|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
moja przykra sytuacja.
Potrzebuję poznać wasze opinie. Kryzys w moim związku pojawił się po dwa i poł roku. To ja zaczynam sie buntowac, nie on. Wszystko zaczęło się mniej więcej w tym czasie gdy był w wojsku, ciągłe kontrole, zazdrośc, rozpacz co ja bez niego wyrabiam. Tak mu zostało, choc od naszej 'rozłąki' minął już ponad rok. A ja się męczę
nigdzie nie wychodzimy, nie mogę sie ładnie ubrać, zrobić fryzury, wymalować, spotkac z kolezanką sam na sam, skożystać z gadu, nk widujemy sie codziennie, pojawiła się rutyna, w sprawch intymnych też juz to nie to co kiedyś... mogłabym tak wymieniać. rozmowy nie pomagają, jest strasznie uparty. pozatym nie wiem czy i tak chcę jeszcze nadl w to brnąć. Nie chce zwalać calej winy na niego, ja mu sama pozwoliłam na takie zachowanie wobec mnie, teraz zaczynam go oszukiwać i okłamywać, a nie chce w ten sposób bo na to tez nie zasługuje Ja mam 19 lat, on 22. to sa moje najlepsze lata i nie chce żeby przeleciały 'ot tak' na dodatek pojawił się ktoś trzeci, mój były, z którym bylam 3 lata temu przez jakis czas.boję się reakcji na taką ostateczną rozmowę. jestem jego pierwszą i odrazu tak poważną dziewczyną. już po kłótniach potafi czasami mi sie popłakać, więc nie wiem co by było.. dziewczyny, wiem że ludzie mają większe problemy, ale prosze pocieszcie mnie jakoś, lub doradźcie cokolwiek
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: moja przykra sytuacja.
skoro sie meczysz to nie brnij w to dalej i nie dawaj soba manipulowac. jak sie poplacze to trudno no przeciez nie bedziesz znim tylko dlatego by mu nie bylo przykro prawda?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Jak rozmowy nic nie dały, to zostaw psychopatę w cholerę.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
porozmawiaj z nim szczerze... jeśli to nie poskutkuje to po prostu to zakończ a może wtedy się opamięta jak zobaczy co stracił
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
na pocieszenie powiem ze głupota z wiekiem przechodzi
teraz rada:uciekać! masz 19 lat, zwiazek - wiezienie,faceta z ktorym łączy cie to ze w ogole jest i był,no i to ze płacze czasem "A ja się męczę nigdzie nie wychodzimy, nie mogę sie ładnie ubrać, zrobić fryzury, wymalować, spotkac z kolezanką sam na sam, skorzystać z gadu, nk widujemy sie codziennie, pojawiła się rutyna, w sprawch intymnych też juz to nie to co kiedyś... mogłabym tak wymieniać. rozmowy nie pomagają, jest strasznie uparty."pogratulowac cierpliwości i skłonnosci do masochizmu chyba a oddychac możesz pod jego nieobecnosc? |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem, mam taki mętlik już od jakiegoś czasu. na dodatek on dużo pracuje, praktycznie od rana do wieczora. wiecznie zmęczony, wiecznie rozdrazniony
czepia sie byle czego
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
oj oj oj. Zrozumiałabym, że np na imprezy nie wychodzicie osobno bo wiele apr które znam ma taki układ, że idą razem albo wcale
ale to, że nie możesz ładnie się ubrać-niektórzy faceci nie chcą żeby ich dzewczyna wygl jak panienka do towarzystwa więc nie chcą żeby zakładały za krótkie mini czy coś-ale jest różnica między ładnie ubrać, a ubrać wyzywająco, wymalować i korzystać z nk czy gg to już dla mnie gruba przesada . Tak samo jak to że nie możesz spotkać się sama z koleżankami. On sie spotyka sam na sam z kolegami? Musicie na prawdę szczerze porozmawiać. Powiedz mu to co nam napisałaś. Postaw się. No co Ci zrobi jak się pomalujesz i ładnie ubierzesz? Nic. Postaw się skoro rozmowy nic nie dają. No chyba że nei chcesz z nim być to go zostaw. |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
zrób tak jak radzą koleżanki, zakończ to bo w takim związku na dłuższa metę się zamęczysz...
