![]() |
#1 |
xxyy
|
czy jechac and morze w slepo z nadzieja ze..
ze znajde tam jakis nocleg? bo dzownilam do 30 miejsc i wszystklo maja zajete..
ale przeciez sa tez ludzie ktorzy sie nie reklamuja.. myslicie ze znajde cos na miejscu? jestem zdesperowana ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czy jechac and morze w slepo z nadzieja ze..
powiem Ci szczerze że sama chyba coś takiego zrobię, myśle że jest na co liczyć a poza tym od razu zobaczysz jak kwatera wygląda naprawdę i czy warta jest swojej ceny, bo chyba wszystkie wiemy że różnie z tym bywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
a gdzie jedziesz dokladnie?
![]() ![]()
![]() |
#4 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
ja wybieram sie nad morze własnie na ślepo, jade w piątek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
to sie podziele jednak doświadczeniem
ale to za moment bedzie edit na wstepie- wszystkie pocieszam i zachecam bo mozna cos fajowego znaleźć, oferty lepsze jak w necie i co najwazniejsze: przejrzyjcie oferty INFORMACJI TURYSTYCZNEJ w danym miescie skarbnica prawdziwa, oferty niedrogie a standard i humanitarne warunki raczej sa zapewnione (duza selekcja ofert!!) EDIT: kalafiur sie gotuje wiec napisze szybko ![]() do tej pory, przez 3 lata jezdzilismy z Lubym do darlowka na stale pole namiotowe, znajome jego rodzicom od xx lat wstecz jednakże jakowoż zapragnełam jakis super uniesien wakacyjnych, postanowilismy zostawic "dziatwe" w domu i pojechalismy sami cel:kwatera z wanną(perelki do kapieli w kuferku targane były), wieczory z winkiem (pudelko z kompletem dwoch lampek na winko w mojej walizce wylądowało), wzielam NAWET sukienke..nie no zart:P hehehe;D na mapie Ustki-takiż był cel podrozy-wydrukowalam naniesione starannie kropki z noclegami, ktorych standard okreslałam na 4 arkuszach formatu a4 różnorako: "kurna chata","gierkowskie tapczany","ostateczność" pełna zapału, jako kolonijny wychowawca i jak sie zowie-doskonaly organizator, w czasie podróży przegladałam mapki czyniąc uwagi nt standardu, odleglosci do morza, jako że Luby zwykł się takimi przyziemnymi rzeczami nie przejmować . . efekt był taki: wymęczona po podrozy wytarmosilam sie z pociągu w Slupsku i zaraz dopadla nas babeczka oferujaca mieszkanie, dosyc namolna i gadatliwa, pozbylismy sie jej szybko no a w ustce to juz bylo sporo ofert, trafilismy nawet na calkiem uczciwych ludzi ktorzy nam znalezli dosyc sympatyczny pokoj za 24 zl/osobo-doba o pryw łazience i perełkach zapomnieliśmy ale po co przeplacac za byle jaka kanciape jak tanio to tanio:P w sumie zaoszczedzilismy na wyjazd po bozym narodzeniu i sylwestra spedzic mamy za granica ale..ale..wszystko przed nami w kazdym razie uczulam przed planowaniem tak na 100% bo naprawde dobre kwatery u uczciwych ludzi nie sa reklamowane w necie a wybajerzone pokoje ze zdjec z netu niestety czesto okazuja sie literacka fikcją ![]() ale co tam ![]() nie martwcie sie na zapas! najbardziej liczy sie abyście dobrze się bawili!! UDANEGO WYPOCZYNKU ![]() ![]()
Małgoszova Entertainment presents: overcoming imperfections Episode I: Killing the ogre![]() Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć Edytowane przez kariera85 Czas edycji: 2006-08-02 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
