|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Poród w Kole (woj. Wielkopolskie)
Chciałabym zapytać te panie, które rodziły właśnie w Kole o kilka spraw.
Po pierwsze: co spakować do torby i w jakiej ilości? Ja na razie spakowałam szlafrok, koszule nocną, majtki jednorazowe (2 szt.), podkłady na łóżko (2 szt.), dwa takie mniejsze ręczniki, chusteczki nawilżane, skarpetki, niedrapki, smoczek i pampersy (6 szt.) Nie jestem pewna ile podpasek wziąć, czy potrzebne są sztućce, kubek i talerzyk? Co z laktatorem? Co jest niezbędne a o czym zapomniałam? Po drugie: jak przebiega rejestracja i poród? Chodzi mi o to jak wygląda to całe przygotowanie do porodu. No np czy kierują najpierw do sali i tam trzeba się przebrać w koszulę? Co z tzw "goleniem"? No i co z ubezpieczeniem? Jeśli ktoś jest zarejestrowany jako bezrobotny, wystarczy pokazać kartkę z urzędu? Po trzecie: jak wygląda opieka nad noworodkiem? Pomagają? Uczą jak karmić? Czy człowiek jest zdany tylko na siebie? Wiem, że sporo tych pytań ale jestem zielona jak szczypiorek. Na różnych forach się mamy wypowiadają ale o Kole prawie nie ma informacji w internecie. A troche się boje... ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Poród w Kole (woj. Wielkopolskie)
A czy nie możesz po prostu podjechać do tego szpitala i na Izbie Przyjęć się o wszystko wypytać?
Ja jak byłam tydzień przed terminem porodu to pojechałam do szpitala w którym chciałam rodzić i się wszystkiego dowiedziałam, bardzo miła położna powiedziała mi jakie dokumenty zabrać, co dla dziecka będzie potrzebne, co dla mnie, pokazała mi gdzie oddział, gdzie porodówka i od razu czułam się pewniej, gdy nadszedł czas jechania do szpitala.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.