Twarz. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 15:42   #1
Reidara
Przyczajenie

GG do Reidara
Unhappy

Twarz.

Witam Was wszystkich.
Jestem tu nowa i nie wiem gdzie zamieścić ten wątek, oraz nie wiem czy już taki był, więc z góry przepraszam.
Moim problemem jest twarz (Nie chodzi o to, że mam pryszcze, choć mam, ale to nie jest główny problem). Chodzi mi o to, że mam ją zbyt... dużą? Okrągłą? Pulchną? Coś w tym stylu.
Mam 15 lat, interesuję się Mangą i Anime, też w tym Cosplayem (Przebieranie się za różne postaci). Z reguły są one chude, mają ładne mordki... Ale nie ja. Cóż, chciałam się przebrać za tego pana http://img826.imageshack.us/img826/1...owershetal.jpg , ale tu jest problem. Wszyscy Cosplayerzy (no, w większości) mają ładne twarze... http://cgi.ebay.pl/APH-Axis-Powers-H...efaultDomain_0 Ładne zarysowane kontury, ładną, hmm...`kanciastą` brodę... Niestety ja nie. Konwent mam dopiero za rok, ale już się do niego przymierzam, zbieram grupę, pieniądze... A tu nagle zauważam, że mam cóż, nieładną mordkę.
Może i to jest zbyt... hmm... grymaśne, że muszę być idealna i koniec, ale zależy mi na tym. Tak poza tym przechodzę na dietę, to coś pomoże? Bo moja siostra miała taki sam problem jak ja i właśnie przez 2 lata schudła o parę rozmiarów + jakby jej twarz `zeszła`, gdy była właśnie w moim wieku.
Może macie jakieś porady? Nie wiem, kremy, ćwiczenia(?), cokolwiek...
Proszę o wsparcie i nienabijanie się.
Dziękuję z góry i pozdrawiam ~

Edytowane przez Reidara
Czas edycji: 2010-10-30 o 16:12
Reidara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 15:52   #2
Zuziczka
Rozeznanie

Dot.: Twarz.

Masz 15lat i chcesz sie odchudzac, ze wzgledu na twarz?

A uprawiasz jakis sport? Jesz zdrowo? Pewnie nie...wiec moze zacznij od tego??

Od diety to pewnie ci szybciej piersi schudna niz twarz, bo tak to niestety dziala.

A tak w ogole, to moze warto polubic siebie taka jaka jestes, co?
Stary 2010-09-09, 15:55   #3
emigra
Zakorzenienie

Przede wszystkim w zlym dziale zamiescilas watek- tu jest poczekalnia dla przyszlych mam i ojcow
Powinnas zamiescic ten watek np w odchudzaniu.

A co do Twojej twarzy... jesli schudniesz to i twarz sie wysmukli, ale cudow nie oczekuj, bo z natura sie nie wygra. Lepiej zaakceptowac siebie niz popadac w paranoje.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 15:57   #4
Reidara
Przyczajenie

GG do Reidara

Co do odchudzania się... Nie, no muszę, bo jak dla siebie jestem, hm, za duża. A odżywiać zdrowo się próbuję, tylko z moimi rodzicami to nie łatwe. Sport... Ćwiczę w domu, w szkole.
Hmm. Jakoś nie mogę, próbuję, ale jakoś nie mogę.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Oj, nie zauważyłam nawet. Przepraszam o_o Można to jakoś zmienić, czy nie bardzo?
Reidara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 16:02   #5
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reidara Pokaż wiadomość
Oj, nie zauważyłam nawet. Przepraszam o_o Można to jakoś zmienić, czy nie bardzo?
Napisz do moderatora
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 16:16   #6
Depresja2010
Zakorzenienie

GG do Depresja2010

ja całe życie walcze z tym żeby przytyc wtedy jestem ładniejsza ponoc jak twarz mi sie zaokragla, nie masz na co narzekac dobry makijaz może zdziałac cuda + dobra fryzurka,masz fajna twarzyczkę,bez załamki kochana,a po dojrzewanie twarz i tak sie zmieni
Depresja2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 18:32   #7
principessina
Zakorzenienie

Kochana nie pogniewaj sie, masz dopiero 15 lat, ale na zdjeciu wygladasz troche "pulchnie", jesli zdjecie odzwierciedla rzeczywistosc Moze powinnas unikac slodyczy i jest duzo warzyw, no i duzo sie ruszac, bieganie lub basen napewno pomoga by zrzucic pare kg, no i twarz napewno sie wysmukli, powodzonka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 15:00   #8
milcia88
Raczkowanie

piszesz ze Ci sie nie chce.. a ja mysle ze gdyby naprawde tak przeszkadzala Ci Twoja twarz i naprawde chcialabys troche zrzucic to bys sie zmobilizowala, ja jestem dosc szczupla (mieszcze sie w normach powiedzmy) przy 1,73 waze 62 kilo. ale mam taka urode ze moja buzia tez jest okraglutka, ale wystarczy umiejestny makijaz i akceptacja samej siebie wiem ze teraz wydaje Ci sie to ogromny problem ale zobaczysz z czasem bedziesz sie z tego smiala zmniejsz ilosc slodyczy jedz warzywa i owoce tak jak napisaly kolezanki i zacznij chociaz troche probowac ze sportem, znajdz cos co Ci odpowiada i bedzie Ci sprawialo frajde trzymam kciuki
milcia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 21:37   #9
gaaba85
Raczkowanie

Dobry fryzjer również może dobrać Ci fryzurę, która optycznie wyszczupli buźkę. I jak już doradzali Ci inni więcej samoakceptacji, bo manga i anime kiedyś znikną z Twojego życia.
gaaba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-23, 18:55   #10
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości