![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() 1-2-3 LOOKS i wszystko kręci się wokół marki Rimmel
Witajcie dziewczyny
![]() Jest mi bardzo miło, że mogę do Was dołączyć jako ambasadorka marki Rimmel ![]() ![]() ![]() Pewnie wiele z Was mnie nie zna dlatego może zdradzę parę szczegółów na temat mojej osoby ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o markę Rimmel to jest mi ona dobrze znana i używam sporo produktów tej firmy z których jestem naprawdę zadowolona, tym bardziej cieszę się, że mam okazję wypróbować coś nowego w tym maskarę 1-2-3 LOOKS ![]() Poniżej zamieszczam 2 zdjęcia: Fotka 1 to kosmetyki które otrzymałam: - podkład Lasting Finish 16h nr 103 True Ivory (używałam go już wcześniej i jest to naprawdę świetny podkład, w skrócie: trwały, ładne kolorki, bardzo dobrze kryje), - podkład Stay Matte nr 103 True Ivory (również używałam wcześniej i byłam zadowolona a jego plusy to: naturalne kolorki, jest lekki, nie zapycha mi porów i nie uczula), - puder Stay Matte nr 004 Sandstorm, - cienie do powiek Color Rush w trzech fantastycznych kolorkach: kobalt nr 021 Alluring, fuksja nr 030 Siren, i piękne stare złoto które według producenta ma dać metaliczny efekt nr 102 Backstage, - błyszczyki Stay Glossy w dwóch kontrastowych odcieniach: nasycony wiśniowy kolor nr 460 Yours Forewer i delikatny bladoróżowy, bardzo połyskujący nr 120 Non-Stop Glamour - i oczywiście gwóźdź programu czyli fantastyczna, magiczna maskara 1-2-3 LOOKS rodem z Londynu ![]() Fotka 2 to efekt jaki uzyskałam malując rzęsy maskarą 1-2-3 LOOKS w porównaniu do oka niepomalowanego. Jak widzicie matka natura nie obdarzyła mnie pięknymi długimi rzęsami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Ciemnooka_ Czas edycji: 2010-08-09 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 1-2-3 LOOKS i wszystko kręci się wokół marki Rimmel
W poprzednim poście się mocno rozgadałam
![]() ![]() Od razu zaznaczam, że nie mam talentu do robienia zdjęć a muszę je robić sama pożyczonym aparatem więc proszę o wyrozumiałość ze strony utalentowanych fotografek ![]() Oto mój makijaż z Rimmel na dziś - bardzo letni, kolorowy, idealnie będzie pasował do opalonej skóry i prawie do każdego typu urody bo według mnie i dla brunetek i dla ognistych rudowłosych i dla szatynek takich jak ja ![]() Niedawno wróciłam z krótkich wakacji i ten makijaż kojarzy mi się z latem, plażą, zachodzącym słońcem, imprezą i zapachem morskich fal ![]() Zatem niech to będzie mój zachód słońca nad morską tonią! Wykonanie makijażu krok po kroku ![]() Buźka: nałożyłam na nią podkład Rimmel Lasting Finish 16h, mix kolorów 103 i 201 następnie zafiksowałam podkład pudrem Rimmel Stay Matte 004, na boki nosa oraz na kości policzkowe i czubek brody nałożyłam bronzer Rimmel Natural Bronzer 022, dodatkowo na kości policzkowe nałożyłam odrobinę różu a powyżej nich i pod nosem odrobinkę rozświetlacza ![]() Usta: obrysowałam je jasną, cielistą konturówką i dodatkowo na górze i na dole zrobiłam delikatny cień białą kredką (do oczu ![]() środek ust wypełniłam jasną, cielistą, matową szminką i nałożyłam na nią jasny błyszczyk Rimmel Stay Glossy 120 ![]() Oczy: brwi ujarzmiłam odżywką do brwi, na całą górną powiekę oraz na linię dolnej nałożyłam bazę pod cienie, następne wewnętrzny kącik oka i całą ruchomą powiekę pomalowałam jasnym beżowo-złotym cieniem do powiek który daje metaliczny effekt, środek powieki zaznaczyłam soczystym pomarańczem, zewnętrzny