|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szukam technikum informatycznego w Katowicach
Wiem że czasu mam jeszcze bardzo dużo bo dopiero zaczęłam teraz 3 klasę gimnazjum ale ja wszystko muszę planować odpowiednio wcześniej.
Potrzebuję żebyście doradzili mi, polecili technika informatyczne w okolicach Katowic (może być ewentualnie Sosnowiec albo Mysłowice ale wolałabym Katowice bo jedynie tam się mniej więcej orientuje a mam słabą orientacje w terenie xD) Na razie znalazłam między innymi Śląskie Techniczne Zakłady Naukowe ale tych mundurków po roku miałabym dość a poza tym muszę też poznać jakieś opinie na temat szkoły. Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam technikum informatycznego w Katowicach
nie wiem, czy Ci to pomoże, ale tu są wszystkie technika w Kato
![]() http://katalog.pf.pl/Katowice/techni...0R10C-m09.html
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Znalazłam już kilka techników w Katowicach ale zastanawiam się nad dwoma opcjami:
a) po gimnazjum iść do technikum na kierunek technik elektronik- specjalizacja sieci i systemy komputerowe -4 lata. czy b) po gimnazjum iść do liceum z jakimś profilem informatycznym a po liceum do technikum na kierunek technik informatyk -3+2 lata, razem 5(liceum trwa dwa lata a z tego co wyczytałam 2 lata ten kierunek w technikum) Jestem bardziej za b) bo rok dłużej a pójdę na mój wymarzony kierunek i będę mieć za sobą 2 szkoły. Tylko martwię się czy przez te 2 lata zdążą mnie czegoś nauczyć. I czy wtedy będę mieć praktyki i czy to są 2 lata czy 4 bo tego nie jestem pewna. Edytowane przez Vermi Czas edycji: 2010-09-12 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hmm...
więc na pewno mając liceum będziesz lepiej przygotowana, bo nie ma co ukrywać, że to lepsza sprawa niż technikum... więcej nauki itp., ale przygotowanie ![]() z drugiej strony jednak do informatyka powinien wystarczyć zawód, jeśli jesteś pewna, że chcesz to robić ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.