![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Mój chomiczek
Były pieski, kotki a nawet szczurki, ale może ktoś tak jak ja ma słabość do chomiczków? Mój troche się spasł, ale jak dla mnie wygląda słodko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój chomiczek
piekny
![]()
#3 |
Zadomowienie
|
Twój chomiś jest uroczy
![]() ![]() ![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To jest chomik dżungarski. Nie gryzie i nie piszczy, jak wszystkie tego rodzaju. Jak dla mnie cudeńko po prostu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A to moj Frodzio, zdjecie jakies takie mi dziwne wyszło. Jest puchaty jak kulka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
depeściarski ten chomik
![]() dzis własnie się zastanawiałam czy sobie takiego nie sprawic... możesz mi powiedzieć ile musze uzbierac kasy tzn na chomiczka ( najlepiej taka rasa jak Twój ![]() akwarium i wszystko co konieczne bardzo prosze bo teraz przez tą fotke to się jeszcze bardziej napaliłam
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ooliwka o którym chomiczku mówisz? Moim, czy Agu.s?? (jest śliczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczniutki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak jest z cenami naprawde te odmiany róznią się tak kolosalnie cenowo???
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Fotki będę mogła załączyć dopiero za kilka dni. Chomik kosztował ok 10 zł. Trzymam go w zwykłym akwarium. Moja siostra ma klatkę (piętrową) i identycznego chomiczka, są tam różne tunele itp. kosztowała ona ok 45 zł. Mogę zamieścić jej zdjęcie. Ale dopiero za kilka dni.
Chomik dżungarski z wyglądu bardzo przypomina chomika chińskiego, bowiem ma na grzbiecie taką samą pręgę. Jednak kształt ciała jest wyraźnie bardziej zaokrąglony; długość ciała nie przekracza 9 cm, chomik ma króciutki ogonek i zwinne, prawie niewidoczne przy poruszaniu się łapki (wygląda jak 'nakręcana myszka'). W naturalnym środowisku życia, chomik przybiera latem ciemniejsze barwy futerka - grzbiet jest szary a brzuszek biały. Zimą futro jest o wiele jaśniejsze. Trzymany w domu, przez cały rok jest maści szarej, jedynie na bokach można zauważyć kilka białych plamek. Dodam, że jest bardzo spokojny, nie piszczy,jak to potrafią inne chomiki i co najważniejsze - nie gryzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Czekam na fotki
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
czyli sam chomiczek nie jest drogi ale chyba na całą reszte musze miec ok 60zł
![]() ![]() ale boje się że trafie na jakiegoś małego wariatka który będzie trudy do oswojenia a wiem że ta rasa ma to do siebie.... Może inne wizazanki posiadają inne chomiczki i się wypowiedzą?? agu.s a Twój z jakiej rodzinki pochodzi??? i jak sie z nim żyje ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
no nie moge musze wam to opowiedziec!!!
pisze smsa do mojego TŻ i mówie że chce kupic chomika a on odpisuje cytuje "dobrze kochanie sam już kiedyś o tym myślałem ale napierw musimy kupic jakieś akwarium bo bez tego nie da sie wychodować dużego zdrowego chomika... na niedzielny obiad hehe" przeciesz go to można tylko ![]() zamienie faceta na chomika!! heheh
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Moj to chyba ten najzwyklejszy syryjski tylko, ze angora(lub cos w poblizu), spokojniutki nie ucieka nawet jak go zostawie na chwile samego, nie gryzie, ale jak cos mu nie pasi, to ząbkami daje o tym znac(tak delikatnie), szkoda tylko, ze w dzien spi a w nocy biega po klatce wlasnie takiej piętrowej jak pisala Marta. Wydaje mi sie, ze klatka jest lepsza, bo chomik moze po niej sie wspinać a to troszke urozmaicenie w jego chomiczym zyciu
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
AAAAA. Też miałam chomiczka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja także uwielbiam chomiczki. Dużo ich już mialam w swoim życiu. Przez pewien czas nawet całą rodzinkę, ponieważ Pan i Pani Chomik przypadli sobie do gustu sprawiając sobie i mi także, siedmioro dzieciaczków za pierwszym razem i sześcioro za drugim
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2005-08-22 o 19:24 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Śliczny gryzoń i rzeczywiście troszkę grubaskowaty, ale to tylko dodaje mu uroku
![]()
#18 |
Konto usunięte
|
Mialam dwa dzungalskie diably
![]() ![]() ![]() ![]() Chomiczki sa bardzo sympatyczne ja jednak za bardzo sie do nich przywiazuje,kazda strata jest bolesna. Dlatego postanowilam wiecej ich nie chodowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ślicznusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
to jakiego wybrac???