ja sie własnie zastanawiam czy nie załozyc tutaj nowego watku "gdzie sa jeszcze wole miejsca"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpewniej Twoi niedoszli gospodarze chcą zarobić wiecej na turyście, ktory wtoczy sie zziajany z walizami i zaplaci kazda cene byleby wreszcie rozpoczac urlopowanie dlatego zasadnicza sprawa nr jeden: jesli nie jedziecie prywatnym samochodem i nie macie upolowanego i zaklepanego miejsca to lepiej nie zawalac sie bagażem bo szybko opusci was chec szukania i zostaniecie byle gdzie ![]() reszta mądrości za moment- w wyższym poście bedzie edit na razie uciekam do garow, bo kalafiura rozgotujem ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
|
Alez oczywiscie ze nei wszytskie, zostały te z cenami na ktore mnie nie stac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja z TŻtem obdzwoniłam 40 miejsc w Łebie i wszystko było zajęte, najciekawsze jest to, że gdy zajechaliśmy na miejsce, to w co drugim domku był napis "wolne pokoje". Jeszcze ciekawsze jest to, że adresy pod które dzwoniliśmy i w których rzekomo nie było wolnych miejsc, tam także były napisy "wolne pokoje". Zapytaliśmy babeczki u której wynajmowaliśmy kwaterę dlaczego tak jest, a ona odpowiedziała, że ci gospodarze wolą jak ktoś bezpośrednio się zgłasza, bo dużo osób dzwoni, zamawia pokój i się nie zjawia.
A propo miejsca, to polecam Łebę ![]() PS. pokój dwuosobowy, bez łazienki - 30 zł /osobodoba (czy jak to tam się zwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
With Beauty In Love
|
No właśnie... Jak jedziesz własnym autem, to ok-zawsze w tym aucie można spać. Byłam 2 lata temu w Sarbinowie koło Mielna, mieliśmy pokój zarezerwowany ok. 2 miesiące wcześniej i dopiero w którymś z kolei pensjonacie było coś wolnego. A na miejscu naprawdę sporo ludzi krążyło po mieście szukając jakiegokolwiek noclegu i sporo spało w samochodach, bo naprawdę nawet nie jednego najobskurniejszego pokoju wolnego. Wyjściem jest zabranie namiotu, pojedziecie bezstresowo, jak nie będzie pokoju, to będziecie spać w namiocie i super.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
oj ale Sarbinowo to taka miała mieścina
![]() a np Ustka to juz niby kurort, umniejszajac fakt, ze najczesiej proponowane sa jakies baraki.... ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
xxyy
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dobrze że nie mam takiego problemu - na polu namiotowym przeważnie zawsze jest miejsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
wolne terminy nad morzem...
Zakładam nowy watek z nadzeiją ze wiecie kochane gdzie mozna sie jeszcze zalapac na urlop nad naszym bałtykiem. Obdzwonilam wszystko co mialam, z netu i od znajomych, ale bardzo krucho z wolnymi kwaterami. Jak juz to strasznie drogie. Mnie osobiscie potrzebne cos do 30zł od 5.08 do 12.08 wie ktos cos?
Bede wdzieczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: wolne terminy nad morzem...
A może pod namiot?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
namiot na takiej kapryśnej pogodzie odpada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A ja sie wybieram w sobote własnie pod namiot.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Myślę, że można jechać w ślepo. Wystarczy się przejść na dworzec kolejowy bądź autobusowy (w jakichś większych miejscowościach). Dla przykładu, rok temu w Kołobrzegu jak tylko wystawiłam nogę z pociągu to podbiegło do mnie kilka osób z tabliczkami "wolne pokoje". Dużo miejscowych, którzy nie mają pensjonatów, a chcieliby zarobić, wynajmują pokoje w swoich domach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
|
no i co dziewczyny? był juz ktos tak na ślepo i wrocil cały?
