| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-01-20, 22:30 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-03 
				 | Ludzie ratujcie! Studia!

z powodu poważnej choroby nie było mnie nie uczelni (prywatnej, I rok) przez 1,5. Wypadło akurat równo przed sesją. Nie mam zaliczonych ćwiczeń, zerówek,języków, wykładów. A najgorsze jest to że praktycznie nie znam ludzi z roku którzy mi mogą pomóc (nawet się nie zainteresowali co ze mna jest   ) , i nie mam pojęcia o co w tym całym zaliczaniu, wpisach , itp chodzi. Dostanę przedłużenie sesji , ale: 1. Do kiedy mogę maxymalnie je przedłużyć? 2. Mam wtedy indywidualnie chodzić do wykładowców i nauczycieli i się z nimi umawiać na jakies terminy? 3. Kiedy mam chodzić po te wpisy? Cokolwiek wiecie, cokolwiek słyszałyście co mogłoby mi pomóc PISZCIE! PROSZĘ!JESTEM ZIELONA!     | 
|     |   | 
|  2011-01-20, 22:46 | #2 | 
| maszyna, nie człowiek Zarejestrowany: 2006-12 Lokalizacja: Stolica Południa 
				 | 

Dot.: Ludzie ratujcie! Studia!

Nie wiemy jakie zwyczaje panują na Twojej uczelni, więc nie wiemy do kiedy możesz przedłużyć sesję - skontaktuj się z dziekanatem. Pewnie i tak musisz donieść zwolnienie lekarskie, więc skontaktuj się i z wykłądowcami. Przez e-mail czy inną formę kontaktu jaką zaoferowali, albo dziekanat. Jeszcze raz powtórzę: dziekanat, dziekanat, albo starosta grupy, ale i tak dziekanat. Może gryzie, ale lepie zostać ugryzionym niż zjedzonym. 
				__________________ Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1  | 
|     |   | 
|  2011-01-20, 23:17 | #3 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-10 
				 | 

zamiast dziekanatu (zbędne formalności) idź najpierw do wykładowców,wyjaśnij sytuację i umów się na zaliczanie. Po wpisy chodzi się na dyżurach.

| 
|     |   | 
|  2011-01-20, 23:22 | #4 | 
				 | 

dyzury, tzn konsultacje ?   a wiecie może czy bd miała indywidualnie egzaminy czy jesli uda mi się w miarę szybko zaliczyć ćwiczenia to będę miała podczas sesji poprawkoewej? | 
|     |   | 
|  2011-01-20, 23:29 | #5 | 
				 | 

Tak, ale rpzedłużenie sesji to pismo do dziekana, najcześciej zostawiane w dziekanacie. Wpisy u prowadzących, skontaktowanie się z nimi poprzez dane które dali na zajeciach/mają na swoich stronach bądź - jeśli takowych nie ma - przez dziekanat. Bo skąd mamy wiedzieć co to za uczelnia, jakie sa na niej zwyczaje. U mnie jest tak, że jeśli masz zwolnienie lekarskie z dnia egzaminu,t o piszesz go bez konsekwencji później, np. to co dla wszystkich ejst drugim terminem, ejst Twoim pierwszym. Jeśli nie masz zwolnienia lekarskiego z egzaminu i musisz zaliczyć ćwiczenia, to tracisz termin egzaminu jeśli na takowy z brakiem zaliczenia pójść nie możesz. 
|     |   | 
|  2011-01-20, 23:30 | #6 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Cytat: 
 Jeśli chodzi o egzaminy, u mnie jest tak, że jeśli nie ma Cię na 1 terminie, a jakoś to usprawiedliwisz, piszesz razem z poprawiającymi w 2 terminie ale jak mówię, tak jest u mnie. Powodzenia   
				__________________   | |
|     |   | 
|  2011-01-20, 23:36 | #7 | 
				 | 

dzięki za odpowiedzi   a jeśli nie uda mi w tym drugim terminie zaliczyć to mam jeszcze poprawkę skoro mam przedłuzoną sesje? A czym się rózni 'egzamin' od zaliczenia'? bo mam raz zaliczenie z wykladów raz z ćwiczen   | 
|     |   | 
|  2011-01-20, 23:37 | #8 | 
				 | 

Zalezy ile masz terminow. Jesli masz np. 2, z pierwszego masz zwolnienie lekarskie, idziesz na drugi jako Twój pierwszy i nie zaliczysz, to przysługuje Ci drugi.

|     |   | 
|  2011-01-21, 10:45 | #9 | |
| CABIN CREW Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Lotnisko 
				 | 

Cytat: 
 2. idziesz do wykładowców z dokumentem że masz przedłużoną sesję i umawiasz na terminy 3. po wpisy też sie umówisz 
				__________________ DBAM O SIEBIE  Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już  zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i  zawsze będziesz chciał tam wrócić.. ZALATANA......  | |
|     |   | 
|  2011-01-21, 10:53 | #10 | 
				 | 

A nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia, od 24 stycznia mam sesje a Ja otrzymam 27 stycznie od lekarza zaświadczenie z opinia i takie tam że byłam powazne chora ( co by napewno mi ta przedluzona sesje przyznali). I co teraz? mogę to w polowie sesji dopiero zalatwiac? Dziekuje wszystkim    | 
|     |   | 
|  2011-01-21, 16:14 | #11 | |
				 | 

Cytat: 

__________________ Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1  | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.