Ślub cywilny o 9:00 rano ! Jak zorganizować sobie ten dzień? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 10:30   #1
AliGor
Przyczajenie

Ślub cywilny o 9:00 rano ! Jak zorganizować sobie ten dzień?

Witajcie,
W sierpniu mamy ślub cywilny o 9 rano. Jak mamy zorganizować sobie ten dzień?
Chciałabym żeby odbyło się jakieś przyjęcie tylko jak je umieścić w czasie w tym dniu.
Macie jakieś pomysły?
Na ślub chcielibyśmy zaprosić najbliższą rodzinę ok 20 osób.
AliGor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 10:56   #2
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi
Dot.: Ślub cywilny o 9:00 rano ! Jak zorganizować sobie ten dzień?

a nie możecie później mieć ślubu??
prawdę mówiac nie wyobrażam sobie ślubu o tej godzinie, kiedy przygotowania jakieś albo coś

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 10:58   #3
ultraradiola
Wtajemniczenie

ciężka sprawa na 9 przygotować się umalować uczesać ubrać dojechać do urzędu OJ CIĘŻKO CIĘŻKO

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 11:05   #4
Ellin_ak
Rozeznanie

chyba ze będziesz miała makijażystkę i fryzjerkę w domu. np na 7:00. ale nie wiem jak trudne będzie znalezienie takiej.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 11:28   #5
kasiunialusia
Zadomowienie

dziwna godzina
a po ślubie zaprosicie gości na uroczyste śniadanie

ja bym zmieniła godzinę
Stary 2010-04-29, 11:53   #6
Lowczyni
Zakorzenienie

Ja też poradzę Ci zmienić godzinę, już11-12 byłaby superowa. Po ślubie poszlibyście na wcześniejszy obiadek A tak na marginesie to ja jako kosmetyczka nie chciałabym zrywać się o 6 rano żeby przyjechać do klientki żeby ją umalować. Nie wiem czy przez takie godziny nie zapłacisz więcej za makijaż i fryzurę.
Stary 2010-04-29, 11:58   #7
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Przesuń godzinę bo Ci się nie będzie opłacało isć spać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 12:22   #8
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

zmień godzinę
bo inaczej nawet bozia Ci nie pomoże wszystkiego ogarnąć

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 12:26   #9
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Wyszukuj sie wieczorem i nie idź spać

A tak na poważnie to skąd pomysł tak wczesnego ślubu?? I co goście przyjdą do USC, potm do domów się rozejdą i dopiero na obiad? Dziwnie. Musiałabyś chyba o 6 być umalowana, 0 7 uczesana, o 8 pojedzona i ubrana żeby spokojnie usiąść i bez stresu dojechać do USC. Nie mówię już o gościach...

My chcemy ślub na 12.00 i to już jest mało czasu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 12:36   #10
T'ai
Zakorzenienie

nie widzę tego jakoś
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 13:02   #11
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

a kiedy bedziecie brac koscielny? nie lepiej byloby wam razem? a moze to tak przez dziecko? moja kuzynka miala tez chyba o 10 i nie wyprawiala imprezy bo pozniej za 3 miesiace kiedy dzidzia juz bylana swiecie zrobili normalny pozadny slub koscielny z impreza... ja tak ogolnie nie wyobrazam sobie brac tylko cywilnego, to tak dziwnie, jak na kocią łape. ale to jest tylkomoje zdanie
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 13:17   #12
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
a kiedy bedziecie brac koscielny? nie lepiej byloby wam razem? a moze to tak przez dziecko? moja kuzynka miala tez chyba o 10 i nie wyprawiala imprezy bo pozniej za 3 miesiace kiedy dzidzia juz bylana swiecie zrobili normalny pozadny slub koscielny z impreza... ja tak ogolnie nie wyobrazam sobie brac tylko cywilnego, to tak dziwnie, jak na kocią łape. ale to jest tylkomoje zdanie

a może są po prostu nie wierzący? albo nie chcą brać w kościele tylko "bo tak wypada"?
witki mi opadają jak czytam takie rzeczy... ślub cywilny = wpadka i trzeba szybko wziąć ślub żeby nie było "wstydu"
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 13:21   #13
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ale autorka nie pytała co uważacie na temat ślubu cywilnego

Nie każdy ma potrzebę mieć kościelny. A jak nie ma potrzeby to lepiej niech nie bierze tylko dla innych

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 13:28   #14
Aaś
Zakorzenienie

I jeszcze że ślub kościelny jest "porządny"... a cywilny rozumiem że w domyśle to nie porzadny?
przepraszam ale się obruszyłam

Autorko. Jedynym wyjściem są mega wczesne godziny na fryzurę i makijaż (na jedno i drugie pewnie trzeba liczyć po godzinie) + ubieranie, prysznic, ewentualne śniadanie... chyba czeka was pobudka koło 5
Stary 2010-04-29, 14:42   #15
AliGor
Przyczajenie

Maskara!!
Większość z was zamiast zaproponować jakiś pomysł na ten dzień, proponuje mi zmianę godziny!!!

