
a co to za ciacha??
http://www.fornettiwroclaw.pl/pol/index.html
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-09, 20:56   #17
Lalik
Zadomowienie
 
Avatar Lalik
 
Zarejestrowany: 2006-07
Wiadomości: 1 172
Dot.: ciastka fornetti przepis

oryginalnego przepisu nie znam, ale czasem robie podobne ciacha z gotowego francuskiego ciasta. wystarczy wykroic z niego odpowiednie formy, nalozyc nadzienie (chocby gesty budyn, czy domowy dzem z wisni), zlozyc ciacho, posmarowac zoltkiem po wierzchu i do piekarnika, az sie zrumieni.
identyczne nie wyjdzie ale dosc zblizone w smaku
zeby bylo indentyczne mysle, ze trzeba by troche pokombinowac z ciastem, ale wyrabianie francuskiego to cholernie duzo roboty, wiec moze warto pojsc na ustepstwo i kupic gotowe?
__________________
Nie jestem leniwa. Mam zawyżone wymagania motywacyjne.

Lalik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-10, 06:46   #18
Nutka
Nutka nie gryzie!
 
Avatar Nutka
 
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
Dot.: ciastka fornetti przepis

Aaaa to te ciasteczka
Pomyslalam tak jak laik zeby je zrobić z ciasta francuskiego może a nadzienie według gustu..
Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 21:04   #19
lucy4u
Raczkowanie
 
Avatar lucy4u
 
Zarejestrowany: 2006-01
Wiadomości: 204
Dot.: ciastka fornetti przepis

Aaa właśnie, widziałam takie gotowe ciasta francuskie do wypieku w sklepie
Ale np. te ciasteczka francuskie skladaja się z wieeeeelu warstw. Jak je osiagnąć?
lucy4u jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 22:34   #20
Lalik
Zadomowienie
 
Avatar Lalik
 
Zarejestrowany: 2006-07
Wiadomości: 1 172
Dot.: ciastka fornetti przepis

jesli robisz francuskie sama to dla uzyskania warstw nalezy ciasto rozwalkowac, zlozyc na 4 razy, rozwalkowac, zlozyc na 4 razy, rozwalkowac.....(powtorzy c z milion razy) rozwalkowac, pokroic, nadziac i do piekarnika.
jesli kupujesz gotowe, czynnosci ograniczaja sie do rozwalkowac, poporcjowac, nadziac i do piekarnika jak trafisz na dobre gotowe ciasto to pieeeeknie wyrosnie i bedzie mialo mase tych cieniutkich jak pergamin warstewek
__________________
Nie jestem leniwa. Mam zawyżone wymagania motywacyjne.

Lalik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-11, 23:26   #21
**AMOR**
Przyczajenie
 
Avatar **AMOR**
 
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 22
Dot.: ciastka fornetti przepis

Cytat:
Napisane przez Lalik Pokaż wiadomość
jesli kupujesz gotowe, czynnosci ograniczaja sie do rozwalkowac, poporcjowac, nadziac i do piekarnika
Tak, to spore ułatwienie kupić gotowe a w dodatku jest na prawde smaczne Aż sama byłam zdziwiona jak ładnie wyrosło, i w smaku takie same jak ze sklepu. Sama nie robiłam francuskiego bo troche to czasochłone i jakoś mnie to zniechecało.. ale jak kupne surowe ciasto fraancuskie jest tak dobre ( i tylko 2 zł z czymś!) to już chyba nie bede go robić sama

Co do ciasteczek fronnetti to są na prawdę dobre. Ale nic nie pobije rogalika z czekoladą 7days!! Mniam..
__________________
Jezus Chrystus: Ukażę Moją Miłość i pokażę wszystkim, że miłości większej niż Moja nie spotkacie


Prorockie Orędzia Pokoju i Miłości
(1986-2003r.)
**AMOR** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 12:52   #22
Olcia_rom
Rozeznanie
 
Avatar Olcia_rom
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: Dolny Śląsk/West Yorkshire (UK)
Wiadomości: 675
Dot.: ciastka fornetti przepis

Ja robiłam kilka razy ciasto francuskie. I muszę przyznać że takie ciasto 'sklepowe' od tamtej pory mi nie podchodzi za bardzo. Takie domowe ma lepszy smak. Przynajmniej wg mnie i moich bliskich. I jego wykonanie nie jest trudne. Trzeba miec tylko troche czasu. A ciasta mam jakieś 6 razy tyle co sklepowego.
Olcia_rom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 14:26   #23
gaga87
Zakorzenienie
 
Avatar gaga87
 
Zarejestrowany: 2004-04
Wiadomości: 9 298
Dot.: ciastka fornetti przepis

Olciu a mozesz podac swoj przepis na ciasto francuskie?
__________________


etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-12, 21:49   #24
**AMOR**
Przyczajenie
 