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję takiego związku, w którym na porządku dziennym jest kontrola, jakieś zakazy i nakazy, kłamstwa i oszustwa. Nic tylko pogratulować takiej "sielanki" Ja Ci doradzam zostawienie takiego faceta, a nie rozmowę - bo tutaj tych wsyzstkich jego "nie wolno" jest za dużo i chłopak tego nie zmieni. Poza tym jestes młoda, więc po co tkwić w takim bagnie i męczyc się z jego wyprosotowaniem. Nie lepiej znaleźć sobie chłopaka, który będzie Cię kochał i szanował i z którym będziesz szczęśliwa???? |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Jedyne rozwiązanie, to rozstanie. Nie jesteś szczęśliwa w tym związku, więc po co się męczyć.
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Nie jest wart tego całego męczenia się.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj byłam w takim związku.
NIE WARTO!!!!!!!!!!!!!!! zmarnowałam 3 lata...Pamiętaj Dziewczyno, że Ty masz być w związku kobietą szczęśliwą, spełnioną, kobietą której facet ufa i nie zatruwa życia wiecznymi pretensjami i zazdrością. Masz dzięki mężczyźnie rozkwitać, pięknieć, a nie przeistaczać się w szarą mysz tylko po to by nie dawać mu powodu do chorej zazdrości (która i tak u takiego typa będzie). Masz 19 lat i powiedz kiedy będziesz się ubierać, malować, inwestować w siebie, bawić się i korzystać z tego życia jeśli nie teraz? ![]() To jest Twój czas i nie pozwól nikomu, a przede wszystkim nie pozwól sama sobie na to by go zmarnować! pozdrawiam
Chodź ze mną,chociaż zupełnie nie wiem dokąd Chodź ze mną,by sens nadać życia krokom Ze mną ku słońcu, Może gdzieś nad przepaść ze mną Po szczęście albo po szaleństwo W ciemność ze mną.. Edytowane przez one_moment Czas edycji: 2010-08-06 o 13:09 |
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się tak zastanawiam - dlaczego tak wiele dziewczyn nie dostrzega, że ich facet ma skłonności psychopatyczne...?
Zakazywanie malowania się, ładnej fryzury czy stroju, zakazywanie korzystania z gg i nk... wy to naprawdę uważacie za normalne? Toz to wariat jest, niech do psychiatry idzie! Nie wiem, naprawdę nie wiem, jakim cudem jakakolwiek dziewczyna się na coś takiego godzi. Uciekaj, Autorko, uciekaj, póki możesz, póki nie przykuł cie kajdankami do poręczy. A co do płaczu - niech płacze. Odrobina łez jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
ciesze sie ze zalozylam ten wątek. duzo czytalam na takie tematy, ale dopiero teraz przejzalam całkowicie na oczy. zapewne sie rozstaniemy, najgorsze ze bedzie to dla niego wielki szok bo sie niczego nie spodziewa. wtedy kiedy nie trzeba jest zaborczy a w trudnych sytuacjach jest nieprzewidywalny i robią się z niego ciepłe kluchy. byle by sobie czegoś nie zrobil ;/
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Czasem naprawdę rozmowa nie pomaga, bo nawet nie jesteśmy w stanie przeprowadzić jej z naszym Tż. Wiem sama po sobie, gdy chcę z Nim o czymś porozmawiać, o czymś co mnie trapi, On zawsze ma akurat w tym momencie milion ważniejszych spraw! A gdy mam do Niego pretensje, słyszę, że zachowuję się jak Jego własna matka. No ludzie, dajcie spokój, jak można się tak zachowywać? Tak więc rozmowa może pomóc, o ile najpierw do niej dojdzie...