Co do godziny sprawa wygląda tak:
Jeśli chciałabym wybrać sobie godzinę ślubu nawet cywilnego w okresie letnim musiałabym rezerwować ją na rok przed ślubem.
A my w zasadzie zdecydowaliśmy się w tym roku na sierpień.

Bardzo chcieliśmy wziąć ślub w tym roku i w sierpniu. I ja uważam że to cud, że nam się udało. Zgodzę się że godzina nie jest najlepsza ale nie mam na to wpływu.

Co do kwestii czy dlaczego ślub cywilny a nie kościelny. Nie tego dotyczył temat ale powiem. Biorę ślub z mężczyzną który już ślub kościelny miał.
Nie uważam żeby ślub cywilny był gorszy od ślubu kościelnego. Różni się tylko ceremonią.

Jeśli chodzi o makijaż i fryzurę to zapewniam was że nie będę miała z tym problemu gdyż będę swoją stylistką w tej kwestii.

Generalnie chodzi mi o to jak to ma wyglądać po ślubie.

Czy gości którzy się zjawią zaprosić na śniadanko i co po śniadanku można wykombinować itd.
Stary 2010-04-29, 15:08   #16
wakiki
Zakorzenienie

weg mnie mogłabyś jakoś uatrakcyjnić ten dzień, w zależności od tego gdzie mieszkasz i w jakim wieku są ludzie?
Np. po ślubie śniadanie, póxniej "atrakcja" trudno mi doradzić dokładnie, bo nie wiem gdzie mieszkasz?, potem obiad/ kolacja. Wszystko zależy też od Waszych funduszy
My jak planowaliśmy jeszcze w Zakopanym ślub (kościelny) ale na ok 15 osób, to o 17 miała być msza, po mszy obiad a potem wyjście do klubu. Na drugi dzień albo gorące źródła albo wyjechanie kolejką na Łomnicę.
Ale jako że będziemy sie pobierać w naszym miejscu zamieszkania, z przyjęciem weselnym (ślub o 16) to atrakcji dodatkowych nie potrzebujemy.

|Swoją drogą, Gomra- chyba nie Tobie oceniać i snuć dziwne domysły , prawda?..
wakiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 15:13   #17
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AliGor Pokaż wiadomość
Maskara!!
Większość z was zamiast zaproponować jakiś pomysł na ten dzień, proponuje mi zmianę godziny!!!

Jeśli chciałabym wybrać sobie godzinę ślubu nawet cywilnego w okresie letnim musiałabym rezerwować ją na rok przed ślubem.

Bardzo chcieliśmy wziąć ślub w tym roku i w sierpniu. I ja uważam że to cud, że nam się udało. Zgodzę się że godzina nie jest najlepsza ale nie mam na to wpływu.

Co do kwestii czy dlaczego ślub cywilny a nie kościelny. Nie tego dotyczył temat ale powiem. Biorę ślub z mężczyzną który już ślub kościelny miał.
Nie uważam żeby ślub cywilny był gorszy od ślubu kościelnego. Różni się tylko ceremonią.

Jeśli chodzi o makijaż i fryzurę to zapewniam was że nie będę miała z tym problemu gdyż będę swoją stylistką w tej kwestii.

Czy gości którzy się zjawią zaprosić na śniadanko i co po śniadanku można wykombinować itd.

Hm... pytanie zawarte w tytule "Ślub cywilny o 9:00 rano ! Jak zorganizować sobie ten dzień?" i pierwszy post raczej sugerują prośbę o podpowiedź jak ułożyć dzień PRZED ślubem a nie PO Nie unoś się tylko następnym razem precyzyjniej się wyrażaj o jaką pomoc Ci chodzi

Jeśli chodzi o uroczystośc po ślubie to ja bym zrobiła coś na wzór "garden party". Namioty w ogrodzie, śniadanko, już raczej bez tańców, bardziej na zasadzie posiedzenia a potem możej kaiś grill po południu zależy jak długo planujecie.
Stary 2010-04-29, 15:18   #18
hajduczkawojtusia
Raczkowanie

Na Twoim miejscu zorganizowałabym poczęstunek w kawiarni czy restauracji, a potem wspólny spacer albo wyjazd za miasto np. na grilla. Nie wiem na co Cię stać...może jakaś agroturystyka albo przejażdżka końmi Jeżeli mieszkasz w miejscu gdzie jest jezioro to proponuje wynająć jakąś łajbę i wspólnie pożeglować. A na wieczór wyjście do jakiegoś klubu.

