|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
hej Rimmel, damy czaduuuu!!!!!
Cześć Dziewczyny
Rimmel daje nam okazje poszaleć, więc czemu nie skorzystać Kto nie lubi szaleć, niech tu nie przychodzi! Zacznę od tego, że malować mogłabym cały czas. Siebie, inne kobiety, siostrę, mamę, babcie, koleżanki, modelki, studniówkowiczki, świeżo upieczone mężatki, królewny wybierające się na bal itp. Malowanie to moja pasja i poniekąd praca. Uwielbiam patrzeć na idealnie wygładzoną cerę, długie, podkręcone rzęsy, wymodelowaną twarz, seksownie wycieniowane oko i ponętnie lśniące usta Zdarza się, że moje makijaże mogą błyszczeć w blasku fleszy, wtedy staram się najbardziej i daję z siebie wszystko Wizaż robi ze mnie przeżywającą artystkę Każda akcja, jak ta, która proponuje nam Rimmel to dla mnie przygoda i wyzwanie. Nie dość, że robię to co lubię, dostaję jeszcze dreszczyk emocji i szansę na jeszcze więcej OBY TAK DALEJ!Kiedy rano przyszedł do mnie listonosz, nie było mnie w domu. Miałam wyjeżdżać na 2 dni. Byłam w połowie drogi na dworzec, kiedy zadzwoniła do mnie rodzina z informacją, że coś do mnie przyszło. Od dziecka uwielbiam wszystkie paczki pocztowe, zapakowane w białe koperty, po których widać, że przeszły już sporo... , ogromne pudełka, szary pachnący papier i mocny sznurek. Więc cóż, nie mogłam oprzeć się pokusie, wróciłam do domu ryzykując spóźnienie na pociąg, rozszarpałam paczuszkę (ale rękami! toż to byłby grzech użyć do rozpakowywania nożyczek!!!) i znalazłam w niej te oto skarby:1. Mascarę 3 Looks ! ! ! Spełnienie marzeń, przecież rzęsy nadają wyrazu całemu oku, to im należy poświęcić naprawdę dużo uwagi. Rzęsy też muszą pasować do całości, mogą stanowić delikatne wykończenie makijażu, albo nadawać mu charrrakteru ![]() 2. Podkłady: Stay Matte oraz Lasting Finish (wow! trzyma się 16 godzin!!!) 3. Puder Stay Matte (puder dobrany do podkładu to podstawa idealnego makijażu!) 4. Cienie do powiek Colour Rush (aż 3 odcienie!) 5. Błyszczyki do ust Stay Glossy (2 odcienie! efekt tafli wody na ustach aż do 6ciu godzin!!!) Uf... Jeden post nie zmieści tego wszystkiego. Ale to dopiero początek zabawy
Edytowane przez caya Czas edycji: 2010-07-29 o 23:31 |
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: hej Rimmel, damy czaduuuu!!!!!
Hej Caya! Jestem tu nowa i lubię szaleć :P trafiłam na Twój post przypadkiem i mnie zaciekawił
chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o kosmetykach Rimmel, o których piszesz. Czy ta mascara jest naprawdę tak świetna? Ja próbuję znaleźć odpowiednią dla siebie, próbowałam różnych firm i średnio byłam z nich zadowolona... Tak się zastanawiam czy nie pomyśleć nad kupnem tej właśnie :PPiszesz, że malowanie to Twoja pasja, jak to się stało, że malujesz?
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz zobaczyć efekty, postaram się zrobić rano porównanie na 3 poziomach Malować zaczęłam właśnie z Wizażankami, tu jest mój dom, tu się wychowałam ! ![]() p.s. Na dziś delikatny brązik, żeby wypróbować co nieco. Do wycieniowania oka użyłam metalicznego cienia nr 102. Zrobiłam kreseczkę, podkreśliłam brwi i wykończyłam makijaż nowym tuszem! Dziś na poziomie 2. Podoba się?
Edytowane przez caya Czas edycji: 2010-07-30 o 01:24 |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
uroczo, bardzo ładne spojrzenie!
