|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
usunięty żylak a tabletki anty
Witam!
Na początku wyjaśniam, że szukałam, szukałam i nic podobnego nie znalazłam. No to od początku: mam 23 lata, w wieku 17 lat usunięto mi żylaka i od tamtej pory z żylakami mam spokój. Kilka miesięcy temu urodziłam dziecko i w ciąży też żadne żylaki się nie pojawiły. Zastanawiam się czy w takim przypadku będę mogła brać pigułki, bo kolejnego dziecka na razie nie planuję. Podobno ciąża bardziej sprzyja żylakom niż tabletki więc jeśli w ciąży się nie pojawiły to po stosowaniu tabletek chyba też nie powinny. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jeśli któraś z was jest w podobnej sytuacji to proszę o opinię. Mój ginekolog pytał czy po ciąży chcę brać tabletki wiedząc o żylakach więc chyba bagatelizuje tą sprawę i nie wiem czy powinnam szukać innego ginekologa czy zaufać temu i liczyć że może żylaki nie wyjdą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: usunięty żylak a tabletki anty
Moja koleżanka miała usuwanego żylaka i z tego, co mi opowiadała, to wg jej ginekologa tabletki w ogóle nie wchodza w grę - gdyby zaczęła je brac, to ponoć mogłoby się jej to odnowić. W rezultacie dostała plastry, bo ponoć mają lżejsze działanie. Nie wiem jak to jest w rzeczywistości, ale tak mi przynajmniej opowiadała.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.