|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nazwa bloga
Hej
Zamierzam założyć bloga kulinarnego, ale mam problem z nazwą, bo wszystkie jakie chciałam dać są już zajęte. Macie jakiś ciekawy pomysł na nazwę bloga ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: nazwa bloga
Jak nie masz żadnego pomysłu, to lepiej po prostu wcale bloga nie zakładać
![]() Zastanów się sama, co zamierzasz pokazać na swoim blogu? - czy to będą przepisy z Twojej własnej kuchni codziennej, czy jakieś eksperymenty kulinarne? Kuchnia tematyczna - np.włoska, francuska, azjatycka? Dania dietetyczne, czy tradycyjne? Wegetariańskie? Dla 'bezglutenowców', cukrzyków? Dania wszystkie, ot taki misz masz, czy może wyłącznie np. śniadania, czy słodkości / wypieki / obiadowe? Domowa spiżarka? W zależności właśnie od tego wszystkiego najlepiej jest dobrać odpowiednią oryginalną nazwę, która dobrze i fajnie będzie określała Twój 'dorobek kulinarny' - pomyśl ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
To zależy co chcesz w nim umieszczać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja myślę, że lepiej, żebyś się skupiła na czymś, co się kojarzy z Tobą samą, a nie konkretnie gotowaniem. Coraz popularniejsze jest łączenie tematyki bloga, np kulinaria + uroda lub lifestyle. Jak zapragniesz pisać o czymś innym, nazwa bloga typu "Nisia gotuje" będzie dość ograniczająca. Mój blog ma kompletnie niekulinarną nazwę red and pale, bo jak go zakładałam, nie wiedziałam czy będą tam tylko przepisy czy coś jeszcze, a pasował, bo byłam ruda i blada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ile placisz za wymyslenia nazwy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A wy tylko o pieniadzach...
![]() Nikt ci nazwy za ciebie nie wymysli - usiadz przy googlach i szukaj kobieto ![]()
![]() |
#7 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
przez żołądek do serca, żarcie nie na żarcie, garnkowe poematy, zielony ogóreczek, dylematy swojskiej chaty, Izka sieka- ślina ścieka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:32 ---------- Poprzedni post napisano o 03:31 ---------- albo miszczyni kóhni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Czy będzie ktoś na tyle uprzejmy i napisze mi jak dodać bloga do facebooka?
Wiem, trzeba wejść na stronę facebook, kliknąć "utwórz stronę" wybrać "marka lub produkt" i tyle wiem. A co zrobić żeby wpisy z bloga automatycznie pojawiały się na facebook? Bardzo proszę o pomoc bo dla Was, które wiedzą jak to zrobić, to chwila napisać laikowi. Dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Blog stworzony
ZAPRASZAM http://niebonawidelcu.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Pozwolę sobie na pewne spostrzeżenie na temat Twojego bloga. Proponuję dodać więcej zdjęć np z różnych etapów wykonania. I czy czerwone napisy to dobry pomysł...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja znowu nie lubię jak ktoś wkleja zdjęcia z etapów przygotowania, bo mnie interesuje efekt końcowy a nie upaprana surowym ciastem miska. I czerwone napisy także mi się podobają, pasują do tła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
W sumie każdy lubi co innego. Ja lubię jak jest więcej zdjęć ale oczywiście bez przesady, ale kilka zdjęć więcej np z kilku stron. Ale tak jak pisałam to moje zdanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ach...dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.