Avatar **AMOR**
 
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 22
Dot.: ciastka fornetti przepis

Cytat:
Napisane przez Olcia_rom Pokaż wiadomość
Ja robiłam kilka razy ciasto francuskie. I muszę przyznać że takie ciasto 'sklepowe' od tamtej pory mi nie podchodzi za bardzo. Takie domowe ma lepszy smak. Przynajmniej wg mnie i moich bliskich. I jego wykonanie nie jest trudne. Trzeba miec tylko troche czasu. A ciasta mam jakieś 6 razy tyle co sklepowego.
A to domowe ciasto podobnie smakuje jak te bułeczki francuskie z piekarni? Jak wychodzi lepsze, to może spróbuje zrobic sama Ale napierw czekam na przepis.

Pozdrawiam!
__________________
Jezus Chrystus: Ukażę Moją Miłość i pokażę wszystkim, że miłości większej niż Moja nie spotkacie


Prorockie Orędzia Pokoju i Miłości
(1986-2003r.)
**AMOR** jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 10:05   #25
Olcia_rom
Rozeznanie
 
Avatar Olcia_rom
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: Dolny Śląsk/West Yorkshire (UK)
Wiadomości: 675
Dot.: ciastka fornetti przepis

Powiem tak: smakuje jak dobre francuskie ciasto.

Przepis mam z ksiązki Marka Łebkowskiego "Sekrety mojej kuchni".

Ciasto francuskie (ja zazwyczaj robię z podwójnej porcji )

Składniki:
-300g maki
-300g masła
-1 łyżka octu
-szczypta soli

Przygotowanie ciasta: Siekamy 270g maki z 30g masła. Dodajemy 150 ml zimnej wody wymieszanej z octem i solą. Zagniatamy ciasto, przykrywamy i wkładamy do lodówki na 1 godz.

Przygotowanie tłuszczu: 270g masła obsypujemy 30g maki i zagniatamy. Masę maślaną wkładamy miedzy dwie warstwy folii spozywczej i rozwałkujemy na kształt prostokata o grubości ok 2cm. Wkładamy do lodówki na ok 30 min.

Wałkowanie: Wyjmujemy z lodówki ciasto i masę maślaną. Ciasto rozwałkowujemy na grubośc ok 1 cm. Masę maślana wyjmujemy z folii i ukladamy na jednej połowie ciasta, przykrywamy druga i zlepaimy brzegi,tak aby masło nie wyszlo ze środka podczas wałkowania. Ciasto rozwałkowujemy , skladamy na 3 częsci i wkladamy do lodówki na 30 min. Później znowu rozwałkowujemy, skladamy na 3 częsci i na 30 min do lodówki i tak jeszcze 3 razy. Nastepnie ciasto wałkujemy i robimy co chcemy.

Ja często używam tego ciasta do napoleonek, albo nadziewam konfiturami i formuje rogaliki. Uważam że do fornetti swietnie sie nadaje. Powodzenia.
Olcia_rom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 11:17   #26
gaga87
Zakorzenienie
 
Avatar gaga87
 
Zarejestrowany: 2004-04
Wiadomości: 9 298
Dot.: ciastka fornetti przepis

dziekuje
Tylko widze, ze sporo czasu zajmuje zrobienie takiego ciasta, a teraz go niestety nie mam...
Ale dla oryginalnego smaku jestem w stanie sie kiedys poswiecic
__________________


etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-13, 12:34   #27
Olcia_rom
Rozeznanie
 
Avatar Olcia_rom
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: Dolny Śląsk/West Yorkshire (UK)
Wiadomości: 675
Dot.: ciastka fornetti przepis

Oo, widzę że ktoś połaczyl watki i sulami już wcześniej dala ten sam przepis co ja!
Olcia_rom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 11:24   #28
rowan berry
Raczkowanie
 
Avatar rowan berry
 
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 447
Dot.: ciastka fornetti przepis

Mam ochotę zrobić takie ciastka francuskie z pikantnym nadzieniem na impreze Tylko powiedzcie mi czy to nadawałoby się do podania na zimno? Czy tylko na ciepło się sprawdza?
__________________
MŻ - WR!!!
rowan berry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 22:22   #29
LifUnia
Zadomowienie
 
Avatar LifUnia
 
Zarejestrowany: 2006-01
Wiadomości: 1 033
Dot.: ciastka fornetti przepis

podbijam trochę

moze się ktoś zainteresuje. Szukajcie przepisu na ciasto półfrancuskie bo takie właśnie jest używane do tych ciastek, a nie francuskie
__________________
Biotin Challenge - 27/60
Kwas Foliowy - 27/120
Active Woman (Multivitamina) - 27/?
LifUnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.