|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Telefon komórkowy w UK
Zastanawiam się jak to jest telefonami komórkowymi w UK.Wiem,że dzwoniąc do Polski najlepiej kupić jakieś karty itp. ale czy opłaca się posiadanie polskiego telefonu np.z sieci Era/Plus?? Czy lepiej zakupić telefon z angielskiej sieci tuż po przyjeździe(chodzi mi głównie o komunikację między anglikami) ewentualnie czy nasze polskie modele będą odpowiednie do brytyjskich kart SIM??
Kompletnie jestem zielona w tym temacie,jak ktoś wie to niech się podzieli informacjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Telefon komórkowy w UK
jezeli masz sciagnietego simlocka to kazda karta z uk sie nada do twojego telefonu po przyjezdzie najprosciej kupic startowke koszt ok 99p lub w samolocie rozdaja za darmo. Ja mam z O2 i chwale sobie przy doladowaniu za 10 funtow miesiecznie mam 500 minut za darmo i iles smsow (nie pamietam nigdy ile
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
potwierdzam , że O2 chyba najlepiej wypada pod względem dzwonienia do PL
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to jakim sposobem moj tz wczoraj znalazl karte z o2 i za 3 min rozmowy na komorke do pl zaplacil 4f?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Moja mama wykupuje pakiet za £5 i ma 500 min do wykorzystania na rozmowy do Polski.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
zależy jaką taryfę masz ustawioną. ja np mam że po doładowaniu przez miesiąc dzwonie za darmo na telefony w O2 i domówki z ustawionego post codu oraz mam tanie rozmowy do Polski.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam z 02,ale zazwyczaj dzwonie do Polski z karty Talk home i wtedy mam ponad 1000 min na stacjonarne,karta jest wazna miesiac i kosztuje 5 funtow,wiec naprawde sie oplaca.Jedna uwaga:trzeba dzwonic ze stacjonarnego,w innym przypadku leca pieniazki z komorki i karty z ktorej sie dzwoni,rzecz jasna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
uu ja ze stacjonarnego mam cos takiego, ze 70 minut za darmo po czym moge zakonczyc rozmowe i zadzwonic jeszcze raz i znowu jest 70 minut i tak w kolko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
polecam opcje "skype to go " wiecej informacji na stronie skype
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak ustawic tansze rozmowy do polski? mam karte z o2 i poki co korzystam tylko z oferty "favourite place"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moge podpowiedziec co naprawde polecam. Rowniez mam siec O2 ale nie dzwonie z komorki do Polski. Zalozylam tel stacjonarny plus internet za naprawde male pieniadze z pakietem darmowych minut na rozmowy miedzynarodowe. Pakiet wyglada mniej wiecej tak: -internet bez ograniczen -rozmowy na wszystkie stacjonarne w UK oraz na wszystkie rozmowy miedzynarodowe(na stacjonarne) bez ograniczen KOSZT 30 funtów miesiecznie. OPERATOR: Talk-Talk. Wystarczy zadzwonic,powiedziec jaki pakiet,przysla Wam modem do domu i problem z glowy ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ja mam stacjonarny z BT z opcją tanie rozmowy międzynarodowe (za którą opłata jest 0,99 funta/miesiąc).
miesięczna opłata za linię to 12,79 + koszt rozmów. Np. za wygadane 15 godzin (o różnych porach- nie ma ograniczenia) zapłaciłam 44 funty (czyli wychodzi ok 0,05 za minutę) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie
moze ktos zna kod na pakiet internetowy na komorke w sieci o2? bardzo prosze o pomoc pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.