syryjskiego czy dżungarskiego??? ![]() powiedzcie mi które wola dzienny tryb życia?? i które są wieksze?? chyba syryjskie z tego co wiem ale są chudsze?? kupis samca czy samiczke?
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja jakos zawsze do samiczek mam sentyment
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do twojego drugiego pytania...chyba nie ma chomików,które preferują dzienny styl życia. Wszystki śpią w dzień,chociaż czasem zdarza im się wyjść np.po jedzonko, wtedy ja najczęściej korzystałam z okazji i brałam go na ręce ![]() Czy kupić samca czy samiczkę? Ja wolę samiczki,są spokojniejsze i bardziej przywiązują się do właściciela. Mam nadzieję,że chociaż trochę Ci pomogłam. Życzę miłej hodowli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje za odpowiedzi
![]() teraz bardziej przekonałam się do samiczki syryjki ![]() a jeśli chodzi o ten dzienny tryb życia to wiem że chomiki to nocna zwierzątka ale słyszałam że niektóre odmiany skłonne są bardziej bawić się w dzień niż inne
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Marta twój chomik jest cudny
![]() ![]() Chomiki przypominają mi straszną traume z dzieciństwa. Pragnęłam tego gryzonia szalenie, a mama się nie zgadzała, ponieważ chomik jednoznacznie kojarzył jej się z myszą (nie wiem czemu) a myszy mamunia się boi i brzydzi niesamowicie. Teraz mam kota więc z wiadomych przyczyn chomika sobie sprawić nie mogę- ten mój bandyta juz kraba zamordował, więc wole nie myśleć co by było z chomikiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Każdy ma jakiegoś bzika ,każdy jakieś hobby ma a ja w domu nie mam chomika
![]() ![]()
#26 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Karolynka]Ja miałam w swoim życiu już baaardzo dużo chomiczków. Raz miałam dżungarskiego i osobiście Ci go odradzam kupować(chyba,że to tylko mój był jakiś feralny
![]() Karolynka, nie zgadzam się z Tobą. To chomiki dżungalskie słyną z tego, że są spokojne i się nie gryzą. Mój jest tego najlepszym przykładem. Nie wiem co było przyczyną takiego zachowania Twojego chomika, ale to naprawdę rzadkość. I ja, ale to moje skromne zdanie, radziłabym zakup chomika dżungalskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W zeszlym roku dostalam chomiczka dzungarskiego na urodziny i zdechl po 5 dniach. Byl sliczny i grzecznie zachowywal sie w kontaktach ze mna, mimo ze byl ze mna krociutko. Ech... ![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Mi niestety pan w sklepie tez odradzil dzungalskiego(choc bardziej mi sie podobal) i to wlasnie z powodu jego ruchliwosci, dodam jeszcze, ze chomiczka kupowalam dla mmojego synka moze dlatego tak dla mnie bylo istotne by nie uciekal. Ten moj poprostu sobie chodzi i przyglada sie swiatu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mile zwierzatko ![]() ile Twoj ma juz? bo moj 1 rok i 2 miesiace ![]() pozdr. ![]()
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Hehe az mi sie przypominaja moje szczenięce lata
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.