kącik oka i załamanie powieki pomalowałam cieniem w kolorze starego złota o metalicznym połysku Rimmel Color Rush 102, łuk brwiowy podkreśliłam jasnym cielistym cieniem a punkt w którym załamują się brwi zaznaczyłam delikatnie białym cieniem, na dolną powiekę wzdłuż linii rzęs, mniej więcej do połowy nałożyłam kobaltowy cień Rimmel Color Rush 021 i narysowałam nim również kreskę na górnej powiece wzdłuż linii rzęs tak samo mniej więcej do połowy oka. Obie linie się łączą w zewnętrznym kąciku. Na dolnej linii rzęs w wewnętrznym kąciku oka i na linii wodnej namalowałam kreskę w kolorze turkusowym. Wszystkie cienie dokładnie mieszałam tak by nie było widać granic między kolorami. Rzęsy podkręciłam zalotką i dwukrotnie wytuszowałam maskarą Rimmel 1-2-3 LOOKS na poziomie 2. Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Ciemnooka_ Czas edycji: 2010-08-12 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
fajnie.. tak letnio.. lekko
![]() ![]() ![]()
#5 |
Przyczajenie
|
![]()
Ciepły, idealnie nadający się na wakacje
![]() Świetna robota ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że Ci się podoba
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
super Sylwio wyglądasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Świetny makijaż, piękna kobieta
![]()
#9 |
Przyczajenie
|
Super makijaż !! gratuluję pomysłu jak na amatorkę to jest rewelacja
![]() solidne wykonanie, fajny pomysł - nic dodać nic ująć ... ;] sama chętnie bym sobie taki zrobiła, zarówno na imprezę, jak i na fajny letni spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Masz ciekawą urodę, podoba mi się, jak podkreśliłaś swoje oczy
![]() U Ciebie widać, że tusz Rimmela spisuje się na medal ![]() Też uwielbiam koty - w sumie mam ich 4 ![]() ![]() ![]() ![]()
#11 |
Raczkowanie
|
Wow! Aleś ładna..
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |||
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Bardzo dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja mam dwa w tym jednego właśnie odratowanego i niestety nie mogę przygarnąć już więcej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() ![]() ![]() Jak wiecie marka Rimmel słynie z tego, że wybiera na swoje twarze bardzo różne, piękne kobiety o niekoniecznie klasycznej urodzie ![]() ![]() ![]() Postanowiłam zainspirować się tym i pokazać Wam moje makijaże nie tylko na sobie ![]() ![]() ![]() ZAPRASZAM ![]()
#14 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj zapraszam na mroźny makijaż dla chłodnych brunetek
![]() Wykonałam go na mojej koleżance ze studiów Paulinie ![]() ![]() ![]() ![]() Wykonanie makijażu: Buźka: podkład Rimmel Stay Matte nr 103, puder Rimmel Stay Matte nr 103, policzki zaznaczyłam chłodnym różem, miejsce nad kościami policzkowymi rozświetliłam rozświetlaczem ![]() Usta: obrysowałam jasną, cielistą konturówką, następnie wypełniłam jasną cielistą matową szminką i pomalowałam błyszczykiem Rimmel Stay Glossy nr 120 ![]() Oczy: Brwi ujarzmiłam odżywką do rzęs i brwi. Wewnętrzny kącik górnej powieki pomalowałam białym perłowym cieniem, środek zaznaczyłam szarym perłowym, następnie przykleiłam taśmę klejącą i zaczęłam malować kącik zewnętrzny cieniem turkusowym. Odkleiłam taśmę i zaczęłam malować dolą powiekę. Wewnętrzny kącik pomalowałam turkusową kredką do polowy oka, drugą połowę pomalowałam kobaltowym cieniem Rimmel Colour Rush nr 021 i kreskę wyciągnęłam delikatnie do szpica górnej powieki. Wszystkie cienie starannie roztarłam aby kolory ładnie się połączyły. Nad górną linią rzęs namalowałam turkusową kredką kreskę i pokryłam ją eyelinerem ze srebrnym brokatem.Dolną linię wodną pomalowałam białą kredką Rimmel Soft Kohl nr 071. Łuk brwiowy rozświetliłam białym matowym cieniem. Rzęsy Pauliny wytuszowałam dwukrotnie, oczywiście maskarą Rimmel 1-2-3 LOOKS na poziomie 2 ![]() I co o tym myślicie ![]() ![]() ![]() Buziaczki ![]() ![]()