Edytowane przez hajduczkawojtusia
Czas edycji: 2010-04-29 o 15:20
hajduczkawojtusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 15:27   #19
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie,
W sierpniu mamy ślub cywilny o 9 rano. Jak mamy zorganizować sobie ten dzień?
Chciałabym żeby odbyło się jakieś przyjęcie tylko jak je umieścić w czasie w tym dniu.
Macie jakieś pomysły?

Na ślub chcielibyśmy zaprosić najbliższą rodzinę ok 20 osób.
my jutro bierzemy cywilny o 11.30.
właściwie mieliśmy plan iść tylko ze świadkami (w czerwcu bierzemy kościelny i robimy wesele) ale już i rodzice przyjdą i znajomi, więc po ślubie wybierzemy się sami do jakiegoś ogrodu botanicznego, ewentualnie do kazimierza wielkiego na spacer, po południu z rodziną obiadek, itp, wieczorem umówiliśmy się ze znajomymi na "weselne" ognisko, grilla itp.

EDIT:
właśnie przeczytałam, że Wy troszkę inną syt. macie.
Może właśnie jakieś śniadanko weselne, albo zaczęcie imprezy na słodko + szampan, zdjęcia z gośćmi itp
a później obiad w jakimś klimatycznym miejscu.
Nie wiem, jakimi możliwościami dysponujecie, ale może fajnym pomysłem byłoby zorganizowanie takiej imprezy w fajnym miejscu - ja bym to widziała w jakimś skansenie,plenerze itp. Po ślubie można byłoby się w takie miejsce udać, pofocić troszkę, pozwiedzać, a później jakiś catering zamówić i poczęstunek zrobić.
albo wynająć autokar/busa i po ślubie porwać gości gdzieś w plener, gdzie wszystko byłoby już przygotowane, zarezerwowane.

Jeszcze troszkę czasu macie i na pewno jakieś fajne pomysły się pojawią.
Trzymam kciuki, żeby to był niezapomniany dzień
wszystkiego dobrego

dziewczyny przestańcie się czepiać, że post nie jest jasno sformułowany!
AliGor dość jasno pisze o co Jej chodzi

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2010-04-29 o 15:50
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 15:45   #20
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Maskara!!

pierwsze słyszę.. u mnie w USC termin można zarezerwować NAJWCZEŚNIEJ 6 miesięcy przed więc... i w końcu chodzi o organizację przed czy po bo się zgubiłam
potterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 16:03   #21
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę.. u mnie w USC termin można zarezerwować NAJWCZEŚNIEJ 6 miesięcy przed więc... i w końcu chodzi o organizację przed czy po bo się zgubiłam
im większe miasto tym terminy bardziej sie odwlekają a wiadomo jak to jest z okresem letnim..

autorce chodzi o organizacje po

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 16:44   #22
T'ai
Zakorzenienie

a pomysł żeby na ślubie byli sami świadkowie, a potem jakiś obiad o 14 dla rodziny odpada?

a w plenerze macie szansę zrobić jakiś poczęstunek?

ja tego nie widzę, bo nigdy się nie spotkałam ze ślubem o 9 i żeby potem mnie zaproszono na śniadanie np
Stary 2010-04-29, 18:02   #23
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
a kiedy bedziecie brac koscielny? nie lepiej byloby wam razem? a moze to tak przez dziecko? moja kuzynka miala tez chyba o 10 i nie wyprawiala imprezy bo pozniej za 3 miesiace kiedy dzidzia juz bylana swiecie zrobili normalny pozadny ślub kościelny z impreza... ja tak ogolnie nie wyobrazam sobie brac tylko cywilnego, to tak dziwnie, jak na kocią łape. ale to jest tylkomoje zdanie
Zalosne Wedlug ciebie na swiecie zyje 100% katolikow, wiec wszyscy maja obowiazek brac slub w kosciele rzymskokatolickim I po co jeszcze dodajesz, ze to tylko twoje zdanie? A czyje niby, skoro to twoja wypowiedz? Twojej ciotki? To niby mialo zlagodzic wydzwiek tych ostrych slow?