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Caya delikates bardzo ładny
Do roboty Kochana, do roboty
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ładniutki taki delikatny
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
ładnie subtelnie ale czemu tylko samo oko?
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Już się biorę do roboty,Ferrou a wczoraj tylko oczko, bo to takie szybkie malowanie, a wybierałam się spać ![]() Dzisiaj róż. Numerek 030. Do tego zewnętrzny kącik przyciemniony ciemnymi cieniami, wewnętrzny rozjaśniony. No i kilka pociągnięć tuszem 1-2-3 Looks, znów na poziomie 2 Jak wstałam to od razu zaczęłam malować. A i pamiętam o obietnicy!P.s. na dokładkę macie zdjęcie z wycieczki do Łodzi, jak podrywam prawdziwego TWARDZIELA Mówię wam, trzy razy mrugnęłam rzęsami i był cały mój ![]() :roll eyes:
Edytowane przez caya Czas edycji: 2010-07-30 o 22:55 |
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ Ty ładniutka jesteś
I fajno pocieniowałaś oko, I like it
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
P.s. na dokładkę macie zdjęcie z wycieczki do Łodzi, jak podrywam prawdziwego TWARDZIELA
Mówię wam, trzy razy mrugnęłam rzęsami i był cały mój ![]() :roll eyes:no no na pewno nie mógł Ci się oprzeć Caya świetnie wyglądają te cienie na Twoim oku!
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
trustmyself dzięki
![]() renanula na Twoim też na pewno będą mega !
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie pomalowałaś oczy - uwielbiam takie soczyste makijaże
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Baaardzo mi się podoba! Świetny dobór kolorów, masz talent.
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Yen
Prawda jest taka, że ten makijaż był w rzeczywistości bardzo jaskrawy, tylko że aparat zjada mi kolory, na pewno pamiętasz, że na MM zawsze miałam z tym problem ![]() Cytat:
Mam świra na punkcie mocno podkreślonych brwi. Ostatnio się dowiedziałam od kolegi, że na jednej imprezie 3 facetów je obgadywało - każdy stwierdzał że są idealne ![]() TO WIDAĆ!
Mam na myśli oczywiście tusz 1-2-3 Looks. Ja różnicę widzę gołym okiem, mam ten tusz od niedawna a już zdążył wiele razy pomóc mi uzyskać zamierzony efekt. Obiecałam więc porównanie - jak wygląda moje zupełnie golutkie oko przed jakimkolwiek malowaniem, a jak po pomalowaniu kolejnymi poziomami wybranymi na opakowaniu tuszu. Poziom 0 moje zupełnie gołe i wesołe oko. Bozia niestety nie obdarzyła mnie rzęsami do nieba...![]() Poziom 1 Teraz już z tuszem. Uzyskałam bardzo delikatny efekt. Idealny, kiedy nie chcesz się malować, a jednak przydałoby się zaznaczyć, że jednak masz przecież oczy... ![]() Poziom 2 ! Zaczyna mi się podobać. Teraz wreszcie oko jest wyraźnie podkreślone. I wcale nie trzeba namachać się szczoteczką. ![]() Poziom 3 ! ! ! Power. Jednak Bozia obdarzyła mnie rzęsami do nieba. Ależ mam teraz piękne oczy ![]() ![]() To jest to! ...to jak, ile z Was już przekonałam? ![]() Edytowane przez caya Czas edycji: 2010-07-31 o 01:03 |
|
|
|
|
#16 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() byłaś w Łodzi i nie spotkałyśmy się ? ![]()
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
w końcu pokazałaś coś kolorowszego
oczywiście świetny makijaż, a Ty wyglądasz jak zawsze ślicznie Przystojniak jest boski
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
rewelacyjny makijaż
hmhmhmh tusz świetny (;
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
makijaż różowawy - bardzo ładny i radosny
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
pięknie to przedstawiłaś, a na poziomie 3 Twoje rzęsy wyglądają obłędnie
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