Edytowane przez Ciemnooka_ Czas edycji: 2010-08-06 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
jak dla mnie rewelacja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
niesamowita uroda
![]() Ja z kolei wolę malować kogoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Pięknie
![]()
#18 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja lubię malować siebie ale faktycznie kiedy maluje się kogoś to ma się lepszą perspektywę, łatwiej wykonuje się detale, tak by wszystko było dobrze zharmonizowane i skomponowane ![]() Dziękuję ![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() ![]() ![]() Zainspirowałam się ogrodami angielskimi (fotografie w załącznikach), które powstały w opozycji do ogrodów francuskich - geometrycznych, celowo poukładanych. Ogrody angielskie mają imitować dziką pierwotność natury, przy ich tworzeniu wykorzystuje się naturalne walory terenu, pejzażu i zabudowań, takie jak wzniesienia czy strumienie, wszystko ma wyglądać tak jakby nie tworzyła tego ręka ludzka. Ponieważ w Europie ogrody te upowszechniły się za pośrednictwem francuskim to z czasem wprowadzono do nich elementy architektury nawiązujące do przeszłości takie jak sztuczne ruiny, obeliski, świątynie, naśladujące gotyckie lub antyczne budowle. Ten typ ogrodu jest tak niezwykły o każdej porze roku, że kojarzy mi się z miejscem magicznym i zaczarowanym zamieszkiwanym przez nimfy, wróżki, elfy i tajemnicze stworzenia... Właśnie dlatego postanowiłam stworzyć specjalnie dla Was jedną z tych niezwykłych mieszkanek takiego ogrodu ![]() ![]()
Edytowane przez Ciemnooka_ Czas edycji: 2010-08-09 o 20:30 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Oto mój makijaż zimowej wróżki z ogrodu angielskiego wykonany przy pomocy kosmetyków marki Rimmel
![]() Buźka: podkład Rimmel Lasting Finish nr 103 nałożyłam na całą twarz oraz na usta i brwi tak by moja cera wydawała się jaśniejsza, zafiksowałam całość pudrem Rimmel Stay Matte nr 004, kości policzkowe zaznaczyłam cieniem Rimmel Colour Rush nr 030 ![]() Usta: obrysowałam i wypełniłam białą kredką (do oczu ![]() środek zaznaczyłam cielistą szminką i całość pomalowałam błyszczykiem Rimmel Stay Glossy nr120 ![]() Oczy: brwi pokryłam podkładem i bazą pod cienie do powiek a następnie białym, świetlistym cieniem i srebrnym eyelinerem z brokatem, oczy zaczęłam malować od ruchomej powieki, całą pokryłam tym samym białym, świetlistym cieniem. Przykleiłam taśmę klejącą i kolejno: zaznaczyłam zewnętrzny kącik oka fioletowym cieniem następnie miejsce przy nosie i pod łukiem brwiowym pomalowałam kobaltowym cieniem Rimmel Colour Rush nr 021. Pod łuk brwiowy w zewnętrznej części oka nałożyłam zimny odcień różu. Dolną powiekę w wewnętrznym kąciku, do polowy oka zaznaczyłam białym, świetlistym cieniem a drugą połowę fioletowym. Linię wodną wypełniłam białą kredką Rimmel Soft Kohl nr 071. Po bokach oczu namalowałam gwiazdki przy pomocy cienkiego pędzelka i cienia Rimmel Colour Rush nr 021 a następnie pokryłam je odrobiną srebrnego brokatu w żelu. Rzęsy podkręciłam zalotką i pomalowałam dwoma warstwami tuszu Rimmel 1-2-3 LOOKS, najpierw na poziomie 1 a następnie na poziomie 3. Efekt możecie zobaczyć na zdjęciach ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaczki, ciao ![]()