Cytat:
Maskara!!

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
im większe miasto tym terminy bardziej sie odwlekają a wiadomo jak to jest z okresem letnim..
Yyyy... w najwiekszym miescie w Polsce mozna rezerwowac najwczesniej na 5 miesiecy wprzod, wiec troche z tym rokiem przesadzilas... Po 12 miesiacach bylyby juz niewazne dokumenty, ktore zasnioslas do urzedu, zeby zarezerwowac date

Prawde mowiac, ja bym byla mocno wkurzona, gdyby ktos mnie zaprosil na slub na 9 i jako gosc musialabym sie zrywac w sobote przed 7

Ceremonia trwa 15 minut, potem skladanie zyczen przez garstke osob góra nastepne 15. Nie wiem, co ciekawego mozna robic w sobote o 9.30... Isc na uroczyste sniadanie do restauracji i potem rozejsc sie do domu?

Edytowane przez rocki
Czas edycji: 2011-08-09 o 09:30
rocki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 21:37   #24
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rocki Pokaż wiadomość
Prawde mowiac, ja bym byla mocno wkurzona, gdyby ktos mnie zaprosil na slub na 9 i jako gosc musialabym sie zrywac w sobote przed 7
u nas śluby zazwyczaj są na 12.00 i ja zawsze tego dnia wstawałam o 7 rano

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 21:48   #25
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rocki Pokaż wiadomość
Po 12 miesiacach bylyby juz niewazne dokumenty, ktore zasnioslas do urzedu, zeby zarezerwowac date

Ceremonia trwa 15 minut, potem skladanie zyczen przez garstke osob gora nastepne 15. Nie wiem, co ciekawego mozna robic w sobote o 9.30... Isc na uroczyste sniadanie do restauracji i potem rozejsc sie do domu?
co do pierwszego to jakie dokumenty ? dowód raczej nie traci na ważności no chyba że akurat by się kończył termin ale to już inna sprawa

co do drugiego to też kurcze nie bardzo bym wiedziała co zrobić z gośćmi... Może tak jak proponowały dziewczyny jakieś atrakcje typu namioty i tam właśnie jakieś fajne śniadanie ? albo po prostu zaprosić na sam ślub przecież nie jest powiedziane że po ślubie muszą byś jakieś atrakcje chyba że chcecie spędzić jeszcze z rodziną kilka godzin to może lepiej na wieczór się umówić na jakiegoś grilla ?
Bo mnie się wydaje ze typowy obiad w godzinach południowych troszkę odpada z uwagi na to że np ślub się skończy koło 10 goście nie zdążą dojechać do domu a już będą musieli się szykować na obiad np na 13
Myślę że albo coś zaraz po ślubie albo pod wieczór

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 07:01   #26
Ellin_ak
Rozeznanie

Być może godzina tak wczesna wynika z tego, że chcecie w sobotę ślub. My bierzemy miesiąc przed kościelnym cywilny i chcieliśmy bardzo aby był to 1.07 bo to nasza rocznica zaręczyn. I rezerwowaliśmy na 2 miesiące wcześniej! W dużym mieście jakim jest Wrocław. Ślub wypadł nam w czwartek Godzinę mamy 14:30, bo ja chciałam zdążyć z fryzura i make-upem. Zarówno my jak rodzice mamy okolicznościowy dzień wolny od pracy więc się cieszymy. Ale jeśli dla Ciebie nie jest problemem wczesna godzina, to nie ma sensu przekładać.
Co do imprezy po, my z uwagi na przyjęcie miesiąc później nie robimy nic, pójdziemy z rodziną i znajomymi na spacer, porobimy zdjęcia, może lody
W twojej sytuacji proponuję takie rozwiązanie jak nasze po kościelnym- obiad dla najbliższych. Zarezerwuj salę albo kilka stolików w restauracji. Może będziecie mogli potańczyć nawet. Chyba, że macie miejsce np przed domem. Jeden namiot, stoliki...w sierpniu jest ciepło, można posiedzieć na dworze.
Powiedz co by cie interesowało bardziej? Wtedy możemy popracować nad konkretną wersją.
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 07:41   #27
AliGor
Przyczajenie

