|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Urlop w Tatrach z 3-letnim dzieckiem
Już niedługo wybieramy się całą rodziną w okolice Zakopanego. Mam z tego powodu poważny problem- jak zorganizować czas, tak żebyśmy bez względu na pogodę nie marnowali go na siedzenie w ogródku... co zresztą i tak byłoby przyjemne bo uwielbiam tamtejszy klimat....
Mam wię pytanie do Was- czy znacie miejsca godne polecenia, może takie nieopisywane często w przewodnikach? ja uwielbiam wszelkiego rodzaju kościoły i miejsca, które można sobie po prostu pooglądać... I jeszcze miejsca, gdzie można gdzieś smacznie i niedrogo zjeść- takie mniej formalne, żeby mój rozrabiaka nie musiał siedzieć za stołem przez cały czas. Ogólnie jeśli macie jakieś wskazówki dla takich wymagających turystów to bardzo proszę... z a wszystkie będę ogromnie wdzięczna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Urlop w Tatrach z 3-letnim dzieckiem
co do posiłków to ja polecam karczmę czy coś an ten styl w centrum Zakopanego, prawie na przeciwko Krupówek, zaraz za Restauracją/Karczmą Ślimak/Pod Ślimakiem. Nie przesadnie drogo, smacznie, nie ma zbyt wielkiego tłoku, miła atmosfera, tylko Pani kelnerka zbyt gadatliwa
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo prosze,polecam goraco Szczawnice,to jak wiesz jest kolo Nowego Targu.A sama Szczawnica przepiekna,jest gdzie zjesc,mozna tez zamoczyc nogi (dziecko)jest wyciag,jest po prostu cudownie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o jedzenie to polecam pyszne placki ziemniaczane sprzedawane na Krupówkach (przynajmniej w zeszłym roku były
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy chciałabyś dać taką lekcję swojemu dziecku ? Zapewniam, że większą frajdę sprawi wejście pieszo nad ten staw. Trasa jest prosta, chodzą po niej dziewczyny w japonkach czy szpilkach, co uważam za głupotę. Z małym dzieckiem możesz pochodzić po dolinie kościeliskiej i/lub dolinie chochołowskiej, przy bacówkach często można spotkać owce i owczarki podhalańskie, w chochołowskiej kursuje też kolejka.
![]() |
![]() |
#6 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.