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez nie jestesmy lalkami, zeby ktos mowil nam w co mamy sie ubierac i co robic. Moze sa tak niedoswiadczone, ze uwazaja ze tak powinnien wygladac zwiazek? Facet nic sobie nie zrobi i to taka mala gra aktorska, zebys zostala z nim. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wy się wszystkie zmówiłyście..?
Co drugi post o tym samym.Słuchaj, jeśli źle Ci w tym związku, a rozmowy nie pomagają i nic nie doceira do niego, to po jaką cholerę w tym tkwisz? To, co że jesteś jego peirwszą poważną dziewczyną, najwyżej będzie miał drugą. Mazgajenia się - a już zwłaszcza po każdej kłótni, po prostu nie znoszę. Wasze relacje Ci nie odpowiadają, seks Ci nie odpowiada, to go zostaw. Daj jemu i sobie szansę spotkania kogoś z kim oboje będziecie szczęśliwi. |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
1. Rozmowa- otwarcie powiedz mu, że się zaczynasz dusić w tym związku, że potrzebujesz jak normalny człowiek kontaktów z innymi ludźmi. Potrzebujesz (ot, tak, sama dla siebie wyglądać dobrze). A jak rozmowa nie pomoże, to patrz punkt 2.
2. Zakończenie związku- jeśli Twój TŻ się nie zmieni, a właściwie nie zmieni swojego nastawienia, nie licz na to, że coś się w tej materii poprawi. Jesteś młoda... Znajdziesz takiego faceta, przy którym będziesz się czuła po prostu dobrze, bez tych wszystkich zakazów i nakazów. I tyle. Trzymaj się
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2017-08-24 o 23:13 |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Zostaw Go! Przecież Ty nie masz życia z kimś takim, juz dawno udusiłabym się w takim związku. Im szybciej to zakończysz tym szybciej poczujesz że żyjesz
tego kwiatu to pół światu znajdziesz sobie innego NORMALNEGO faceta, a nie jakiegoś tyrana, który zamknął Cię w klatce.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co doradzam? UCIECZKĘ !!! Jak w samotności zrozumie że zamknął Cie w klatace a będzie Cię kochał to sie zmieni i będzie pragnął Cię odzyskać ale obaiwam się ze będac z Toba nigdy tego nie zrobi
/Evita Edytowane przez d0lcevita Czas edycji: 2010-08-06 o 17:13 |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bądź poważna ![]() Zielony tekst - racja, pozwalasz na takie traktowanie więc chłopak to wykorzystuje. Tupnij nóżką. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie chcesz dalej w to brnąć ? - zostaw go. Znam takich ludzi.. Nie wiesz co by było ..? Zaręczam że NIC. "Popłacze " i przejdzie mu. Jak każdemu.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
No jego zachowanie nie jest normalne.
Radzę Ci pokazać mu, że nie dasz się tak traktować i zakończyć to. Skoro mówisz, że rozmowy nie pomagają, sprzeczki nie pomagają, a Tobie w kółko nic nie wolno, męczysz się, czujesz, że marnujesz sobie lata, to naprawdę, odpuść i odejdź. Nie możesz zmarnować życia, bo boisz się, że Twój "facet" /ex/ się popłacze.. Pewnie masz tak jak ja, że boisz się ranienia kogoś w taki sposób, ale facet własnym zachowaniem to sprowokował, a Ty musisz zacząć myśleć o swoim dobrze. |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Nic mu nie będzie. Pokrzyczy i mu przejdzie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

nigdzie nie wychodzimy, nie mogę sie ładnie ubrać, zrobić fryzury, wymalować, spotkac z kolezanką sam na sam, skożystać z gadu, nk 

ale to, że nie możesz ładnie się ubrać-niektórzy faceci nie chcą żeby ich dzewczyna wygl jak panienka do towarzystwa więc nie chcą żeby zakładały za krótkie mini czy coś-ale jest różnica między ładnie ubrać, a ubrać wyzywająco, wymalować i korzystać z nk czy gg to już dla mnie gruba przesada

Moze sa tak niedoswiadczone, ze uwazaja ze tak powinnien wygladac zwiazek?