STEP BY STEP! O matko, jak ja dawno nie robiłam stepów. Ostatni raz chyba z pół roku temu na MM, albo na Inspiracjach... A może to już z rok... ![]() Dzisiaj nadrabiam stracony czas Dostajecie stepa do ciemnego mejkapu. Idealny na letnią imprezę ![]() 1. JESTEM GOŁA! No cóż, nie wygląda to najlepiej. Trzeba by jakiś podkład, korektor pod oczy (oh, jakie te wakacje męczące ) Nałożyłam tym razem podkład Lasting Finish, nr 103. Bardzo podoba mi się odcień, daje idealny efekt krycia, który jednocześnie wygląda naturalnie. Trzeba się czymś zmatowić. Używam do tego pudru sypkiego transparentnego, a nadkładam go grubą gąbką którą najpierw przyciskam do odrobiny pudru, tak, żeby w nią "wszedł" (Oh ale tłumaczenie ), a później dociskam do skóry, miejsce w miejsce, żeby dobrze stopił się z podkładem. Tak przygotowana twarz jest zupełnie matowa, nie jest 'tłusta' od podkładu i jestem całkowicie pewna, że podkład wytrzyma najbardziej szaloną imprezę (16 godzin? ).![]() 2. Zaczynamy malować gałki Nakładam zwykły, bezowy cień, podkreślam linię rzęs kredką, maluję brwi (zboczenie )![]() 3. Cienie! Zaznaczam czarnym cieniem kontur, który później rozetrę. Ojej, chyba źle zakryłam cienie pod oczami. Później się naprawi :P ![]() 4. Wypełniam połowę powieki od zewnętrznego kącika ciemnobrązowym cieniem. Rozcieram lekko z granicą czerni. ![]() 5. Wypełniam resztę powieki metalicznym brązowym cieniem Rimmel nr 102 backstage. Ten błysk ![]() 6. Kreska czarnym linerem, a na nią nakładam jeszcze trochę złotego linera. A, niech się błyszczy ![]() ![]() 7. Tusz, oczywiście 1-2-3 Looks. tym razem już poziom 3 Ojej jakieś problemy mam dzisiaj ze sobą. Zeszła kreska od zalotki. Buuu :P ![]() I tak też wygląda gotowe oko. Teraz czas na buzię. 8. Brązer! Wybieram z drobinkami, ponieważ całkowicie zmatowiłam twarz. I błyszczyk. Rimmel Stay Glossy nr 120 non stop glamour Wybrałam ten, ponieważ jest jasny i delikatny, co jest konieczne przy mocno podkreślonych oczach, a na dodatek pasuje do całości dzięki złotemu połyskowi Więc oto dzisiejsza Kajka:![]() ![]() ![]() I to by było na tyle. A teraz - na imprezę! ![]() |
|
|
|
#22 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama się nie spodziewałam po nim takiego efektu. Zwłaszcza po zobaczeniu szczoteczki, ale akurat na tym już wiele razy się łapałam i teraz już raczej nie oceniam tuszu po wyglądzie szczoteczki ![]() dzięki Cytat:
no komplementu na temat rzęs się nie spodziewałam
|
|||
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
jakże ja Ci zazdroszczę tych oczodołów!
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Boski step
A jak tak ładnie duże zdjęcia wrzucasz? bo mi przez img nie wchodzą ...
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Caya, Ty wredna ślicznotko!
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
ten makijaż jest cudowny !!!
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
piękny step
chyba skuszę się na ten tusz ;]
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
step przepiękny
idealnie wręcz
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obrazek żółtą ikonką, taka pocztówka to jest czy coś ![]() dzieki ale poprawiacie humor dziewczyny ![]() dziękuję i polecam ![]() dziękiiiii ![]() jesteście szalone, poprawiacie humor jak nikt inny na świecie |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
No teraz to widzę
Dziękuję za pomoc
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Rimmel daje nam okazje poszaleć, więc czemu nie skorzystać
Kto nie lubi szaleć, niech tu nie przychodzi!
itp. Malowanie to moja pasja i poniekąd praca. Uwielbiam patrzeć na idealnie wygładzoną cerę, długie, podkręcone rzęsy, wymodelowaną twarz, seksownie wycieniowane oko i ponętnie lśniące usta 

Do roboty Kochana, do roboty