![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pokaż swoją biblioteczkę!
Zainspirowana wątkami typu "Pokaż swoje buty", "Pokaż swoje kolczyki" oraz paroma wątkami książkowymi na tym podforum, pozwalam sobie założyć taki oto temat
![]() Zachęcam do wklejania zdjęć naszych księgozbiorów, bibliotek i biblioteczek. Najlepiej, aby na naszych zdjęciach dało się dostrzec tytuły książek. W końcu one mówią o nas bardzo dużo ![]() Jestem bardzo ciekawa jak wyglądają wasze kolekcje, jak są posegregowane na półkach, czy wolicie nowe wydania, czy raczej stare tomy z duszą? Przepraszam, że jako pierwsza nie wklejam tu swoich zdjęć. Po sesji zrobię porządek na półkach i obiecuję się pochwalić (choć jeszcze nie za bardzo jest czym). Tymczasem zapraszam do wklejania waszych zbiorów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pokaż swoją biblioteczkę!
Bardzo chętnie sobie obejrzę zbiory wszystkich, sama wkleję, jak tylko znajdę aparat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Lena
|
u mnie dopiero zarysy jakijś biblioteczki... przeprowadzka spowodowała że ksiażki na dwóch mieszkaniach.. ale część jeszcz epozostała (jak przeprowadzę sie do końca- będxzie cała na zdjęciu)
są to przeważnie literatura medyczna, jakieś słowniki angielskie iniemieckie, a także literatura iberyjska oraz jakieś wspomnienia kucharskie... oto część jednej półki:
![]() |
![]() |
#4 |
po prostu Em :)
|
O boże, fizjologia Traczyka.
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Crazy turtle lady
|
Moja
![]() ![]() Brakuje mi : Mariny, Gry Anioła, Cien Wiatru Zafona, Złodziejki Książek, Cejrowskiego i innych...znajomi świetnie sie odnajdują wśród moich czytadeł ;P I niestety nie widać książek Zajdla,Sapkowskiego Musierowicz... Koszyk z książkami pożyczonymi od znajomych i z biblioteki ![]() Oraz różne słowniki z których kiedyś często korzystałam ![]() A nad książkami m.in kolekcjonerskie wydanie filmu Przeminęło z Wiatrem - jestem wielką fanką ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a musi byc zdjecie? bo ja mam ksiazki w tylu miejscach, ze masakra!
ja wypisze tylko kilka moich krukow: 1. Dzienniki - Kurt Cobain 2. City Watch Trilogy - Terry Pratchett (z ciuchlandu za 1 zl, stan idealny!!!) ![]() 3. Complete Works Vol. I i IV - W. Shakespeare 4. Wladca Pierscieni - Tolkien 5. The Iliad - Homer kurde, duzo tego pisania, ale to moje najwieksze skarby
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wkleję ale muszę zrobić porządek ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładnie, fajny pomysł z koszykami. No i chyba mamy taką samą bombkę. ![]() Niestety jestem teraz z dala od mojej biblioteczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
O dokładnie! Ta to dopiero na podłogę! Mały traczyk może jeszcze stać na półce
![]() Ishikawa - ![]() Moja "biblioteczka" jest obecnie poupychana po szafkach i w innych miejscach gdzie się dało, bo potrzebowałam miejsca na regałach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Widzę repetytorium z francuskiego! https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1295451447
mam takie samo z hiszpańskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ja pokażę, ja, ja!
