|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dlaczego lekarzami kieruje tylko kasa :(
Już od jakiegos czasu szukam dobrego ginekologa w Poznaniu na NFZ, który pomoże dobrać antykoncepcję ale nie stac mnie żeby iść prywatnie, płacić za wizytę i jeszcze wszystkie badania. Czytałam zarówno opinie Wizażanek o ginekologach których polecają, ale często są to dziewczyny które byly u danego lekarza prywatnie i są bardzo zadowolone i wiedzą że przyjmuje równiez na NFZ i polecają. Ale jak się czyta opinie w Internecie to panie chodzące prywatnie wychwalają lekarza a za chwilę pojawia sie opinia kobiety która była na NFZ i była potraktowana bardzo niekulturalnie, lekarz się spieszył, nie robił badań. Czy naprawdę nie ma szansy żeby znalezc lekarza który pomoże, wysłucha i to za darmo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego lekarzami kieruje tylko kasa :(
Ja po receptę poszłam na nfz, ale badania potrzebne robiłam sama i nawet ich nikomu nie pokazywałam - tylko sprawdzałam czy są ok. i zamierzam robić je regularnie co pół roku - glukoza, próby wątrobowe i krzepliwość - 30 parę zł. I radzę to samo ; ) Jeszcze można poziom hormonów zbadać.
Ginekolog, bardzo miła kobieta, zrobiła mi cytologię, zapytała o cenę i "czy bolą mnie piersi przed okresem" ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że nie ma reguły na kogo się trafi. Ja zmieniałam dosc często lekarzy , własnie ze względu na to, że nie mogłam trafic na rzadnego porządnego.
I byli to zarówno lekarze z nfz jak i prywatnie. Teraz pozostałam przy kobiecie <nfz> , która nie grzeszy byciem miłą, ale jest dokładna i robi wszystkie badania, prócz tego dba o mnie jak o pacjentkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
Ponieważ mam kontakt ze środowiskiem lekarskim ![]() Nie twierdzę, że w tym środowisku nie roi się od leni i zwykłych chamów, pewnie wielu z nich spotkam dopiero w przyszłości ![]() Swoją drogą, ciekawa jestem ilu znajomych, którzy poszli na medycynę będą z pełną werwą pracować w tym zawodzie przez całe życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
nyan nyan ^^
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja chodzę do dr Wrzesińskiej-Szymaniak na ul. Ziębickiej. Jest bardzo sympatyczna, nie ma problemu z wypisywaniem skierowań na badania czy recept. Cytologie i USG robi mi co roku.
Dodatkowo lubi sobie pogadać i zawsze ma jakieś rady dla pacjentek. W tej samej przychodni przyjmuje jeszcze pan dr (nie pamietam nazwiska), który też jest bardzo sympatyczny i rzeczowy. Aktualnie nawet kolejek nie ma. Byłam się zapisać w piątek i zapisali mnie na środę.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wybierz sie do endokrynologa - na pewno Ci pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zależy na kogo się trafi. Od kilku lat chodzę prywatnie do tego samego lekarza. A płacę tylko raz w roku 70zl za cytologię. Za wszelkie recepty, porady nie bierze pieniedzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ta pani dr przyjmuje na NFZ? Czy mogę prosić o dokładny adres? Ponieważ jak szukam w Internecie to są na tej ulicy dwie przychodnie i nie wiem o którą chodzi. dziękuję za namiary ![]() Edytowane przez morelka1987 Czas edycji: 2010-08-10 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja chodze do gina do którego kolejki ustawiają się masowo :-/ i chodzę państwowo, wiem że przyjmuje też prywatnie, dodatkowo jest dyrkiem przychodni i przyjmuje petentów itp. Lekarz jest dobry, ale zalatany, czasem ma zły humor czasem dobry, nie trafisz. Siedzę cicho bo a nuż nie da recepty czy zwolnienia, tak mogłabym szukać innego lekarza ( ryzyk fizyk lepszego, chodzić, szukać na necie, czytać opinie na dobrylekarz.pl ) ale... ten lekarz ma opinie dobre i b.dobre mimo "poczucia humoru" i tego że jest facetem a wychodzę z założenia że facet ginekolog z powołaniem i podejściem to nieuchwytny ideał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
do mojej chorej siostry przychodzi lekarz 2 razy w tygodniu od 2 lat. i zawsze inkasuje 100 zł. :/
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja generalnie 100 razy bardziej wolę lekarzy mężczyzn (oczywiście są wyjątki), są dużo milsi, pomagają mi się zrelaksować (jestem osobą która z reguły nie odwiedza lekarzy, idę gdy muszę i wiąże się to z dużymi nerwami ), zawsze w miły sposób poprowadzą rozmowę. natomiast kobiety traktują mnie tylko jako pacjentkę bez żadnych pozytywnych emocji, żeby rozluźnić atmosferę itp. i co to za stwierdzenie, że młodym ginekologom siedzi coś w głowie ![]() mam wrażenie że masz bardzo stereotypowe podejście do kwestii płci i wieku ginekologa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.