Byłam w USC i wiem jak to jest z terminami.
Ludzie już w tej chwili rezerwują terminy i godzinę na przyszły rok.
Nie wiem o co chodzi ale myślałam, że samych cywilnych ślubów generalnie jest mniej a tu się okazuję że nie.
Zaskoczyło mnie to troszkę.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Najchętniej na sam ślub zaprosiłabym najbliższą rodzinę.
I żeby nie przyjeżdżali tylko na 30 min warto byłoby ich zaprosić właśnie np. na śniadanie.
Czyli : ślub kończy się ok 9:30 na 10:00 zamówiłabym śniadanie w restauracji. Załóżmy, że śniadanie + rozmowy trwałyby do godz 12: 00.
Co później?
Po 12 kawka + ciasto?
W międzyczasie jak się da to może jakieś tańce?
I czy to wystarczy?
Czy może jeszcze obiad?

Chciałabym z mężem mieć wieczór dla siebie.
Stary 2010-04-30, 08:01   #28
joanwi
Zakorzenienie

GG do joanwi

Cytat:
Byłam w USC i wiem jak to jest z terminami.
Ludzie już w tej chwili rezerwują terminy i godzinę na przyszły rok.
Nie wiem o co chodzi ale myślałam, że samych cywilnych ślubów generalnie jest mniej a tu się okazuję że nie.
Zaskoczyło mnie to troszkę.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Najchętniej na sam ślub zaprosiłabym najbliższą rodzinę.
I żeby nie przyjeżdżali tylko na 30 min warto byłoby ich zaprosić właśnie np. na śniadanie.
Czyli : ślub kończy się ok 9:30 na 10:00 zamówiłabym śniadanie w restauracji. Załóżmy, że śniadanie + rozmowy trwałyby do godz 12: 00.
Co później?
Po 12 kawka + ciasto?
W międzyczasie jak się da to może jakieś tańce?
I czy to wystarczy?
Czy może jeszcze obiad?

Chciałabym z mężem mieć wieczór dla siebie.
ja jakoś tańców nie widzę po śniadaniu
ale śniadanie i potem jakieś ciasto, lody jest ok
a obiad?? to już dłuższa impra się rozkręci, może rodziców zapytaj jak oni to widzą może coś ci poradzą

2016: 29
joanwi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 08:22   #29
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanwi Pokaż wiadomość
ja jakoś tańców nie widzę po śniadaniu
ale śniadanie i potem jakieś ciasto, lody jest ok
a obiad?? to już dłuższa impra się rozkręci, może rodziców zapytaj jak oni to widzą może coś ci poradzą
zgadzam się
deser spoko ale tańce?
Stary 2010-04-30, 09:06   #30
edytka27101982
Rozeznanie

hmm...
1. zależy od funduszy
2. zależy od gości

np. jeśli jest sporo rodzin z małymi dziećmi to można poczęstunek w plenerze z bliskością placów zabaw, takie sobotnie rodzinne śniadanie z BIG TORTEM, szampanem, przystawkami, pogaduszkami, zabawami,

jeśli są młodzi odważni to można jakieś specjalne miejsce tzw. ślub tematyczny,
- motocykle,
- łódki, żagle jak ktoś już napisał wcześniej,
- tańce ludowe/nauka czy coś.
- tor kartingowy,
- konie / stadnina,
pójść, pojeździć, zrobić suuuper zdjęcia, w miedzy czasie przekąsić tort lub grill./catering.
no ale to musi być grupa ludzi którzy lubią takie ekstra sprawy,

masz jakąś dobrą przyjaciółkę?, bo taka impreza w sensie nie "zwykły" ślub i wesele, sama się nie pociągnie, ktoś musi być takim trochę wodzirejem, Starszy, Starsza
z nimi najlepiej porozmawiać czy Wam pomogą coś wymyślić i zorganizować.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
my jutro bierzemy cywilny o 11.30.
właściwie mieliśmy plan iść tylko ze świadkami (w czerwcu bierzemy kościelny i robimy wesele) ale już i rodzice przyjdą i znajomi, więc po ślubie wybierzemy się sami do jakiegoś ogrodu botanicznego, ewentualnie do kazimierza wielkiego na spacer, po południu z rodziną obiadek, itp, wieczorem umówiliśmy się ze znajomymi na "weselne" ognisko, grilla itp.

Maggie gratulacje!!!!!!!!!!!! to już dziś pierwsze ważne słowa
a ze dwa lata temu jak zaczynałyśmy to było tak dłuuugo
piękny dzień dziś w LBN,
oby tak do wieczora się utrzymało

do Kazimierza to chyba Dolnego co?

szczęśliwości!

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości