|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy dostanę zwrot kaski za krem z apteki?
Ostatnio zakupilam krem, w domu wyprobowalam i jest dla mnie nie wlasciwy czy moge go oddac do apteki z ktorej go kupilam i odzyskac pieniadze za niego?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy dostanę zwrot kaski za krem z apteki?
Ale co to znaczy, że jest niewłaściwy? Nieodpowiedni dla Twojej cery, nie spełnia obietnic producenta, uczula czy o co chodzi?
Niezależnie od przyczyny, raczej wątpię, żeby udało Ci się ten krem zwrócić. Chyba, że np. jest ewidentnie przeterminowany, opakowanie było naruszone itp., a Ty oczywiście posiadasz paragon. Bo niby co apteka miałaby zrobić z napoczętym kremem? Radzę Ci to, co sama zawsze robię - proszę w aptece (w drogeriach czasami też jest taka możliwość) o próbkę kremu czy innego kosmetyku i testuję. Jeśli mi pasuje, decyduję się na zakup. Edytowane przez red high heels Czas edycji: 2010-07-23 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
HAHAHA
![]() Oczywiście, że Ci nie przyjmą kremu... mogliby to zrobić gdyby się okazało że jest przeterminowany albo coś takiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To co Ty uważasz, że możesz kupić sobie krem, rozpakować go, użyć a jak nie będzie Ci się podobać to oddasz otwarte opakowanie a oni Ci niby zwrócą pieniądze?
![]() W jakim świecie żyjesz... bo chyba nie w tym samym co ja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie bedziesz mogla go oddac chyba, ze jest rozwarstwiony , przeterminowany - ja tak kiedys oddalam i bez problemu dostalam zwrot pieniedzy. Poza tym z kremami to jest wlasnie taki problem, ze nawet po otrzymaniu probki, nie jestesmy w stanie stwierdzic, ze dany krem nam odpowiada.
Do Vision - nie pluj sie tak na kazda osobe, ktora ma inne pojecie o zyciu niz Ty. Zawsze na kazdego naskakujesz, krytykujesz, smiejesz sie na cala gębę, a po co? Nie wystarczy powiedziec, że jest inaczej niz dana osoba mysli? Trzeba od razu z kogos szydzic? Zastanow się nad tym, bo takie zachowanie mimo, ze w internecie, jest jednak uciazliwe dla czytajacych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Spróbuj dokonać zwrotu u producenta. Mnie babka w aptece kiedyś mówiła, że zwroty to do producenta, a mówiła to, gdy pytałam się, czy mogę zwrócić, jak dostanę uczulenia. Jak dostałaś uczulenia, to napisz do producenta, może coś uzyskasz.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu drażnią mnie dziwne pytania, mam do tego prawo. A dopóki nie łamię regulaminu to nie robię nic złego i mogę się wypowiadać tak jak każda inna osoba ![]() ![]() Co innego jeśli właśnie tak jak ktoś napisał chodzi o zwrot do producenta... no ale podejrzewam, że z tym także tak łatwo nie jest i jeśli krem był z przeciętnej półki cenowej to się po prostu nie będzie opłacało |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
U mnie nie bylo by problemu oddac i powiedziec ze uczula( nawet jak to nie prawda nikt wiedziec nie musi), ale w Pl nie przyjma, chodz teotetycznie masz takie prawo. W PL trzeba isc do sadu mimo ze w kodekcie praw konsumenta pisze ze mozna, ale jednak sprzedawcy inaczej to widza i tylko wielomiesieczny spor w sadzie moze cos zdzialac.
