|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Twarz.
Witam Was wszystkich.
Jestem tu nowa i nie wiem gdzie zamieścić ten wątek, oraz nie wiem czy już taki był, więc z góry przepraszam. Moim problemem jest twarz (Nie chodzi o to, że mam pryszcze, choć mam, ale to nie jest główny problem). Chodzi mi o to, że mam ją zbyt... dużą? Okrągłą? Pulchną? Coś w tym stylu. Mam 15 lat, interesuję się Mangą i Anime, też w tym Cosplayem (Przebieranie się za różne postaci). Z reguły są one chude, mają ładne mordki... ![]() Może i to jest zbyt... hmm... grymaśne, że muszę być idealna i koniec, ale zależy mi na tym. Tak poza tym przechodzę na dietę, to coś pomoże? Bo moja siostra miała taki sam problem jak ja i właśnie przez 2 lata schudła o parę rozmiarów + jakby jej twarz `zeszła`, gdy była właśnie w moim wieku. Może macie jakieś porady? Nie wiem, kremy, ćwiczenia(?), cokolwiek... Proszę o wsparcie i nienabijanie się. ![]() Dziękuję z góry i pozdrawiam ~ ![]() Edytowane przez Reidara Czas edycji: 2010-10-30 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Twarz.
Masz 15lat i chcesz sie odchudzac, ze wzgledu na twarz?
![]() A uprawiasz jakis sport? Jesz zdrowo? Pewnie nie...wiec moze zacznij od tego?? Od diety to pewnie ci szybciej piersi schudna niz twarz, bo tak to niestety dziala. A tak w ogole, to moze warto polubic siebie taka jaka jestes, co?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim w zlym dziale zamiescilas watek- tu jest poczekalnia dla przyszlych mam i ojcow
![]() Powinnas zamiescic ten watek np w odchudzaniu. A co do Twojej twarzy... jesli schudniesz to i twarz sie wysmukli, ale cudow nie oczekuj, bo z natura sie nie wygra. Lepiej zaakceptowac siebie niz popadac w paranoje.
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Co do odchudzania się... Nie, no muszę, bo jak dla siebie jestem, hm, za duża. A odżywiać zdrowo się próbuję, tylko z moimi rodzicami to nie łatwe. Sport... Ćwiczę w domu, w szkole.
Hmm. Jakoś nie mogę, próbuję, ale jakoś nie mogę. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Oj, nie zauważyłam nawet. Przepraszam o_o Można to jakoś zmienić, czy nie bardzo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Napisz do moderatora
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja całe życie walcze z tym żeby przytyc wtedy jestem ładniejsza ponoc jak twarz mi sie zaokragla, nie masz na co narzekac dobry makijaz może zdziałac cuda + dobra fryzurka,masz fajna twarzyczkę,bez załamki kochana,a po dojrzewanie twarz i tak sie zmieni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Kochana nie pogniewaj sie, masz dopiero 15 lat, ale na zdjeciu wygladasz troche "pulchnie", jesli zdjecie odzwierciedla rzeczywistosc
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
piszesz ze Ci sie nie chce.. a ja mysle ze gdyby naprawde tak przeszkadzala Ci Twoja twarz i naprawde chcialabys troche zrzucic to bys sie zmobilizowala, ja jestem dosc szczupla (mieszcze sie w normach powiedzmy) przy 1,73 waze 62 kilo. ale mam taka urode ze moja buzia tez jest okraglutka, ale wystarczy umiejestny makijaz i akceptacja samej siebie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dobry fryzjer również może dobrać Ci fryzurę, która optycznie wyszczupli buźkę. I jak już doradzali Ci inni więcej samoakceptacji, bo manga i anime kiedyś znikną z Twojego życia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.