#21 |
Zakorzenienie
|
Makijaż na Paulinie dość ciekawie wygląda, turkus to trudny kolor, osobiście wolę go jako dodatek, ale tutaj nawet fajnie wyszło
![]() Natomiast zimowa wróżka mnie zmroziła - wyglądasz jak woskowa lalka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#22 |
Zakorzenienie
|
makijaż na koleżance bardzo udany
![]() Za to królowa śniegu wymiotła, brrrrrr ![]()
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() O to chodziło by uzyskać taki odrealniony efekt ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zimowa wróżka wymiata, świetnie Ci to wyszło
![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]()
#26 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Dzisiaj będzie troszeczkę cieplej i spokojniej na moim wątku niż poprzednio ![]() ![]() ![]() Romantyczny makijaż z marką Rimmel: Buźka: podkład Rimmel Lasting Finish mix kolorów 103 i 201 (pozwolił mi uzyskać gładką cerę i zakrył wszystkie niedoskonałości), puder Rimmel Stay Matte nr 004 (idealnie zmatowił mi buzię), bronzer Rimmel Natural Bronzer nr 022 (wykonturowałam nim twarz - policzki, skronie, boki nosa), na kości policzkowe nałożyłam odrobinę pastelowego różu a miejsce nad łukiem brwiowym, na szczycie policzków i pod nosem zaznaczyłam rozświetlaczem by nadać buzi świeżości ![]() Usta: obrysowałam jasną, cielistą konturówką i wypełniłam błyszczykiem Rimmel Stay Glossy mix kolorów 120 i 460 (w proporcji na 2 krople koloru 120 jedna kropla 460) ![]() Oczy: Brwi ujarzmiłam odżywką do rzęs i brwi. Wewnętrzny kącik oka pomalowałam złoto-beżowym cieniem, następnie środek, zewnętrzny kącik i załamanie pomalowałam cieniem Rimmel Colour Rush nr 102 o metalicznym efekcie. Na zewnętrzny kącik i delikatnie w załamanie powieki naniosłam cień Rimmel Colour Rush nr 030 i delikatnie zmieszałam z poprzednim cieniem. Pod łuk brwiowy naniosłam cielisty, matowy cień. Wszystkie granice kolorów dokładnie roztarłam. Na dolną powiekę naniosłam od zewnętrznego kącika oka do polowy cień Rimmel Colour Rush nr 030 a następnie do wewnętrznego kącika cień Rimmel Colour Rush nr 102 i narysowałam czarną kredką cienką kreskę, którą delikatnie roztarłam. Linię wodną wypełniłam białą kredką Rimmel Soft Kohl nr 071. By rzęsy wydawały się gęstsze a efekt był subtelny i delikatny nad górną linią rzęs za pomocą cienkiego, ściętego pędzelka narysowałam cienką kreskę matowym, czarnym cieniem. Rzęsy podkręciłam zalotką i dwukrotnie wytuszowałam maskarą Rimmel 1-2-3 LOOKS najpierw na poziomie 1 by rzęsy były dokładnie rozczesane a następnie na poziomie 2. Rzęsy w zewnętrznych kącikach poprawiłam jeszcze poziomem 3. Zapraszam do oglądania zdjęć i oceniania ![]() ![]() ![]() Buziaczki, ciao ![]() ![]()
Edytowane przez Ciemnooka_ Czas edycji: 2010-08-12 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Romantyczny make up prezentuje się cudownie
![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Podoba się i to bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja Cię! Ale odważny Twój makijaż w stylu księżniczki
![]() ![]() ![]() ![]()
#30 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Cieszę się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.