Ehhhh kiedy ta Polska stanie sie miedzynarodowa i zacznie przepisy przestarzegac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oder, napisz konkretnie co znaczy, że krem był "niewłaściwy" ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
można spróbować z producentem- niektóre firmy dbają o swoje dobre imię/ zadowolenie klinetów i starają sie zrekompensować nietrafiony zakup (raczej nie finansowo, lecz np. w postaci innego kosmetyku, próbek itp.)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Vision, jasne, mozesz wypowiedziec swoje zdanie, ale moze w mniej drastyczny sposob - widze, ze taki masz styl wypowiedzi ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
DOMator
|
Cytat:
Z tego co wiem można na jej podstawie reklamować produkt wadliwy czy niezgodny z umową. W przypadku kremu ta niezgodność jest trudna do wyegzekwowania, bo działanie kremu to odczucie dość subiektywne i sprzedawcy z tego korzystają. Nie ma w żadnym wypadku obowiązku przyjmowania zwrotów. Zwroty określa wewnętrzna polityka firmy. Mogą je przyjmować, a nie muszą (dotyczy to głównie ubrań). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Nie przytocze ci przepisow bo ich nigdy nie szukalam , ogladalam program na ten temat, co prawda bylo to kilka lat temu i tam wyraznie mowiono ze takie rzeczy moze konsunemt robic, niestety sprzedawcy w Pl nie przejmuja zych przepisow, nawet jak nas kosmetyk uczuli. I jedyna rzecz zeby dojsc do swoich praw to sad.Nawet kilka razy ktos skorzystal z tej opcji, ale zanim sprawa sie zakonczyla mielo troche czasu( nawet i wiecej niz rok). Mimo to sprzedawcy nadal czuja sie w Pl bezkarnie, bo malo ludzi idzie do sadu. Nie raz slyszalam jak ktos mowil ze nie pojdzie do sadu bo krem kosztowal 50zl i szkoda zachodu.
Dlatego bardzo sie uczeszylam ze takie same przepisy sa tutaj, ale tutaj sa przestrzegane i bez problemu moge oddac krem nawet w drogerii i nawet jak mnie nie uczuli, a np nie podoba mi sie jego zapach. na tej podstawie nasza wizazowa Majka oddalam krem w Dm, a ja oddalam 2 razy kosmetyk w aptece bo mnie podraznil. przed zakupem( wachalam sie bo nie bylo problek) poinformowano mnie ze moge to zrobic i skorzystalam z tej opcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Za towar niezgodny z umową należy się zwrot kasy, dotyczy to również kosmetyków. Teoretycznie sprzedawca powinien zwrócić pieniądze za krem, którego działanie okazało się niezgodne z opisem na opakowaniu, np miał być hipoalergiczny a uczula. Ale w praktyce wiadomo... Wszystko zależny od dobrej woli sprzedającego, a z tą bywa różnie... Dlatego uważam, że bezpośrednio u producenta szybciej załatwimy sprawę. W każdym razie warto spróbować, o ile oczywiście są podstawy do reklamacji (w tym konkretnym przypadku nadal nie wiadomo co było z kremem nie tak).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Generalnie jest tak, że każdy towar można zwrócić, pod warunkiem, że nastąpi to do 7 dni od momentu zakupu i towar nie nosi znamion użytkowania. No i podstawą do zwrotu jest paragon.
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w temacie zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami - najlepiej uderzać od razu do producenta, jest wtedy większa szansa, że coś się uda osiągnąć ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
w Aptekach prawie zawsze wisi tabliczka czy kartka "zwrotów nie przyjmujemy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
DOMator
|
Cytat:
Cytat:
Tak samo jest z powoływaniem się na niezgodność produktu z umową. Trudno to wyegzekwować w przypadku kosmetyku. Sprzedawca zapewne stwierdzi, że krem na prawidłową datę produkcji i takie tam i uzna na ogół, że może sami go źle stosujemy dlatego nie działa lub podrażnia. Niestety u nas czasem jest problem nawet z reklamacją produktu ewidentnie wadliwego, chociaż przez lata i konsumenci i sprzedawcy są coraz lepiej wyedukowani i zmienia się to na plus ![]() Może za kilka lat zmieni się nasza mentalność i łatwiej będzie o zwrot uczulającego kremu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pumas ![]() Jesli chodzi o krem to kosztował ponad 20 PLN więc nie będęsie sądzić o taką cenę. Sprawę już załatwiłam dałam kumpeli ten kremik i się ucieszyła bo też chciała go kupić. Temat do zamknięcia, dzięki za wszystkie odpowiedzi ![]()
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
więc nie naskakiwałabym tak strasznie na kogoś, kto chce z jakiegoś uzasadnionego powodu oddawać kosmetyk.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.