![]() Zainspirowałyście mnie do jako takiego ułożenia książek ^^ Co nie znaczy od razu, że jest w nich porządek ![]() 1- Regał A. półka najwyższa, pierwszy rząd- książki, po które sięgam najrzadziej. Półka środkowa- książki do oddania do biblioteki albo na Cmentarzysko Zapomnianych Książek. 2- Regał A. półka najniższa, pierwszy rząd. Książki, po które sięgam często. 3- Regał A. półka najniższa, drugi rząd. Książki, po które sięgam najczęściej. 4. Regał A. całość. W najwyższym widać rząd drugi- książki, po które sięgam bardzo często. Półka, o której nie chciałam wspominać czyli syf gdzie baby z dziadem brakuje (to jakieś papiery uczelniane, muszę to ogarnąć w końcu ale mi się nie chce bo są z pierwszego roku a ja jestem już dużo dalej ^^) 5. Regał B. górna półka. Książki o ukochanym zespole a w segregatorach... skany niektórych podręczników ![]() 6. Regał B. środkowa półka. Podręczniki. 7. Regał B. dolna półka- każdy widzi co ![]() 8. Nadstawka nad biurkiem. Głównie słowniki, w rzędzie pierwszym stare lektury, z którymi się nie rozstanę. 9. Półka w tak zwanym salonie. Trzy rzędy książek, które czytamy wspólnie z mamą plus niesamowicie niezbędne do życia rzeczy, które wcale nie zajmują dużo miejsca typu segregator z Wyborczej z jednym wkładem... ![]() 10. Szafka w kuchni, głównie kucharskie, różne przepisy i zachomikowane prezenty dla mnie (właśnie widzę jeden nowy- oczywiście książka ![]() Mama zakazała mi zrobić zdjęcie czteropółkowego regału w przedpokoju bo powiedziała, że wstyd bo syf ^^ (2 rzędy książek plus jakiś niekontrolowany nieład) Nie mogłam też sfotografować książek leżących pod krzesłem w łazience (argument ten sam) i książek w ich sypialni (bo ojciec już śpi). Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2011-01-20 o 04:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Lena
|
Mi tam Traczyk nie przeszkadza.. nigdzie nie powinien lądować.. ksiażka jak książka- było minęło!
![]() z czegoś trzeba było sie uczyć... plus ocena za kupno ksiażki! ![]() ja mam wenę jak kuouję książki to muszą miećtwardą oprawę.. taka krejzolka ze mnie ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Wooow, sporo macie książek
![]() Moje są na kilku regałach, w kilku pokojach... Muszę ogarnąć tatę, żeby mi wreszcie kupił dodatkowy regał, to wszystkie książki zabiorę do swojego pokoju ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja w zasadzie nie mam sie czym chwalic mam zaledwie dwie polki ksiazek plus polke z Kraszewskim ( spadek po dziadku) + pudlo ksiazek, ktorych bym sie najchetniej pozbyla
![]() Ponizej tyle co mam, choc niewiele ale mnie ciesza ![]() Edytowane przez fossa Czas edycji: 2011-07-17 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Ja kupuję w twardej moje ulubione książki, do których wracam cyklicznie. Są trwalsze i ich tak szybko nie "zaczytuję". Ale wygodniejsze są miękkie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Crazy turtle lady
|
[QUOTE=elsha;24492601]
Bardzo ładnie, fajny pomysł z koszykami. No i chyba mamy taką samą bombkę. ![]() /QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() oczywiście, w przyszłości (chyba jak mnie sklonują ![]() http://www.oddee.com/item_96527.aspx ktoś mnie przebije ? ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
|
Ja widziałam najładniejszą biblioteczkę w hotelu Gródek w Krakowie.
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Zapraszam również do mojego zbioru ebooków na chomikuj - i tam również mój nick to: TAKIJA1. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Moja biblioteczka jest niestety niewielka, ale ciągle systematycznie się powiększa. Co w niej jest widać na zdjęciu nr 1
Zdjęcie nr 2 to wielka biblioteka (osobny pokój) mojej mamy. Jest tam dużo słowników, atlasów, encyklopedii i pełno różnego rodzaju książek, z których też korzystam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
To moja biblioteczka pokojowa, z braku półek książki układam w dziwnych miejscach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Plus kilka starych podręczników. Muszę to w końcu poukładać jak należy, pewnie tuż przed egzaminami mi się zbierze
![]() Edytowane przez Ryfka Czas edycji: 2011-07-15 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi i zdjęcia
![]() Ryfka, masz dużo książek które mi się podobało lub chcę przeczytać. Kojarzę Cię z wątków lumpeksowych, gdzie również odznaczasz się dobrym gustem i szczęściem do perełek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ryfka, strasznie podoba mi sie Twoja biblioteczka!
![]() ![]()
![]() |
#28 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
super fajnie się ogląda te zdjęcia
![]() u mnie niewiele... po kapitalnym remoncie bez sentymentów pozbyłam się zanosząc do biblioteki książki dalekie memu sercu, króluje 3/4 dzieł S.Kinga, wszystkie J.Carolla (nabyte w trakcie studiów, mam do nich sentyment) i ostatnio kupiłam 2 pozycje J.Picoult. mam problem z miejscem i niestety realne przekonanie, że mało prawdopobne abym wracała do książek (czasu brak, no i tyle wspaniałości przede mną)... Edytowane przez Ata77 Czas edycji: 2011-01-30 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Nikt więcej nie pochwali się swoimi zbiorami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.