![]() ja sie teraz zastanawiam czy nie jechac sama... wszyscy mnie wystawili, ale nie odpuszcze sobei wakacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 29 lipca pojechalam w ciemno do Krynicy Morskiej. Na miejscu zadzwonilam do ok 20 osrodkow, ktorych adresy i telefony sciagnelam z netu i znalazlam pokoj tutaj: www.amor.mierzeja.pl . 100 zl za osobe (warunki rewelacyjne, cena ze sniadaniem - szwedzki stol, najesc sie mozna do woli ![]() ![]() W Krynicy przy molo jest tablica z mapa i oferta kilkudziesieciu osrodkow wczasowych (adresy i telefony) i lampkami informujacymi o tym, gdzie sa wolne miejsca. Moze takie tablice sa i w innych miastach. Warto tez zajsc do Informacji Turystycznej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja byłam w Ustce niecały miesiac temu i tez na slepo, w Słupsku jak wysiadłam odrazu dowaliła sie do nas jakaś babka gwaratnująca świetną kwaterę, okazało sie że to pokoj w bloku a wlascicielką jest jakaś fanka Mocherowych Beretów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
w roku 2000, 2001, 2002 jeździłam w ciemno do Jastarni, zawsze bez problemu znajdowałam pokój, aż zostałam niemiło zaskoczona w 2003 roku, kiedy w całej Jastarni nie było oni jednego wolnego pokoju. Objechałam wtedy cały Półwysep Helski, Władysławowo, Karwię, Jastrzębią Górę i wszystko co było po drodze i nie znalazłam ani jednego pokoju!!!!! Noc po poszukiwaniach pokoju spedziłam w samochodzie. Następnego dnia znowu maraton i znowu nic. Kiedy rezygnowana wracałam już do domu, w Chałupach zbawienny napis WOLNY POKÓJ, byłam w siódmym niebie, mogłam się wykąpać i normalnie wyspać. Co prawda pokój był raczej kiepski, ale był!!! W ten sposób straciłam 2 dni z mojego 5 dniowego wyjazdu.
Od tamtej pory nie byłam nad naszym morzem.
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze jezdze w ciemno. I zawsze jestem zadowolona. W zeszlym roku dojechalismy nad morze dosyc pozno, kolo 22 i bez problemu znalezlismy kwaterke. W dodatku bardzo tanio i ladnie bylo. Niestety nie wzielam wizytowki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Pocieszyl mnie ten wątek bo juz zaczynalam panikowac
![]() Wlasnie tez mi sie nie chcialo wierzyc ze juz naprawde nigdzie nie ma miejsc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
JA z TŻtem pojechałam nad morze do Sopotu - co prawda tylko na 1 dzień, ale już zaraz przy dworcu pkp 3 osoby oferowały nam nocleg. Popieram przejscie się do IT - w Sopocie bardzo blisko dworca (prawie naprzeciwko) i sympatyczne panie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
ja w weekend drugi raz bylam nad morzem na slepo najpierw pojechalam z kumpela to troszke pochodzilysmy po osrodkach ale tak za cawartym razem znalazlo sie miejsce teraz w pt pojechalam z TŻetem i znalezlismy za pierwszym razem miejsce zarowno z kumpela jaki i chloapkiem bykam w krynicy m, i za dobe placilam 35zl, warunki standardowe najwazniejsze ze w pokoju lazienka z wc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
sa wolne pokoje np w Jastrzębiej
![]() ![]() ja jade na 4 dni,nie ryzykowałabymw ciemno,zwłaszcza ze w niektórych kurortach moze mi to zając cały dzien i zepsuc humor nie mówiąc o zmeczeniu,a pod namiot sie nie nadaje ![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Bb-m ja tez obdzowiniłam w tym roku wszystkie z helu-nie maq dosłownie nic,albo totalne cwaniacto włascicieli,typu dwie osoby spią w trójce i płacą na "nikogo"albo zapłacic za jedną dobe piątkową,mimo iz jedzie się w sobote,by własciciele nie tracili doby...
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja mimo wszystko jestem pewna ze cos sie znajdzie. TŻ znalazl cos na Allegro
![]() ![]() ![]() Jestem optymistka ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.